Jump to content

Foorumin Ohjeet - Lue ennen kirjoittamista!


jemann + avec

Recommended Posts

Groundspeak Foorumin ohjeet

 

Groundspeak Foorumin tavoite on edistää geokätköilyä ja GPS-laitteiden käyttöä. Se on Groundspeak Inc:in sponsoroima geokätköilyä, waymarkingia, Wherigo-kätköilyä, kiintopisteiden etsintää (Benchmark hunting), GPS-paikantimen käyttöä ja Groundspeakiin liittyviä muita GPS-pelejä käsittelevä keskustelupalsta.

 

Tutustu näihin ohjeisiin ennen kuin postitat viestejä keskustelupalstalle. Kohteliaat, ystävälliset ja toisia kunnioittavat kirjoittajat ovat tervetulleita. Pyrimme estämään epäkohteliaat ja epäasialliset viestit. Groundspeakin työntekijät ja vapaaehtoiset valvojat ryhtyvät tarvittaviin toimenpiteisiin, jotta näitä sääntöjä noudatetaan.

 

Keskustelupalstan järjestyksenpidosta huolehtii suurimmaksi osaksi yhteisö itse. Kohtele muita kunnioittaen. Muista, että tämä on avoin keskustelupalsta, jota lukevat monenlaiset ihmiset erilaisilta elämänaloilta.

Jos jonkin viestin sisältö arveluttaa sinua, voit keskustella asiasta suoraan kirjoittajan kanssa. Viittaa tarvittaessa foorumin ohjeisiin. Voit myös ilmoittaa asiattomasta viestistä sen vasemmassa alakulmassa olevalla ”Report”-painikkeella. Foorumin valvojat saavat silloin tiedon asiasta ja tutustuvat tarkemmin viestiin.

 

Valvojat ovat vapaaehtoisia, jotka haluavat osallistua yhteisön kehittämiseen. Joskus valvojien täytyy käyttää harkintaansa soveliaimman menettelytavan valinnassa. Groundspeak on antanut vapaaehtoisille vapauden toimia maailmanlaajuisen yhteisön sekä paikallisten yhteisöjen hyväksi. Valvojat pyrkivät pitämään keskustelun asiassa ja muistuttavat tarvittaessa sääntöjen noudattamisesta. He voivat muokata ja poistaa viestejä, siirtää, sulkea ja poistaa keskusteluaiheita. Valvojat ovat paksunahkaisia ja heillä on rajoittamaton pääsy foorumin hallintapainikkeisiin, ei kannata haastaa riitaa heidän kanssaan.

 

Foorumien valvonta vaalii avointa keskustelua, mutta estää loukkaavat viestit. Tarkoituksena ei ole sensuroida keskustelua. Valvojilla on kuitenkin oikeus muokata ja poistaa sopimattomia viestejä tai sulkea keskustelusäikeitä. Ennen viestien muokkaamista tai poistamista, valvoja pyrkii palauttamaan keskustelun takaisin otsikon mukaiseen aiheeseen. Tarkoitus ei ole muokata viestien asiasisältöä. Jos olet eri mieltä valvojien tekemistä muokkauksista, ilmoita siitä ylläpitäjille tai valvojille ja poistamme viestisi. Ketjukirjeet, tuplapostitukset, törkeyksiä sisältävät sekä Groundspeakin matkaajien koodeja tai henkilökohtaisuuksiin meneviä viestejä voidaan muokata tai poistaa.

 

Muista seuraavat asiat kirjoittaessasi:

 

1. Kohteliaisuus. Kunnioita toisia kätköily-yhteisön jäseniä, foorumin vierailijoita, Groudspeakia, sen työntekijöitä sekä vapaaehtoisia. Kaikki käyttäjät ovat samanarvoisia viestimäärään katsomatta.

