Jump to content

Ελληνική Ιστοσελίδα


yiannisp

Recommended Posts

Γεια σας,

Δυστυχώς αυτήν την εποχή, λόγω δουλειάς, δεν έχω πολύ χρόνο να ασχοληθώ με το geocaching. Παρ'όλα αυτά

όταν βρίσκω την ευκαιρία όλο και κάτι κάνω.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε μια πρώτη προσπάθεια για μία Ελληνική σελίδα με θέμα το Geocaching.

Στόχος είναι να την προωθήσουμε μέσα από μηχανές αναζήτησης, με keywords π.χ. GPS, Navigators, πλοήγηση κ.λπ., έτσι ώστε να πέφτουν πάνω της όσοι ψάχνουν για GPS και Navigators, που τελευταία, έχουν γίνει μόδα, έτσι ώστε η δραστηριότητα του geocaching να γίνει γνωστή στην Ελλάδα.

 

Πριν ξεκινήσω να την καταχωρώ σε μηχανές αναζήτησης, περιμένω την γνώμη σας και τα σχόλια σας.

Αν νομίζετε ότι πρέπει να διορθώσω κάτι ή να προσθέσω ή να αλλάξω, μην διστάσετε να το πείτε.

 

:drama: Φιλικά

Yiannisp

Edited by yiannisp
Link to comment

Παρα πολυ καλη προσπαθεια πραγματικα!! Ομορφος σχεδιασμος και ωραια γραμμενα κειμενα.Συγχαρητηρια!! Λειπουν οπως ξερεις και εσυ φανταζομαι καποια πραγματα ακομα (π.χ επεξηγηση της χρησης του tb και του gc) αλλα σιγα σιγα θα γινει μια πολυ καλη αρχη!! Μετα θα μενει απο ολους μας να την "αξιοποιησουμε" αυτη την σελιδα διαφημιζοντας την στα διαφορα forums που μπαινουμε.

 

Υ.Γ Στα απαραιτητα λεει και φακο :lol: επειδη δεν εχω μπορουμε να συμμετεχουμε στο παιχνιδι και εμεις??? :lol:

Link to comment

Συγχαρητήρια φίλε Γιαννούλη! Όποτε θέλεις, πες μου να κάνω απ΄ευθείας redirect το ριζικό www.geocaching-gr.com στις δικές σου σελίδες αντί για το Ελληνικό Forum.

Και πάλι μπράβο, Φιλικά, Αντώνης

Link to comment

Συγχαρητήρια φίλε Γιαννούλη! Όποτε θέλεις, πες μου να κάνω απ΄ευθείας redirect το ριζικό www.geocaching-gr.com στις δικές σου σελίδες αντί για το Ελληνικό Forum.

Και πάλι μπράβο, Φιλικά, Αντώνης

 

Αντώνη,

Μόλις ολοκληρώσω την σελίδα θα σε ενημερώσω για να κάνεις το direct link. Όποιος έχει κείμενο που θέλει να το προσθέσουμε στην σελίδα, σε υπάρχον ή σε καινούργιο Link, παρακαλώ να μου το στείλει.

Επίσης, ότι άλλο νομίζετε ότι πρέπει να προσθέσουμε, περιμένω προτάσεις και ιδέες, πχ. photo Gallery απο ελληνικά cache ??

Link to comment

Επίσης, ότι άλλο νομίζετε ότι πρέπει να προσθέσουμε, περιμένω προτάσεις και ιδέες, πχ. photo Gallery απο ελληνικά cache ??

 

το photo gallery νoμιζω ειναι "must" :unsure: αν θελεις νομιζω εχουμε album στο picasa και εμεις και ο vegos νομιζω για να δανειστεις φωτογραφιες που ισως σου αρεσουν.Και ο yiannig εχει στο site του πολλες καλες.Τωρα μπορεις να βαλεις ακομα links απο κανενα προγραμμα που ειναι χρησιμο π.χ GSAK ή και απο δωρεαν χαρτες που υπαρχουν στο ιντερνετ.αν έχω και αλλες ιδεες καποια στιγμη θα ξαναγραψω :unsure:

Link to comment

σημερα ,βρηκα στο ιταλικο site για το geocaching (http://wiki.geocaching-italia.com/estero-turismo) και

( http://wiki.geocaching-italia.com/cosa-visitare)

Θα μπορουσαμε και εμεις να προσθετουμε σε καποια σελιδα, στο προτυπο που εχει φτιαξει ο φιλος yiannisp

