Jump to content

FIN: Ensivaikutelma Geocache Navigatorista


Haaskalintu

Recommended Posts

Minulle tuli Groundspeak weekly letter, ja sielläpä oli mukava linkki. http://www.GeocacheNavigator.com/nokia Pitipä eilenillalla ihan kokeilla, ja oli jännää!

 

Softa on suunniteltu ensisijaisesti N95-puhelimelle. Itselläni on E90 communicator, joten sivulla varoitettiin, että voi olla ettei ihan täysillä pelitä.

 

Ensivaikutelma on oikein positiivinen: Lähimmät kätköt tupsahtivat näytölle kätevästi. Kartankin sain näkymään (vaihtoehtoina streetmap, topo tai satelliitti), tosin noista ainoastaan streetmap pelitti silloin kun softaa kokeilin. Varsinkin ex tempore tradien hakemiseen tuo soveltuu hyvin :laughing: . Kävin vielä hakemassa henkilökohtaisen pin-koodin softalle, ja yhdistin sen nimimerkkiini. Tuloksena on, että se näyttää haluttaessa vain löytämättömät kätköt, mistä onkin suuri apu! :D

 

Plussaa:

 

:D Softa on ilmainen, joten hinta/laatusuhde on ylivoimainen!

B) Kompassi, kartta, kätkökuvaukset, loggaukset siistissä paketissa

:laughing: Ajantasaista tietoa vaikka tien päällä

:D Soveltuu myös aloittelijoille, jotka eivät välttämättä halua investoida gepsiin ennen kuin ovat varmoja harrastuksen pysyvyydestä

 

Miinusta:

 

:D Softa käyttää ahkerasti nettiyhteyttä, mutta siirretyn datan määrää ei helposti saa näkymään (paitsi tietysti kommarin omista lokitiedoista) Voi tulla kalliiksi jos huolettomasti käyttää

:D Ainakaan E90-laitteellani en onnistunut muuttamaan etsintäsädettä, mikä on oletusarvoisesti 3,5km.

B) Vanhan polven kätköilijät tulevat varmasti inisemään siitä miten kätköjen löytäminen on tehty liian helpoksi :)

 

Mitenpä muiden kokemukset, onko niitä?

Link to comment

Alkaahan näitä kokemuksia olla. Omia kätköjä on tullut haettua, käyttömukavuus on kyllä omaaluokkaansa. :laughing:

Geocache.fi foorumissa on ollut jo jonkinaikaa keskusteltu asian tiimoilta.

 

Kiinteä datapaketti alk. n. 9,90€/kk on tämän kanssa hyödyllinen niinkuin J.McInen tuolla geocache.fi foorumissa mainitsee. Ei tule yllätyskuluja. Toivoisin kuitenkin että jossain vaiheessa voisi käyttää gpx tiedostoja varsinkin paikoissa jossa ei dataliikenne toimi/ ulkomailla missä datasiirrot on kalliita. Onneksi kartat on yleensä pois päältä. Ei muutakuin kirjoitteleen www.geocachenavigator.comin foorumiin toiveita. Itse kaipaisin vielä jotenkin näiden lisäpisteiden (additional waypoints) käsittelyä. Multeissa olisi hyödyllistä jos pystyis hakemaan multien etapit suoraan. Nyt täytyy käsin syöttää.

 

:laughing: Ladattavassa versiossa hakusäteen muuttaminen bugittaa. Korjatun version pitäisi olla kyllä täällä käytävän keskustelun mukaan jo nyt ladattavissa. Vaan eipä ollut.

Link to comment

Pöh, eipä onnistunut tuon lataus E61i:lle. Sanoo ettei ole tuettavien listalla. E51:lle sain tuon asennettua, vaikkei sekään tuolla kolmen puhelimen listalla ole. Siitä varoitettiin, ettei ehkä toimi oikein testaamattomalla puhelimella, mutta pitäisi kuitenkin S60 3rd alustalla toimia. Laitoin firmaan mailia että lisäisivät E61i:n tuohon mahdollisesti toimivien listaan, S60 3rd puhelin kun on.

