Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 1
jemann + avec

Fin: Foorumin Säännöt

Recommended Posts

Foorumin säännöt löytyvät alkukielellä täältä. Suomensin säännöt yleisön :laughing: pyynnöstä tänne, onhan joukkoomme liittynyt lukuisia uusia harrastajia - ja hyvä niin. En ole mikään kielenkääntäjä ja osa termeistä oli vähän hukassa, joten parannuksia saa ehdottaa.

 

Palautetta odotellen, e065.gif

avec

 

:laughing:

 

Groundspeak Foorumin ohjeet

 

Groundspeak Foorumin tavoite on edistää geokätköilyä ja GPS:n käyttöä. Se on Groundspeak Inc:in sponsoroima avoin foorumi geokätköilyyn, kiintopisteiden etsintään (Benchmark hunting), GPS-paikantimen käyttöön ja Groundspeakiin liittyvään GPS- peliin liittyvää keskustelua varten.

 

Ennen kuin postitat viestejä keskustelupalstalle, sinun tulee tutustua foorumin ohjeisiin. On tärkeää, että on olemassa muutamia perussääntöjä, joiden mukaan toimia. Suurin osa ihmisistä on kohteliaita ja ystävällisiä, mutta aina on muutamia, jotka toimivat epäkunnioittavasti ja vastuuttomasti. Toisin kuten muut julkiset keskustelupalstat, Groundspeak ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin pitääkseen keskustelun näiden ohjeiden ja hyvän maun mukaisena.

 

Yleisesti yhteisön tehtävä on pitää jäsenensä järjestyksessä. Kohtele muita kunnioituksella. Muista, että tämä on avoin areena, jota lukee monet erilaiset ihmiset kaikilta elämänaloilta. Jos joku viesti on sinusta sopimaton, voit ilmoittaa siitä valitsemalla ”report this post”-painike viestin oikeassa alakulmassa.

 

Tarkoitus ei ole sensuroida postitettuja viestejä tai mielipiteitä, mutta tämä on moderoitu keskustelufoorumi. Haluamme pitää palstan avoimena vuorovaikutteiselle keskustelulle ilman häiritseviä osallistujia. Tämä tarkoittaa, että Groundspeakilla ja sen vapaaehtoisilla on oikeus editoida ja poistaa sopimattomia viestejä sekä sulkea keskustelu. Ennen näitä toimia moderaattori pyrkii ohjaamaan keskustelun takaisin aiheeseen, mikäli se on mahdollista ja sopivaa.

 

Viestejä editoidaan tai poistetaan vain tarvittaessa ja kuten jo aiemmin todettu, tarkoitus ei ole sensuroida asiallista keskustelua tai muuttaa minkään postin tarkoitusta. Jos lähettämääsi viestiä editoidaan, etkä pidä siitä, voit ilmoittaa siitä meille ja poistamme viestisi. Mahdollisesti poistettavia tai editoitavia viestejä ovat esimerkiksi hävyttömyyksiä tai travel bugien tunnistenumeroita sisältävät, toisen yhteisön jäsenen yksityistietoja paljastavat, ketjukirjeet ja muu spämmi. Lisää esimerkkejä alempana.

 

Muutamia asioita muistettavaksi:

 

Kunnioitus: Kunnioita näitä foorumin ja sivun ohjeita, Groundspeakia, sen työntekijöitä, vapaaehtoisia, itseäsi, muita yhteisön jäseniä sekä näiden palstojen vierailijoita. Kaikki yhteisön jäsenet ovat yhtäläisen kunnioituksen arvoisia, katsomatta lähetettyjen postien määrään.

 

Rivouksia ei suvaita, kielenkäytössä tai kuvissa. Tämä foorumi on sopiva koko perheelle ja kaikkien kirjoittajien tulee noudattaa sitä.

 

Henkilökohtaisuuksiin meneviä hyökkäyksiä ei suvaita. Jos haluat kiittää tai kritisoida, anna asiasta esimerkkejä yleisellä tasolla puolesta ja vastaan.

 

Tuplatunnukset eivät ole sallittuja. Tuplatunnuksella tarkoitetaan sitä, että henkilö, jolla on jo ennestään tunnukset palstalle, luo uudet tarkoituksenaan lähettää viestejä anonyymisti. Käytä omia tunnuksiasi postittaessasi henkilökohtaisia mielipiteitäsi. Havaitut tuplatunnukset poistetaan ja niiltä voidaan kieltää Groundspeakin palveluiden käyttäminen.