κατι παρομοιο.Δηλαδη αν σε μια εξορμηση που καναμε,καπου φαγαμε πολυ καλα,η ειδαμε κατι που μας εκανε εντυπωση,να το αναφερουμε περιγραφοντας το και φυσικα βαζοντας και τις συντεταγμενες του,ωστε ο επομενος να μπορεσει να το επισκευθει.. :laughing:

Link to comment

Επιτέλους, μετά από έναν μήνα κατάφερα να ολοκληρώσω την Ελληνική ιστοσελίδα και τώρα νομίζω ότι μπορούμε να την 'βγάλουμε' επίσημα στον αέρα. Σιγά, σιγά θα προσθέτω και άλλα θέματα. Όποιος θέλει να προσθέσει κάτι ας μου το στείλει. Επίσης όποιοι άλλοι έχουν διευθύνσεις Photo album και θέλουν να δημοσιευθούν ας μου στείλουν τις διευθύνσεις. Δεκτή κάθε παρατήρηση.

Και κάτι ακόμη ευχάριστο. Εάν κάνετε αναζήτηση στο Google με λέξεις "Geocaching Ελλάδα" η σελίδα εμφανίζεται στην πρώτη πεντάδα!! :):D

Link to comment

Να ενημερώσω την κοινότητα ότι στην Ελληνική ιστοσελίδα του Geocaching πρόσθεσα ένα νέο Link με τίτλο 'ΕΝΤΥΠΟ ΥΛΙΚΟ'.

Από την σελίδα αυτή μπορείτε να κατεβάσετε stash note στα Ελληνικά και στα Αγγλικά σε διάφορα μεγέθη, σε μορφή .pdf. Επίσης υπάρχουν Logbooks για κουτάκια φιλμ μου μπορείτε να τυπώσετε και να χρησιμοποιήσετε καθώς και το φυλλάδιο του geocaching (μετάφραση του tetras61).

Ελπίζω να σας είναι χρήσιμα.

Yiannisp

Link to comment

Επιτέλους, μετά από σχεδόν 1 χρόνο, ενημέρωσα τα στατιστικά στην Ελληνική ιστοσελίδα του geocaching.

Θα βρείτε στατιστικά από το 2009 έως και τον Σεπτέμβριο του 2012. Στις αρχές Νοεμβρίου θα ενημερώσω και με τα στατιστικά του Οκτωβρίου του 2012.

Επίσης τον τελευταίο καιρό ενημερώνω τακτικά (3-4 φορές την εβδομάδα) και τις τελευταίες ευρέσεις στην Ελλάδα.

 

:drama:

 

Φιλικά

YiannisP

Link to comment

Ομολογω οτι δεν εμπαινα και πολυ θεωροντας οτι ειχε λιγο-πολυ μεινει χωρις ενημερωσεις εδω και αρκετο καιρο. Να σε καλα ρε Γιαννη. Χρειαζοταν ενα βαψιματακι το διαμερισμα !

Link to comment

Sir GiannisP, απορια: Γιατι δεν αναφερει τις 22 κρυπτες μου στην πιττα με τον αριθμο των κρυπτων ή δεν θεωρει το Garden in the city του Myselff σαν την μεγαλυτερη επιτυχια στην επικρατεια ? Δεν το λεω για ψεγαδι αλλα μου φανηκε περιεργο...

Link to comment

Δημήτρη,

από την ώρα που είδα το post σου έψαχνα να βρω το λάθος για τις κρύπτες σου και για το Garden in the city του Myself.

Το Garden in the city εμφανίζεται με 140 ευρέσεις το 2012.Πιστεύω ότι είναι σωστό.

Για το πλήθος κρυπτών ανά παίκτη, βρήκα κάποιο λάθος στην database μου και το διόρθωσα. Παρ'όλα αυτά μου λείπουν και πάλι 5 δικές σου κρύπτες.

Εχω ανεβάσει διορθωμένη έκδοση όπου είσαι στο ranking αλλά μόνο με 17 κρύπτες.

Ψάξε,ψάξε θα βρω και τις υπόλοιπες.

Αυτό από Δευτέρα όμως γιατί το σαββατοκύριακο έχει μανιταροεξόρμηση :) :) και δεν θα μου μείνει χρόνος.

Χρόνια σου πολλά και πάλι.

Link to comment

Να σας ενημερώσω ότι όπως αναφέρεται και στην σελίδα των στατιστικών οι πληροφορίες συγκεντρώνονται από Pocket Queries που υποβάλονται στην βάση του Geocaching.com και με αυτά έχω δημιουργήσει και ενημερώνω μία τοπική βάση δεδομένων από όπου με queries συλλέγω τα στοιχεία.

