Jump to content

Fin: Geokätkögallup 2006


PekkaR
Followers 0

Recommended Posts

Erityisen hyvät geokätköt ovat tämän harrastuksen suola. Parhaat jemmat tuottavat vahvoja elämyksiä. Jotkut kätköt eivät unohdu ikinä.

 

Makuja on tietenkin monia, se on tieteellisestikin todettu. Arviointikriteerejäkin on monenlaisia. Katsotaan nostaako tämä gallup esiin geokätköjä, jotka yleispätevästi eli useiden harrastajien mielestä ovat huippulaatua.

 

Mitkä löytämistäsi kätköistä ovat järisyttävimmät? Ilmoita minulle mielestäsi parhaat suomalaiset geokätköt.

 

Gallup toteutetaan postiäänestyksenä siksi että vaalisalaisuus säilyy. Äänestysaika alkaa 6.6.2006 ja jatkuu juhannukseen saakka eli 24.6.2006. Ota kantaa, vaikuta, voit voittaakin.

 

Eniten ääniä saaneen kätkön piilottaja voittaa Geodyykkarin laatutuotantoa olevan teepaidan vapaavalintaisella tekstillä. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan myös vastaava vaatekappale.

 

Enemmän informaatiota ja äänestysohjeet ovat

Gallupin verkkosivulla

 

Gallupin motiivina on huomion kiinnittäminen geokätköjen laatuun ja piilottajien kannustaminen panostamaan asiaan entistäkin enemmän.

 

Kysymykset ja kommentit mieluummin suoraan minulle kuin tänne foorumiin. Heräsikö sinulle polttava halu osallistua palkintojen sponsorointiin? Ehkä se onnistuu, ota yhteyttä.

Link to comment

Jos ruuhkasuomen kätköillä on käynyt satoja ja täällä lakeuksilla kymmeniä, niin ei oikein voi mennä tasan...

Epäilemättä näin on. Samoin uusilla kätköillä on huonommat mahdollisuudet, kun niitä ei vielä moni ole löytänyt.

Ehkä lasken myös kätkön saamien äänien ja kävijämäärän suhdeluvun. Se voisi antaa lisäinformaatiota.

Link to comment

Todella mielenkiitoinen ja hauska aihe tämä galluppi.

 

Tuli myös mieleen tällainen näkökulma: J&H Teamin mielestä paras katkö on Best of 140, koska olemme kolunneet vasta nuo puolitoistasataa pakasterasiaa. Harjuksen mielestä paras onkin jo sitten Best of 1500. Kätköotanta on siis aivan eri kaliberia eri nimimerkeillä.

 

Elikkä yksi mielenkiintoinen kategoria voisi olla kunkin nimimerkin löytöjen määrillä jollain määrin painottetu pisteytys.

Link to comment

Todennäköisesti paras 1500:sta on laadukkaampi kuin paras 140:stä. Vaikka voivathan ne olla yksi ja sama kätkökin. Ainakin suuresta määrästä on vaikeampi valita. Minäkin olisin mielelläni jakanut vaikka sata pinnaa, paljon on hyviä kätköjä osunut kohdalle.

 

Jokainen arvioi kuitenkin kätköjäkin omalta kannaltaan, omien mieltymystensä mukaan. Joku hieno kokemus etsintaretkellä voi nostaa jemman arvon suuremmaksi kuin se "puolueettomasti" arvioiden olisikaan. Ja se on ihan oikein. Siksi pitäisin tässäkin äänioikeuden yleisenä ja yhtäläisenä kaikille. (Mutta numeroilla leikkiminen on kyllä hauskaa, ei ole poissuljettu laskea jotain tuollaisia painotettujakin tuloksia.)

Link to comment

Tilastotieteilijana ehdottomasti suosittelen etta aanestyksessa otetaan huomioon katkolla kayneiden maara.