Link to comment

Pöh, eipä onnistunut tuon lataus E61i:lle. Sanoo ettei ole tuettavien listalla. E51:lle sain tuon asennettua, vaikkei sekään tuolla kolmen puhelimen listalla ole. Siitä varoitettiin, ettei ehkä toimi oikein testaamattomalla puhelimella, mutta pitäisi kuitenkin S60 3rd alustalla toimia. Laitoin firmaan mailia että lisäisivät E61i:n tuohon mahdollisesti toimivien listaan, S60 3rd puhelin kun on.

 

Mulla toimii E61i loistavasti. Latasin softan PC:lle ja sieltä PC Suiten kautta puhelimeen. Ihmeellisen hyvä ilmainen softa - täytyy olla yksi parhaista.

Link to comment

Muutamia uusia huomioita:

 

:unsure: 3,5km säteen voi uudessa versiossa muuttaa

:laughing: tienpäällä kätkön loggatuksi (tai DNF) merkkaaminen on TODELLA upea toiminto. Kotona klikkaa vain "access your field notes" ja plim: siinä lista kätköistä valmiina kirjoittamaan varsinaiset loggaukset. Tuo softa on niin loistava, että teen pääosan kätköilystäni nykyisin sillä! (toki oikea GPS on hyvä backup...

Link to comment

Tämän softan, tahi minkä tahansa muunkaan, käytössä ei oo muuta ongelmaa ku akkukesto. Aiankaan itsellä E90:ssä dataliikenne, gps ja ahkera taustavalon käyttö ei kyllä kauaa akkua jaksa potkia. Pitäisi raaskia investoida vara-akkuun.

 

Mutta eilenkin tuli käytyä, ja on se vaan niin mukava :o, kun kätkökuvaukset ja muut näkyy nätisti siinä. Näyttäisi vielä kätkön attribuutit niin tää ois kuin suoraan...

Link to comment

Täytyy todeta, että mysteerien etsimiseen tästä ei kyllä ole.

 

Ratkaisin koordinaatit, jotka olivat tietysti väärässä muodossa E90 suunnistusohjelmaa varten. Kansalaisten karttapaikkaan muuttamaan ne decimal degreeksi. Ja se &!%/"#:n karttapaikka ilmoitti erroria aina siihen saakka kunnes jokainen asteenmerkki ja heittomerkki ja mitä niitä nyt onkaan oli oikealla paikalla. Esim. 025 ei kelvannut vaan piti olla 25. Sekin selvisi kokeilemalla. Karttapaikan muunna-toiminto on tosi nipo :o

 

Takaisin aiheeseen. TGN on loistava apuväline tradien etsimiseen.

Link to comment

Täytyy todeta, että mysteerien etsimiseen tästä ei kyllä ole.

 

Ratkaisin koordinaatit, jotka olivat tietysti väärässä muodossa E90 suunnistusohjelmaa varten. Kansalaisten karttapaikkaan muuttamaan ne decimal degreeksi. Ja se &!%/"#:n karttapaikka ilmoitti erroria aina siihen saakka kunnes jokainen asteenmerkki ja heittomerkki ja mitä niitä nyt onkaan oli oikealla paikalla. Esim. 025 ei kelvannut vaan piti olla 25. Sekin selvisi kokeilemalla. Karttapaikan muunna-toiminto on tosi nipo :)

 

Takaisin aiheeseen. TGN on loistava apuväline tradien etsimiseen.

 

Huomasin tänään saman asian..

 

Olen ollut muutamaan kertaan yhteydessä tohon TrimbleSoftareen joka tekee GCN:ää ja tuntuvat olevan mukavaa porukkaa. Laitoin aikaisemmin tänään featurerequesti mahdollisuudesta syöttää omia kordinaatteja.

 

Aikaisemmin olen kirjoittanut heille mm. tosta edellä mainitusta etsimissäteen bugista.

Muita ovat - kuvauksen pitkät rivit ei näy, välilyöntien puuttuminen sanojen välissä kuvauksessa, viimeiset rivit päällekkäin kuvauksessa.

Featureista ainakin että voisi valita että se mappi aina käyttää streetmappi oletuksena.

