toczygroszek Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 (edited) Witam wszystkich serdecznie na forum, można pisac zarówno po polsku jak i po angielsku. Welcone to the Polish forum, you can speak here Polish or English. But my Polish is little bit better Edited October 8, 2009 by toczygroszek Quote Link to comment
+Spider Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Również serdecznie witam Quote Link to comment
+MissJenn Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Welcome to all the Polish geocachers! Enjoy the new forum! Quote Link to comment
OpinioNate Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Congrats on the new home! Quote Link to comment
+Thathanka Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Hej. To ilu nas tu jest? Quote Link to comment
+Spider Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Tylu ile jest zarejestrowanych osób na GC Quote Link to comment
toczygroszek Posted October 8, 2009 Author Share Posted October 8, 2009 Tzn kogo? Każdy zarejestrowany użytkownik GC ma tu dostęp. A ile osób będzie czuło potrzebę wypowiedzi to się okaże z czasem Quote Link to comment
+t_e_d Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 pare osob tutaj zaglada Jeszcze raz - gratulacje dla tworcow. Quote Link to comment
toczygroszek Posted October 8, 2009 Author Share Posted October 8, 2009 Dziękujemy Ted. Mam nadzieję, że stronka będzie przydatna. Na pewno jeszcze sporo rzeczy dojdzie. Quote Link to comment
+t_e_d Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Przydatna i to bardzo. Wiele osob rezygnowalo na starcie z udzialu w GC wlasnie z powodu bariery jezykowej. Quote Link to comment
+Spider Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Wiele osob rezygnowalo na starcie z udzialu w GC wlasnie z powodu bariery jezykowej. I właśnie głównie dlatego powstała ta strona (A wcześniej była sonda na Forum OC co się ludziom nie podoba w GC - jak poprzeglądasz wątki to się domyślisz które tematy temu służyły ) Quote Link to comment
+TomPL Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Witajcie! Niecierpliwie czekałem na portal i forum, teraz pierwsze doświadczenia. Gorąco gratuluję wszystkim twórcom!! Quote Link to comment
+elales Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Witam. Mam nadzieję na pozytywne skutki. Quote Link to comment
+mushinPL Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Witam i jeszcze raz gratuluję pomysłu i realizacji geocaching.org.pl ! Quote Link to comment
toczygroszek Posted October 8, 2009 Author Share Posted October 8, 2009 Kraków na emigracji pozdrawia Kraków - to do Eli i Toma Quote Link to comment
+TomPL Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Dzięki! Również pozdrawiam! A jak przeglądarka zaskoczyła i portal odpalił, to dostałem takiego kopa, że mimo słusznej godziny siedzę teraz i kombinuję kesze na weekend - do założenia Będzie co zaliczać jak wrócisz Quote Link to comment
+xenotime Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 (edited) Cieszę się, że strona ruszyła! No to na zdrowie herbatką malinową i niech nam rośnie grupa rasowych geokaszerów w Polsce :-) Edited October 8, 2009 by xenotime Quote Link to comment
+QVIXOTE Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Nareeeszcie Normalnie cieszę się jak dziecko... Quote Link to comment
toczygroszek Posted October 8, 2009 Author Share Posted October 8, 2009 Xenotime, Ciebie to się tutaj nie spodziewałem Raz jeszcze ogromne dzieki za tłumaczenie tekstu, na którym wszyscy polegliśmy Quote Link to comment
+xenotime Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 no teraz będzie na mnie za byki ortograficzne oglądam stronkę i całkiem całkiem - postaram się założyć kilka skrytek za tydzień, jak będę w PL! Quote Link to comment