Mina esim. etsin katkoja vain Helsingissa, mutta on mahdollista etta jossain muualla on ihan hirveen upea paikka, mina vain en sita ole viela nahnyt. Minua kylla kiinnostaisi nahda lista Hesan parhaista paikoista, se auttaisi minua suunnitelemaan vierailuni Suomeen ensi kuussa.

Link to comment

Tilastotieteilijana ehdottomasti suosittelen etta aanestyksessa otetaan huomioon katkolla kayneiden maara.

Mina esim. etsin katkoja vain Helsingissa, mutta on mahdollista etta jossain muualla on ihan hirveen upea paikka, mina vain en sita ole viela nahnyt. Minua kylla kiinnostaisi nahda lista Hesan parhaista paikoista, se auttaisi minua suunnitelemaan vierailuni Suomeen ensi kuussa.

 

Kätköllä käyneiden määrässä pitäisi ottaa sitten huomioon myös not found'it sillä joku yleisesti upeaksi tiedetty vaikea kätkö voi houkutella ihmisiä paikalle, mutta löytöjä voi olla kuitenkin vähän. Ja taasen erittäin helppo kätkö houkuttelee pelkästään helppoudellaan paljon kätköilijöitä.

 

t: Olli

Link to comment
Niin, pitääkö suhteuttaa kätkön vai kätköilijän löytömäärään vai molempiin?

 

Mielestäni kannattaa ensisijaisesti suhtautua kätköön jolle pisteesi annat niin kokonaisuutta ajatellen.

Kuvaus on jo puoli kätköä ja mielenkiintoinen ja hyvin tehty kuvaus on jo puoli löytöä.

Vaikka mielestäsi purkki ei ole järin hienossa paikassa niin kuvaus on voinut olla se, joka on sinut sitä kätköä etsimään.

Myös DNF - loggaukset kannattaa suhteuttaa siihen minkälaisessa paikassa kätkö on.

Sitten taas hyvä piilo on se joka on kätkön tehnyt mielenkiintoiseksi vaikka kuvaus ei ole ollut järin ihmeellinen.

Useasti myös kätköt ovat paikassa, missä on eri alan harrastajillekkin silmänruokaa esim maisemat tähtipongailijoille ja lintubongaajille.

Toisille taas luonnon kuvaaminen ja siitä arkistoonsa kuvien saaminen.

Toiset kuvaavat historiallisia rakennelmia ja alueita ja toiset sitten taas muuten vain hienoja juttuja.

Joka paikassa on aina jokaiselle jotakin, jos ei ole niin ei ole tutkinut ja katsellut ympärilleen riittävän tarkkaan <_<

 

Joskus se on vain parin senttimetrin päässä sormenpäistä, joten hyvin piilotettu on se 1/3 kätköä ja se 1/3 osaa on se miten kätköön on panostettu sisällöltään.

Eli onko kätköpurkki hyvin naamioitu tai kestävää laatua, onko sisällä riittävästi tavaraa esim teroitin,kynä,lokikirja ja silicaa.

Matkan varrella on joskus ollut iloinen yllätys kätkön sisältö vaikka paikka ei ole ihmeellinen ollut.

 

Itse kätköilijän löytömäärä ei minulla vaakakupissa paina.

Kätköilijän tekemä purkki on mielestäni yhtä hyvä on sitten hakenut 140 tai 1400.

Jokainen on omanlaisensa persoona ja tekee oman maun mukaan kätkönsä.

Tietty kokemuksen syvä rintaääni on se joka näkyy purkeissa ja niiden teossa ja sisällössä mutta sekin riippuu niin paljon siitä mitä katsoo eritoten kätkön kokonaisuutta vai jotain tiettyä osaa kätkökokonaisuudesta poimittuna.

 

Makuasioita mieltymyksien suhteen kaikkinensa nämä edelle mainitsemani asiat ovat.

Nämä ovat mielestäni kriteereitä, jotka omassa vaa´assa painaa ja niiden mukaan aion pisteeni antaa.

