Jump to content

FIN: Kuntien korkeimmat kohdat


santtu

Recommended Posts

Puijo ei taidakkaan olla Kuopion korkein kohta? Oinosenmäki GC1DVVQ

 

Tuota Oinosenmäkeä kätköttäessäni koetin tutustua faktoihin. Erilaisissa yhteyksissä oli epämääräisesti mainittua seudun/savon/maakunnan korkein mäki, joten mikä on totuus - Savolainen :) totuus? Päädyin siihen tulokseen että Kuopion kätköpiirissä Oinosenmäki olisi korkein paikka. Joissakin lähteissä mainittiin Maaselkä Pohjois-Savon korkeimmaksi paikaksi, mutta se on minun huoltopiirin ulkopuolella Rautavaaralla

 

Tähän liittyen pistän jakoon mielenkiintoisen linkin, jonka löysin gcsanttu-henkilön laatiman listan "Suomen kuntien korkeimmat kohdat bongailijoita varten"

 

-Aapeli-

Link to comment

Sivustolla on hieman epäselvyyttä Vimpelin korkeimman kohdan kanssa. Jos joku tietää tarkemmin todellisen kohdan, niin mielellään kuulolla ollaan. Kolmiopiste on 175,1, mutta 175 metrin käyrää ei ole.

Ja muitakin kuntia edelleen listalta puuttuu. Mikäpä mielenkiintoisempaa, kuin koti- tai mökkikunnan ulottuvuudet! Siispä jakamaan tietoa muillekin :D

Link to comment

Kaikkia korkeuskäyriä ei piirretä kartan selvyyden säilyttämiseksi. Todennäköisesti tuo 175 metrin korkeus

on vain pienellä alalla, joten 1:20000 kartassa se näkyisi vain pisteenä.

Tuo kolmiopiste on maakivessä, joten tuota voinee pitää Vimpelin korkeimpana kohtana.

 

Joroisten korkeimmaksi kohdaksi ehdottaisin Kohisevanvuorta, korkeus n. 183 metriä ja löytyy

koordinaateista 62° 18.910' 27° 39.685'

Link to comment

Vahdon korkein kohta tuli tänään kätkötettyä. Lavamäki 84.9 m. Kätkö GC1EANJ .

Ruskon korkein paikka on todennäköisesti Kullaavuori <70m. Ja sillä on kätköGCGM2Z. Samalla Kullaan vuorella taitaa sijaita Raisionkin korkein paikka 65m ja risat. Raja kun kulkee Kullaavuoren poikki.

Link to comment

...Jämsänkosken korkein luonnonmuodostelma on Mäkelänmäki 226,5 mpy....

Lisätty listaan, kiitos tiedosta.

Karttapaikan mukaan löytyy korkeutta vielä hieman enemmänkin. :P

Ja aika lähellä on PateRan kätkö, jota en kuitenkaan merkinnyt tämän huipun purkiksi, ainakaan vielä.

Josko joku purkittaisi lähemmäksi lakea... :yikes:

Link to comment

Kun parempaa tietoa ei kuitenkaan liene saatavissa, ehdottaisin että valitaan tuo Kammarmäki koska se on "erämaisempi" !!

Kammarmäki on jyryn puolueettomassa käsittelyssä todettu oikeammaksi. Kaksi huippua lähekkäin, käyrän rajaama alue on isompi ja maasto yleisesti jyrkempi. Pajarin kohdalla korkein kohta (123 m) menee niukasti naapurin puolelle. Päivitän lisää, kun työt taas lakkaavat häiritsemästä ;)

PS. santullakin on yhteyksiä alueelle :cry:

 

Voisin viedä kätkön Anjalankosken Kammarmäelle. Huoltomatka kohtuullinen.

Myös Valkealan/Kymenlaakson korkeimman kukkulan Ukkosvuoren vieressä tulee pyörittyä usein eli myös se mahdollinen.

Link to comment

Muistaakseni jossain lehdessä mainittiin muutama vuosi sitten, että Perniön korkein paikka olisi Kiinkallio. Kävinkin tuolla silloin. Ylin korkeuskäyrä on 95 m, joten arvioin korkeudeksi varovaisesti 96 metriä. Naatit on suunnilleen N 60º 17.290 E 023º 10.136. Tietoja ei ole varmistettu. Ei ole kolmiopistettä, eikä näköalakaan tainnut olla kovin ihmeellinen.