nemrodek Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 kurcze - czytam ja se forum, a tu Spider ma jakiś nowy baner w podpisie (dopiero potem zobaczyłem, że jest temat w dziale gc.com) super sprawa - witam wszystkich i dodaje do zakładek :-) Quote Link to comment
+t_e_d Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 (edited) No wlasnie - nigdzie na nowym portalu nie znalazlem krotkiej instrukcji - jak taki banerek wstawic (czy na www czy na forum) Podejrzalem na forum OC i chcialem zobaczyc jakie inne ewentualnie obrazki sa dostepne pod adresem http://www.geocaching.org.pl/images ale niestety ERROR 403 Dostęp zabroniony. Ta strona została administracyjnie zablokowana lub konfiguracja serwera wyklucza Twój dostęp do niej. Edited October 8, 2009 by t_e_d Quote Link to comment
+Spider Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 (edited) Ted. Dostęp (przeglądanie) do katalogu z obrazkami jest właśnie po to by tam nie szperać Na razie jest tylko jeden bannerek Kod do umieszczenia na forum (np. w stopce w profilu): [url=http://www.geocaching.org.pl][img=http://www.geocaching.org.pl/images/200x50.jpg][/url] Ale jakoś niedługo coś dorobię innego Edited October 8, 2009 by SpiderPL Quote Link to comment
+t_e_d Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Wiem wiem, ze to blokada przez "grzebaczami" Chodzilo mi o to by gdzies na www.geocaching.org.pl dac krota instrukcje - jak taki banerek wstawiac na forach i jak na www. Ja sobie poradze ale niektorzy moga miec problemy. Quote Link to comment
+Spider Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Z innej beczki. Tak sobie patrze na użytkowników tu się wypowiadających i prawie wszyscy mają "Premium Member" a tak niektórzy narzekali, że to drogie Quote Link to comment
nemrodek Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 hehe, ja Premium Member wykupuje tylko na wakacje, ale widzę, że tytuł mam na stałe :-) Quote Link to comment
toczygroszek Posted October 8, 2009 Author Share Posted October 8, 2009 Ze względu na notoryczny brak czasu na wizyty w pubie ze względu na czas jako poświęcam tej zabawie wychodzę finansowo znacznie na plus Quote Link to comment
+t_e_d Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Z innej beczki. Tak sobie patrze na użytkowników tu się wypowiadających i prawie wszyscy mają "Premium Member" a tak niektórzy narzekali, że to drogie Jakie drogie? Bez przesady - $30 rocznie czyli $2,5 miesiecznie - to na prawde nie majatek. A tamto narzekanie to raczej ideologiczne a nie finansowe Quote Link to comment
+t_e_d Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Da sie tutaj, na forum wstawic te male banerki z licznikami ? Quote Link to comment
KrystianT Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 No wkońcu się doczekałem Dzięki bardzo. Teraz tylko znaleźć czas na lekturę i w teren z pudełkami... Quote Link to comment
+Thathanka Posted October 9, 2009 Share Posted October 9, 2009 No to jeszcze lokalny przeglądacz i będzie pełnia szczęścia. I w ramach promocji rok Premium za darmo. Quote Link to comment
+TomPL Posted October 9, 2009 Share Posted October 9, 2009 O, lokalny reviewer to byłoby super. Może jak przekroczymy jakąś magiczną liczbę skrytek, do dostaniemy własnego? Quote Link to comment
+t_e_d Posted October 9, 2009 Share Posted October 9, 2009 A co Wam tak przeszkadza obcokrajowiec ? Wg mnie wazniejszy jest czas reakcji a nie jezyk w jakim z nim sie koresponduje. Mam troche porejestrowanych skzrynek na GC i jak na razie chyba tylko doslownie kilka razy korespondowalem z reviewerem - wiekszosc idzie automatycznie. Quote Link to comment