Mutta täytyy ootella josko uusia purkkej ilmaantuisi ja niillekkin pisteitä ropsahtaisi :ph34r:

Edited by Scrod
Link to comment

Eikö tässä olisi voinut antaa enemmän löytäneille enemmän pisteitä jaettavaksi?Vaikka 10 peruspistettä kaikille ja sitten vielä muutama lisäpiste jokaista sataa löydettyä kohti.

Tällä hetkellä olisi omalla listalla vielä tiukan karsinnankin jälkeen reilusti toistakymmentä ehdottomasti pisteitä ansaitsevaa kätköä.

Edited by Team GeoLempo
Link to comment

Tai vähemmän löytäneille enemmän pisteitä koskapa muistanevat vielä paremmin millaisia kätköt ovat olleet.

 

Onkos kriteereissä huomioitu kätköjen löytöaika eli kätkö joka on löydetty talvella voi olla listoilla aikas surkea verrattuna, jos sen löytäisi kesällä ja tietenkin päinvastoin. <_<

Link to comment

Varoitus: Tämä viesti sisältää viittauksia geocaching.comin ulkopuolisiin kätköilysivustoihin mikä saattaa järkyttää joidenkin mielenrauhaa :ph34r:

 

Erilaisista laskentatavoista kiinnostuneiden kannattaa tutustua Terracaching -saittiin. Sivustoa ylläpitävä tilastomatemaatikko on luonut mielenkiintoisia ja moniulotteisia kätköilyyn liittyviä laskentamalleja.

 

Esim. MCE (Measure of Cache Excellence) antaa indikaation kätkön tasosta. Luku on välillä 1-10 ja jokaisen kätkön alkuarvo on 5. Kätkön voi arvioida pelkän kuvauksen perusteella, mutta sen löytäneiden arvioinneilla on 10-kertainen painoarvo. Samoin kätkölijän, jolla itsellään on korkean MCE-arvon purkkeja, mielipide painaa vaa’assa enemmän. Malli vertaa kutakin kätköä muihin 100 mailin säteellä oleviin piiloihin eli ympäristössä olevien kätköjen taso vaikuttaa pisteytykseen.

 

Pisteytykseen vaikuttavat monet muutkin seikat ja monimutkainen laskentamalli on suunniteltu siten että useimpien kätköjen arvot pysyvät 4:n ja 6:n välillä. Eli jos kätkön pistearvo nousee yli 6:n, niin se on lähes varmasti kokemisen arvoinen. Vastaavasti alle 4:n omistajan kannattanee harkita arkistointia <_<

 

Numeerinen pistemalli antaa kätköjen tekijöille sanallisia loggauksia konkreettisemman palautteen ja lisäksi suoran vertailun ympäristön kätköihin. Sivusto onkin asettanut tavoitteekseen nimenomaan korkealaatuisten kätköjen listaamisen.

 

Ilmainen Premium-jäsenyys on palkintona sille, jonka kätköllä on korkein MCE pisteytys 100 mailin säteellä :P

 

Muita mielenkiintoisia reittauksia ovat TPS (Terracaching Point System), joka vastaa gc.comin löytölaskuria, mutta huomioi löydettyjen kätköjen tason ja vaikeusasteen sekä UCR (User Contribution Rating), joka lisää annettujen pisteiden painoarvoa MCE pisteytyksessä.

 

Lisäinfoa löytyy allamainituista linkeistä. Vaatii rekisteröitymistä, johon tarvitaan pari sponsoria, mutta ne yleensä ilmaantuvat äkkiä :o

 

Pistejärjestelmät

 

Suomen terrakätköt

Link to comment

Eikö tässä olisi voinut antaa enemmän löytäneille enemmän pisteitä jaettavaksi?Vaikka 10 peruspistettä kaikille ja sitten vielä muutama lisäpiste jokaista sataa löydettyä kohti.

Tällä hetkellä olisi omalla listalla vielä tiukan karsinnankin jälkeen reilusti toistakymmentä ehdottomasti pisteitä ansaitsevaa kätköä.

