Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
Finnish Geocache Reviewer III

FIN: FGR3:n paimenkirje 1.

Recommended Posts

Olen nyt runsaat pari kuukautta harjoitellut kätkötarkastajan hommia. Thymallus Thymallus on ollut tukena kun eteen on tullut uusia ja outoja asioita.

 

Valtaosa julkaistavaksi tarjottavista kätköistä on asiallisia ja GC:n ohjeiden mukaisia. Puutteet ja ongelmat korjaantuvat yleensä nopeasti yhteistyössä piilottajan kanssa.

 

Yksi GC:n ohjenuorista on tämä 0.1 mailin saturaatiosääntö. 161 metrin minimietäisyys on tarpeen kätköjen sekaantumisen estämiseksi ja myös rajoittamaan esim. jonkun puistonpläntin kätköttämistä turhan tiheästi. Säännön valvominen on hankalaa koska vanhojen multi- ja mysteerikätköjen sijainnista ei ole tietoa. Uudemmissa jemmoissa purkkien paikat ovat apupisteinä (waypoint).

 

Toivon, että jokainen kätköilijä, joka on piilottanut multeja tai mysteereitä, tsekkaa omat jemmansa ja lisää kätkörasioiden sijainnit apupisteinä.

 

Kätkön loppupisteen tyyppi on Final location. Waypoint tarvitaan myös jokaisesta etapista, missä on kätköpurkki. Niiden tyyppi on Stages of a multicache. Pisteet salataan etteivät ne näy muille kuin piilottajalle ja kätkötarkastajille.

 

Rasioiden sijainti helpottaa kovasti meidän tarkastajien työtä kun lähitienoille piilotetaan uusia kätköjä.

 

PS Suosittelen käyttämään piilottajan tsekkauslistaa. Jos uuden kätkön kohdalla saat rastin jokaiseen kymmeneen ruutuun, täyttää jemma suurella todennäköisyydellä GC:n ohjenuorien vaatimukset.

Share this post


Link to post

Tsekkasin kätköni ja lisäsin apupisteet. Näköjään suunnilleen viime vuoden syyskuussa ja sen jälkeen piilotetuissa jemmoissa pisteet olikin lisätty jo alun perin.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0

×
×
  • Create New...