 

Pysy aiheessa. Keskusteluketjuun lähetettyjen vastausten sisällöin pitäisi vastata otsikon mukaista aihetta. Käyttäjien tulee avata uusi keskusteluketju käyttämällä ”New Topic”-painiketta, mikäli viesti ei vastaa kyseisen ketjun otsikkoa. Moderaattoreilla on oikeus sulkea sellaiset keskusteluketjut, joiden sisältö ei vastaa otsikkoa.

 

Yksityiset keskustelut. Joskus keskusteluketjut muuttuvat pienen joukon sisäpiirijutuiksi tai kiistelyksi ja näissä tapauksissa olisi parasta selvittää asiat käyttämällä palstan yksityisviestejä tai geocaching.comin sähköpostijärjestelmän kautta. Julkisen palstan viestien tulisi pysyä koko yhteisöä kiinnostavissa asioissa.

 

Viestien postittaminen. Saman viestin postittamista useaan ketjuun on spämmäämistä. Moderaattorit poistavat tai lukitsevat tuplapostit. Yritä parhaasi mukaan postittaa viestisi tarkoituksenmukaiseen palstan osaan (forum board), moderaattorit siirtävät väärään osioon postitetut viestit.

 

Mainostaminen ei ole sallittua. Viestit, joiden tavoitteena on asiakkaiden hankkiminen, poistetaan tai niitä muokataan. Edellisestä poiketen, Groundspeak pidättää itselleen oikeuden mainostaa tällä foorumilla oman harkintansa mukaan.

 

Pikkuilmoitukset(/Classifieds advertising) ovat sallittja is ‘GPS Garage Sale’ –osioissa. (Geocaching.com ei ole mukana näissä liiketoimissa.) Tämän palstan väärinkäyttöä ei sallita.

 

Moderaattorit ovat yhteisön vapaaehtoisia jäseniä, jotka haluavat antaa aikaansa auttaakseen muodostamaan paremman yhteisön. He auttavat pysymään aiheessa ja noudattamaan ohjeita. He pystyvät muokkaamaan ja poistamaan viestejä, siirtämään, sulkemaan tai poistamaan viestiketjuja ja väliaikaisesti muokkaamaan käyttäjän viestejä. Moderaattoreilla on norsun nahka ja rajoittamaton pääsy palstan hallintapainikkeisiin, joten älä siis yritä haastaa heitä avoimeen taisteluun.

 

Vastuunpako: Kaikki lähettämäsi viestit ovat kaikkien vapaasti luettavissa niin kauan kuin palsta on käytössä. Lähetä viestejä harkiten, sillä ne ovat täällä jäädäkseen. Emme muokkaa viestejäsi, mikäli ne ovat näiden ohjeiden mukaisia. Jos muokkaamme viestejäsi ja et pidä muutoksista, poistamme viestit pyynnöstäsi.

 

Jos joku on lähettänyt tekijänoikeuslain alaista tai muuten laitonta materiaalia, ole hyvä ja ilmoita siitä Groundspeakille, jotta se voidaan poistaa.

 

Valitukset: jos olet eri mieltä jonkun tietyn viestin tai viestiketjun asiallisuuden kanssa, käytä ”report a post”-valintaa viestin oikeassa alareunassa. Käymme viestin lävitse ja tarvittaessa muokkaamme tai poistamme sen. Pyydämme lähettämään kaikki Groundspeakin henkilökuntaan ja vapaaehtoisiin liittyvät huomautukset sähköpostitse osoitteeseen contact@Groundspeak.com.

 

Lisäehdot: Groundspeak foorumilla noudatetaan geocaching.com-sivuston sääntöjä sekä edellä mainittuja ohjeita. Käyttöehdot ovat osoitteessa: http://www.geocaching.com/about/termsofuse.aspx.

 

Edit: Tehty Maxxyn ehdottamat muutokset.

