Jump to content

FIN: Paras vaihtotavarasi


santtu

Recommended Posts

Ajatteli malliksi avata keskustelun siitä, mistä löydoistä itse kukin on ollut iloinen ja mitä sellaista on itse laittanut, josta toivoisi jonkun olevan iloinen...

Käytetyin poimittu on ollut e-mailin avaaja (kirjeavaaja). Myös eksoottisia kolikoita olen vaihdellut. Toivottavasti johonkin mukavaan.

Mieluusti olen jättänyt suomen 1 ja 2 senttisiä ja 2 euron juhlakolikoita (ihan vain muutaman).

Jatkossa pyrin vielä enemmän FairTrade-kätköilyyn.

Link to comment

Absurdein, ja sitä kautta hauskin vaihtarilöytöni on Bilteman polkupyöränketju. En kuitenkaan ottanut sitä. Yhtä tarpeeseen tullutta kynää lukuunottamatta en ole ottanut mitään. Sen sijaan Tampereen seudun kätköihin olen viime aikoina kylvänyt väriteippirullia, jos niistä joku pikkukätköilijä ilahtuisi.

Link to comment

Ylivoimaisesti mieluisin - ja toistaiseksi ainoa harrastuksen aikana vaihtamani - kätköstä löytämäni vaihtotavara on Prisman kärrypoletti Kuopion Valkeisenlampi II -kätköltä. Nyt ei enää tarvitse Prisman kärryjen vieressä epätoivoisesti kaivella taskuja sopivan kolikon toivossa vaan voi käyttää tätä polettia! Suuret kiitokset poletin kätköön jättäneelle! :o

Edited by VHI
Link to comment

Aikoinaan naureskelin muutamassa kätkössä olleille teepussinpuristimille kunnes huvikseni vaihdoin yhden ja lahjoitin vanhemmilleni. Kapinehan osoittautui niin hyväksi että seuraava vastaantullut päätyi omaan kotiini ja on ollut ahkerasti käytössä.

-----

Paras jättämäni, tai ainakin tavara josta on eniten kiitelty oli vaihtoparistopari. Nimittäin seuraavalta k.o. purkin löytäjältä olivat paristot juuri tyhjenneet ja vaihtarien myötä hänen kätköilyretkensä saattoi jatkua.

------

Toinen kiitelty jättämäni tavara oli korvatulpat joita kylvin sinne tänne arvellen etteivät ne olisi kovinkaan haluttuja. Myöhemmin selvisi että eräs kätköilykollega varta vasten haki tulppia itselleen, motiivina kuorsaava puoliso.

------

Nämä siis ajalta jolloin kätköilijöitä oli kourallinen ja purkkeja muutama tusina, silloin vielä vaihdeltiin tavaroita tavaroihin eikä jätskitikkuihin.

Edited by Tervas
Link to comment

Itse olen muutaman kerran laittanut purkkiin varaparistot tarvitsijan iloksi. Muksut tahtovat vaihdella noita muovihässäköitä, joita sitten keräilen itselleni :o reppuun ja palauttelen takaisin kätköihin. Eilen yhdellä kätköllä käydessä tytär sanoikin meillä olevan samanlaisen Mikki-figuurin kuin mikä purkissa oli :lol:

Itselleni varmaan hyödyllisin on ollut 20 centin kolikko jolla säästin parkkisakon seuraavana päivänä. Aina pyrin siihen että vaihtotavarat olisivat vähintäänkin saman arvoisia.

Link to comment

Meidän perheessä on kohta 9, 6- ja 3-vuotiaat lapset. Varsinkin keskimmäistä on joskus vaikeaa saada mukaan kätköilyreissulle. Motivaattorina toimii tällöin "aarteet", eli vaihtotavarat. Kotoa lähtiessä otetaan mukaan sellaisia pikkuleluja, mistä ollaan valmiita luopumaan. Ja kyllä siinä valintatilanteessa isi joutuu vähän oikaisemaan ja patistelemaan, että ota nyt tuo pikkuauto kun et sillä ole vuoteen leikkinyt, ja älä ota sitä jäätelötikkua, ei se ole aarre. Lapset ovat aitoja myös itsekkyydessä. Mistään omasta ei haluaisi luopua. Sitten kätköllä kun löytyy joku kiinnostava esine punnitaan yhdessä että voiko tuon toimivan gameboy-pelin ottaa ja jättää tilalle pokemon-kortin? Ei voi. Sangen tehokas kasvatusmuoto, etten sanoisi!

