Jump to content

FIN: Onnistunut Travel Bugin Matka


Captain Morgan

Recommended Posts

.. tämä ilo, kun kerrankin TB:ni on päässyt pitkän matkansa yhteen tavoitteeseen

ja tehnyt siinä matkalla vielä huiman keikan ...

Reissun onnistumiseksi: Olen tavannut useissä kätköissä pitkästyneitä ja reissunhaluisina silmiin katsovia ötököitä. Olen varonut poimimasta, kun en ole lähtiessä ottanut selvää tavoitteesta tai ne ovat ilmestyneet valmistelun jälkeen. :P Muutamilla (enimmäkseen ulkomaisilla) reissaajilla on ollut "lappu kaulassa". Tällainen varmasti auttaa TB:n tavoitteen saavuttamista. Totesin, että reissaamista varten TB:t ovat syntyneet- autetaanpa tavoitteessa. :ph34r: Mutta - nytkin poimin todella upean ja kaukaa olevan näköisen kolikon kätköstä - vain palauttaakseni sen kotimaahansa Suomeen ... Ja toisen ulkomaankielisen kolikon vein huolimattomuuttani pois Suomesta vaikka tavoite oli olla täällä. (Loggaukset ovat reissun päältä vielä osin tekemättä, koetan jättämiset logata asap.) Muutaman kerran kun töpeksii ja harmittelee otusten puolesta, jää taas osa käsimatkatavaroista ottamatta. :P

Link to comment

.. tämä ilo, kun kerrankin TB:ni on päässyt pitkän matkansa yhteen tavoitteeseen

ja tehnyt siinä matkalla vielä huiman keikan ...

Reissun onnistumiseksi: Olen tavannut useissä kätköissä pitkästyneitä ja reissunhaluisina silmiin katsovia ötököitä. Olen varonut poimimasta, kun en ole lähtiessä ottanut selvää tavoitteesta tai ne ovat ilmestyneet valmistelun jälkeen. :laughing: Muutamilla (enimmäkseen ulkomaisilla) reissaajilla on ollut "lappu kaulassa". Tällainen varmasti auttaa TB:n tavoitteen saavuttamista. Totesin, että reissaamista varten TB:t ovat syntyneet- autetaanpa tavoitteessa. :laughing: Mutta - nytkin poimin todella upean ja kaukaa olevan näköisen kolikon kätköstä - vain palauttaakseni sen kotimaahansa Suomeen ... Ja toisen ulkomaankielisen kolikon vein huolimattomuuttani pois Suomesta vaikka tavoite oli olla täällä. (Loggaukset ovat reissun päältä vielä osin tekemättä, koetan jättämiset logata asap.) Muutaman kerran kun töpeksii ja harmittelee otusten puolesta, jää taas osa käsimatkatavaroista ottamatta. :laughing:

 

Törmäsin ekaan bugiin ihan kätköilyn alussa, mutta en ymmärtänyt silloin vielä mitä sille tehdä,joten sinne jäi lymyämään. Sitten kun rupesin ymmärtämään, en olekaan kauheasti törmännyt. Nyt on 3 bugia bongattu ja kahdessa ollut kyltti mukana.Se kyllä on tosi hienoa, että laitetaan se mukaan, näin on helpompi auttaa missionissa. Ekan bugimme kyllä metsästin ja olin etukäteen käynyt sitä kurkkaamassa. Minä kannatan ehdottomasti lippulappusta reissaajalle mukaan :laughing:

Link to comment

Pakko lisätä tähän listaan meidän kahden TB:n kohtaaminen Australiassa. TB Badge the Budgie lähti matkaan Hollannista joulukuussa 2003 ja päätyi monien mutkien (jäi mm. 'panttivangiksi' erään kätköilijän taskuun n. vuodeksi) jälkeen päämääräänsä eli Australiaan vuonna 2005. TB Rolle the Budgie puolestaan pääsi suoraan Australiaan Mikkozzz:n mukana vuonna 2004, jossa se on matkustellut siitä lähtien. Kaikkien näiden vuosien ja yhteensä lähes 70 000 matkatun kilometrin jälkeen kaksikko päätyi lopulta saman kätköilijän käsiin eilen Brisbanessa: :)

 

8ebd985e-0099-424f-9074-2fb4b03c8aa1.jpg

Link to comment

Haluan jakaa iloni toisten kanssa onnistuneesta TB:n matkasta.