+TomPL Posted October 9, 2009 Share Posted October 9, 2009 Nie, nie miałem na myśli obcokrajowca (wiem, trochę niejasno napisałem ) ale reviewera ekstra dla Polski. Może być obcokrajowiec Z czasem publikacji to miałem różnie, ale ostatnie skrytki opublikował bardzo szybko, jedną prawie natychmiast. Wydaje mi się że pomogły teksty w okienku z notką dla reviewera Quote Link to comment
tATO [PL] Posted October 9, 2009 Share Posted October 9, 2009 toczygroszek, kwieto, jednym słowem - jak dla mnie: kwiat pieniactwa taki, że aż trud rękę podać no ale może się mylę, zobaczymy w każdym bądź razie witam z radością każdą dobrą inicjatywę, tym bardziej, że widząc tutaj też takie osoby jak TomPL, czy Ted chce mi się wracać; może jednak przestanę szerokim łukiem omijać skrzynki GC? zobaczymy w końcu zanim kiedyś przeczytałem artykuł Ponurego, który był moją 32 skrzynką wśród tych 31 aż 6 to były skrzynki GC only; dopiero później mi się odmieniło, najpierw okazjonalnie zaglądałem na GC, a później to nawet nie logowałem jak skrzynka była w obu systemach tymczasem witam wszystkich i kłaniam się nisko i przyglądam się z zainteresowaniem, t Quote Link to comment
+t_e_d Posted October 9, 2009 Share Posted October 9, 2009 ' date='Oct 9 2009, 08:38 AM' post='4089659'] może jednak przestanę szerokim łukiem omijać skrzynki GC? Niektore osoby mozna ...... omijac ale nie skrzynki - skrzynka to skrzynka Quote Link to comment
toczygroszek Posted October 9, 2009 Author Share Posted October 9, 2009 Zapewniam, że nie czatuję na geocacherów przy moich skrytkach, możecie czuć się bezpieczni "kwiat pieniactwa" powiadasz... To była tylko przykrywka Quote Link to comment
+MissJenn Posted October 9, 2009 Share Posted October 9, 2009 The forum now has the graphic of the Poland flag. You can see it on this list: http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php?showforum=51 Quote Link to comment
nemrodek Posted October 9, 2009 Share Posted October 9, 2009 hmm I thought that Polish flag is white red :-) Quote Link to comment
+t_e_d Posted October 9, 2009 Share Posted October 9, 2009 Juz jest - wczesniej ciagle byl ten szary kwadracik. Widac musialo sie przeladowac Quote Link to comment
+TomPL Posted October 9, 2009 Share Posted October 9, 2009 (edited) widząc tutaj też takie osoby jak TomPL, czy Ted chce mi się wracać; może jednak przestanę szerokim łukiem omijać skrzynki GC? Come on - baw się z ludźmi z całego globu, których coś przyciągnęło na tereny w których grasujesz Edited October 9, 2009 by TomPL Quote Link to comment
toczygroszek Posted October 10, 2009 Author Share Posted October 10, 2009 The forum now has the graphic of the Poland flag. You can see it on this list: http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php?showforum=51 Thanks Jenn! Quote Link to comment
AndroidPL Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 (edited) Nareszcie strona ruszyła . Długo na to czekałem. Yea. Aha i przy okazji też jestem z Krakowa Edited October 10, 2009 by AndroidPL Quote Link to comment
toczygroszek Posted October 10, 2009 Author Share Posted October 10, 2009 Nie wiem co jest z tą flagą - czasami jest widoczna a czasami nie - też tak macie? Quote Link to comment
+QVIXOTE Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 Nie wiem co jest z tą flagą - czasami jest widoczna a czasami nie - też tak macie? Chyba flaga ginie gdy masz wszystkie posty przeczytane... Quote Link to comment
toczygroszek Posted October 10, 2009 Author Share Posted October 10, 2009 Chyba flaga ginie gdy masz wszystkie posty przeczytane... Hehe, faktycznie Na próbę "przeczytałem" wszystkie posty z kiwilandu i flaga znikneła. Quote Link to comment
+TomPL Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 Oo, właśnie spróbowałem - też mi się tak dzieje. Quote Link to comment
Recommended Posts