Edited by jemann + avec

Share this post


Link to post

"Yleisesti yhteisön tehtävä on pitää jäsenensä järjestyksessä. Kohtele muita kunnioituksella. Muista, että tämä on avoin areena, jota lukee monet erilaiset paljon erilaisia ihmiset kaikilta elämänaloilta. "

 

"Valitukset: jos olet eri mieltä jonkun tietyn viestin tai viestiketjun sisällön asiallisuuden kanssa, käytä ”report a post”-valintaa viestin oikeassa alareunassa. "

 

...tai en minä tiedä... ehdotan kuitenkin.. :laughing:

 

Oikeasti, ihan hienoa, että joku näitä kääntää.

Share this post


Link to post
"

 

...tai en minä tiedä... ehdotan kuitenkin.. :laughing:

 

 

Hyviä ehdotuksia, ihan selkeitä ajatuskatkoksiahan nuo "kääntäjältä" ovat olleet. Muutokset tehty ja kiitokset. :tired:

 

Lisää?

Share this post


Link to post

Joitakin kommentteja, monet ovat vivahteisiin liittyviä makuasioita.

 

Suurin osa ihmisistä on kohteliaita ja ystävällisiä, mutta aina on muutamia, jotka toimivat epäkunnioittavasti ja vastuuttomasti. Toisin kuten monet muut julkiset keskustelupalstat… (eivät kaikki muut)

 

Yleisesti yhteisön tehtävä on pitää jäsenensä järjestyksessä. Jätämme keskusteluryhmän järjestyksenpidon suurimmaksi osaksi yhteisölle itselleen. Kohtele muita kunnioituksella…

 

Muista, että tämä on avoin areena, jota lukevat monenlaiset ihmiset kaikilta erilaisilta elämänaloilta...

 

Henkilökohtaisuuksiin meneviä hyökkäyksiä ei suvaita. Jos haluat kiittää tai kritisoida, anna asiasta esimerkkejä yleisellä tasolla puolesta ja vastaan. (miksei saa kehuessa mainita kenelle kiitokset kuuluvat? Ei kai se ole hyökkäys?)

 

Yksityiset keskustelut. Joskus keskusteluketjut muuttuvat pienen joukon sisäpiirijutuiksi tai kiistelyksi. Näissä tapauksissa…

 

Viestien postittaminen. Saman viestin postittaminen useaan ketjuun on spämmäämistä.

 

Moderaattorit ovat yhteisön vapaaehtoisia jäseniä, jotka haluavat antaa aikaansa koko yhteisön hyväksi...

 

Vastuunpako: (luultavasti väärä sana, mutta en tiedä oikeaa)

 

Valitukset: jos olet eri mieltä jonkun tietyn viestin tai viestiketjun asiallisuudesta, käytä…

Share this post


Link to post

Henkilökohtaisuuksiin meneviä hyökkäyksiä ei suvaita. Jos haluat kiittää tai kritisoida, anna asiasta esimerkkejä yleisellä tasolla puolesta ja vastaan. (miksei saa kehuessa mainita kenelle kiitokset kuuluvat? Ei kai se ole hyökkäys?)

 

Tuota minäkin mietin, mutta kun katsoo sitä alkuperäistä tekstiä, niin noin sen ymmärsin. Oonkohan sitten tajunnut väärin?

 

Teen lisää muokkauksia tuonnempana enemmän, nyt ei ehdi. :laughing:

 

avec

Share this post


Link to post

Vastuunpako: (luultavasti väärä sana, mutta en tiedä oikeaa)

 

Sanakirja kertoo:

disclaimer [dɪs'kleɪmər] s oik vastuuvapauslauseke

 

terv. Anneli

Share this post


Link to post
Tuota minäkin mietin, mutta kun katsoo sitä alkuperäistä tekstiä, niin noin sen ymmärsin. Oonkohan sitten tajunnut väärin?
Juu, kyllä se originaalissakin silleen näyttäisi olevan. Siis näin:

Personal Attacks and Flames will not be tolerated. If you want to praise or criticize, give examples as to why it is good or bad, general attacks on a person or idea will not be tolerated.

 

Ehkä perimmäinen tavoite on kannustaa kirjoittamaan enemmän asioista kuin ihmisistä? Voidaanko kuitenkin sopia, että salaa suomenkielellä voimme kehua kanssaihmisiä estottomasti?

Share this post


Link to post

Ehkä perimmäinen tavoite on kannustaa kirjoittamaan enemmän asioista kuin ihmisistä? Voidaanko kuitenkin sopia, että salaa suomenkielellä voimme kehua kanssaihmisiä estottomasti?

