Jump to content

FIN: Kätköilyä Suomi-Viro-akselilla


Vilosparta

Recommended Posts

Virolaiset kätköilijät yrittävät taas valloittaa Suomen, siskot veljet tulkaa apuun!!! Kaksi ensimmäistä kertaa jouduin yksin torjumaan hyökkäykset, viime vuonna onneksi mukaan tuli apujoukkoja. Kuitenkin Virolaiset etenivät jo Eteläiseen-Hämeeseen pian on varmaan vaarassa jo Pirkanmaakin. Sen tiedän, että Etelä-Pohjalaaset kyllä torjuvat hyökkäykset. Kansallislaulumme on jo sama, mutta liehuuko Siniristilippumme vielä syyskuun puolivälin jälkeen saloissamme vai onko siellä Sini-must-valge? Seuraa sivua http://www.geocaching.com/seek/cache_detai...7c-e2215d0b4208

Link to comment

Virolaiset kätköilijät yrittävät taas valloittaa Suomen, siskot veljet tulkaa apuun!!!

Minkäslaista apua enimmin kaipaat? Tulitukea koetetaan järjestää minkä pystytään ... ;-) Onko uhkana että jokin sissipartio eksyisi aina Varsinais-Suomeen saakka vai kaipaatko rintamaan vahvistusta jo idemmäs ja etelämmäs?
Link to comment

Tarkoitus olisi, että suomalaisia kätköilijöitä poikkeaisi tervehtimässä heimoveljiämme kätkötiedotteessa mainituissa koordinaateissa. Tila on rajallinen, rivitalon sisäpiha, mutta aina hetkeksi mahtuu istahtamaan. Grilli on lämpimänä. Olettaisin virolaisia olevan paikalla joskus alkaen klo 18:sta. Varmaan kyllä illan mittaan kiertelevät ympäristöä. Viime vuonna pää pantiin tyynyyn "muistaakseni" joskus kahden korvilla. Telttoja on varmaan joka puolella. Eli todella tervetuloa "Helsingi Dessant IV"ään.

Link to comment

Kuka tietäisi, missä majailee se lokikirja, jota olen nähnyt tuolla miittien yhteydessä ja minkälaiset "säännökset" kirjaa koskevat?

 

Vastailin jo toiselle foorumille, että lokikirja on tällä hetkellä meillä. Säännöistä tietää Tuu-Tikki.

 

- Osku / OsMi

Edited by OsMi
Link to comment

Helsingi Dessant IV http://www.geocaching.com/seek/cache_detai...7c-e2215d0b4208 alkamassa

Tiedustelulähteemme ilmoittaa, että koko Viron alueella on hermostunutta liikehdintää. Kuljetuskolonnia nähty siirtymässä etelästä kohti Tallinnaa. Todellinen invaasio lienee 15.9. ja pääjoukkojen oletetaan tekevän maihinnousun joukkojenkuljetusalus Tallink Starilla n. klo 9.00 koordinaateissa N60° 09.510' E24° 55.230'. Sieltä arvattavasti joukot hajaantuvat ja etenevät kohti pohjoista. Lähitaisteluita odotettavissa koordinaateissa N60° 37.393' E24° 50.397' alkaen ehkä kello 18.00. Tiedustelulähteemme kertoo myös, että viime tipassa ovat virolaiset värvänneet joukkoihinsa naisia ja pieniä lapsia, joista nuorin Joonas täyttää lauantaina 1 vuoden, koko joukon suuruus n. yhden joukkueen verran. Tämä osoittanee kovaa taistelutahtoa ja halua vallata koko Suomi ja ehkä edetä vielä itäänkin, aika näyttää.

Taktiikkamme olkoon vahvat omat joukot ja taistelemme terävällä sanansäilällä, joskin virolaisnaiset siinä vähintäänkin yhtä hyviä kuin suomalaiset kollegansa, makkaranpaistolla tulisilla hiilillä ja ehkä viimeistelemme oluen juonnilla.

Valtaajat valtaavat ikävä kyllä kaikki majoitustilat.