 

En olliut harrastuksessa mukana vielä silloin kun kätköjä oli alle tuhat, ja jokaisessa oli plasma-TV ja aarrearekku täynnä kultarahoja, joten en osaa kaivata wanhoja hyviä aikoja. Sen sijaan iloitsen lasteni puolesta jokaisesta kindermunalelusta (joita jossain toisessa säikeessä haukuttiin), muoviukosta ja pikkuautosta. Meidän perheen parhaat kätköistä löytyneet vaihtarit ovat 1) ihan tavallinen muovisotilas ja 2) pikkuauto, jolla on koiran kasvot. Molemmat ovat lähes päivittäin leikeissä mukana.

Link to comment

Meidän perheessä on kohta 9, 6- ja 3-vuotiaat lapset. Varsinkin keskimmäistä on joskus vaikeaa saada mukaan kätköilyreissulle. Motivaattorina toimii tällöin "aarteet", eli vaihtotavarat.

 

[flametus]

Mietinpä vaan, tehdäänkö kätköjä kätköilijän löydettäväksi vai kätköilijän muksujen viihdykkeeksi ja lelujen vaihtopaikaksi?

[/flametus]

Link to comment

[flametus]

Mietinpä vaan, tehdäänkö kätköjä kätköilijän löydettäväksi vai kätköilijän muksujen viihdykkeeksi ja lelujen vaihtopaikaksi?

[/flametus]

Sekä että. Meillä homma toimii siten että muksut on mukana aina kun mahdollista.

Link to comment

Meidän perheessä on kohta 9, 6- ja 3-vuotiaat lapset. Varsinkin keskimmäistä on joskus vaikeaa saada mukaan kätköilyreissulle. Motivaattorina toimii tällöin "aarteet", eli vaihtotavarat.

 

Tämä kuullostaa tutulle! Onkohan se tuo ikä vai mikä, mutta meidän 7-v. ei millään lähtisi kätköille. Vain jos voin luvata että löytyy isompia purkkeja ja vaihtotavaraa niin sitten ehkä...

 

Meidän perheen parhaat kätköistä löytyneet vaihtarit ovat 1) ihan tavallinen muovisotilas ja 2) pikkuauto, jolla on koiran kasvot. Molemmat ovat lähes päivittäin leikeissä mukana.

 

Tämäkin kuullostaa tutulle.. Pojasta parhaat löydöt on olleet muovisotilas ja sammakko avaimenperä. Äidistä ihania ovat jokainen marmorikuula, lasikivi tai vastaava, mutta minäpä olenkin piiloharakka :D

Link to comment

Kotoa lähtiessä otetaan mukaan sellaisia pikkuleluja, mistä ollaan valmiita luopumaan. Ja kyllä siinä valintatilanteessa isi joutuu vähän oikaisemaan ja patistelemaan, että ota nyt tuo pikkuauto kun et sillä ole vuoteen leikkinyt, ja älä ota sitä jäätelötikkua, ei se ole aarre.

 

En olliut harrastuksessa mukana vielä silloin kun kätköjä oli alle tuhat, ja jokaisessa oli plasma-TV ja aarrearekku täynnä kultarahoja, joten en osaa kaivata wanhoja hyviä aikoja.

 

Mina kylla kaipaan niita alkuaikoja jolloin lelut jotka jatettiin olivat aina uusia eika mitaan pari vuotta vanhoja ja selvastikin kaytettyja.

 

Suomessa loysin katkosta kissa-teemaiset uudet, puhtaat sukat joita vielakin kaytan. Kerran Floridassa pieni paketti hyttysmyrkkya vain vahan liioitellen pelasti henkeni.

 

Itse olen jattanyt uusia kaupasta ostettuja CD levyja, esim Billy Joel ja John Denver.

Link to comment
Mieluusti olen jättänyt suomen 1 ja 2 senttisiä
Jätä mielummin vaikka jenkkisenttejä. Noi kotimaiset on kurjia vaihtareita, koska jos kätkö ottaa vähän kosteutta sisäänsä, niin ne ruostuu ja sotkee koko kätkön :mad:

Jo jopas, en ole arvannutkaan. Olen koettanut varoa juuri kostuvaa ja muuten epähygieenistä vaihtotavaraa. Onneksi olen useimmiten jättänyt pillerissä... ja joka tapauksessa aika nopsaan ne on vaihdettu pois.

Link to comment

Meillä on arpanopat "parhaita" löytöjä. Minä jätän yleensä joko seteleitä tai kolikoita mitä matkoiltani tai asikkailta olen saanut vaihdettua. "Parhaat" ovat olleet Irakilaisia seteiteiltä. Kaverit vain lakoonisesti totesivat että koskaan ei tiedä aamulla palaako illalla kotia. Se lausahdus on pysäyttänyt ainakin minut.