 

Sopii mulle. :blink: Ei mun mielestä muutenkaan ihan orjallisesti noita ohjeita ole noudatettu, mutta eipä kai siitä ole isommasti haittaa ollut. :blink:

 

Tein useita pikkumuokkauksia sääntöihin, joten tässä ne ihan uudelleen liitettynä. Kiitokset vaan kommentoineille ja toivottavasti tällainen kompromissiehdotelma kelpuutetaan. Toki muutoksia voi edelleen tehdä.

 

Sitten kun kommentteja ei näytä enää tulevan, jääköön tähän pinnatuksi yleisesti hyväksytyt ukaasit. Tämä muu keskutelu joutaa vajota tuon muut höpinän joukkoo foorumilla, eiks je?

 

avec

 

Groundspeak Foorumin ohjeet

 

Groundspeak Foorumin tavoite on edistää geokätköilyä ja GPS-laitteiden käyttöä. Se on Groundspeak Inc:in sponsoroima avoin foorumi geokätköilyyn, kiintopisteiden etsintään (Benchmark hunting), GPS-paikantimen käyttöön ja Groundspeakiin liittyvään GPS- peliin liittyvää keskustelua varten.

 

Tutustu foorumin ohjeisiin ennen kuin postitat viestejä tälle keskustelupalstalle. On tärkeää noudattaa muutamia perussääntöjä, joiden mukaan toimitaan. Useimmat ihmiset ovat kohteliaita ja ystävällisiä, mutta aina on muutamia, jotka toimivat epäkunnioittavasti ja vastuuttomasti. Toisin kuten monet muut julkiset keskustelupalstat, Groundspeak ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin pitääkseen keskustelun näiden ohjeiden ja hyvän maun mukaisena.

 

Jätämme keskusteluryhmän järjestyksenpidon suurimmaksi osaksi yhteisölle itselleen. Kohtele muita kunnioittaen. Muista, että tämä on avoin areena, jota lukevat monenlaiset ihmiset erilaisilta elämänaloilta. Jos joku viesti on sinusta sopimaton, voit ilmoittaa siitä valitsemalla ”report this post”-painike viestin oikeassa alakulmassa.

 

Tarkoitus ei ole sensuroida postitettuja viestejä tai mielipiteitä, mutta tämä on valvottu keskustelufoorumi. Haluamme pitää palstan avoimena vuorovaikutteiselle keskustelulle ilman häiritseviä osallistujia. Tämä tarkoittaa, että Groundspeakilla ja sen vapaaehtoisilla on oikeus muokata ja poistaa sopimattomia viestejä sekä sulkea keskustelu. Ennen näitä toimia valvoja pyrkii ohjaamaan keskustelun takaisin aiheeseen, mikäli se on mahdollista ja sopivaa.

 

Viestejä muokataan tai poistetaan vain tarvittaessa ja kuten jo aiemmin todettu, tarkoitus ei ole sensuroida asiallista keskustelua tai muuttaa minkään viestin tarkoitusta. Jos lähettämääsi viestiä muokataan, etkä pidä siitä, voit ilmoittaa siitä meille ja poistamme viestisi. Mahdollisesti poistettavia tai muokattavia viestejä ovat esimerkiksi hävyttömyyksiä tai travel bugien tunnistenumeroita sisältävät, toisen yhteisön jäsenen yksityistietoja paljastavat, ketjukirjeet ja muu spämmi. Lisää esimerkkejä alempana.

 

Muutamia asioita muistettavaksi:

 

Kunnioitus. Kunnioita näitä foorumin ja sivun ohjeita, Groundspeakia, sen työntekijöitä, vapaaehtoisia, itseäsi, muita yhteisön jäseniä sekä näiden palstojen vierailijoita. Kaikki yhteisön jäsenet ovat yhtäläisen kunnioituksen arvoisia, katsomatta lähetettyjen postien määrään.

 

Rivouksia ei suvaita kielenkäytössä tai kuvissa. Tämä foorumi on sopiva koko perheelle ja kaikkien kirjoittajien tulee noudattaa sitä.

 

Henkilökohtaisuuksiin meneviä hyökkäyksiä ei suvaita. Jos haluat kiittää tai kritisoida, anna asiasta esimerkkejä yleisellä tasolla puolesta ja vastaan.

