Jump to content

FIN: Kätköteksti ympäristöystävällisemmäksi


Pujo

Recommended Posts

Kun printtaan kätkötekstiä yritän useimmiten tarkistaa etten printtaa kakkossivua jonka ainoa asiasisältö on:

 

Logged Visits ( 22 total. )

 

Cache find counts are based on the last time the page generated.

 

 

 

 

Current time: 5/15/2007 1:04:33 PM

Last Updated: 5/12/2007 7:18:18 PM

Rendered: From Memory

Coordinates are in the WGS84 datum

 

...mutta olen varma että useimmat vain painavat print ja heittävät sitten kenties tarpeettoman sivun menemään. En ymmärrä miksi geocaching.com muotoilee sivut noin pitkäksi. Tämän lisäksi olisi mahtavaa jos geocaching.com tarjoisi mahdollisuuden tulostaa kätköteksti vain haluamallaan kielellä. Monet kätköteksteistähän ovat suomen lisäksi englanniksi tai ruotsiksi. Monissa tapauksissa turhista sivuista päästäisiin kuitenkin eroon kun piilottaja poistaisi muutaman tyhjän rivin kätkötekstistään. Kaikkein hankalinta on, kun seuraavalle sivulle jää yksi rivi tarpeellista tietoa. Tiedän että kyseessä on pieni asia, mutta sanoinpahan nyt kuitenkin.

Link to comment

Samaa manailin aluksi, mutta sitten ja nytten:

- otan pdf-tulosteen "Print friendly" tai jotain sellaista

- valitsen tulostimen asetuksista 4 sivua arkille.

Ihan harvoja tapauksia lukuunottamatta sopii yhdelle arkille ja on näppärä taskuun taiteltuna A6-koossa.

Ja laitan tulosteet talteen, kun homman on hoidettua. Niitä on ehkä vuosien päästä mukava katsella. Joissakin on epätoivoisia merkintöjä kovassa pakkasessa, tekstejä muistiksi nettiin lokkaamista varten, joissakin hikeä ja verta, melkein kyyneleitäkin... Ilman tulostetta voisi unohtua, mihin lootaan sen ötäkän tökkäsikään.

Link to comment

Samaa manailin aluksi, mutta sitten ja nytten:

- otan pdf-tulosteen "Print friendly" tai jotain sellaista

 

Näin minäkin teen ja tulosteen esikatselussa pienennän kätkötekstiä vielä niin (80 - 60 %), että tärkein tekstiosa 5 viimeisine loggauksineen mahtuu yhdelle sivulle. Loppuliirumit jätän tulostamatta.

 

Jos vielä tulostaisi kaksipuoleisesti, niin yhdellä A4 arkilla olisi jo kahden kätkön kaikki tiedot.

 

Jos vielä tulostaisi 4 sivua per arkki ja vielä kaksipuoleisesti, niin silloin olisi ja 8 kätkön tiedot yhdellä paperiarkilla! :rolleyes::huh:B) ... ei vaineskaan B)

Link to comment

En ymmärrä miksi geocaching.com muotoilee sivut noin pitkäksi. Tämän lisäksi olisi mahtavaa jos geocaching.com tarjoisi mahdollisuuden tulostaa kätköteksti vain haluamallaan kielellä. Monet kätköteksteistähän ovat suomen lisäksi englanniksi tai ruotsiksi. Monissa tapauksissa turhista sivuista päästäisiin kuitenkin eroon kun piilottaja poistaisi muutaman tyhjän rivin kätkötekstistään. Kaikkein hankalinta on, kun seuraavalle sivulle jää yksi rivi tarpeellista tietoa. Tiedän että kyseessä on pieni asia, mutta sanoinpahan nyt kuitenkin.

 

Kannattaa mennä sanomaan sama asia myös tuonne Geocaching.com Web Site foorumille.

Mitä enemmän keskustelua asia aiheuttaa niin sen suuremmat mahdollisuudet on, että muutokset toteutuvat.

Tuli muuten mieleen, että mahtaisiko Letter vs A4 paperikoon välillä olla jotain merkitystä asian kanssa.

Link to comment

Hyviä vinkkejä kaikki, kiitos niistä. Printteri jota käytän on aika hankala taipumaan mihinkään kovin kummalliseen printtailuun. Ja edelleenkin uskon että moni kätköilijä ei jaksa nähdä vaivaa. Kätkön tekijältä tekstin muokkaus on suhteellisen pieni vaiva ja "maailma pelastuu". :rolleyes: Minulla on aikaa hyvin rajoitetusti kirjoitella tänne foorumiin, eli jos joku muu jaksaisi kääntää ongelman englanniksi ja sitten postailla sen jonnekkin jossa sillä olisi ehkä joku vaikutuskin, niin olisin erittäin kiitollinen. Jos joku tämän tekee, niin kannattaa ehkä myös mainita asiasta täällä.

Link to comment

Ympäristöystävällisempään kätköilyyn pääsee kätevästi jättämällä tulostamatta. Kuvaukset voi ottaa mukaan sähköisinä.