Kyselin joskus keväällä kunnan mittausteknikolta onko mäen tarkempi korkeus tiedossa. Ei ollut, vaan hän oli vain arvioinut korkeuden mainittua lehtijuttua varten. Ei muistanut enää minkä korkeuden oli ilmoittanut. Kävin tuolla nyt katsomassa. Eipä ole tarvetta muuttaa viimeksi arvioimaani korkeutta (96 m). Koordinaatteja voisi korjata ihan vähän: N 60º 17.294 E 023º 10.128. Tosin tuosta pisteestä itään on suunnilleen yhtä korkea nyppylä.

 

Olin jopa varustautunut naurettavilla mittausvälineillä, mitä nyt kotoa löytyi:

- GPS, jossa muutamia ylimmälle korkeuskäyrälle osuvia koordinaatteja karttapaikasta

- teleskooppionkivapa, jossa värilliset teipit puolen metrin välein

- pari painavahkoa, mutta reppuun mahtuvaa liimauspuristinta onkivavan pystytykseen

- vatupassi eli vesivaaka

 

Tuosta jo varmaan hahmottaakin miten mittaus oli tarkoitus tehdä? Korkeuseroa oli kuitenkin niin vähän, ettei noilla välineillä oikein pystynyt mittaamaan. Silmämääräinen arvio sai riittää. Kaikkea sitä ihminen touhuaa... :sad: En tiedä tuleeko tuonne tehtyä kätköä joskus. En varaa paikkaa.

Link to comment

[

Voisin viedä kätkön Anjalankosken Kammarmäelle. Huoltomatka kohtuullinen.

Myös Valkealan/Kymenlaakson korkeimman kukkulan Ukkosvuoren vieressä tulee pyörittyä usein eli myös se mahdollinen.

 

Valkealan ja samalla Kymenlaakson korkein kohta Ukkovuori (158,5 m) kätkötetty.

Huipulta ei löytynyt talvikelpoista kätkön paikkaa, joten laitoin kätkön vähän alemmas mielenkiintoiseen paikkaan.

 

http://www.geocaching.com/seek/cache_detai...05-ac56a6cf6ba9

Link to comment

[

Voisin viedä kätkön Anjalankosken Kammarmäelle. Huoltomatka kohtuullinen.

Myös Valkealan/Kymenlaakson korkeimman kukkulan Ukkosvuoren vieressä tulee pyörittyä usein eli myös se mahdollinen.

 

Vieppä ja teeppä, itelläni onkin liian pitkä matka huolitsia...eihän tosin aikaakaan oo kuin pari kuukautta ennen suurta pamausta kun kuudesta tulee yksi..

http://forums.Groundspeak.com/GC/style_ima...icons/icon8.gif

Link to comment

Niin vaan on, että loppupää kuntalistasta on bittien taivaassa. :huh: , rauha heille. Palvelun tarjoajalle ei ollut varmistukset kunnossa, nyt ehkä on. No, ilmaiseksi ei saa täydellistä :P . Kokoilen ja keräilen listaa edelleen ja mielihyvin otan tietoja vastaan.

Link to comment

Niin vaan on, että loppupää kuntalistasta on bittien taivaassa. :laughing: , rauha heille. Palvelun tarjoajalle ei ollut varmistukset kunnossa, nyt ehkä on. No, ilmaiseksi ei saa täydellistä :anibad: . Kokoilen ja keräilen listaa edelleen ja mielihyvin otan tietoja vastaan.

Lista on nyt harsittu kokoon sähköposteista jne. Mahdollisesti joitakin tietoja on edelleen kateissa.

Mielellään uusiakin tietoja otan vastaan :rolleyes: Ruhtinaalliset palkinnot arvotaan, kun lista on valmis!

Link to comment

Kävin taannoin Valtimon korkeimmalla paikalla Marjovaarassa. Mittasin korkeimmaksi kohdaksi

63,46.160 028,22.802 ja korkeus olisi n. 336 m. Löytyi nimittäin terävähkö kalliokohouma likimäärin

kolmiopisteen seutuvilta ja ainakaan siinä ei itse kolmiopiste sijainnut. Koordinaatit on lähes samat kuin kolmiopisteellä, ero n. 5 metriä, eli jossain lähistöllä se on, kun vielä näkyi punainen puupaalukin siinä olevan.

 

Tampereen Koskelankorkealla on muuten kätkö!