 

Tuplatunnukset eivät ole sallittuja. Tuplatunnuksella tarkoitetaan sitä, että henkilö, jolla on jo ennestään tunnukset palstalle, luo uudet tarkoituksenaan lähettää viestejä anonyymisti. Käytä omia tunnuksiasi postittaessasi henkilökohtaisia mielipiteitäsi. Havaitut tuplatunnukset poistetaan ja niiltä voidaan kieltää Groundspeakin palveluiden käyttäminen.

 

Pysy aiheessa. Keskusteluketjuun lähetettyjen vastausten sisällöin pitäisi vastata otsikon mukaista aihetta. Käyttäjien tulee avata uusi keskusteluketju käyttämällä ”New Topic”-painiketta, mikäli viesti ei vastaa kyseisen ketjun otsikkoa. Valvojilla on oikeus sulkea sellaiset keskusteluketjut, joiden sisältö ei vastaa otsikkoa.

 

Yksityiset keskustelut. Joskus keskusteluketjut muuttuvat pienen joukon sisäpiirijutuiksi tai kiistelyksi Näissä tapauksissa on parasta selvittää asiat käyttämällä palstan yksityisviestejä tai geocaching.comin sähköpostijärjestelmän kautta. Julkisen palstan viestien tulisi pysyä koko yhteisöä kiinnostavissa asioissa.

 

Viestien postittaminen. Saman viestin postittaminen useaan ketjuun on spämmäämistä. Valvojat poistavat tai lukitsevat tuplaviestit. Yritä parhaasi mukaan postittaa viestisi tarkoituksenmukaiseen palstan osaan (forum board), valvojat siirtävät väärään osioon postitetut viestit.

 

Mainostaminen ei ole sallittua. Viestit, joiden tavoitteena on asiakkaiden hankkiminen, poistetaan tai niitä muokataan. Edellisestä poiketen, Groundspeak pidättää itselleen oikeuden mainostaa tällä foorumilla oman harkintansa mukaan.

 

Pikkuilmoitukset(/Classifieds advertising) ovat sallittuja is ‘GPS Garage Sale’ –osioissa. (Geocaching.com ei ole mukana näissä liiketoimissa.) Tämän palstan väärinkäyttöä ei sallita.

 

Valvojat ovat yhteisön vapaaehtoisia jäseniä, jotka haluavat antaa aikaansa auttaakseen muodostamaan paremman yhteisön. He auttavat pysymään aiheessa ja noudattamaan ohjeita. He pystyvät muokkaamaan ja poistamaan viestejä, siirtämään, sulkemaan tai poistamaan viestiketjuja ja väliaikaisesti muokkaamaan käyttäjän viestejä. Moderaattoreilla on norsun nahka ja rajoittamaton pääsy palstan hallintapainikkeisiin, joten älä siis yritä haastaa heitä avoimeen taisteluun.

 

Vastuuvapauslauseke:

Kaikki lähettämäsi viestit ovat kaikkien vapaasti luettavissa niin kauan kuin palsta on käytössä. Lähetä viestejä harkiten, sillä ne ovat täällä jäädäkseen. Emme muokkaa viestejäsi, mikäli ne ovat näiden ohjeiden mukaisia. Jos muokkaamme viestejäsi ja et pidä muutoksista, poistamme viestit pyynnöstäsi.

 

Jos joku on lähettänyt tekijänoikeuslain alaista tai muuten laitonta materiaalia, ole hyvä ja ilmoita siitä Groundspeakille, jotta se voidaan poistaa.

 

Valitukset: jos olet eri mieltä jonkun tietyn viestin tai viestiketjun asiallisuuden kanssa, käytä ”report a post”-valintaa viestin oikeassa alareunassa. Käymme viestin lävitse ja tarvittaessa muokkaamme tai poistamme sen. Pyydämme lähettämään kaikki Groundspeakin henkilökuntaan ja vapaaehtoisiin liittyvät huomautukset sähköpostitse osoitteeseen contact@Groundspeak.com.

 

Lisäehdot: Groundspeak foorumilla noudatetaan geocaching.com-sivuston sääntöjä sekä edellä mainittuja ohjeita. Käyttöehdot ovat osoitteessa: http://www.geocaching.com/about/termsofuse.aspx.

