Jump to content

Greek Geocaching Portal


Antonis_GR

Recommended Posts

Hi,

Εκτός από το geocaching έχω σαν χόμπυ και το internet. Έφτιαξα λοιπόν ένα portal για το Ελληνικό Geocaching. Βέβαια, για να σας είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν ξέρω αν μπορεί να χρησιμεύσει σε κάτι... :anicute:

Σαν πρώτη ιδέα είναι να καταχωρούμε μέσα σε αυτό τις νέες κρύπτες στα Ελληνικά και να τοποθετούμε τον αντίστοιχο σύνδεσμο στην κανονική σελίδα του επίσημου Geocaching. Μπορείτε να δείτε μια δοκιμαστική εγγραφή που έκανα στην καταχώρηση "Soultanina Road" (GCT4JM). Έτσι, αν κάποιος θέλει να διαβάσει την καταχώρηση κάποιου cache στα ελληνικά, θα μπορεί απλά να πατάει στο σύνδεσμο.

Αν το "πειραμα" πετύχει, σκέφτομαι και κάτι ακόμα: Όποιος Έλληνας geocacher θέλει, θα έχει δικό του e-mail του τύπου xxx@geocaching-gr.com .

Αν έχετε καμιά άλλη ιδέα, σας περιμένω να την αναφέρετε εδώ. Παράλληλα, μέσα στο portal λειτουργεί δημοσκόπηση για τη χρησιμότητα του εγχειρήματος...

 

Και 2 σημαντικά πράγματα για να μην παρεξηγηθώ:

1. Το δικό μου portal δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να αντικαταστήσει έστω και στο ελάχιστο το "επισημο" site για το Geocaching (geocaching.com)

2. Ό,τι υπηρεσίες και να προσφέρονται μέσα από το portal είναι και θα παραμείνουν δωρεάν, χωρίς διαφημίσες και spams. Είναι ατομική προσπάθεια από hobby και τίποτα παραπάνω!

 

Ο σύνδεσμος για το Ελληνικό portal είναι: http://geocaching-gr.com/portal

Φιλικά, Αντώνης

Link to comment

:anicute: Ξέρεις αρκετα από υπολογιστές

Για να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα πως έκανες αυτό το portal

Μήπως όμως μπορείς να μου πείς πως να στέλνω μηνύματα σαν κιαυτά που μου έστειλες?

Ενοώ αυτά που μόλις έμπαινα στο φόρουμ άνοιγε σε ξεχωριστόπαραθυρο

Link to comment
Μήπως όμως μπορείς να μου πείς πως να στέλνω μηνύματα σαν κιαυτά που μου έστειλες?

Ενοώ αυτά που μόλις έμπαινα στο φόρουμ άνοιγε σε ξεχωριστόπαραθυρο

 

Γειά σου Saki,

 

Για να στείλεις ένα Προσωπικό Mμήνυμα μέσα από αυτό το forum, πατάς πάνω δεξιά εκεί που λέει "0 New Messages", μετά "Compose New Message" και το χαρακτηριστικό του παραλήπτη. Επίσης, όταν βλέπεις κάπου την ένδειξη "PM", σημαίνει ότι μπορείς να στείλεις ένα Προσωπικό Μήνυμα".

 

Ελπίζω να σε κατατόπισα...

 

Φιλικά, Αντώνης

Edited by Antonis_GR
Link to comment

Μπράβο Αντώνη, νομίζω η προσπάθεια σου είναι πολύ υποσχόμενη, και πιστεύω πως χρέος μας είναι να την υποστηρίξουμε όλοι. Αυτή η ιδέα για ένα εξελληνισμένο χώρο Geocaching είναι πολύ σημαντική συνθήκη για την ανάπτυξη της δραστηριότητας και στην Ελλάδα.

Link to comment

Μπράβο Αντώνη, νομίζω η προσπάθεια σου είναι πολύ υποσχόμενη, και πιστεύω πως χρέος μας είναι να την υποστηρίξουμε όλοι. Αυτή η ιδέα για ένα εξελληνισμένο χώρο Geocaching είναι πολύ σημαντική συνθήκη για την ανάπτυξη της δραστηριότητας και στην Ελλάδα.

 

Γιατί, δηλαδή το σημείο στο οποίο κολλάει ο κόσμος εδώ στην ελλάδα και δεν βάζει νέα caches είναι το γεγονός ότι πρέπει να γράφει στα αγγλικά την περιγραφή; ;)

Δεν νομίζω...