Olisi voinut, ei tullut mieleen. Tulostuksessa on mahdollisuus muokata sellainenkin luettelo, jossa löytömäärä on jotenkin kertoimena. Sikäli mikäli voimia riittää niitä laskeskella.

Kuitenkin tuntuu, että äänioikeuden pitää olla yleinen ja yhtäläinen. Jokaisella on oma näkemyksensä oli sitten löytänyt kymmeneniä tai satoja kätköjä. Arvioinnissa painaa niin monia tekijöitä kuten Scrod filofosoi.

Itsekin huomasin karsimisen hankaluuden, ekassa seulonnassa taisi olla mukana nelisenkymmentä jemmaa - kaikki pisteiden arvoisia.

Tai vähemmän löytäneille enemmän pisteitä koskapa muistanevat vielä paremmin millaisia kätköt ovat olleet.

 

Onkos kriteereissä huomioitu kätköjen löytöaika eli kätkö joka on löydetty talvella voi olla listoilla aikas surkea verrattuna, jos sen löytäisi kesällä ja tietenkin päinvastoin. :laughing:

Jokaisella on omat kriteerinsä arvioida kätköjä. Löytöaika varmaan vaikuttaa - joko lisäarvona tai miinuksena. Gallupissa kysytään henkilökohtaisia mielipiteitä, ei tarvitse miettiä yleispätevää totuutta. Löytöajan plussat tai miinukset ovat jokaisella omassa puntaroinnissaan mukana.

 

Mikon tiedot terrakätköistä vaikuttavat tosi mielenkiintoisilta.

 

edit: Ai niin, kommentit, ehdotukset, pohdiskelut ja kysymykset mielellään suoraan minulle meilillä. Olisi mukava, ettei vahingossa johdateltaisi tulevia äänestäjiä, vaan että he voisivat miettiä asiaa "puhtaalta pöydältä". Kiitos.

Edited by PekkaR
Link to comment

Taisin lähettää ääneni etuajassa, siis ennenkuin äänestys oli avattu !!

Onkos ne laskuissa mukana ??

Tuhmia kuvia tai Aku Ankan postilaatikkoa ei kukaan ole äänestyslippuun piirtänyt. Hylättyjä ääniä on toistaiseksi vain yksi, jossa oli annettu 10 pistettä omalle kätkölle.
Link to comment

Miksi äänestyslappuun voi kirjoittaa ainoastaan kuusimerkkisen kätkötunnuksen? Niitä on muitakin, vai eikö niitä saakaan äänestää?

Ei tullut mieleen. Tota kai saa äänestää. Imuroi uusi äänestyslippu, muutin koodin kelpoisuusehtoja. Edited by PekkaR
Link to comment
Hylättyjä ääniä on toistaiseksi vain yksi, jossa oli annettu 10 pistettä omalle kätkölle.

 

Ööö - onkos tämä kielletty säännöissä? :lol:

No puhutaanhan siellä toki löydetyistä kätköistä, että...

Kun tarkemmin asiaa pohtii niin tarkoittaako tämä sitä, että löytämättömiä kätköjä ei voi äänestää? Sillä jos kyseessä on multi niin, jos on löytänyt välivaiheet niin voihan siitäkin jo jotain päätelmiä tehdä kätkön hyvyydestä tai huonoudesta.

 

PS. Me emme muuten äänestäneet omia kätköjämme kunhan tässä vain pohditaan...

Link to comment

 

Kun tarkemmin asiaa pohtii niin tarkoittaako tämä sitä, että löytämättömiä kätköjä ei voi äänestää? Sillä jos kyseessä on multi niin, jos on löytänyt välivaiheet niin voihan siitäkin jo jotain päätelmiä tehdä kätkön hyvyydestä tai huonoudesta.

 

Pohdin tätä itsekseni ja päätin jättää pisteyttämättä erään multin jonka viimeinen etappi on käymättä.