Άρα μπορώ να εμφανίσω ΜΟΝΟ στοιχεία που περιέχονται στα Pocket Queries που μου στέλνει η Groundspeak.

Στα ερωτήματα αυτά τα μόνα στοιχεία του geocacher που υπάρχουν είναι το όνομα του και το ID του. Δεν μπορώ επομένως να γνωρίζω την εθνικότητά του για να απομονώσω τους Έλληνες χρήστες. Γι΄αυτό και στην απεικόνιση των πρώτων 20 geocachers σε ευρέσεις στην Ελλάδα δεν μπορώ να διαχωρίσω τους Έλληνες από τους ξένους και να έχω ξεχωριστώ TOP-10 με έλληνες παίκτες.

 

Αυτό όμως που θα προσθέσω (είδατε πόσο βοηθούν οι απόψεις των συμπαικτών) στο διάγραμμα των πόσων logs έχουν γίνει ανά μήνα και έτος είναι και ο αριθμός των παικτών που έκαναν τα logs αυτά. π.χ. τον Σεπ.2012 τα 6858 logs τα έκαναν 1207 χρήστες. Έτσι θα μπορούμε να ξέρουμε και πόσοι ασχολήθηκαν με το Geocaching ανά μήνα και έτος.

 

Κάθε άλλη ιδέα ευπρόσδεκτη.

YiannisP

Link to comment

Τι θα έλεγες για ένα πχ top10 με τις πιο πολυσύχναστες κρύπτες? αν κατάλαβα καλά θα μέσα από τα Pocket Queries θα μπορούσες να συγκρίνεις τον αριθμό των νέων logs που είχε η κάθε κρύπτη στο τέλος κάθε μήνα και έτους.

Link to comment

Τα queries ενημερώνονται μία φορά τον μήνα.

Μόλις 'ανέβασα' τα στατιστικά για μέχρι και τον προηγούμενο μήνα (Οκτώβριο 2012).

Για τις καθημερινές ευρέσεις υπάρχουν οι σελίδες ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με αναλυτικά στοιχεία.(ΟΧΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ).

Ψάχνω να βρω έναν αλγόριθμο, με τον οποίο πως θα μπορούσα από τις συντεταγμένες ενός cache να προσδιορίζω την περιοχή του στην Ελλάδα.

π.χ. οι συντεταγμένες N 38° 01.766, E 023° 48.764 είναι στην κεντρική Ελλάδα με μεγαλύτερη ακρίβεια στον νομό Αττικής ή με ακόμη με μεγαλύτερη ακρίβεια στην Αθήνα.

Στόχος είναι να έχουμε μία εικόνα των κρυπτών ανά γεωγραφική περιοχή, είτε πλήθος κρυπτών είτε ευρέσεων-τοποθετήσεων.

Ακόμη και η ακρίβεια γεωγραφικού διαμερίσματος θα ήταν αρκετή.

Link to comment

Ωραία δύο "λαθάκια"

στην σελίδα με τα στατιστιστικά του 2012 υπάρχει η καρτέλα

"Οι περισσότερες κρύπτες στην Ελλάδα το 2011 βρέθηκαν από τους......."

 

είναι ορθογραφικό λάθος το 2011 ή τα στατιστικά είναι τα περυσινά.

Εάν είναι ορθογραφικό τότε τα αποτελέσματα έχουν λάθος , στην τελευταία θέση έπρεπε να είμαι εγώ (χαχαχα γι' αυτό τα κάνω για να δω το όνομά μου γραμμένο) με 71 κρύπτες μέχρι τις 31/10/12

 

Επίσης το "rolling banner" στην κορυφή της σελίδας γράφει τελευταία ενημέρωση Σεπτέμβριος 2012.

 

Είμαι "ψείρας" που λέμε στο χωριό μου, συγχωρέστε με:rolleyes:

Link to comment

Είδες που από τον Σεπτέμβριο γνωρίζαμε τι θα συμβεί τον Οκτώβριο. Αυτό θα πει διορατικότητα, όχι σαν μερικούς πολιτικούς μας !!!!

Πλάκα, κάνω. Τα λάθη διορθώθηκαν.

Link to comment

BRAVO !!!

αλλά νομίζω ότι τα στατιστικά σου έχουν αλεργία στο όνομα feregios :lol:.