 

Πάντως όποιος νομίζει ότι θέλει να βάλει caches αλλά κολλάει στο γεγονός ότι δεν ξέρει καλά αγγλικά για να γράψει την περιγραφή, προτείνω να στέλνει την ελληνική περιγραφή σε εμένα και εγώ να του τη μεταφράζω στα αγγλικά.Μήπως έτσι θα φιλοτιμηθεί ο κόσμος να βάλει περισσότερα caches;

 

Γιάννης

Edited by YanniG
Link to comment

Ευχαριστώ Αντώνη για την βοήθεια

Τώρα κάτι άλλο

Έκανα εγγραφή στο Ελληνικό portal αλλά σήμερα που προσπάθησα να μπώ δεν με δεχόταν.Γιατί συνέβει αυτό?

Τέλος θέλω να ξέρεις ( και οι υπόλοιποι που διαβάζουν αυτό το μήνυμα )ότι εγώ από εδώ και εμπρός μόνο στο Ελληνικό portal θα ανακοινώνω τα νέα cach που θα τοποθετώ για να υποστηρίξω την προσπάθειά σου

Φιλικά sakis

Link to comment

Τέλος θέλω να ξέρεις ( και οι υπόλοιποι που διαβάζουν αυτό το μήνυμα )ότι εγώ από εδώ και εμπρός μόνο στο Ελληνικό portal θα ανακοινώνω τα νέα cach που θα τοποθετώ για να υποστηρίξω την προσπάθειά σου

Φιλικά sakis

 

File Saki,

 

Pisteyoume oti auto tha itan megalo lathos gia dyo logous:

 

1) To koino pou tha mporouse na vrei ta cache tha einai poly periorismeno 10-20 atoma apo tin Ellada enanti ekantontades touristes apo to eksoteriko kai

 

2) Pisteyoume oti to geocaching einai ena pagkosmio paixnidi sto opoio den prepei na eksairoume tous mi ellines "varvarous" :ph34r::mellow::ph34r:. Fantazomaste pos an to epithymeis den yparxei periorismos na grafeis ta cache descriptions sta ellinika kai apo kato na exeis kai metafrasi sta agglika. An kai den to exoume dei auto akoma se elliniko cache pisteyoume tha itan poly pio xrisimo apo to vazeis ta cache se ena portal opou den tha mporoun na to diavasoun osoi den xeroun ellinika.

 

Sxetika me to elliniko portal,

 

Antoni ekanes poly kali douleia kai me poly kali prothesi. Omos, opos eipes ki esy den imaste toso sigouroi gia tin xrisimotita ellinikou portal me autin tin morfi. Emeis exoume na proteinoume kati isos pio xrisimo. Tha mporousame isos na axiopoiisoume autin tin toso kali douleia oxi apla os mia elliniki antigrafi tou geocaching.com alla os kati sympliromatiko. Oloi mas exoume kanei kapoio taksidi gia na psaksoume i na krypsoume ena cache kai eksaitias autou na doume nea meri. Kanontas auto to taxidi peirame empeiries sxetika me tin diadromi, tin perioxi ktl. Tha mporousame se auto to portal loipon na kataxoroume ena pio analytiko log gia kathe cache pou na periexei perissoteres plirofories gia ton topo. P.x. An kathisate kapou na fate se kapoia taverna kai sas arese, an yparxoun alles diadromes konta stin perioxi i kati pou aksizei na dei kaneis kai den anaferetai sto arxiko cache description. Antoni, syxgaritiria kai pali gia tin prospatheia kai tin protovoulia.

 

Filika,

Shrek_&_Fiona

Link to comment

Και ποιός ο λόγος να μην βάλουμε αυτές τις παραπάνω πληροφορίες για ταβέρνες, πηγές και δρομάκια στο αγγλικό site? Ποιός μας εμποδίζει να το κάνουμε τώρα ως έχει;

 

Μια διάσπαση θα οδηγούσε στον αποκλεισμό της χώρας μας από διεθνείς παίκτες.Δεν νομίζω ότι πρέπει να κλειστούμε στο καβούκι μας και να είμαστε εμείς οι 5-6.Αυτό μπορούν να το κάνουν και το έχουν πετύχει στη γερμανία, την γαλλία και τις άλλες χώρες όπου όμως έχουν τεράστιο πλήθος από παίκτες, όπου καθημερινά έχουν 3-4 νέα caches.Εμείς τι πλήθος έχουμε να δείξουμε;

 

Γιάννης

Link to comment

Λοιπόν, να πάρουμε τα πράγματα ένα-ένα...

