Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
Leena&Antti

FIN: Suljetaan kätköpurkkien kannet kunnolla!

Recommended Posts

Niin elikkäs Suljetaan kätköpurkkien kannet hyvin ettei tälläisillä ilmoilla pääse vettä kätköpurkkeihin. Sillä pitää ajatella että meidän jälkeenkin tulee kätköllä käymään porukkaa! Eikä se ole kivaa jos löytää kätkön jonka sisältö ui vedessä ja on mennyt pilalle. Joten sulkekaamme kätköpurkkien kannet kunnolla!!! :unsure:

Edited by Leena&Antti

Share this post


Link to post

Suomen yksi yleisimmistä small-purkeista "Jäänalle" napsahtaa suljettaessa yleensä kolme kertaa kun kansi suljetaan kunnolla. Täysin vesitiivis se ei tosin ole sittenkään, mutta paljon tiiviimpi kuin sellainen, jossa yksi tai kaksi kulmaa on jäänyt raolleen.

Kantta suljettaessa useimmiten sen reunan kulmat menevät kerralla kiinni, josta sulkeminen aloitetaan. Kaksi muuta jää vielä auki.

Nämä on muistettava painaa erikseen kiinni ja vielä varmistaa katseella, että kansi on tosiaan painettuna alas joka puolelta.

Luvattoman usein tulee vastaan purkkeja jotka "irvistävät". :):D:D

Share this post


Link to post

Heips,

purkin tiiviys on helpointa tarkistaa puristamalla sitä pehmeimmästä paikasta ihan kunnolla. Jos purkki on kunnolla kiinni, se vastaa puristamiseen niinkuin kumipallo, sisuksiin syntyy siis paine ja vastus tuntuu näpeissä. Jos painetta ei tunnu syntyvän, on syytä tarkistaa että kansi on kiinni, jos puristaessa kuuluu suhinaa eli on vuotoa, on edelleen syytä tarkistaa että kansi on kiinni.

 

Kaikki purkithan ei sulkeudu kunnolla, eivät edes ole tarkoitettu tiiviiksi, joitain ei taar pysty puristelemaan jos ne vaikka kovaa muovia tai lasia tai puuta. Jos 'ei tiivis' purkki on piilotettu paikkaan jossa se kastuu, pitäisi muistaa tarkistaa että lokikirja on pussissa, kynä ainakaan ei ole siinä samassa pussissa.

Share this post


Link to post

Viime aikoina kätköillessä on tullut aika paljon vastaan kyniä, joissa lyijy on irti. Taitaa olla tämä "talvi" omiaan kostuttamaan kyniä senverran että lyijy irtoaa puusta. Ottakaamme siis myös itse kukin asiasta onkeemme ja purkeille lähtiessä muutama kynänpätkä taskuun, ei ne niin kalliita ole niihin bensakuluihin verrattuna etteikö jokainen voisi tehdä pikku huoltotoimia purkeilla käydessään... :)

 

-- wesbridge

Share this post


Link to post
Ottakaamme siis myös itse kukin asiasta onkeemme ja purkeille lähtiessä muutama kynänpätkä taskuun, ei ne niin kalliita ole niihin bensakuluihin verrattuna etteikö jokainen voisi tehdä pikku huoltotoimia purkeilla käydessään... :)

Toki suosimme ensisijaisesti geojalkoja, geofillaria ja geojoukkoliikennettä ennen yksityisgeoautoilua :D

 

Kostuneita purkkeja onkin tullut viimeisten viikkojen aikana vastaan, monessa ehjä minigrippi on suojellut lokia pahemmalta turmeltumiselta. Olen muutamalla kätköllä törmännyt terävään kynään lokin kanssa samassa pussissa, mikä kasvattaa pussin reikiintymisen riskiä. Siispä kynät pois pusseista, purkki kunnolla kiinni ja mikä ehkä vieläkin tärkeämpää, jemman kanssa ei pitäisi koskaan olla niin hoppu, etteikö sitä ehdi kunnolla laittamaan takaisin piiloonsa pois jästien näkösältä!

Edited by hhuikuri

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0

×
×
  • Create New...