 

Edittiä lissää, Tervaksen ehdottama muutos tehty.

Edited by jemann + avec

Share this post


Link to post
Ennen kuin postitat viestejä keskustelupalstalle, sinun tulee tutustua foorumin ohjeisiin. On tärkeää, että on olemassa muutamia perussääntöjä, joiden mukaan toimia. Suurin osa ihmisistä on kohteliaita ja ystävällisiä, mutta aina on muutamia, jotka toimivat epäkunnioittavasti ja vastuuttomasti. Toisin kuten monet muut julkiset keskustelupalstat, Groundspeak ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin pitääkseen keskustelun näiden ohjeiden ja hyvän maun mukaisena.

Tutustu foorumin ohjeisiin ennen kuin postitat viestejä keskustelupalstalle. On tärkeää olla/noudattaa muutamia perussääntöjä, joiden mukaan toimia/toimitaan. Useimmat ihmiset ovat kohteliaita ja ystävällisiä, mutta aina on muutamia, jotka toimivat epäkunnioittavasti ja vastuuttomasti...

 

Näyttäisi minun silmiini suomalaisemmalta tekstiltä, /-merkillä erotettu vaihtoehtoiset sanat, itse käyttäisin /jälkimmäisiä.

Edited by Tervas

Share this post


Link to post

Valituspainikkeessa lukee pelkkä "Report", jossain vanhassa versiossa oli tuo "Report a post". Tuleeko tuo valitus foorumin modeille vaiko onko sillä isompikin jakelu?

 

Garage Sale -virkkeeseen on jäänyt alkukielisestä versiosta sana "is".

 

"On tärkeää noudattaa muutamia perussääntöjä, joiden mukaan toimitaan" on itseään toistavaa tautofoniaa, jossa sama asia sanotaan useaan kertaan :laughing: Paljon parempi siitä tulee poistamalla pilkun jälkeinen osa.

Share this post


Link to post

Valituspainikkeessa lukee pelkkä "Report", jossain vanhassa versiossa oli tuo "Report a post". Tuleeko tuo valitus foorumin modeille vaiko onko sillä isompikin jakelu?

Haluaisin melkein jatkaa... 'Onko kielenä käytettävä englantia vai voiko sen tehdä suomeksikin ??'

Share this post


Link to post

Valituspainikkeessa lukee pelkkä "Report", jossain vanhassa versiossa oli tuo "Report a post". Tuleeko tuo valitus foorumin modeille vaiko onko sillä isompikin jakelu?

Haluaisin melkein jatkaa... 'Onko kielenä käytettävä englantia vai voiko sen tehdä suomeksikin ??'

 

Nyt täytyy tunnustaa, että minä en tiedä kenelle tuo jakelu menee. Selvitetään, vai tietääkö Geovius tai Capt. Morgan?

 

Ja palataan foorumin sääntökeskusteluun:

 

Kiitokset jälleen muokkausehdotuksista, niitä on tullut palstan lisäksi myös sähköpostiin. Tänään en jaksa/ehdi muutoksia tehdä, katsotaan huomenna.

 

avec

Share this post


Link to post
Nyt täytyy tunnustaa, että minä en tiedä kenelle tuo jakelu menee. Selvitetään, vai tietääkö Geovius tai Capt. Morgan?
Foorumin ohjeissa sanotaan näin:

If the administrator has enabled this function on the board, you'll see a 'Report' button in a post, next to the 'Quote' button. This function will let you report the post to the forum moderator (or the administrator(s), if there isn't a specific moderator available). You can use this function when you think the moderator(s) should be aware of the existance of that post.

Eli ilmeisesti viesti tulee k.o. foorumin valvojille. Uskaltaisikohan sitä kokeilla?

 

edit: Uskalsin. Testiviesti lähti jonnekin.

Edited by PekkaR

Share this post


Link to post

Eli ilmeisesti viesti tulee k.o. foorumin valvojille. Uskaltaisikohan sitä kokeilla?

 

edit: Uskalsin. Testiviesti lähti jonnekin.

 

Juu perille tuli ainakin meille ja ilmeisesti varmaan muillekin valvojille?

Mitäs niissä säännöissä muuten sanottiin tarpeettomista ilmoituksista?

Joutuuko lähettäjä jäähylle? :P

Share this post


Link to post

Eli ilmeisesti viesti tulee k.o. foorumin valvojille. Uskaltaisikohan sitä kokeilla?