Löydettynä olisi varmasti päässyt listalle, tämä siis oma tulkintani, jostain täytyy karsia kun hyviä kätköjä on niin paljon -onneksi :lol:

Link to comment
Hylättyjä ääniä on toistaiseksi vain yksi, jossa oli annettu 10 pistettä omalle kätkölle.

Ööö - onkos tämä kielletty säännöissä? :lol:

No puhutaanhan siellä toki löydetyistä kätköistä, että...

Kun tarkemmin asiaa pohtii niin tarkoittaako tämä sitä, että löytämättömiä kätköjä ei voi äänestää? Sillä jos kyseessä on multi niin, jos on löytänyt välivaiheet niin voihan siitäkin jo jotain päätelmiä tehdä kätkön hyvyydestä tai huonoudesta.

Päätin pitää säännöt kohtuullisen lyhyinä jälkipuheidenkin uhalla. Se oma ääni vaikutti vitsiltä.

Löytämättömiäkin kätköjä voi kyllä äänestää. Onhan monikätkön etapit tai jopa löytymätön jemma saattanut tuottaa elämyksiä.

 

edit: Lisäyksenä vielä, että arkistoidut kätkötkään eivät ole poissuljettuja.

Edited by PekkaR
Link to comment

Pekka,

olet varmaan miettinyt äänien painottamista äänestäjän löytöjen määrällä. Eikös sillä ole merkittävä vaikutus äänestäjän kykyyn verrata löytämiään kätköjä siihen täydelliseen ??

Päätyikö pohdinta johonkin ja teetkö myös semmoisenkin tilaston tuloksista ??

Link to comment

Pekka,

olet varmaan miettinyt äänien painottamista äänestäjän löytöjen määrällä. Eikös sillä ole merkittävä vaikutus äänestäjän kykyyn verrata löytämiään kätköjä siihen täydelliseen ??

Päätyikö pohdinta johonkin ja teetkö myös semmoisenkin tilaston tuloksista ??

Riippuu pitkälti siitä miten aikaa ja voimia riittää. Kerääntyvä aineisto on luultavasti mielenkiintoista ja sitä voi pureskella vähän pitempäänkin eli julkaista ensin oleelliset tulokset ja vähän myöhemmin lisätarkasteluita.

 

Tuli vähän hötkyiltyä eli laitettua homma innolla liikkeelle heti idealampun sytyttyä. Kesä on vähän huono ajankohta tällaiselle gallupille. Syksyn rospuuttokeleillähän olisi paremmin aikaa äänestää ja laskea tuloksia. Kesän löydöt olisivat kuitenkin vielä hyvin muistissa. Ehkä seuraavalla kerralla...

Link to comment

Niin vähän tullut luettua itse kätköilystä (kaikki aika menee kivoja kätkökuvauksiajä etsiessä ja näin muutaman kätkön käyneenä jaksaa vielä innolla lukea kaikkien kommentteja kätköistä), että kuulin koko palstasta vasta nyt

 

Tämä äänestys on tosi hauska juttu (ja todellakin helppoa meille joilla vasta 33 kätköä takana :drama:

Taitaa meidän osalta tulla kahden kätköntekijän tiukka kisa :ninja:

Pitää kyllä miettiä, että jos omalta osalta tiukentaisin seulaa ja antaisin äänet vaikka vain viidelle parhaalle kätkölle. Toisaalta jos syksyllä uusi äänestys, listammehan voi silloin heittää täysin ympäri

 

Toivon Pekalle voimia uusia gallupin myöhemminkin (teemana vaikka juuri paras talvikätkö)

Tai muuten vaan myöhemmin syksyllä ennen talven tuloa)

(sillä ainakin tällä pääkaupunkiseudulla tuntuu uusia kätköilijöitä tulevan kun sieniä sateella)

 

Voiskohan voittajalle antaa sitten luvan laittaa vaikka tähiluokitus kätkölleen

(officially number 1 in Finland, 2006 :ninja: )

(vai olettekohan te kätköntekijät niin vaatimattomia, ettei sellanen iske.....)