Link to comment

...Toivottavasti santulla on varmuuskopio suntuubin listasta, näkyy taas lopusta puuttuvan muutama kunta. :anicute:

Varmuuskopio on... manuaalinen. Tukipyyntö on laitettu. Jos selvyyttä ei tule, vaihtuu sivun osoite ehkä ulkomaiseen veroparatiisiin, jossa saa käyttää myös aakkosten loppupäätä. :shocked:

Link to comment

Oulun korkeinta kohtaa suunnittelin jossain vaiheessa viime vuonna kätköttäväni. Katselin paikan jo valmiiksi, sitten kuntaliitosten ihana autuus tuli mieleeni ja Oulun korkein kohta siirtyi entisen yli-kiimingin alueelle. Sieltä en vielä ole joutanut korkeinta kohtaa etsimään, matkaakin purkille tulisi liiaksi huoltoa ajatellen.

Link to comment

Oulun korkeinta kohtaa suunnittelin jossain vaiheessa viime vuonna kätköttäväni. Katselin paikan jo valmiiksi, sitten kuntaliitosten ihana autuus tuli mieleeni ja Oulun korkein kohta siirtyi entisen ylikiimingin alueelle. Sieltä en vielä ole joutanut korkeinta kohtaa etsimään, matkaakin purkille tulisi liiaksi huoltoa ajatellen.

Link to comment

...Oulun korkein kohta siirtyi entisen ylikiimingin alueelle...

Kuntien korkeimmat kohdat lista siirtyy (lähiaikoina) muualle Suntuubin sivustolta. Yksi oli jo testauksessa, mutta joku harmi tuli sielläkin.

Tiedot ovat tallella ja huomioidaan edelleen. Listalle kerään myös ns. entisten kuntien korkeimpia kohtia, joten ei kun tietoja vaan tulemaan tavalla tai toisella.

Link to comment

Meinasin kätköttää Vihdin korkeimman paikan mutta alueella onkin jo purkki ;) Listalle voisi varmaan lisätä kuitenkin, paikka on siis Rokokallio ja koordinaatit N60° 29.399' E24° 28.664', paikalla oleva purkki on GC1647F Rokokallio

 

Entäs Männistönmäki, onko se Vihdin seutua? Sen korkeus näyttää olevan pikkasen Rokokalliota korkeampi.

 

Koordsit on suunnilleen N 60° 29.638 E 024° 25.332.

 

Yt. Gandal491

Link to comment

Hiphurraa :blink: ! Sivusto on saanut käyttöönsä luettelon Suomen kaikkien kuntien korkeimmista kohdista Kai Enkamalta, joka ensimmäisenä laati luettelon maakuntiemme korkeimmista kohdista Tilastokeskuksen aikakauslehteen Tietoaikaan 4/2001. Luettelon tiedot ovat täysin epävirallisia, joten niissä esiintyvistä virheistä ja puutteista voi ilmoittaa suoraan yksityisviestillä tai tällä foorumilla santulle.

Päivittelen tilastoa sen mukaa kuin ehdin. Varsin monen kunnan ja jopa jonkun maakunnan korkein kohta muuttuu. Kaikenlaista hauskaakin näihin sisältyy. Joistakin kunnista huippua on vaikena määritellä, kun kaikki on niin tasaista. Joissakin kunnissa on monia varsin saman korkuisia huippuja, saman nimisiä, mutta esim. Karjunpisu :blink: sattuu vain yhteen kuntaan.

 

Tietoja ilmoittaneiden kesken on arvonta pidetty ja kaksi otsalamppua lähtee omistajille, ilmoitan ne täällä myöhemmin - jos onnekasta ei parisssa päivässä tavoiteta, lähtee voitto seuraavalle.

Link to comment

http://personal.inet.fi/luonto/kuntienkorkeimmat/

on päivitetty huomioiden vuodenvaihteen kuntaliitokset, 4 kpl ja yksi osaliitos.

 

Päivityksen yhteydessä listasta putosi pois linkit lähimpiin kätköihin. Linkkejä oli 74 kpl.

Jos joku haluaa tehdä bookmark-listan, saa minulta luettelon ja tarvittaessa jelppiä muutenkin.

 

Kiitoksia kaikille listan teossa avustaneille (muutama nimimerkki oli erityisen ansiokkaasti mukana) ja suoraan tai palstan kautta kommentteja lähettäneille (siinäkin muutama nimimerkki nousi esiin).

Edelleen niitä toivotaan, ihan kaikenlaisia. Epäilemättä vieläkin joitakin muutoksia tulee.

Lista näyttää jäävän tähän osoitteeseen, joten siihen voi tehdä linkkejä.

 

Tietoja toimittaneiden kesken arvotut otsalamput saivat nimimerkit oh3mbc ja pompaa.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...