 

edit: Uskalsin. Testiviesti lähti jonnekin.

 

Juu perille tuli ainakin meille ja ilmeisesti varmaan muillekin valvojille?

Mitäs niissä säännöissä muuten sanottiin tarpeettomista ilmoituksista?

Joutuuko lähettäjä jäähylle? :blink:

 

Juu, perille tuli tännekin. Sitä en tiedä, että menikö se meidän lisäksi vielä jonnekin muualle... :P Suomeksi kirjoitetut reportit päätyisivät varmaan hyvin nopeasti joka tapauksessa suomalaisille modeille tulkattavaksi. :P

Share this post


Link to post
Mitäs niissä säännöissä muuten sanottiin tarpeettomista ilmoituksista?

Joutuuko lähettäjä jäähylle? :P

Siitä ei ollut mainintaa. Valvojat saavat varmaan harkita sopivan rangaistuksen. Ei jäähylle, pliis!

Share this post


Link to post

Alan olla sitä mieltä, että eiköhän näistä jo selvän saa...

 

avec

 

Groundspeak Foorumin ohjeet

 

Groundspeak Foorumin tavoite on edistää geokätköilyä ja GPS-laitteiden käyttöä. Se on Groundspeak Inc:in sponsoroima geokätköilyä, kiintopisteiden etsintää (Benchmark hunting), GPS-paikantimen käyttöä ja Groundspeakiin liittyvää GPS- peliä käsittelevä keskustelupalsta.

 

Tutustu näihin ohjeisiin ennen kuin postitat viestejä keskustelupalstalle. On tärkeää noudattaa muutamia perussääntöjä. Useimmat ihmiset ovat kohteliaita ja ystävällisiä, mutta aina on muutamia, jotka toimivat vastuuttomasti. Toisin kuten monet muut julkiset keskustelupalstat, Groundspeak ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin pitääkseen keskustelun ohjeiden ja hyvän maun mukaisena.

 

Keskustelupalstan järjestyksenpidosta huolehtii suurimmaksi osaksi yhteisö itse. Kohtele muita kunnioittaen. Muista, että tämä on avoin keskustelupalsta, jota lukevat monenlaiset ihmiset erilaisilta elämänaloilta. Jos joku viesti on sinusta sopimaton, voit ilmoittaa siitä ”report”-painikeella viestin oikeassa alakulmassa.

 

Tarkoitus ei ole sensuroida postitettuja viestejä tai mielipiteitä. Haluamme pitää palstan avoimena vuorovaikutteiselle keskustelulle ilman häiritseviä osallistujia. Tämä tarkoittaa, että Groundspeakilla ja sen vapaaehtoisilla on oikeus muokata ja poistaa sopimaton viesti sekä sulkea keskustelu. Ennen näitä toimia valvoja pyrkii ohjaamaan keskustelun takaisin aiheeseen, mikäli se on mahdollista ja sopivaa.

 

Viestejä muokataan tai poistetaan vain tarvittaessa eikä tarkoitus ei ole sensuroida asiallista keskustelua tai muuttaa minkään viestin tarkoitusta. Jos lähettämääsi viestiä muokataan, etkä pidä siitä, voit ilmoittaa siitä meille ja poistamme viestisi. Mahdollisesti poistettavia tai muokattavia viestejä ovat esimerkiksi hävyttömyyksiä tai travel bugien tunnistenumeroita sisältävät, toisen yhteisön jäsenen yksityistietoja paljastavat sekä ketjukirjeet ja muu spämmi. Lisää esimerkkejä alempana.

 

Muutamia asioita muistettavaksi:

 

Kunnioita näitä foorumin ja sivun ohjeita, Groundspeakia, sen työntekijöitä, vapaaehtoisia, itseäsi, muita yhteisön jäseniä sekä näiden palstojen vierailijoita. Kaikki yhteisön jäsenet samanarvoisia, katsomatta lähetettyjen viestien määrään.

 

Rivouksia ei suvaita kielenkäytössä tai kuvissa. Tämä foorumi on sopiva koko perheelle ja kaikkien kirjoittajien tulee käyttäytyä sen mukaisesti.