Link to comment
Toivon Pekalle voimia uusia gallupin myöhemminkin (teemana vaikka juuri paras talvikätkö)

Tai muuten vaan myöhemmin syksyllä ennen talven tuloa)

Tuskin vielä tulevana syksynä, muutamassa kuukaudessa eivät mielipiteet oleellisesti muutu, mutta katsotaan ensi vuonna.
Link to comment

- 29 kätköilijää on jo käyttänyt äänioikeuttaan.

Hetken pohdin äänestämistä :P , mutta kun löytöjä kuitenkin on alle sata ja näistä yhteisellä kriteerillä on melkoisen mahdotonta laittaa muutamia muita paremmiksi. Yleensä kokemukseen liittyy monta muutakin asiaa, kuin kätkön käytännön toteutus. Joskus niihin on liittynyt mukava pysähdyshetki kesken ajoretken. Ennen tapa oli porottaa sataset toisensa perään paremmin pysähtelemättä. Myös ulkomaisissa kätköissä on ollut kokemuksen arvoisia, kuin kotimaisissakin; paikkoja joissa muuten ei olisi tullut käytyä. Harmi, kun aina ei ehdi kätköilemään... ja paljon on paikkoja, joissa kätköä ei ole lähellä ja toisinaan taas ihan runsaudenpulaa...

Pisteitä tekisi mieli antaa myös niille kätköjen löytäjille, jotka ovat tehneet hauskoja tai muuten mukavia loggauksia. JA kun pisteiden jakaminen on ilmaista niin ei kun pisteitä vaan kaikille kätköille ja kätköilijöille! Eli jokainen voi ottaa tästä kymmenen pistettä itselleen! :):):):blink::o:o:P:):):P Huonoista suorituksista ei jaeta miinuspisteitä, koska sellaisia ei ole olemassakaan. Itsekin on tässä vasta matkan varrella oppinut ja omat kätköt jalostuvat taas kohta kun aikaa on, osasta kun puuttuu jotain ihan oikeaoppiseen kätköön kuuluvaa.

Link to comment

Hei - mista ma saan ostettua tollaisen hienon en ole eksyksissa paidan?

 

Taytyyko oikeesti asua Suomessa etta saa aanestaa? Kelpaako etta siella kay kerran vuodessa? Minulla on noin 60 loytoa Suomessa.

Geodyykkari on tehnyt paitapainatuksia.

 

Voit hyvin äänestää. Kätköjen pitää olla suomalaisia, mutta äänestäjän ei tarvitse olla.

Link to comment

En voi millään olla vähän elämöimättä:

26. syyskuuta 2005 kirjoitin foorumilla näkemästäni julkeasta kätköilyaiheisesta unesta:

 

"Heh... viime yönä näin niin kammottavan itserakasta geokätköunta, että tohtiiko sitä julkisesti paljastaakaan...? Näin nimittäin semmoisen fantasian, että sain jossain geomiitissä palkinnon "Suomen parhaiden kätköjen" omistajana. No, huh-huh... "

 

Vaan nytpä saakin hehkuttaa ihan gallupin suomalla mandaatilla, eikä ole unta! Jee!

Kiitos kaikille, jotka ovat tykänneet kätköistäni. :laughing: Ja kiitos tietysti äidille, isälle, naapurin Turrelle, Ukko mustilaiselle ja...

Piristää kovasti sairasta mieltä sairaassa ruumiissa, kun muuten on viimeaikoina elo ollut hiukkasen takkuisaa...

Link to comment

Paljon onnea Ketulle ja pikaista paranemista !!

Ylivoimainen voitto ehkä auttaa edes hiukan ponnisteluissa !?

 

Hienosti on PekkaR summannut tulokset !! Jään mielenkiinnolla odottamaan lisää ja kun kerran vihjaiset

 

Hyviä kätköjä syntyy koko ajan, harrastajamääräkin lisääntyy. Ehkä on syytä taas joskus järjestää uusi Geokätkögallup.

niin voisikohan tästä peräti tehdä vuotuisen happeningin ??

