Jump to content

Ασυνήθιστες ιστορίες geocaching


dogganos

Recommended Posts

Δημιούργησα αυτό το topic για να γράφουμε ιστορίες για caches που μας ζόρισαν πολύ, ή για ό,τι άλλο ασυνήθιστο μας συνέβη!

 

Η cache που με δυσκόλεψε για την ώρα πιο πολύ ήταν η GC11MKW, του olympos, πάνω στο Χορτιάτη. Δεν ήταν από μόνη της δύσκολη, αλλά εγώ έκανα μεγάλη πατάτα: Πέρασα λάθος τις συντεταγμένες στο GPS... Πως έκανα αυτό το χονδροειδές λάθος; Ορίστε: Το Garmin Etrex που έχω παίρνει ονόματα για waypoints μέχρι 6 χαρακτήρες. Εγώ κάνοντας σπίτι το homework, είχα περάσει τα 3 waypoints που αναφέρει ο olympos στο garmin mapsource ώς GC11MKW (αυτό ήταν η cache), GC11MKW-2, GC11MKW-3. Δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι όταν τα περάσω στο GPS, θα μπεί πρώτα το GC11MKW που είναι η cache, μετά θα μπει το GC11MKW-2 που είναι το 'parking space' και θα πατήσει το waypoint της cache, και τέλος θα μπεί και το GC11MKW-3 που θα πατήσει το GC11MKW-2. Και έτσι, έψαχνα την cache στο μέρος όπου ο olympos έλεγε ότι μπορείς να αφήσεις το αυτοκίνητο και να περπατήσεις προς την cache...

 

H ιστορία έχει ως εξής από την αρχή: Πάω με το αυτοκίνητο, χάνομαι στους χωματοκατσικόδρομους του Χορτιάτη και όσο και αν γυρνοβολάω δεν καταφέρνω να πλησιάσω την cache (αυτό που νόμιζα για συντεταγμένες της cache τέλος πάντων) πάνω από 530m, ενώ από πουθενά δεν έβρισκα τρόπο να πάω ούτε με τα πόδια. Αυτή ήταν η πρώτη μάταιη περιπλάνηση: http://img.geocaching.com/cache/log/eec070...badb533b67d.jpg

 

Τη δεύτερη φορά αγκάρεψα και πήρα μαζί και ένα φίλο: πήγαμε με τα πόδια από το χωριό κάτω! 20km ποδαρόδρομος, λιώσαμε και καταφέραμε να πάμε στο σημείο όπου υποτίθεται ήταν η cache. Ψάξαμε μια ώρα ξεσηκώνοντας κάθε πέτρα αλλά (προφανώς) τίποτα.

 

Την τρίτη φορά, ξαναπηγαίνουμε με αυτό το φίλο μου, αυτή τη φορά με την off road μηχανή του.

Με το ξεκίνημα της πορείας μας πάνω στο βουνό, προσπαθώντας να στρίψει τη μηχανή, του πέφτει κάτω και σπάει ο συμπλέκτης χειρός της μηχανής. Με τα χίλια ζόρια ανεβαίνουμε προς τα πάνω και αυτή τη φορά το GPS μας δείχνει στο σωστό μέρος όπου έπρεπε να ψάξουμε την cache. Είχε προηγηθεί ότι ξαναπέρασα, με το χέρι αυτή τη φορά τις συντεταγμένες στο GPS. Τελικά την βρήκαμε την cache, πήρα από μέσα το Shaky Leo TB και το άφησα στην Σιγκαπούρη - άξιζε την αναμονή!

 

Πάντως με όλη αυτή την ταλαιπωρία, ρίξαμε τόσο βρίσιμο στον olympos (από μέσα μας), ενώ ο καημένος δεν έφταιγε... Μετά, με τη σειρά μου έφαγα και εγώ βρίσιμο από το φίλο μου, όταν του είπα τί είχε συμβεί με τις συντεταγμένες, και είχαμε φάει την τρελή ταλαιπωρία τσάμπα...

 

Happy Geocaching!

Link to comment

Δημιούργησα αυτό το topic για να γράφουμε ιστορίες για caches που μας ζόρισαν πολύ, ή για ό,τι άλλο ασυνήθιστο μας συνέβη!

 

:laughing: Πολυ καλη ιδεα αυτη,σιγουρα ολοι μας θα εχουμε αναλογα περιστατικα,ας τα γραψουμε λοιπον ,εχουν ενδιαφερον.-¨)

Link to comment

;) Αυτο που θα γραψω δεν ειναι καποια ασυνηθιστη ιστορια.Εχει ομως πλακα..

Στο firefox εχω βαλει το foxlingo ενα add-on για να μου μεταφραζει απο τα αγγλικα στα ελληνικα τις σελιδες.

Δειτε πως μου μεταφραζει καποια πραγματα στο geocaching...

Για παραδειγμα

 

Out : some geocache stickers

TB The Solivagant

IN : some items to trade such as shiny stones, paper pins, plastic small animal etc.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Έξω: μερικές αυτοκόλλητες ετικέττες geocache

Φυματίωση το Solivagant

ΣΕ: μερικά στοιχεία στο εμπόριο όπως οι λαμπρές πέτρες, οι καρφίτσες εγγράφου, το πλαστικό μικρό ζωικό κ.λπ.

 

Για αυτο παιδια σταματηστε να βαζετε τη φυματιωση μεσα στις κρυπτες,ειναι ανθυγιεεινο..χαχα

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...