Tarkoituksemme saada hyökkääjät perääntymään viimeistään sunnuntai-iltaan mennessä takaisin Viroon hautomaan vuodeksi uusia haasteita.

Link to comment

Tiedustelulähteemme ilmoittaa, että koko Viron alueella on hermostunutta liikehdintää. Kuljetuskolonnia nähty siirtymässä etelästä kohti Tallinnaa.

Ja niinkuin lupasin antaa tulitukea. Nyt täytyy ilmoittautua rintamakarkuriksi ;-( Vasta mennäviikolla desanttia almanakkaan sijoittaessa huomasin että olen palaamassa reissusta vasta lauantaina. Olin muistanut desantin väärälle viikonlopulle! Minua ei ainakaan lohduta että maahanlaskut tulevat torjutuiksi länsirannikolta ja että kykenen toimittamaan kaukotiedustelutietoja meren suunnasta ... Voi *****! ;-(
Link to comment

Tiedustelulähteemme ilmoittaa, että koko Viron alueella on hermostunutta liikehdintää. Kuljetuskolonnia nähty siirtymässä etelästä kohti Tallinnaa.

Ja niinkuin lupasin antaa tulitukea. Nyt täytyy ilmoittautua rintamakarkuriksi ;-( Vasta mennäviikolla desanttia almanakkaan sijoittaessa huomasin että olen palaamassa reissusta vasta lauantaina. Olin muistanut desantin väärälle viikonlopulle! Minua ei ainakaan lohduta että maahanlaskut tulevat torjutuiksi länsirannikolta ja että kykenen toimittamaan kaukotiedustelutietoja meren suunnasta ... Voi *****! ;-(

Minä taas joudun varmistamaan itärintamaa eli taasen meni Dessant sivu suun. :huh:

Ehkäpä sitten seuraavalla kerralla...

Link to comment

Hieman tästä topicista sivussa, mutta virolaiset kätköilijät pyysivät tiedottamaan siellä tapahtuvasta eventistä: http://www.geocaching.com/seek/cache_detai...69-713017c1df47

Samalla tässä hieman muutakin infoa Viron puolesta. Geojaanipäev eli Geojuhannus tullaan todennäköisesti toteuttamaan, ajankohta ei vielä varma, mutta todennäköisesti viikkoa ennen Juhannusta ja paikka on jossain Etelä-Virossa, tästä tiedotan kun lisätietoa tulee. HD V eli Helsingi Dessant V järjestetään 13.-14.9. ja paikkana on tällä kertaa Rytkön leirikeskus Hyvinkään lähistöllä. Sisämajoitus varattu ensisijaisesti virolaisille, mutta jos paikkoja jää niin täytetään Suomen kätköilijöillä. Teltta- ja vaunupaikkoja löytyy. Tästäkin myöhemmin.

Link to comment

Vironkielinen kuvaus mainitsee, että pitää löytää Suomesta vähintään yksi kätkö, englanninkielinen, että pitää löytää kätkö Helsingistä, suomenkielinen puolestaan, että pitää löytää Suomesta yksi kätkö ja käydä tapahtumapaikalla. Mikähän näistä kolmesta on varsinainen kriteeri? :lol:

Link to comment

Olen ollut yhteydessä tapahtuman järjestäjiin ja he halusivat, että suomalaisten olisi myös käytävä tuolla yöpymispaikalla ja siksi käänsin sen järjestäjän tahdon mukaan. Se, ettei virolaisten tarvitse paikalla käydä sanottiin, että osa tulee vain mennen-tullen käymään Helsingissä. Tämän enempää en osaa asiasta sanoa koska en kuulu varsinaisesti järjestäjiin. Minun tekemäni käännös on virosta suomeen ja siihen lisäten järjestäjien toivomuksen.