Link to comment

Paras esine jonka olen itse ottanut on FTF- palkinnoksi tarkoitettu monitoimityökalu. Halpa Leatherman- kopio, mutta varsin käyttökelpoinen esim. ongintareissulla. Arvokkain mitä olen itse jättänyt on Ericsson- gsm puhelin, joka toimii kunhan vaihtaa uuden akun siihen. Se on vihertävä läppämallinen luuri johon olen kirjoittanut tinneritussilla "Geophone" ja muistaakseni vielä "Move". Ajattelin että onko joku nähnyt sitä? Itse jätin sen Lahteen ensimmäiseen omaa kätköön ja näin sen myöhemmin Lahti-Helsinkin moottoritien varrella Tuuliruusun kätköllä. Itse pidän piikivistä joita olen siirrelly kätköstä toiseen jonkun verran. Nytkin taitaa olla geolaatikossa muutama.

Link to comment

Itse en yleensä vaihtele tavaroita, mutta mieleenpainuvin on ruskea pieni tuoksukynttilä, jonka vaihdoin Pertsa25n kanssa kätköillessä silloin kun en itse ollut edes rekisteröitynyt kätköilijäksi. Vaihdoimme sen kaikenlisäksi ensimmäisestä näkemästäni kätköstä. :)

Link to comment

KariM1:lle tiedoksi, että ainakin meidän 4 v kätköilijä oli aivan haltioissaan värillisistä kiiltäväpintaisista teipeistä. Niitä piti vaihtaa jopa kaksin kappalein (siis kahdesta kätköstä). Ainakin meidän lapselle tavarat on ehdoton ykkönen kätköilyssä. Toisena tulee luonnon ihailu ja kukkien keräily. Purkkien löytäminen ei ole läheskään niin hienoa.

Link to comment

Hienoin vaihtotavara tähän mennessä on ollut tinasotilas. Tänään lapsen kanssa kätköillessä kätköstä löytyi ehkäisyväline... En nyt haluaisi olla mikään tiukkapipo, mutta tuon tyyppisten vaihtotavaroiden sijoittelua voisi säästää sellaisille kätköille, jotka eivät varsinaisesti ole lapsiperheiden suosikkilistoilla. Onneksi kätkössä sattui olemaan muitakin mielenkiintoisia vaihtotavaroita.

Link to comment

tuota... olen ehkä noob vielä tässä hienossa harrastuksessa mutta olenko tehnyt jotain väärin kun olen laittanut tavaraa niin se on ollut käyttämätöntä.. kävipä tässä niinkin että kiikutin taskussa pienehkön riippulukon kätköön ja otin 2e kolikon kokoisen kangasmerkin. se merkki on jo kiinni lapsen lippiksessä ja ylpeänä esittelee sitä.

Link to comment

tuota... olen ehkä noob vielä tässä hienossa harrastuksessa mutta olenko tehnyt jotain väärin kun olen laittanut tavaraa niin se on ollut käyttämätöntä.. kävipä tässä niinkin että kiikutin taskussa pienehkön riippulukon kätköön ja otin 2e kolikon kokoisen kangasmerkin. se merkki on jo kiinni lapsen lippiksessä ja ylpeänä esittelee sitä.

 

Et suinkaan ole tehnyt väärin, päinvastoin! Tarkoitus ei olekaan, että kätköpurkkiin jätetään kaikki joutava romu ja pikkusälä omien kaappien nurkista pyörimästä, vaan sellaista - uutta tai asiallisen kuntoista - vaihtotavaraa, josta arvelee olevan toisille iloa / hyötyä. Itse olen ihan surutta poistanut purkista esim. _homeisen_ toimimattoman rannekellon, josta tietysti olisi saanut ihan toimivan vaihtamalla rannekkeen, takakannen, koneiston, näytön, viisarit ja lasin... ja ruuvit. :)

 

Se, mikä on jollekin toiselle tarpeetonta, voi olla toiselle kätköilijälle, esim. lapsille mukava ja iloinen yllätys, ehkä myös innoste lähteä "käkköilemään", joten kyllä niitä "kinder-härpäkkeitäkin" voi kohtuudella purkkeihin jättää. Tavaran arvo ei mielestäni ole tärkeintä, vaan sopivuus tähän harrastukseen, esim. jossain tämän ketjun viestissä mainittu ehkäisyväline (kondomi?) lienee jokaisen hankittavissa myös muuta kautta... samoin pornovideot, jota jossain toisessa ketjussa joku mainitsi kätköltä löytäneensä. (Tosin kuulostaa enemmän satunnaisten jästien aikaansaannoksilta?)

 

Eli perhekätköilijät voivat toivottavasti huoletta jättää kätköihin "lapsellisia" tavaroita, varttuneemmat enemmän omia intressejään vastaavia vaihtareita ja päinvastoin. Tavaroiden vaihto on kuitenkin lajin , ei itse"suola", ei itsetarkoitus, jokainen voi halutessaan kätköillä myös suolattomasti. ;)

 

mrs. small oaks

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...