Οπως σου έγραψα και παραπάνω στα προηγούμενα στατιστικά είχα 71 finds και δεν με περιέλαβε στους 20 , αλλά και τώρα μέχρι 28/11/12 είχα 76 finds και πάλι δεν με είχε η λίστα με τους 20.

Ετσι από περιέργεια και μόνο, στα στατιστικά σου σε ποιά θέση με έχει και με πόσα finds.

 

Θα παλέψω με το Brevetoskylo που μου πήρε την θέση. Θα κάνουμε ποδηλατική μονομαχία στην ανηφόρα του Κερατοβουνίου.:lol: :lol:

Edited by feregios
Link to comment

 

Θα παλέψω με το Brevetoskylo που μου πήρε την θέση. Θα κάνουμε ποδηλατική μονομαχία στην ανηφόρα του Κερατοβουνίου.:lol: :lol:

ΠΟΤΕ ; ΠΟΤΕ ;

Να ανεβουμε στην κορυφη και να σας περιμενουμε με κανα ψητο κοτοπουλο και κρασακι ; Πλακα δεν θα ειχε; :lol:

Εμεις θα ανεβουμε με αυτοκινητο ή μηχανακι εννοειται, εκτος απο τον Spyros που θα ανεβει απο τον γκρεμο με καρφια - σκοινια και αλλα ορειβατικα :rolleyes:

Link to comment

Ο αγώνας προβλέπεται σκληρός. Σύμφωνα με τα δικά μου στατιστικά ο feregios έχει 74 logs και το Brevetoskylo 75!!!

Ένα που βρήκα ότι λείπει από τον feregio είναι το Olympic Mountain(GC3YB34) που θα το προσθέσω σύντομα και έτσι θα έχουμε ισοπαλία.

Ποιος θα καταταγεί στην 20η θέση θα το δείξει η ποδηλατική μονομαχία στην ανηφόρα του Κερατοβουνίου που θα μας φωνάξετε μαζί με τον Mimhsgr να χαρούμε αγώνα και κοψίδια.

Link to comment

εξαιρετική η δουλειά με τις ενημερώσεις - στατιστική!!!

 

είμαι καινούργιος στο geocaching και όσο το ψάχνω τόσο εντυπωσιάζομαι, ειδικά με τη δουλειά κάποιων ανθρώπων.

Η ελληνική κοινότητα, αν και λίγα τα μέλη της, κάνει καλή δουλειά

Link to comment

Για να απαντησω στην ερωτηση σου 'που τα βρηκα ολα αυτα ;' θα χρειαστει πολυ χρονο. Αλλα για να μην ειμαστε off-topic, πηγαινε λιγο ποιο κατω στα θεματα του forum εκει που λεει βοηθητικο βιβλιαρακι...

http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=291495

Link to comment

πιο γρήγορα και με κερδίσεις.... Κερατοβούνι ... ΦΥΓΑΜΕ

Για να ειμαστε ομως δικαιοι, θα ανεβειτε απο ασφαλτο και θα κατεβειτε απο μονοπατι ! Μπορεις να το παρεις και στον ωμο στο κατεβασμα...για να μην το παρεις εξαρτηματα !

Link to comment

Και μερικά ακόμη στατιστικά για τις κρύπτες στην Ελλάδα και τους παίχτες από την Ελλάδα.

 

Cache%2520data.JPG

 

Top favorite Caches

 

top%2520favorite%2520caches.JPG

 

Top Logged Caches

top%2520logged%2520caches.JPG

 

Top Cachers

Top%2520Greek%2520Cachers.JPG

 

 

Top Geocaches Hidden

geocaches%2520Hidden.JPG

 

Logs Received

Logs%2520Resived.JPG

 

Favorite Points Received

 

Favorite%2520Points%2520Recived.JPG

Link to comment

Ευχαριστουμε Παναγιωτη, ενδιαφερουσα δουλεια ! Πως μπορουμε να εχουμε καλυτερη εικονα (εκτος απο την μεγαλυτερη που δινει οταν πατησεις επανω της στο forum ;

Και δεν πρεπει να μετραει σωστα τις κρυπτες που εχω τοποθετησει, εκτος αν δεν περιλαμβανονται οι event. Λεει 24 ενω η Groundspeak τις βγαζει (και ειναι) 25.

Οχι οτι ειναι κατι σημαντικο, αλλα για ενημερωση!

Edited by Mimhs.gr
Link to comment

Μερικά ακόμη στατιστικά.