 

6.6.2007 käytin Pike4´s TB:n kätkössä Rest Stop of Hämeenkoski.

TB käväisi Ylläksen tapaamisessa.

12.6. 2007 jätin TB:n Norjaan Lille Rosin, 96-hoyda, joka tuntui olevan mahdottoman kaukana.

 

Tehtävä oli palata Suomeen ja Lahden seudulle. Tänään on reissaaja tullut lähtökätköönsä. Upeaa!

Kiitokset kaikille osapuolille!

------------------------

I want to share my joy with others of a suceeded trip of a TB.

 

6.6.2007 I left and took the Pike4´s TB in and from the cache Rest Stop of Hämeenkoski.

TB attended the meeting in Ylläs.

12.6.2007 I left the TB in Norway in the cache Lille Rosin, 96-hoyda. I felt that the cache was extremely far away.

 

The task of the TB was to return to Finland and in Lahti area. Today the TB has returned to the cache where it started the journey. Wonderfull! Thanks for everyone who took part in the task!

Edited by Pike4
Link to comment

Thailandola lähti liikkeelle Suomesta marraskuussa 2006 ja pitkään näytti siltä, ettei se ulkomaille pääsisikään kunnes tammikuussa 2008 alkoi tapahtua. Bugi matkasi Arabiemiraattien ja Kanadan kautta Guatemalaan kätköön nimeltä Pana Crossroads

 

Omistaja oli Väli-Amerikan matkallaan etsinyt yhden ainoan fyysisen kätkön - Bugi saapui samaan purkkiin 12 päivää myöhemmin <_<

Link to comment

Pakko lisätä tähän listaan meidän kahden TB:n kohtaaminen Australiassa. TB Badge the Budgie lähti matkaan Hollannista joulukuussa 2003 ja päätyi monien mutkien (jäi mm. 'panttivangiksi' erään kätköilijän taskuun n. vuodeksi) jälkeen päämääräänsä eli Australiaan vuonna 2005. TB Rolle the Budgie puolestaan pääsi suoraan Australiaan Mikkozzz:n mukana vuonna 2004, jossa se on matkustellut siitä lähtien. Kaikkien näiden vuosien ja yhteensä lähes 70 000 matkatun kilometrin jälkeen kaksikko päätyi lopulta saman kätköilijän käsiin eilen Brisbanessa ;)

 

Näiden kahden TB:n uskomaton tuuri se vaan jatkuu... Vähän yli vuoden odottelun jälkeen kaksikko on vihdoin saanut kyydin takaisin Eurooppaan toiselta puolelta maapalloa. Linnut ovat tällä hetkellä Tukholmassa liftaamassa kyytiä Suomeen (tarkemmin Helsinkiin, joka on matkalaisten päätepiste). Saapa nähdä vieläkö tuuria riittää kotimaahan pääsemiseksi asti. Olisi aika hienoa saada yli neljä vuotta ja tähän asti yhteensä 105060 kilometriä maailmaa kierrelleet TB:t takaisin :) .

Edited by Krista&Geert
Link to comment
Täytyypä jakaa tämä ilo, kun kerrankin TB:ni on päässyt pitkän matkansa yhteen tavoitteeseen
Minulla myös on ilo ilmoittaa, että TB "Dark Star" TBZPKR pääsi monivaiheisen seikkailunsa jälkeen Arizonan Bensoniin USA:ssa. Kätköilytiimi "Yuppie&Cowboy" joka sen siellä ensimmäisenä löysi ja jolla olisi ollut alkuperäisen tehtävänannon mukaan oikeus pitää bugi itsellään, halusi sen jatkavan matkaansa, joten kulkijalla on nyt uusi tehtävä.