Link to comment

Tässä hieman muistutukseksi, että Helsingi Dessant V järjestetään 13.-14.9.2008.

http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC1EV6H

http://www.geopeitus.ee/?p=350&c=864. Tapahtuman pääjärjestäjä on "Leiva" ja virolaislle on tapahtumasta tehty pieni mysteeri. Olen saanut luvan hieman helpottaa tätä suomalaisten osalta, joten tulen jokaiselle suomalaiselle "will attend" merkinnän tehneelle lähettämään henkilökohtaisen viestin, jossa helpotan hieman paikalle löytämistä. Koska vaatimuksena on, että pitäisi löytää yksi kätkö Suomen kamaralta, voidakseen merkitä osallistuneensa tähän HD V:een yritän niitä varten, jotka ovat jo kaikki löytäneet (MooseM & Co) värkätä yhden kätkön, joka julkaistaan viimeistään perjantaina ja sijoittaa sen tapahtumapaikan läheisyyteen.

Varsinainen tapahtuma on Hyvinkään lähistöllä ja siellä on mahdollisuus grillata, saunoa ja uida, sekä virolaisten määrästä riippuen myös yöpymismahdollisuus on, joskin sisätilat on varattu ensisijaisesti virolasille. Telttapaikkoja on kyllä riittävästi.

Tapahtuman kokonaiskustannukset on 120 €, joka jaetaan jollakin tavoin osallistujien kesken, Leiva hoitaa tämän puolen.Yöpyjiä koskee aamuinen siivousvelvoite eli paikat piää olla kunnossa puolen päivän aikaan sunnuntaina.

Tulen pikapuoliin ilmoittelemaan onko sisätiloissa vapaita paikkoja.

Toivotan kaikki Suomen kätköilijät tervetulleeksi tutustumaan ja vaihtamaan ajatuksia "Lõuna naabriteme geopeituritega"

Link to comment

Jälleen etelä-naapurissa tapahtuu. Heinäkuun puolivälissä järjetetään Tallinnan lähellä Geoakadeemia 2009. http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC1RXV1

Mitä se pitää sisällään on salaisuuden verhon peitossa, mutta luvataan mahdollisuus löytää 200 kätköä 2-3 tunnissa? HUH HUH!! Eli jos sielläpäin liikut tai olet muutoin asiasta kiinnostunut niin osallistu. Kielimuuri ei varmasti ole esteenä, tapahtuman järjestäjä ja useat osallistujat ovat suomenkielen taitoisia. Odotettavissa on varmasti mielenkiintoinen eventti. Oma osallistumiseni on hieman vaakalaudalla erään toisen tapahtuman vuoksi.

Link to comment

Helsingi Dessant VI on pantu alulle, tietoa löytyy http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC1WFV5 ja http://www.geopeitus.ee/aare/1127 . Tämä eventti ei näy suomalaisena sillä sen järjestää virolaiset kätköilijät. Pääosin toimii aiempien vuosien mukaan. Leirikeskuksen petipaikat sisällä on varattu virolaisille, jotka myös maksavat siitä aiheutuvat kulut. Yöpyä voi teltassa tai vaunussa, silloin olisi sopivaa joku pieni maksu maksaa alueen käytöstä, joka on 120 €/vrk. Mikäli poikkeaa vaan paikalla saunomassa, makkaraa paistamassa tai kirjautumassa tapahtumaan se olkoon ilmaista.

Virolaisten ja omasta puolestani toivotan lämpimästi suomalaiset kätköilijät osallistumaan tapahtumaan

Link to comment

Helsingi Dessant 8 on julkaistu:

http://www.geocaching.com/seek/cache_de ... 129e19b852

Koordinaatit osoittavat Tallinnan satamaan, vaikka varsinainen event ja lokikirja onkin Suomen kamaralla. Hieman poikkeuksellinen event kun katsot D/T. Mistä tämä johtuu selviää n. viikkoa ennen eventtiä.

Suomenkielinen käännös tulossa pikapuoliin ja todellakin n. viikkoa ennen lopulliset tiedot ja niihinkin yritän saada mahdollisimman nopeasti suomenkielisen käännöksen.

Yökätkökin on tulossa, mutta se on vain tuota tapahtumaa varten eikä ole logattavissa GC:n sivuilla.

Eli seuratkaa tuota Helsingi Dessant 8:n sivua GC:n sivuilla , jotka olette valmiit osallistumaan johonkin mielenkiintoiseen tapahtumaan.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...