 

... tosin kaikilla ei taida olla vielä "äly-kännykkää" , mihin saisi kikkailtua kätkökuvaukset muistiin ....

Link to comment

Ympäristöystävällisempään kätköilyyn pääsee kätevästi jättämällä tulostamatta. Kuvaukset voi ottaa mukaan sähköisinä.

 

... tosin kaikilla ei taida olla vielä "äly-kännykkää" , mihin saisi kikkailtua kätkökuvaukset muistiin ....

 

Peruskätköstä merkkaan Garmin 60CS:n kommenttikenttään esim "M152", minkä osaan itse koodata auki muotoon "Mikro, D:1,5 T 2" - useimmiten jo tuolla pääsee purkille asti ja näitä voi olla laitteeseen talletettuna paljonkin odottamassa, että satun ko seutukunnalla piipahtamaan.

Link to comment

minulla on ympäristöystävällinen tulostin: Omat kädet :D

No tosin tarkotuksena olisi hankkia viimein oma tulostin, ettei aina tarvitsisi lainata kavereiden tulostimia tai kirjoitella käsin. Laiskalle ja ei niin näppärälle ihmiselle nopea pika-apu on valita tulostettaessa, että tulostaa vain ensimmäisen sivun. Ja jos jotain tärkeää sattuu jäämään saamatta niin sen voi sitten käsin raapustaa paperiin lisäksi. Lisäksi itse käytän monesti paperin molemmat puolet.

Link to comment

IE7:ssa on kätevä tulostuksen esikatselu, jossa tulostettavaa dokumenttia voi skaalata haluamaansa kokoon.

Itse käytän tätä ominaisuutta saadakseni kaiken tärkeän mahtumaan yhdelle sivulle/kätkö.

 

Tätä juuri tarkoitin aikaisemmassa kirjoituksessani.

Link to comment

Kun printtaan kätkötekstiä yritän useimmiten tarkistaa etten printtaa kakkossivua jonka ainoa asiasisältö on:

 

En ole koskaaan oikein ymmärtänyt mistä tässä säikeessä on kysymys !!

Kun itse joko tulostan Acrobaatin distillerillä, tai teen 'tulostuksen esikatselun' selaimesta, en saa Pujon mainitsemaa 'jonninjoutavaa kakkossivua' syntymään. Teksti on tiukassa eikä turhia tyhjiä rivejä ole.

Käytän selaimena ilmaista Firefoxin suht tuoretta 2.0.0.3 versiota, mahtaakohan olla selainkohtainen juttu tai sitten se voi olla selaimen asetuksista kiinni.

 

Toisekseen, en ole enää vuosikausiin tulostanut kätkökuvauksia paperille, vaan ne on joko GSAKissa mukana autossa, tai sitten oikein tiukan paikan tullen käyn hakemassa GPRS-yhteydellä GC.comista, mutta aniharvoin noin käy. Useammin joudun hakemaan karttoja netistä !!

Link to comment

Minusta on sääli, että kätkökuvauksista otetaan vain koordinaatit muistiin, vaikka en minäkään tulostuksesta ylenpalttisesti pidä. Siten kätköilystä on tullut 'pelkkää' purkkien metsästystä. Monet kätköilijät ovat nähneet kätkökuvauksien takia paljon vaivaa ja usein kuvauksessa on kerrottu se oleellisin eli miksi ko. paikkaan kätkö on ylipäätään perustettu. Hyvin tehdyt kuvaukset on geokätköilyn suola. Nykyvälineillä se osa jää kuitenkin helposti huomaamatta. Kätkökuvauksissa on myös toisinaan tärkeitä ohjeita tai varoituksia ja nekin jäävät tietysti silloin huomaamatta.

 

Kirsi

Link to comment

re: jupilli

 

Tässä säikeessä on kysymys siitä että säästettäisiin paperia. Esim. joissain kätkökuvauksissa on käytetty runsaasti "kätevästi jäsentävää" enter-nappia ja näin paperia tulostuu turhaan liikaa. Uskon kyllä että kaikki jotka tähän säikeeseen kirjoittavat, kirjoittavat tähän säikeeseen juuri siksi että ovat tämän asian ottaneet huomioon, mutta ne jotka otsikon perusteella asian jättävät huomiotta eivät tästä välitä.

 

Säästetään paperia, mustetta ja luontoa. Poistetaan kätkötekstistä ylimääräiset rivit, käytetään pienempää fonttia, skaalataan printtausta pienemmäksi, jätetään printtaamatta tietoa sisältämätön toinen sivu, jne jne... keinoja on monia... siitä tässä on kyse.

 

EDIT: ja minä en voisi tyytyä vain koordinaatteihin, haluan tietää on ko kätkö talvikeploinen, lapsiystävällinen, D ja T tähdet, vihjeet, purkin koon, miksi kätkö ylipäätään on siinä missä se on jnejne...

Edited by Pujo
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...