 

Dark Star aloitti matkansa kesällä 2006 jolloin vein sen ensin Ruskon kirkolle ja kun ei se sieltä ottanut lähteäkseen, vein sen muassani Culbin Sandsin kätkölle Skotlantiin Nuorpoikajaoston kesäreissun 2006 aikana.

Link to comment

Minäkin pääsen kertomaan kolikkoni onnistuneesta matkasta!

 

Sain kolikkoni Wo yao qu palkinnoksi 2K kilpailusta, palkinnon lahjoitti Fundamental ja Venlis. Kolikon tavoitteena on ollut päästä Kiinaan ja tänään kolikko on tuon tavoitteensa saavuttanut. Reitti on ollut suurinpiirtein seuraava:

 

Suomi - Belgia - Suomi - Iso-Britannia - Mauritius - Belgia - Alankomaat - Yhdistyneet Arabiemiirikunnat - Oman - Yhdistyneet Arabiemiirikunnat - Tsekki - Kiina. Matkaa reissulla on kertynyt tähän saakka 43447 kilometriä.

 

Kun noita kolikoita ja travel bugeja tuntuu aika paljon katoavan reissuillansa, niin on mukava vaihteeksi kertoa mukaviakin uutisia..

Link to comment

Pakko lisätä tähän listaan meidän kahden TB:n kohtaaminen Australiassa. TB Badge the Budgie lähti matkaan Hollannista joulukuussa 2003 ja päätyi monien mutkien (jäi mm. 'panttivangiksi' erään kätköilijän taskuun n. vuodeksi) jälkeen päämääräänsä eli Australiaan vuonna 2005. TB Rolle the Budgie puolestaan pääsi suoraan Australiaan Mikkozzz:n mukana vuonna 2004, jossa se on matkustellut siitä lähtien. Kaikkien näiden vuosien ja yhteensä lähes 70 000 matkatun kilometrin jälkeen kaksikko päätyi lopulta saman kätköilijän käsiin eilen Brisbanessa: :o

 

8ebd985e-0099-424f-9074-2fb4b03c8aa1.jpg

 

Mission completed, Onneksi olkoon!

Link to comment

Moi!

 

Täytyypä jakaa tämä ilo, kun kerrankin TB:ni on päässyt pitkän matkansa yhteen tavoitteeseen

ja tehnyt siinä matkalla vielä huiman keikan Etelämantereelle. Eli kyseessä on TB Captain Morgan,

ks. TB Captain Morgan'in sivua. Vilkaiskaa etenkin kuvasarjaa Etelämantereelta. :laughing:

 

t: Olli

 

Tosi hieno homma! Antarktiks kun ei oikeastaan ole mitenkään "matkan varrella"... :o

Link to comment

Uaah, pitää vuodattaa. Kyseessä on EPÄonnistunut TB:n matka. Medieval Pilgrimin onnistui tehtävänannon mukaisesti kiertää Vadstenan kautta ja jatkaa matkaa Espanjaan, Santiago del Compostelaan. Espanjan puolellakin jo käytiin, tosin vain spaniardeille kuuluvalla saarella, mutta kuitenkin. Kunnes sinne saapui ystävällinen saksalalainen ja vei sen mennessään saksan-maahan. Siellä se seilasi ympäriinsä, osui välillä jonkun mukavan kätköilijän matkaan ja pääsi käymään oikein Vatikaanissa, ja sieltä takaisin Saksaan. Vihdoin joku ymmärtäväinen saksalainen päätteli että sillä on varmaan koti-ikävä, ja toi sen mukanaan Helsinki-Vantaan TB-hotelliin. :)

 

Ei auta lappu kyljessä englanniksi, ei auta saksankielinen toive kuvauksessa, ei.

 

No, kai se vielä joskus sinne Santiago del Compostelaan pääsee...

