Jump to content

Fin: Kätköjä ulkomailta?


Kimik
Followers 0

Recommended Posts

Moi

 

Voisiko joku neuvoa miten saan listattua esim. kaikki madeiran (kuuluu portugaliin) pääkaupungin eli Funchalin kätköt? Olisi tarkoitus mennä sinne lomalle ja olisi kiva etsiä samalla vähän kätköjä. Suomessa matkaillessa olen käyttänyt Pekka R:n sivuilta löytyvää Shambbun tekemää listaa kaikista suomen kaupungeista ja niiden kätköistä, se on ollut kätevä apu. Mutta nyt kun ulkomailla niin miten? :ph34r:

Link to comment

Esimerkiksi arvioimalla suunnilleen matkakohteesi koordinaatit, tässä tapauksessa Funchal ~N 32° 38.000 W 016° 54.000. Sitten vaan hakuja tekemään gc.comin hide & seek a cache-sivun kautta. Madeiralla ei näyttäisi kovin monta kätköä olevan ylipäätään, Funchalissa ei yhtään.

 

avec :ph34r:

Edited by jemann + avec
Link to comment

Voisiko joku neuvoa miten saan listattua esim. kaikki madeiran (kuuluu portugaliin) pääkaupungin eli Funchalin kätköt?

Madeiralla ei ole urbaanikätköjä, eli ei ihan lähellä Funchaliakaan, mutta mukavia maastokätköjä:

http://www.geocaching.com/seek/nearest.asp...;lon=-16.904967

Garminiin löytyy myös epävirallinen kartta, jolla oli vähän käyttöäkin:

http://www.elsinga.net/map_portugal_madeira.html

Käynnin jälkeen on tullut uusiä kätköjä, mutta mielelläni tarjoan vinkkejä tarvittaessa.

-santtu-

Link to comment

Moi

 

Voisiko joku neuvoa miten saan listattua esim. kaikki madeiran (kuuluu portugaliin) pääkaupungin eli Funchalin kätköt? Olisi tarkoitus mennä sinne lomalle ja olisi kiva etsiä samalla vähän kätköjä. Suomessa matkaillessa olen käyttänyt Pekka R:n sivuilta löytyvää Shambbun tekemää listaa kaikista suomen kaupungeista ja niiden kätköistä, se on ollut kätevä apu. Mutta nyt kun ulkomailla niin miten? <_<

 

Hae itsellesi Google Earth -lisäosa geocaching.com-kotisivultasi. Jos Sinulla ei vielä ole Google Earth käytössä, hanki se! On niinbal oiva apuväline kätköilyreissujen suunnittelussa. Kun homma on ns. reerassa, etsiydyt haluamaasi maastonkohtaan (kaupunkiin, maahan, whatever) ja odottelet hetken. Alueen kätköt (kunhan näkymä on zoomattu 500 km pienemmäksi) putkahtelevat näkyviin kuin sienet syksyllä. Jos/kun olet tätä tehdessäsi kirjautuneena geocaching.com -sivulle, pääset samalla lennosta vilkaisemaan kunkin kätkön tietoja. Nice!

 

Olen itse käyttänyt tätä lisäpalikkaa (ja Google Earthia) jo jonkin aikaa enkä suostu luopumaan. Puren, potkin ja murisen jos joku yrittää ottaa pois! ;-)

Edited by sikajack
Link to comment

 

Hae itsellesi Google Earth -lisäosa geocaching.com-kotisivultasi.

 

Ei tarvitse edes tuota lisäosaa. Klikkaat mistä tahansa (vaikka suomalaisesta) kätköstä "Geocaching.com Google Map", zoomaat tarpeeksi ulospäin (eli Madeiran tapauksessa niin että näkyy koko Eurooppa) ja sitten siirrät matkakohteesi hiirellä keskelle karttaa ja zoomaat pari pykälää lähemmäs. Tätä toistat kunnes näet maantieteellisesti sopivan kokoisen alueen.

 

Toinen hyvä tapa etsiä kätköjä on mennä sivulle Hide and Seek a Cache ja syöttää Keyword kenttään saaren, kaupungin tai vaikka tunnetun nähtävyyden nimi ja sitten valita listasta sopiva kätkö. Yhden kun löytää niin Google Maps tai "Find... all nearby caches" kertoo lisää. Madeiran/Funchalin tapauksessa vain tämä keino ei tunnu onnistuvan :huh:

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Followers 0
×
×
  • Create New...