Jump to content

Emulator Runtime error


Gerald
Followers 0

Recommended Posts

Been working on my first cartridge. From today every time I try to run the emulator I get an error "A Runtime Error has occurred. Do you wish to debug? Line 440 Error: Expected"}" . The emulator has already opened and is at the point that the map is meant to load. It is doing this even with a cartridge that I have not changed since yesterday. Even the tutorial cartridge. Help.

Link to comment

First, the standard questions and responses:

Please uninstall the builder and install the newest version. If you have the newest version, please reinstall it.

 

Did you allow time for the Google Map to load before clicking anything? In one of the first versions of the builder and emulator, I clicked on something before the map loaded and the application errored.

 

What is the full error message? Is this it or is there a call stack (something that looks like some programming code names)?

Link to comment

First, the standard questions and responses:

Please uninstall the builder and install the newest version. If you have the newest version, please reinstall it.

 

Did you allow time for the Google Map to load before clicking anything? In one of the first versions of the builder and emulator, I clicked on something before the map loaded and the application errored.

 

What is the full error message? Is this it or is there a call stack (something that looks like some programming code names)?

Yes done that, got latest, reinstalled.

Following message

 

See the end of this message for details on invoking

just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

 

************** Exception Text **************

System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.

at Groundspeak.GoogleMaps.AddZone(Coordinate[] points, Color color)

at Player.frmMain.DrawZones()

at Player.frmMain.SetupGame()

at Player.frmMain.LoadCart()

at Player.frmMain.uCartridgeDetail1_OnButtonEvent(Object sender, EventArgs e)

at Player.Controls.uCartridgeDetail.btnPlay_Click(Object sender, EventArgs e)

at Player.Controls.uButton.button1_Click(Object sender, EventArgs e)

at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)

at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)

at System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)

at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)

at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)

at System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)

at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)

at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)

at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)

at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)

 

 

************** Loaded Assemblies **************

mscorlib

Assembly Version: 2.0.0.0

Win32 Version: 2.0.50727.832 (QFE.050727-8300)

CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll

----------------------------------------

WherigoBuilder

Assembly Version: 2.0.4927.3981

Win32 Version: 2.0.4927.3981

CodeBase: file:///C:/Program%20Files/Groundspeak/Wherigo/Builder/WherigoBuilder.exe

----------------------------------------

System.Windows.Forms

Assembly Version: 2.0.0.0

Win32 Version: 2.0.50727.832 (QFE.050727-8300)

CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll

----------------------------------------

System

Assembly Version: 2.0.0.0

Win32 Version: 2.0.50727.832 (QFE.050727-8300)

CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll

----------------------------------------

System.Drawing

Assembly Version: 2.0.0.0

Win32 Version: 2.0.50727.832 (QFE.050727-8300)

CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll

----------------------------------------

System.Xml

Assembly Version: 2.0.0.0

Win32 Version: 2.0.50727.832 (QFE.050727-8300)

CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll

----------------------------------------

Player

Assembly Version: 1.0.3008.22401

Win32 Version: 1.0.0.0

CodeBase: file:///C:/Program%20Files/Groundspeak/Wherigo/Builder/Player.DLL

----------------------------------------

ZonesFramework

Assembly Version: 1.0.2104.4260

Win32 Version: 1.0.2104.4260

CodeBase: file:///C:/Program%20Files/Groundspeak/Wherigo/Builder/ZonesFramework.DLL

----------------------------------------

GeoFramework.Gps

Assembly Version: 2.3.3600.13

Win32 Version: 2.3.3600.13

CodeBase: file:///C:/Program%20Files/Groundspeak/Wherigo/Builder/GeoFramework.Gps.DLL

----------------------------------------

Microsoft.WindowsCE.Forms

Assembly Version: 2.0.0.0

Win32 Version: 2.0.7045.00

CodeBase: file:///C:/Program%20Files/Groundspeak/Wherigo/Builder/Microsoft.WindowsCE.Forms.DLL

----------------------------------------

GeoFramework

Assembly Version: 1.4.3600.3

Win32 Version: 1.4.3600.3

CodeBase: file:///C:/Program%20Files/Groundspeak/Wherigo/Builder/GeoFramework.DLL

----------------------------------------

Microsoft.mshtml

Assembly Version: 7.0.3300.0

Win32 Version: 7.0.3300.0

CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC/Microsoft.mshtml/7.0.3300.0__b03f5f7f11d50a3a/Microsoft.mshtml.dll

----------------------------------------

 

************** JIT Debugging **************

To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this

application or computer (machine.config) must have the

jitDebugging value set in the system.windows.forms section.

The application must also be compiled with debugging

enabled.

 

For example:

 

<configuration>

<system.windows.forms jitDebugging="true" />

</configuration>

 

When JIT debugging is enabled, any unhandled exception

will be sent to the JIT debugger registered on the computer

rather than be handled by this dialog box.

 

Dont know if this helps.

 

Occours even before opening a cartridge. Was working fine. Changed nothing. Maybe something to do with the maps loading.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Followers 0
×
×
  • Create New...