Link to comment

Uaah, pitää vuodattaa. Kyseessä on EPÄonnistunut TB:n matka. Medieval Pilgrimin onnistui tehtävänannon mukaisesti kiertää Vadstenan kautta ja jatkaa matkaa Espanjaan, Santiago del Compostelaan. Espanjan puolellakin jo käytiin, tosin vain spaniardeille kuuluvalla saarella, mutta kuitenkin. Kunnes sinne saapui ystävällinen saksalalainen ja vei sen mennessään saksan-maahan. Siellä se seilasi ympäriinsä, osui välillä jonkun mukavan kätköilijän matkaan ja pääsi käymään oikein Vatikaanissa, ja sieltä takaisin Saksaan. Vihdoin joku ymmärtäväinen saksalainen päätteli että sillä on varmaan koti-ikävä, ja toi sen mukanaan Helsinki-Vantaan TB-hotelliin. :blink:

 

Ei auta lappu kyljessä englanniksi, ei auta saksankielinen toive kuvauksessa, ei.

 

No, kai se vielä joskus sinne Santiago del Compostelaan pääsee...

 

Liekö kysymys Murphyn laista vai mistä, mutta omista kolikoistani ovat useat "tehtävä-kolikot" joutuneet mitä kummallisimpiin paikkoihin huolimatta siitä että kolikoiden mukana on ollut englanninkielinen lappu tehtävästä. Hyvä esimerkki on kolikko, jonka tarkoitus olisi kierrellä kätköjä napapiirin pohjoispuolella. Myntti ehtikin jo Ounasvaaran hiihtostadionille kunnes joku hollantilainen kaveri vei sen kotimaahansa jossa se on seikkaillut hieman epämääräisesti ja on ollut jo hyvän aikaa jonkin sikäläisen kätköilijän matkassa ainakin lokin mukaan. Tiedä sitten missä oikeasti on... Toinen saman tehtävän saanut kolikkoni on ollut jo pari kertaa kadoksissa vaan onneksi löytynyt jostain kätköltä aika kaukaakin oletetusta sijainnista, käynyt jostain syystä mutkan Luxemburgissa, mutta on nyt sentään Lapissa ja talvehtinut Hetan lentokentän lähistön kätkössä.

 

Sitä vastoin pari pelkällä "kätköltä kätkölle" -tehtävällä liikkuvaa kolikkoani on seikkaillut hieman pitemmin. Toinen meni starttikätköltä suoraan Ruotsiin (kiitokset Harjukselle!) ja sieltä Saksan kautta Kanarialle ja edelleen Tsekkiin, jossa se on kiertelee parasta aikaakin! Toinen taas Suomessa kierreltyään lähti Etelä-Koreaan (kiitokset hevikaneille!) jossa se on tällä hetkellä uudessa kätkössä poikettuaan bongattavana paikallisessa eventin tapaisessa.

 

Kolikoiden matkat saattavat tosiaan olla hyvinkin yllätyksellisiä, joskus vaan tuntuu että tehtävän sisältävät liikkuvat ihan muualla kuin tehtävä/toivomus olisi :blink:

Edited by VHI
Link to comment

Pakko lisätä tähän listaan meidän kahden TB:n kohtaaminen Australiassa. TB Badge the Budgie lähti matkaan Hollannista joulukuussa 2003 ja päätyi monien mutkien (jäi mm. 'panttivangiksi' erään kätköilijän taskuun n. vuodeksi) jälkeen päämääräänsä eli Australiaan vuonna 2005. TB Rolle the Budgie puolestaan pääsi suoraan Australiaan Mikkozzz:n mukana vuonna 2004. Kaikkien näiden vuosien ja yhteensä lähes 70 000 matkatun kilometrin jälkeen kaksikko päätyi lopulta saman kätköilijän käsiin eilen Brisbanessa :D

 

Näiden kahden TB:n uskomaton tuuri se vaan jatkuu... Vähän yli vuoden odottelun jälkeen kaksikko on vihdoin saanut kyydin takaisin Eurooppaan toiselta puolelta maapalloa. Linnut ovat tällä hetkellä Tukholmassa liftaamassa kyytiä Suomeen (tarkemmin Helsinkiin, joka on matkalaisten päätepiste). Saapa nähdä vieläkö tuuria riittää kotimaahan pääsemiseksi asti. Olisi aika hienoa saada yli neljä vuotta ja tähän asti yhteensä 105060 kilometriä maailmaa kierrelleet TB:t takaisin :D .