 

Tietysti se kohottaa motivaatiota kun pääsee edes viimeiselle listasijalle. Tässä onkin tullut värkättyä liian monta tusinakätköä kevään aikana, mutta tarkoituksena on ollut saada media näkyvyyden myötä uudet harrastajat nielemään syötti riittävän syvälle heti ensi puuskassa. Seuraavaksi kehitetään jotain vaikeampaa ja kiinnostavampaa.

 

Kiitokset puolestani kaikille mielipiteensä antaneille, kyllä noista tuloksista saa puristettua vielä muutakin kunhan mietitään !! Oppia ikä kaikki !! ?

Link to comment

Harmittaa nyt vain kun en ole vielä yhdelläkään Ketun kätköllä käynyt ja lisäksi mokasin äänestäessäni unohtaen listasta voiman.. :/

No tuosta listasta on kuitenkin hyvä jatkossa ottaa kohteita mitä kätköjä haeskella. Tietää ainakin ettei turhaan mene jonkun perus asfalttikolopurkin takia [:ph34r:]

Link to comment

Meikäläinen tuntee suurta myötäiloa Ketun saamasta tunnustuksesta, olenhan yksi heistä joka sai kunnian toimia sijaisvanhempana Ketun kätköille sillä aikaa kun Kettu irtisanoo tympeää alivuokralaista.

 

Tässä theoravalle ja muille kiinnostuneille listaa "Originally by Kettu" -kätköistä Lahden ympäristöstä ja vähän etäämpääkin.

 

GCK172 Myllysaaren sivukirjasto

GCGW4Q Pikku-Veskun pähkinä

GCGG31 Stone Age Ristola

GCHP9X A Mexican on a bicycle

GCG8GF Lanu Park

GCHFNN Huomio! Huomio! Lahti, Suomi

GCKV55 Hautausmaan haamut

GCJRDM The Fairly Incomplete & Rather Badly Set Up Cache

GCHCY9 Maija-muorin kakkulat

 

Onnittelut Ketulle ja myös kaikille muillekin kivan harrastuksen parissa hyöriskeleville!

Link to comment

Upeeta!

Mahtavat onnittelut Ketulle! Ei pelkästään voitosta, vaan hyvistä kätköistä. Vai olisiko se onnittelut meille muille niistä kätköistä :) , mehän niistä saamme "ilon ja onnen" :) .

 

Kiitokset myös kaikille asiaan jotenkin osallisille, niin gallupin järjestäjille, "sponsoreille" kuin äänestäjillekin.

Noista on minullakin monta vielä käymättä... toistaiseksi :) .

Link to comment

Kiitos kaikille Kammiovuori Sysmä -kätköäni äänestäneille. Totuuden nimissä on sanottava, että itse kätkö ei ole mitenkään erikoinen tai oivaltavuudessaan mieleenpainuva, mutta paikka näköaloineen on palkitseva pienen patikoinnin jälkeen. Kaikki kunnia sijoituksesta siis jääkauden muokkaamalle maisemalle.

Edited by jarwis
Link to comment

Melkein kaikkien äänestäjien kesken arvottiin geoteepaita (PekkaR diskattiin). Arpominen oli kolmivaiheinen. Ensin pääsi jatkoon 15 osanottajaa 44:stä, toisessa vaiheessa karsiutui 10 pois. Ratkaisevalla kierroksella oli mukana viisi arpalippua. Paidan voittaa...

 

Anneli & Ilkka

 

Onneksi olkoon! Samoin muille voittajille, otan yhteyttä lähiaikoina.

Link to comment

Kansallismaisemien geokätköt pärjäsivät hyvin Gallupissa. Kolmetoista 42:sta kansallismaisemakätköstä sai kannatusta. Erityisesti Etelä-Suomen alueilla sijaitsevat purkit menestyivät.