 

Anyway, joko moni muu on lähetelly bugirapsoja tai sitten olen saannut aikaiseksi korjauksia.. :o

Link to comment

Täytyy todeta, että mysteerien etsimiseen tästä ei kyllä ole.

 

Ratkaisin koordinaatit, jotka olivat tietysti väärässä muodossa E90 suunnistusohjelmaa varten. Kansalaisten karttapaikkaan muuttamaan ne decimal degreeksi. Ja se &!%/"#:n karttapaikka ilmoitti erroria aina siihen saakka kunnes jokainen asteenmerkki ja heittomerkki ja mitä niitä nyt onkaan oli oikealla paikalla. Esim. 025 ei kelvannut vaan piti olla 25. Sekin selvisi kokeilemalla. Karttapaikan muunna-toiminto on tosi nipo ;)

 

Takaisin aiheeseen. TGN on loistava apuväline tradien etsimiseen.

 

Nyt täytyy lainata itseään ja todeta olleensa typerys. Nimittäin TGN:sta löytyy myös vaihtoehto "enter manually" tjsp, jonne voi hyvin syöttää vaikkapa nuo mysteerin tai multin koordikset, minkä jälkeen laite toimii samalla tavalla kuin mikä tahansa gepsi, johon syötetään uusi reittpiste.

 

Takaisin aiheeseen: TGN on loistava apuväline tradien etsimiseen - ja myös multien ja mysteerikätköjen jne, kunhan osaa vain käyttää softaa oikein :lol:

Link to comment

Takaisin aiheeseen: TGN on loistava apuväline tradien etsimiseen - ja myös multien ja mysteerikätköjen jne, kunhan osaa vain käyttää softaa oikein :lol:

 

Olen samaa mieltä.

Olen yksi ärsyttävä piirre löytänyt siitä - jos siitä ei jostain syystä exit:a kunnolla niin se ei ainakaan mulla sen jälkeen käynnisty uudestaan ilman uudelleen asennusta. Välillä todella rasittavaa.

Link to comment

Oma ensivaikutelmani Geocache Navigatorista on varsin positiivinen. Nokian E51:n ja ulkoisen GPS-palikan kanssa sovellus toimii erittäin hyvin. Itse asiassa ilman sovellusta tuskin olisin edes tähän palveluun rekisteröitynytkään, koska niin ulkoiluorientoitunut ihminen en ole, että erillistä gepsiä välttämättä lähtisin koskaan hankkimaan. Puhelimen mobiiliyhteydellä tai WLAN-yhteydellä on erittäin helppo tarkistaa missä päin maailmaa tahansa, mitä kätköjä on lähellä saatavilla, tai hakea kätköjä tietyiltä alueilta. Sijainnit ja kuvaukset näkyvät, ja suunnistustyökalut ovat riittävän tarkat lähelle pääsemiseen.

 

Uskonpa, että ohjelmisto lisää geokätköilyä melkoisesti, koska varmasti on paljon minun kaltaisiani, joille puhelimeen integroitu kätköilyratkaisu on ihanteellinen. Matalan aloituskynnyksen lisäksi ohjelmisto vähentää säätämistä, kun kätköjä ei tarvitse niin paljon suunnitella etukäteen, koordinaatteja tallennella tai papereita tulostella.

 

Toki eräratkaisuksi ei puhelinkäyttöisestä GPS-laitteesta varmasti ole akunkeston ja laitteen yleisen herkemmän rakenteen vuoksi, mutta näin kaupunkilaisen näkökulmasta homma tuntuu toimivan varsin mallikkaasti. Parhaimmillaan sovellus on varmasti silloin, kun vaikkapa kesken pyörälenkin tulee mieleen, mitä kätköjä lähimaastoissa mahtaisi ollakaan.