 

Saimme kuin saimmekin nämä kaksi reissaajaa takaisin käsiimme viime keväänä. Pääsimme kuukausi takaperin Australian reissumme yhteydessä vierailemaan sillä samalla kätköllä, johon Mikkozzz jätti toisen linnuistamme joulukuussa 2004:

 

travelbugs.jpg

 

Oli kiva nähdä mistä sinisen linnun seikkailut Australiassa alkoivat. Enää emme kuitenkaan uskaltaneet jättää lintuja pakasterasiaan uutta matkaa odottelemaan - eiköhän niiden ole aika päästä ansaitulle eläkkeelle :D

Link to comment

Ei auta lappu kyljessä englanniksi, ei auta saksankielinen toive kuvauksessa, ei.

 

Ainakin saksalaisilla ja hollantilaisilla kätköilijöillä tuntuu olevan vakavia puutteita joko lukutaidossa tai luetun ymmärtämisessä. Aiemmin olenkin jo kommentoinut kolikkojeni päätymisistä em kansallisuuksia edustavien kätköilijöiden toimesta aivan muualle kuin oli tarkoitus ja jälkeen eilen tuli yksi esimerkki lisää: Hollantiin ehtinyt Alpeille matkaava kolikkoni on loggauksen mukaan seuraavaksi matkalla mahdollisesti Egyptiin! Kolikon kuvauksessa ja kolikon mukana matkaavassa lapussa on kyllä selkeästi englanniksi ilmoitettu matkan kohteeksi Alpit, mutta nämä keskisen Euroopan sankarit eivät tunnu toiveista piittaavan. No, näkevätpähän kolikot ainakin maailmaa...

Link to comment

Jätin keväällä 2006 kissakolikon englantilaiseen kätköön, joka oli samalla 1000:s löytöni. Tarkoituksena oli tutkia kissan kykyä löytää takaisin kotiin ja siksi annoin kolikolle nimeksi "Cat Experiment". Matkan varrella eräs kissaa avittanut kätköilijä ehdotti sille nimeä Schrödinger, jonka mukaan pidettiin kissanristiäiset :lol:

Matkattuaan yli viiden vuoden ajan pitkin Eurooppaa, Schrödinger pääsi tänään perille. Matkamittariin kertyi lähes 6000 kilometriä :)

Link to comment

Ei auta lappu kyljessä englanniksi, ei auta saksankielinen toive kuvauksessa, ei.

 

Ainakin saksalaisilla ja hollantilaisilla kätköilijöillä tuntuu olevan vakavia puutteita joko lukutaidossa tai luetun ymmärtämisessä. Aiemmin olenkin jo kommentoinut kolikkojeni päätymisistä em kansallisuuksia edustavien kätköilijöiden toimesta aivan muualle kuin oli tarkoitus ja jälkeen eilen tuli yksi esimerkki lisää: Hollantiin ehtinyt Alpeille matkaava kolikkoni on loggauksen mukaan seuraavaksi matkalla mahdollisesti Egyptiin! Kolikon kuvauksessa ja kolikon mukana matkaavassa lapussa on kyllä selkeästi englanniksi ilmoitettu matkan kohteeksi Alpit, mutta nämä keskisen Euroopan sankarit eivät tunnu toiveista piittaavan. No, näkevätpähän kolikot ainakin maailmaa...

 

Mista tiedat etta joku Egyptissa asuva tai siella vieraileva ei ole seuraavaksi menossa Alpeille?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...