 

Gallupin voittaja ja pronssimitalisti ovat KMG-kätköjä, kymmenen kärjessä on niitä on puolet. Hieno tulos - ilmeisesti sarjan kätköt ovat laadukkaita.

 

KMG-KÄTKÖJEN GALLUPSIJOITUKSET:

1. GCGE1A Voima / Jyrki&Sari (Merellinen Helsinki)

3. GCH1H5 Freedom and Joy / Pelde (Merellinen Helsinki)

5. GCH788 Captain's Special Nr. 4 aka The Tammerkoski rapids / Captain Morgan & Crew (Tammerkoski)

9. GCFEC1 Helsinki - religion, politics and science / Jyrki&Sari (Merellinen Helsinki)

9. GCG2PY Jättiläisen kuhnepytty / perttuh (Porvoonjokilaakso ja Vanha Porvoo)

31. GCG23Y Bronze Age footprints / Kettu & Filip (Aurajokilaakson kulttuurimaisema)

72. GCH1PX Aurajoen Wanhat Frouvat / Kettu (Aurajokilaakson kulttuurimaisema)

72. GCH6CX Pirunvuori / Harjus & Bob the Cache Builder (Rautaveden kulttuurimaisema)

93. GC7255 Suomenlinna ver.2. Helsinki / Kirsi and Risto Gylden (Merellinen Helsinki)

93. GCRBX0 Pekasoksen piilo / Orimattilan Jokivarren koulun syltin ryhmä (Porvoonjokilaakso ja Vanha Porvoo)

93. GCGH0M Turun Tuomiokirkko / Kissa (Aurajokilaakson kulttuurimaisema)

93. GCQ9PE Karhuvuori - Bear Mountain / reijamasa (Saaristomeri)

93. GCG7B6 Bonk Business Inc. / Captain Morgan (Tammerkoski)

Link to comment

Mukava juttu, kun PekkaR jaksaa kaivaa gallupista uutta tietoa esille. Ihan lähipäivinä tulee varmaan lista, jossa saadut pisteet on jaettu kätkön löytömäärällä! :laughing:

Mielessä on tuottaa aika paljon tilastotietoja ja triviaa Gallupista.

 

Eniten pisteitä etsintäkertoja (löydöt + hutit) kohti näyttää olevan seuraavilla kätköillä:

 

koodi. kätkön nimi / piilottaja ................ pisteet/etsintäkerrat

GCPMMF Animal run / cmur................................3,75

GCKKAN Biker X / hikerbiker... .........................2,00

GC8E7E Kolo by Lemmenjoki / vikunja ................... 1,00

GCNPN0 Pirate Captain's Medium Stash / Liimes & VesaK . 1,00

GCVXAA Paatelan pähkinä / jemann + avec ............... 1,00

Link to comment

Nyt sain tuotettua tilastotietoja Geokätkögallupin tuloksista. Pulmakätköt pärjäsivät hyvin, ne saivat selvästi enemmän pisteitä kuin niiden osuus Suomen jemmojen lukumäärästä on. Yllättävää ei ole, että suuret purkit olivat mikroja enemmän suosiossa. Ehkä ei sekään, että ääniä saaneiden kätköjen vaikeusasteet ovat keskimäärin korkeampia kuin kaikkien Suomen kätköjen.

 

Äänestettyjen kätköjen koordinaattien keskiarvo on hyvin lähellä kaikkien Suomen kätköjen keskipistettä. Etäisyys on vain n. 13 km. Maantieteellistä vääristymää, esim. etelän vilkkaiden kätköjen suuntaan, ei Gallupin tuloksissa siis ole.

 

Laskin myös painotettuja tuloksia. Ensimmäisessä taulukossa on pisteet jaettuna kätkön etsintäkerroilla ja toisessa kerrottuna äänestäjien löytöjen määrällä.

 

Geokätkögallup 2006

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Followers 0
×
×
  • Create New...