Jump to content

FIN: Suljetaan kätköpurkkien kannet kunnolla!


Leena&Antti

Recommended Posts

Niin elikkäs Suljetaan kätköpurkkien kannet hyvin ettei tälläisillä ilmoilla pääse vettä kätköpurkkeihin. Sillä pitää ajatella että meidän jälkeenkin tulee kätköllä käymään porukkaa! Eikä se ole kivaa jos löytää kätkön jonka sisältö ui vedessä ja on mennyt pilalle. Joten sulkekaamme kätköpurkkien kannet kunnolla!!! :unsure:

Edited by Leena&Antti
Link to comment

Suomen yksi yleisimmistä small-purkeista "Jäänalle" napsahtaa suljettaessa yleensä kolme kertaa kun kansi suljetaan kunnolla. Täysin vesitiivis se ei tosin ole sittenkään, mutta paljon tiiviimpi kuin sellainen, jossa yksi tai kaksi kulmaa on jäänyt raolleen.

Kantta suljettaessa useimmiten sen reunan kulmat menevät kerralla kiinni, josta sulkeminen aloitetaan. Kaksi muuta jää vielä auki.

Nämä on muistettava painaa erikseen kiinni ja vielä varmistaa katseella, että kansi on tosiaan painettuna alas joka puolelta.

Luvattoman usein tulee vastaan purkkeja jotka "irvistävät". :):D:D

Link to comment

Heips,

purkin tiiviys on helpointa tarkistaa puristamalla sitä pehmeimmästä paikasta ihan kunnolla. Jos purkki on kunnolla kiinni, se vastaa puristamiseen niinkuin kumipallo, sisuksiin syntyy siis paine ja vastus tuntuu näpeissä. Jos painetta ei tunnu syntyvän, on syytä tarkistaa että kansi on kiinni, jos puristaessa kuuluu suhinaa eli on vuotoa, on edelleen syytä tarkistaa että kansi on kiinni.

 

Kaikki purkithan ei sulkeudu kunnolla, eivät edes ole tarkoitettu tiiviiksi, joitain ei taar pysty puristelemaan jos ne vaikka kovaa muovia tai lasia tai puuta. Jos 'ei tiivis' purkki on piilotettu paikkaan jossa se kastuu, pitäisi muistaa tarkistaa että lokikirja on pussissa, kynä ainakaan ei ole siinä samassa pussissa.

Link to comment

Viime aikoina kätköillessä on tullut aika paljon vastaan kyniä, joissa lyijy on irti. Taitaa olla tämä "talvi" omiaan kostuttamaan kyniä senverran että lyijy irtoaa puusta. Ottakaamme siis myös itse kukin asiasta onkeemme ja purkeille lähtiessä muutama kynänpätkä taskuun, ei ne niin kalliita ole niihin bensakuluihin verrattuna etteikö jokainen voisi tehdä pikku huoltotoimia purkeilla käydessään... :)

 

-- wesbridge

Link to comment
Ottakaamme siis myös itse kukin asiasta onkeemme ja purkeille lähtiessä muutama kynänpätkä taskuun, ei ne niin kalliita ole niihin bensakuluihin verrattuna etteikö jokainen voisi tehdä pikku huoltotoimia purkeilla käydessään... :)

Toki suosimme ensisijaisesti geojalkoja, geofillaria ja geojoukkoliikennettä ennen yksityisgeoautoilua :D

 

Kostuneita purkkeja onkin tullut viimeisten viikkojen aikana vastaan, monessa ehjä minigrippi on suojellut lokia pahemmalta turmeltumiselta. Olen muutamalla kätköllä törmännyt terävään kynään lokin kanssa samassa pussissa, mikä kasvattaa pussin reikiintymisen riskiä. Siispä kynät pois pusseista, purkki kunnolla kiinni ja mikä ehkä vieläkin tärkeämpää, jemman kanssa ei pitäisi koskaan olla niin hoppu, etteikö sitä ehdi kunnolla laittamaan takaisin piiloonsa pois jästien näkösältä!

Edited by hhuikuri
Link to comment

Kytkeytyyköhän purkin sulkemisen taito jollakin tavoin mysteerien ratkaisutaitoon? Tällainen ajatus tuli mieleen, kun kävin tänään tarkistamassa parin kätköni kunnon.

Vuonna 2006 piilotetussa D4-mysteerissä on alkuperäinen, 200 kirjausta kerännyt lokikirja hyvässä kunnossa eikä sen suojana ole edes muovipussia. Vanhanmallisen Tupperware-purkin huolella suljettu kansi pitää sisällön kuivana.

Vuonna 2013 uusittu D1-tradin lokikirja on kerännyt 1000 loggausta. Muovipussista huolimatta se oli kuitenkin pahoin kastunut, kun nykyaikaista Curver-rasiaa ei oltu suljettu kunnolla.

Tradikätköillä on luonnollisesti enemmän kävijöitä ja heidän keskimääräinen älykkyysosamääränsä epäilemättä alempi kuin mysteerikätköllä kävijöiden. Mutta silti herättää ihmetystä, ettei lahjakkuus riitä edes muovirasian huolelliseen sulkemiseen. Onkohan tämä jokinlainen ilmentymä suomalaisten heikentyneistä tuloksista PISA-kokeista, tms? :sunsure:

Link to comment

Ainakin ne kumireunaiset rasiat, merkistä riippumatta, imevät kosteuden sisäänsä. Perinteinen Jäänalle tuntuu olevan edelleen sieltä parhaastsa päästä vaikka mallia onkin muuteltu.

 

Mutta nyt on alkanut tulla vastaan myös sisältä märkiä kierrekorkillisia PET-putkiloita, joiden pitäisi pysyä kuivana 20m syvälle veteen upotettunakin. Näiden kastumista en voi millään käsittää, paitsi sitä johon kätkön etsijä oli tehnyt korkkiin reiän. Se oli täynnä vettä.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...