 

2. Tämä on koko perheelle soveltuva foorumi ja sen vuoksi törkeää kielenkäyttöä ja rivoja kuvia ei suvaita.

 

3. Henkilökohtaisuuksiin meneviä hyökkäyksiä ei suvaita. Jos haluat kritisoida, tee se yleisellä tasolla.

 

4. Kaksoistunnukset eivät ole luvallisia. Kaksoistunnuksella tarkoitetaan sitä, että keskustelupalstalle jo entuudestaan kirjautunut henkilö luo uudet tunnukset kirjoittaakseen anonyymisti. Kaksoistunnuksilla kirjoitetut viestit poistetaan ja molempien tunnusten käyttäminen Groundspeakin foorumeilla voidaan estää.

 

5. Pysy aiheessa. Alkuperäisestä aiheesta rönsyilevät keskustelut voidaan lukita. Käytä New Topic- valintaa, jos haluat aloittaa uuden keskustelusäikeen.

 

6. Foorumi ei ole yksityiskeskustelun paikka, vaan aiheiden ja keskusteluiden tulisi pysyä yleisesti harrastajajoukkoa kiinnostavina. Kahdenkeskiset keskustelut ja väittelyt käydään toisaalla. Näihin sopivia tapoja ovat mm. foorumin yksityisviestit tai Geocaching.comin sähköpostijärjestelmä.

 

7. Saman viestin postittaminen useaan kertaan tai luvattomien kaupallisten viestien kirjoittaminen katsotaan roskapostiksi. Valvojat voivat poistaa tai yhdistää kaksoispostit. Yritä postittaa viestisi tarkoituksenmukaiselle foorumin alueelle. Valvojat voivat tarvittaessa siirtää viestejä alueelta toiselle.

 

8. Foorumin tarkoitus on edistää geokätköilyä ja GPS:n käyttöä ja keskustelun tulisi pysyä edellä mainittuja sivuavissa asioissa. Tämän johdosta myös erilaiset kaupalliset, politiikkaa ja yhteiskuntaa sekä hyväntekeväisyyttä käsittelevät aiheet eivät ole sallittuja elleivät ne liity kätköilyyn tai GPS-laitteiden käyttöön. Kuitenkin, valvojat voivat käyttää omaa harkintaansa paikallisiin tapahtumiin ja asioihin alueellisilla foorumeilla. Lisäksi Groundspeakilla on oikeus harkintansa mukaan sallia kaupallisia viestejä foorumilla.

 

9. Tutkimukset, gallupit ja mielipidekyselyt eivät yleensä ole sallittuja foorumilla.

 

10. Pikkuilmoitukset(/Classifieds advertising) ovat sallittuja ‘GPS Garage Sale’ –foorumilla sekä Geokolikkokeskusteluissa kyseisen foorumin sääntöjen rajoissa. Huomioi, että Groundspeak ei ole mukana näissä liiketoimissa.

 

11. Keskustelupalstalle postitetut viestit säilyvät verkossa niin kauan kuin palsta on käytössä. Lähetä viestejä harkiten, sillä ne ovat täällä jäädäkseen. Emme muokkaa viestejäsi, mikäli ne ovat näiden ohjeiden mukaisia. Jos muokkaamme viestejäsi ja et pidä muutoksista, poistamme viestit pyynnöstäsi.

 

12. Jos havaitset että joku on postittanut laitonta tai tekijänoikeuksien alaista materiaalia, ole hyvä ja ilmoita siitä Groundspeakille, jotta voimme tehdä tarvittavat toimenpiteet.

 

13. Tämän palstan väärinkäyttöä ei hyväksytä.

 

Ota yhteyttä: contact@geocaching.com

 

Henkilökuntaan tai vapaaehtoisiin liittyvät kommentit: appeals@geocaching.com

 

Lisäehdot: Groundspeakin foorumilla noudatetaan geocaching.com-sivuston sääntöjä sekä näitä ohjeita. Käyttöehdot ovat osoitteessa: http://www.geocaching.com/about/termsofuse.aspx.

Edited by jemann + avec
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...