Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
ventoux

FIN: Omien kätköjen löytäminen

Recommended Posts

Mitä mieltä omien kätköjen "löytämisessä" on? Olen huomannut pari kätköä, joissa omistaja on itse logannut kätkönsä löydetyksi. Eikös olis helppo toteuttaa kätkön loggauslomakkeelle toiminnallisuus, jossa "Found it" optio jätetään pois siinä tapauksessa, että kyseessä on oma kätkö. Tai no jos joku todellakin haluaa piilottaa ensin kätkön ja etsiä sen sitten esim. pyörimällä silmät sidottuna ympyrää ja lähtemällä sen jälkeen sitä lootaa kopeloimaan maastosta ja sen vielä sattuu löytämään, niin ehkä sen voi sitten hyvällä omallatunnolla merkata löydetyksi.

Share this post


Link to post

Jotkut kätköt ovat adoptoituja. Adoptoija on useimmiten löytänyt kätkön ennen kuin se siirtyi hänen omistukseensa.

Share this post


Link to post

Jotkut kätköt ovat adoptoituja. Adoptoija on useimmiten löytänyt kätkön ennen kuin se siirtyi hänen omistukseensa.

 

Tässä ei ole kyse adoptoinnista vaan siitä, että kätkö on merkitty löydetyksi samana päivänä, kuin se on julkaistu. Tuotahan voi sattua ainakin aloitteleville kätköilijöille, mutta ihmettelin vain, ettei estoa ole toteutettu tähän systeemiin.

Share this post


Link to post

Usein tulee hukattua erinäisiä tavaroita ja olisi oikein mukava jos ne löytäisi. Onko siis ihme, jos on vaikka hukannut oman kätkönsä ja sitten, vaikka vihjeiden avulla sen löytää :P:blink:<_< .

Voi sitä iloa ja riemua :lol::unsure::P

Share this post


Link to post
Mitä mieltä omien kätköjen "löytämisessä" on? Olen huomannut pari kätköä, joissa omistaja on itse logannut kätkönsä löydetyksi. Eikös olis helppo toteuttaa kätkön loggauslomakkeelle toiminnallisuus, jossa "Found it" optio jätetään pois siinä tapauksessa, että kyseessä on oma kätkö.
Muinoin kuittasin vahingossa löytäneeni ekan kätköni kun hain sieltä bugin. Muutin loggauksen nootiksi sitten kun huomasin mokani. Vahinkoja ehkä ovat huomaamasi tapauksetkin. Tuskin piilottaja ottaa nokkiinsa vaikka ilmoittaisit hänelle/heille asiasta.

 

Varmaan kuittauslomakkeen muuttaminenkin olisi mahdollista. Siis siten, että kätkön nykyinen omistaja ei voi logata sitä löydetyksi. Pitääkö omistajalta estää myös Didn't find it -kuittaukset? Adoptiot monimutkaistavat asiaa. Ehkä pitäisi estää myös aiempien omistajien kuittauksia? Lomakkeen muuttaminen tuntuu turhalta. Virheet tai väärinkäytökset ovat harvinaisia ja ne saadaan kyllä oikaistua ottamalla yhteyttä kätköilijään.

 

Oman jemman kuittaaminen löydetyksi on kyllä sopimatonta. Toinen vähän ristiriitainen tapa on logata löydetyksi kätkö, jota on ollut mukana piilottamassa. Molempia asioita on pohdittu aiemminkin, kannattaa lukea.

 

Pidän kyllä hyväksyttävänä saman jemman etsimisen uudelleen, jos se on täydellisesti uusittu: uusi (ehkä erikokoinen) rasia uudessa piilopaikassa, kuvausta muutettu, mahdollisesti kätkötyyppikin vaihtunut. Pari sellaista jemmaa olen etsinytkin toiseen kertaan ja kyllä ne ihan uusilta tuntuivat.

Share this post


Link to post

Pitääkö omistajalta estää myös Didn't find it -kuittaukset?

 

Mun mielestäni ei, koska erillistä Couldn't perform maintenance -logityyppiä ei ole olemassa. Voithan olla jemmannut kätkösi niin hyvin, ettet itsekään löydä sitä :D. Tai todennäköisemmin edellinen löytäjä jemmasi sen paremmin kuin oli tarkoitus :D.

 

DNF:hän on muutenkin aika erilainen tapaus, eli monta DNF:ää samaan kätköön on ihan ok, vaikka monta löytöä samaan kätköön onkin selkeästi sopimatonta.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0

×
×
  • Create New...