Jump to content

Help with custom GSAK map for Finland


Astartus

Recommended Posts

Hello guys,

 

have there been any new errors or problems with the custom map?

 

If not, I'm going to do some small adjustments to some of the found number placements and the make this map file final.

 

And does someone maybe know a better map, with all the maakunnat but with some smaller borders? These thick borders make me sick. But changing them manually would be a pain.

Link to comment

Perhaps someone could make some Finnish instructions how to install these macros to GSAK and various other required files.

 

Aika hankala ihan täydellistä ohjetta on tehdä, mut yritetään. Saa tätä korjata ken haluaa.

 

1.Tarvitaan

macroista Findstatgen3.gsk ja FindStatGenmapFinland.map. Jotka tallennetaan c:gsak/macros kansioon

 

2.Gsakiin ladataan tuo myfinds.gpx tiedosto

 

jos haluaa saada omista tehdyistä kätköistä tilastoja (placed) voi olla tarpeen käyttää addlogs.gsk macroa, jotta saa kaikki löytöloggaukset omista kätköistä kantaan. omat kätköt.gpx sisältää vaan 5 vikaa logia. Yksittäin ladattuna saa 20 viimeistä logia, joten jos on useampia satoja niin tuo pikku ongelma ja aikaa vievä työ. ADDLOGS kuitenkin toimii, muttei sitä kannata käyttää kuin tuossa alkuvaiheen kannan rakentamisessa sillä se on aika rasittava toiminto tuolle geocaching.com sivustolle.

 

3. iso homma on alkuun räätälöidä jokainen löydetty kätkö oikeaan maakuntaan. Kun sitä tietoa ei vielä automaattisesti tule mistään.

Erillaisilla Gsakin filttereillä esim etäisyyden mukaan saa valittua vaikka kaikki omatlöydöt espoosta 15 km säteellä, sitten filtterinä on vielä state=nil ja country = finland...

kun on esim. tämmöisen ryppään saanut haettua voi kaikkiin muuttaa maakunnaksi UM käyttämällä global replace toimintoa[löytyy database valikon alta], aukeavassa ikkunassa nil kenttään vaan muutetaan tuo UM. Jne. kaikkiin omiin löytöihin suomessa...Jos on käynyt jossain muussa maassa, niin näitä karttoja löytyy myös niistä.

 

4.kun kaikki on kannan puolesta ok ajetaan tuo Findstatsgen3.gsk macro. asetuksista

jos haluaa suomen kartan näkyviin pitää valita mukaan Other maps ja listalta Finland (tuo dat tiedosto pitää olla). Jos haluaa tilastoa omista niin valitaan myös Placed näissä asetuksissa mukaan.

 

5. Makron ajon jälkeen avautuu tulos selaimeen jtuloksen voi liittää vain Liitä toimintoa käyttämällä omaan geocaching.com profiiliin. jos haluaa tilaston näkyvän oikein niin kannattaa tarkistaa että macron asetuksissa on remote valittuna muuten ei käppyrät näy.

 

6. Päivitys...Niin jos suoraan vaan menee ja avaa uuden myfinds.gpx tiedoston niin nuo vaivalla päivitetyt state kentät palautuu nil arvoiksi. Joten Päivitys kannattaa tehdä itsetehdyllä macrolla, jossa lukee suunnilleen seuraavaa...Load Settings="myfinds" Lock=$d_State .

eli tee avausta varten myfinds niminen tallennustila jossa määritetäänn mistä kansiosta tuo omat löydöt.gpx aina luetaan. Tuo tallennustilan tekeminen onnistuu siinä samassa ikkunassa missä muutenkin tuo gpx tiedoston avaaminen tehdään. Ikkunan alareunassa on tallennusnappi..Tuo lock lukitsee tuon state kentän. Macron voi tallentaa millä nimellä vaan. myfinds.gsk on aika hyvä.

 

Tässä tätä ohjetta, aika simppeliä tuo sitten kun pääsee vauhtiin ja tuohon päivitysvaiheeseen. Alkuhommat ovat hiukan tuskaisia mutta on minusta ihan vaivan arvoinen. Ensihän voi kokeille ilman karttaa..sitten lisätä vaikka vaan yhden maakunnan tietoja ja ja kokeilla syntyykö tolla macrolla mitään...Vaan eiköhän sillä synny..Muuten tuo gsakin lisenssi kannattaa hankkia, tulee muuten aika tuskainen päivitys rumba.

Link to comment

Nyt kun vihdosta viimein päätin ruveta räpläämään tämän kanssa, niin tuli mieleen onko joku kehitellyt parempaa tapaa erotella löydetyt kätköt oikeisiin maakuntiin kuin vain raaka manuaalinen työ?

 

GSAK filtteröinti alueella (oisko se nyt polyline tms) maakunnan rajojen mukaan kartalle piirrettynä

 

- Mulla ois Lappi olemassa harjoituskappaleena tallessakin jossain kohtuu tarkalleen tehtynä.

 

Aikaa kun jostain sais, sillä muiden maakuntien tekemisestä olen haaveillut jo tovin..

 

Tabletti on tarkkaan työhön sekä maakunta- ja kuntakartat, kun tuosta GSAK googleversiosta ei löytynyt kunta tai maakunta rajoja.

Link to comment
Löytyy meiltä shapena nuo rajat. Esimerkiksi 1:1 miljoonaan mittakaavassa. Tuon aineiston hinta on 250 euroa ja toimitus- ja irroituskustannukset 50 euroa.
Toi 1:1 milj. mittakaavainen rajadata on erittäin karkeaa. Sillä ei tee käytännössä yhtään mitään kätköjen luokittelemisessa maakuntiin, sillä rajaviivat heittää kilometrejä siitä missä ne oikeasti kulkee. Noi wikipedian kunnanrajakartat on sitä samaa tai täysin vastaavaa dataa. Ainakin toi viidestä viivasegmentistä muodostuva Kauniainen on ihan sama kuin Maamittauslaitoksen 1:1 milj. rajoissa.

 

Jos Mittalaitoksen hinnoittelu on edelleen samanlaista kuin silloin kun mä olin siellä töissä, niin se aineisto, jota tähän tarkoitukseen tarvittaisiin, maksaisi vähintään tuhansia euroja. Per nuppi. Kimppaosto olisi piraattikopiointia.

Link to comment

bump bumpetibump bump..

 

i think it would be great if Aland Islands (Åland) would have it's own map where you could view the counties thats on aland islands... i don't like using the finland map just to show some small dots of aland islands.. would be much better if there was a map of the whole aland islands instead...

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...