Jump to content

Fin: Kiviaitakätkö Porin suunnalla


Matti
Followers 0

Recommended Posts

Hei!

 

Välitän tiedon, että valtatie 11 varrella noin 20 km päässä Porista (Jalomäen umpipiha) sijaitseva kiviaitakätkö toivotaan pois kyseisestä kiviaidasta. Tällä hetkellä paikalliset joutuvat latomaan kiviä ilmeisen säännöllisesti kiviaitaan, josta kätköilijät pudottelevat niitä vastavuoroisesti pois. Sitaatti saamastani kohteliaasta viestistä: "Viimeksi tänään ladoin takaisin kiviaitaan n. 30 kiveä, jotka oli siitä pudoteltu maahan aidan viereen." Alueen kätköilykäytössä ei sinänsä ole mitään vikaa, sijoituspaikassa vain.

 

Kun joku hahmottaa mistä kätköstä on kyse, niin välittäisitkö viestin kätkön omistajalle.

Link to comment

Kävin kesällä hakemassa tuon kätkön, eikä sitä aitaa tarvinnut purkaa. Tietääkseni kätköä EI saa laittaa siten, että jotakin kiviaitaa on purettava ja toivottavasti kukaan kätköilijä EI sorru tuollaiseen käytökseen. Jos jotain suojakiveä siirtää ja se laitetaan takaisin paikoilleen, ei ongelmaa pitäisi syntyä.

Jos joku kätköilijä syyllistyy tuollaiseen vandalismiin niin hävetköön. :D

Link to comment

Disabloimme kätkön heti kun viesti tuli perille. Harmittaa tosissaan, että näin on käynyt :ph34r: . Kuten Maxy totesi, niin kätkö oli helposti löydettävissä vain katselemalla aitaa ja sen jälkeen siirtämällä yhtä kiveä. Toisaalta olisi myös pitänyt miettiä tarkemmin kätköä piilottaessa.

 

Olen valitettavasti vakuuttunut, että aidan purkaminen on kätköilijöiden aiheuttama. Meidän Hattulan kirkon kätkö sijaitsee kiviaidan vieressä. Kätkökuvauksessa on mainittu, että Huom! Kätkö ei sijaitse kiviaidassa sekä suomeksi että englanniksi. Silti vähän aikaa sitten tuli viestiä, että aitaa oli purettu :ph34r: . Nyt kuvaukseen on lisätty kissan kokoisin kirjaimin KÄTKÖ EI OLE KIVIAIDASSA. Toivottavasti edes se auttaa...

 

Jotenkin tuntuu siltä, että aiemmin tällaista väliinpitämättömyyttä oli vähemmän. Tosin kätköilijöiden määrä on kasvanut aika huimasti. Mitä enemmän sakkia sitä enemmän ajattelemattomia joukkoon mahtuu.

 

Kirsi

Link to comment

Jotenkin tuntuu siltä, että aiemmin tällaista väliinpitämättömyyttä oli vähemmän. Tosin kätköilijöiden määrä on kasvanut aika huimasti. Mitä enemmän sakkia sitä enemmän ajattelemattomia joukkoon mahtuu.

 

Juuri tämän takia kätköpaikat pitäisi harkita todella huolellisesti ja ottaen huomioon, että kätköpaikka voi joutua tahallisen tai tahattoman vahingonteon kohteeksi. Kaikki aloittelevat harrastajat eivät lue ohjeita. Kaikki eivät tule ajatelleeksi, että aiheuttavat vahinkoa tai eivät välitä siitä, että aiheuttavat vahinkoa. Kaikki kokeneemmatkaan harrastajat eivät pidä mukanaan kätkökuvausta, vaan etsivät pelkkien koordinaattien kanssa, mikä voi olla aika summamutikkaista silloin, kun koordinaatit eivät ole ihan tarkat tai satelliitit suosiollisia. Kätkö voi alunperin olla piilotettu siten, että se esim. näkyy kiviä siirtämättä, mutta joku etsijä saattaa piilottaa sen "paremmin". Kaikenlaista voi sattua eikä kaikkea voi ennakoida. Varminta olisi piilottaa kätköt vain vandalismin kestäviin paikkoihin, jos sellaisia sitten on olemassakaan....

 

terv. Anneli

Link to comment

Heips,

 

on mielestäni oikein hyvä että asioista puhutaan ja tosiasiat ja väärät toimimisen mallit tuodaan esille. Tässä on nyt puhuttu kiviaitakätköistä mutta harrastuksen liepeillähän on kovin paljon muitakin asioita joista pitäisi aina aika ajoin muistutella koska ne tahtovat päästä arkistoitumaan muistin lokeroihin itse kultakin.

 

On mielestäni valitettavaa että suuri osa harrastajista ei halua tai ehdi seuraamaan näitä kirjoitteluja, joukkoon jää väkisin niitä jotka eivät tämänkään jälkeen edes tiedä että jos koordinaatit osoittavat kiviaitaan, etsijällä ei ole mitään oikeutta ruveta purkamaan aitaa löytääkseen purkin. Tai että uusia kätköjä piilottaessaan kätköilijän tulee ottaa huomioon läheisen kiviaidan olemassaolo.

Mitenkähän foorumi aktiviteettia saataisiin edelleen parannettua jotta tieto menisi useammille perille ??

 

Kätkökuvaukseen lisätty tulipunainen kissankokoisilla kirjaimilla laitettu huomautus taitaa kuitenkin olla paras tapa huomauttaa asioista, kaikki eivät toki sitäkään huomaa edellä mainituista syistä. Olen joissain omissa kätkökuvauksissani käyttänyt sitä ja luulen että ainakin yhden naapurin kotirauha on säilynyt riittävänä.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Followers 0
×
×
  • Create New...