 

Είχα την εντύπωση ότι τα περισσότερα λογκς στην Ελλάδα γίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εν μέρει είχα δίκιο αν προσθέσεις το μέσω όρο των καλοκαιρινών μηνών.

Αυτό που μου έκανε όμως μεγάλη εντύπωση ήταν ότ,ι το ρεκορ περισσοτέρων λογκς στην Ελλάδα έγινε μήνα Οκτώβρη.

Οπότε έχουμε :

Τα περισσότερα λογκς στην Ελλάδα = Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 - 387 logs

Με αμέσως δεύτερη την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 375 logs. Ο αντίστοιχος Αύγουστος του 2012 είχε κορυφή με 342 λόγκς την πρωτομηνιά.

 

Επίσης

Τα περισσότερα λογκς μόνο από Έλληνες geocachers στην Ελλάδα έγινε 18 Αυγούστου 2012 - 45 λογκς και ακολουθεί η 10 Φεβρουαρίου 2013 - 44 λογκς.

 

Ελπίζω αυτό το ρεκόρ να το περάσουμε την ημέρα του CITO 2013 event in Athens

Link to comment

Έκτωρα θέλω πρώτα να δοκιμάσω κάποια πράγματα και μετά θα τα "μαρτυρήσω" :ph34r:

Έχει να κάνει με το API της Groundspeak

 

Και για να συμπληρώσω λίγο ακόμη τα παραπάνω......

Από τα 387 logs που έγιναν στην Ελλάδα συνολικά στις 3/10/2012 τα 187 ήταν στην περιοχή της Κρήτης.B)

Λίγο πιο κάτω από το ρεκόρ τους που είναι τα 201 logs στις 23/10/12

 

Αντίστοιχα για την Αττική στις 3/10/2012 έγιναν μόνο 20 logs , με το ρεκόρ της Αττικής στις 6/9/2007 --- 59 logs.:rolleyes:

 

Υ.Γ Τα παραπάνω στοιχεία αφορούν τα συνολικά logs της Ελλάδας, από όλη την κοινότητα των Geocachers

Link to comment

Μερικά ακόμη στατιστικά.

 

Είχα την εντύπωση ότι τα περισσότερα λογκς στην Ελλάδα γίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εν μέρει είχα δίκιο αν προσθέσεις το μέσω όρο των καλοκαιρινών μηνών.

Αυτό που μου έκανε όμως μεγάλη εντύπωση ήταν ότ,ι το ρεκορ περισσοτέρων λογκς στην Ελλάδα έγινε μήνα Οκτώβρη.

Οπότε έχουμε :

Τα περισσότερα λογκς στην Ελλάδα = Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 - 387 logs

Με αμέσως δεύτερη την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 375 logs. Ο αντίστοιχος Αύγουστος του 2012 είχε κορυφή με 342 λόγκς την πρωτομηνιά.

 

Επίσης

Τα περισσότερα λογκς μόνο από Έλληνες geocachers στην Ελλάδα έγινε 18 Αυγούστου 2012 - 45 λογκς και ακολουθεί η 10 Φεβρουαρίου 2013 - 44 λογκς.

 

Ελπίζω αυτό το ρεκόρ να το περάσουμε την ημέρα του CITO 2013 event in Athens

 

Τελικά έγινε σίγουρα ρεκορ logs από Έλληνες geocachers στην Ελλάδα στις 20 Απριλίου ημέρα του CITO

86 logs συνολικά με τα 77 στην Αττική.

Βέβαια υπάρχει ένα λάθος στα νούμερα αλλά πάνω κάτω τόσα θα είναι.

Το λάθος θα διορθωθεί όταν γράψει τα logs του στο CITO event ο Myselff και η Papalia σβήσει τα 10 FTF :lol:.

Αλλά είναι +- τα ίδια.

Link to comment

:) Γειά σας. Ελπίζω να περνάτε όλοι ένα καλό καλοκαίρι.

Όπως ασφαλώς έχετε δεί όλοι, τα στατιστικά στην Ελληνική ιστοσελίδα έχω να τα ενημερώσω εδώ και πολύ καιρό. Πότε θα είμαι έτοιμος για να τα ανανεώσω, δεν το ξέρω ακόμη.

Μέχρι τότε μπορείτε να βλέπετε στατιστικά για την Ελλάδα στο παρακάτω link : project-gc.com.

Στο συγκεκριμμένο site έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Τα στοιχεία είναι online και ενημερώνονται απ'ευθείας από την βάση δεδομένων της Groundspeak.

 

Καλό καλοκαίρι σε όλους

YiannisP

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...