 

Henkilökohtaisuuksiin meneviä hyökkäyksiä ei suvaita. Jos haluat kiittää tai kritisoida, anna asiasta esimerkkejä yleisellä tasolla puolesta ja vastaan.

 

Tuplatunnukset eivät ole sallittuja. Tuplatunnuksella tarkoitetaan sitä, että henkilö, jolla on jo ennestään tunnukset palstalle, luo uudet tarkoituksenaan lähettää viestejä anonyymisti. Käytä omia tunnuksiasi postittaessasi henkilökohtaisia mielipiteitäsi. Havaitut tuplatunnukset poistetaan ja niiltä voidaan kieltää Groundspeakin palveluiden käyttäminen.

 

Pysy aiheessa. Keskusteluketjuun lähetettyjen vastausten pitäisi vastata otsikon mukaista aihetta. Käyttäjien tulee avata uusi keskusteluketju ”New Topic”-painikeella, mikäli viesti ei vastaa kyseisen ketjun otsikkoa. Valvojilla on oikeus sulkea keskutelut, joiden sisältö ei vastaa otsikkoa.

 

Yksityiset keskustelut. Joskus keskusteluketju muuttuu pienen ryhmän sisäpiirijutuiksi tai kiistelyksi. Näissä tapauksissa on parasta selvittää asia käyttämällä palstan yksityisviestejä tai geocaching.comin sähköpostijärjestelmän kautta. Julkisen palstan viestien tulisi pysyä koko yhteisöä kiinnostavissa asioissa.

 

Viestien postittaminen. Saman viestin postittaminen useaan ketjuun on spämmäämistä. Valvojat poistavat tai lukitsevat tuplaviestit. Yritä parhaasi mukaan postittaa viestisi tarkoituksenmukaiseen palstan osaan (forum board), valvojat siirtävät väärään osioon postitetut viestit.

 

Mainostaminen ei ole sallittua. Viestit, joiden tavoitteena on asiakkaiden hankkiminen, poistetaan tai muokataan. Edellisestä poiketen, Groundspeak pidättää oikeuden mainostaa tällä foorumilla harkintansa mukaan.

 

Pikkuilmoitukset(/Classifieds advertising) ovat sallittuja ‘GPS Garage Sale’ –osioissa. (Geocaching.com ei ole mukana näissä liiketoimissa.) Tämän palstan väärinkäyttöä ei sallita.

 

Valvojat ovat vapaaehtoisia, jotka antavat aikaansa auttaakseen pysymään aiheessa ja noudattamaan ohjeita. He pystyvät muokkaamaan ja poistamaan viestejä, siirtämään, sulkemaan tai poistamaan viestiketjuja. Moderaattoreilla on norsun nahka ja rajoittamaton pääsy palstan hallintapainikkeisiin, joten älä siis yritä haastaa heitä avoimeen taisteluun.

 

Vastuuvapauslauseke:

Kaikki lähettämäsi viestit ovat kaikkien vapaasti luettavissa niin kauan kuin palsta on käytössä. Lähetä viestejä harkiten, sillä ne ovat täällä jäädäkseen. Emme muokkaa viestejäsi, mikäli ne ovat näiden ohjeiden mukaisia. Jos muokkaamme viestejäsi ja et pidä muutoksista, poistamme viestit pyynnöstäsi.

 

Jos joku on lähettänyt tekijänoikeuslain alaista tai muuten laitonta materiaalia, ole hyvä ja ilmoita siitä Groundspeakille, jotta se voidaan poistaa.

 

Valitukset: jos havaitset asiattoman viestin, ilmoita siitä käyttämällä ”report”-valintaa viestin oikeassa alareunassa. Tarkastamme viestin ja tarvittaessa muokkaamme sitä tai poistamme sen. Pyydämme lähettämään kaikki Groundspeakin henkilökuntaan ja vapaaehtoisiin liittyvät huomautukset sähköpostitse osoitteeseen contact@Groundspeak.com.

 

Lisäehdot: Groundspeak foorumilla noudatetaan geocaching.com-sivuston sääntöjä sekä edellä mainittuja ohjeita. Käyttöehdot ovat osoitteessa: http://www.geocaching.com/about/termsofuse.aspx.

 

Edit: olihan siellä jotain typoja ja ajatusvirheitä edelleen...

 

Edit 2: ja edelleen...

Edited by jemann + avec

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 1

×
×
  • Create New...