Link to comment

TGN on kyllä näppärä lisä kätköilyyn varsinkin jos puhelimesta löytyy sisäinen GPS ja 3G, mutta ei välttämättä ainoa apuväline. Field Note:ien käyttö on näppärää, jos on tosi kova kiire kätköltä toiselle tai erityisen paljon kerrottavaa, mutta yleensä on ollut aikaa tehdä kunnon loggaus esim. http://wap.geocaching.com:issa, sillä se säästää huomattavasti aikaa, kun pimeän laskeuduttua palataan kotiin. Meillä ainakin työnjako toimii käveltäessä seuraavalle kätkölle siten, että toinen tutustuu ääneen seuraavaan kohteeseen, kun toinen tekee online-loggaukset. Eipähän unohdu travelbugien tiputukset/noukinnat ja muut saavat välittömästi tiedon esimerkiksi kätkön jästimisestä. :mrgreen:

 

Harmi ettei TGN osaa käyttää Nokia Maps -aineistoa, sillä sitä voi ladata muistikortille PC:n kautta ilmaiseksi etukäteen vaikkapa maa kerrallaan. Nyt ei viitsi antaa TGN:n koko aikaa ladata karttoja, sillä työnantajan määrittämä kuukausiraja (taitaa olla 50mb) uhkaa paukkua jo normaalilla sähköpostiliikenteellä ja satunnaisella surffailulla.. :roll:

 

Jos kännykän vieminen maastoon hirvittää, kannattaa harkita kestävää kalvotusta esim. E90:lle http://www.kivenalla.fi/index.php?act=tuot...;category_id=11

Link to comment

Onhan tuosta TGN:stä ollut apua, mutta jos ahkerasti käyttää niin kyllä akun saa melko nopeastikin finaaliin - ainakin N95:ssa :D. Pitäisi sitä akkua jättää hätäsoitoille - siis tarpeen vaatiessa. Itse teen niin, että vasta kätkön välittömässä läheisyydessä laitan sovelluksen päälle. Ei kuluta akkua niin paljon, eikä dataliikennekään ole niin paljon. Toinen haittapuoli on huono käytettävyys etenkin tihkusateessa tai vaikeassa maastossa - yksikin väärä liike, niin puhelin on entinen.. :D

Link to comment

Onhan tuosta TGN:stä ollut apua, mutta jos ahkerasti käyttää niin kyllä akun saa melko nopeastikin finaaliin - ainakin N95:ssa :D. Pitäisi sitä akkua jättää hätäsoitoille - siis tarpeen vaatiessa. Itse teen niin, että vasta kätkön välittömässä läheisyydessä laitan sovelluksen päälle. Ei kuluta akkua niin paljon, eikä dataliikennekään ole niin paljon. Toinen haittapuoli on huono käytettävyys etenkin tihkusateessa tai vaikeassa maastossa - yksikin väärä liike, niin puhelin on entinen.. :D

N95:sta ei ole kokemusta, mutta voisi kuvitella, että puhelimen sisäänrakennettu GPS syö myös akkuja melko lailla. Minulla on käytössä E51 ja ulkoinen GPS-laite, ja pelkkä sovelluksen käyttäminen ei kovin merkittävästi puhelimen akkuja syö, vaikka toki bluetooth-yhteys normaalikäyttöä enemmän akkua kuluttaakin. Toki myös GPS-palikan akkuja täytyy silloin tällöin erikseen latailla.

 

Datayhteyttä kai sovellus käyttää vain kätkön paikkatietojen ja kuvausten/logien lataamiseen, ja tämän jälkeen pelkkä navigointi ei yhteyttä kuluta (ellei sitten halua karttoja latailla). Muutenkin tuo dataliikenne on omien kokemusteni perusteella ollut kaikkiaan melko vähäistä, joten ei taida olla syytä päivittää 25 Mt/kk -datapakettiani kiinteäksi Geocache Navigatorin käytön takia.

 

Kestävyyshuoli on varmasti aiheellinen sellaiselle, joka kaipaa laitetta, joka kestää vähän ronskimpaakin menoa.

Link to comment

Tuli nyt kokeiltua geocache navigatoria samalla kun ostin uuden puhelimen, eittämättä täytyy myöntää että melko kätevältä kapistukselta tuntuu. Saapi nähä kuinka paljon tulee loppupeleissä käytettyä, varsinkin kun ei viitsi turhaan dataa siirrellä gesmin yli vaan wlanilla pelataan jos pelataan. Samalla säästyy karttojen latailun aiheuttamalta ihokarvojen nousulta

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...