 

Αγαπητέ φίλε Σάκη,

Κατ' αρχήν σ΄ευχαριστώ πολύ για τη "συμπαράστασή σου" και τα καλά σου λόγια. Διαφωνώ όμως τελείως στο να γράφεις τα cache σου μονο στο Ελληνικό, ανεπίσημο portal, γιατί έτσι θα δημιουργηθούν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ προβλήματα ανομοιομορφίας, ασυνέχειας και αποδιοργάνωσης. Το επίσημο site για το geocaching δεν προσφέρει μόνο καταχώρηση των νέων κρυπτών, αλλά και παρακολούθηση των Travel Bugs, των επισκέψεων και δεκάδων ακόμη υπηρεσιών που είναι αδύνατον να περιγράψω σε ένα μήνυμα. Συνεπώς, ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ!!! :ph34r::P:lol: . Σ΄ευχαριστώ όμως και πάλι για την καλή σου πρόθεση!

Η σκέψη μου για το Ελληνικό portal ήταν απλά να λειτουργήσει συμπληρωματικά και μόνο για να γίνονται παράλληλα κάποιες ανακοινώσεις κρυπτών στα Ελληνικά, αφού όμως έχει προηγηθεί η κανονική καταχώρηση στο επίσημο site.

 

Αγαπητοί φίλοι Γιάννη, Shrek & Fiona,

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει "διάσπαση" . Αν γίνει κάτι τέτοιο, απλά "καταστραφήκαμε! :mellow: ". Το καλύτερο θα ήταν να μπορούμε να γράφουμε μέσα στην επίσημη σελίδα του cache στα Ελληνικά, κάτι που δυστυχώς δοκίμασα και απέτυχε... :ph34r: . Πολύ φοβάμαι ότι στο επίσημο site του Geocaching θα πρέπει να περιοριστούμε στις εγγραφές με Λατινικούς μόνο χαρακτήρες, Αγγλικά ή Αγγλικά και Greeglish. Γι΄αυτό και μόνο το λόγο σκέφτηκα το Ελληνικό portal.

 

Αγαπητέ φίλε eliasbats,

Σ΄ευχαριστώ κι εσένα πολύ για τα καλά σου λόγια.

 

Θα είμαστε σε συνεχή επαφή,

Φιλικά, Αντώνης

Edited by Antonis_GR
Link to comment

:) ΟΚ ΟΚ δεν είχα κακή πρόθεση απλά σκέφτηκα ότι έτσι θα μπορούσαμε να γράφουμε Ελληνικά και κατ'επέκταση περισσότερες λεπτομέριες και εξηγήσεις για ένα νέο cach

Εξάλου δεν πιστεύω ότι θα έρθει κάποιος ξένος έστω και στις διακοπές του να πάει να βρει ένα cach που είναι κοντά στο Δεδροπόταμο(Κάτι σαν την Αγ.Βαρβάρα για του Αθηναίους) ή δεν ξερω εγώ που αλλού.

 

Πρόσφατα έβαλα ένα cach (Ν40 46' 163 - Ε022 50'065) κοντά στις εγκαταστάσεις ενός αθλητικού συλλόγου σκοποβολής

Ακόμη δεν έχει δημοσιευτεί γιατί αυτός που το τεσταρισε δεν μπορεί να καταλάβει αυτά που τον εξήγησα!

Αρχισε να με ρωτάει αν είναι επικύνδινο ,μήπως υπάρχει φόβος να τον πυροβολήσει κανένας και τέτοια ''κουλά'' πράγματα. Γιαυτό λέω να γράφουμε στα Ελληνικά.

Στο cach όποιος θέλει μπορεί να πάει.Είναι μέσα σε ένα σεικερ από Νες καφέ ,έχει ένα μολύβι ένα log και ένα δώρο .Και μη φοβάστε δεν θα σας πυροβολήσει κανένας

Ισα ίσα μπορεί και γνωριστούμε γιατί σχεδόν κάθε Κυριακή πηγαίνω εκεί με την ομάδα μου για προπόνηση.

''Ψάξτε τον βράχο με την ρωγμή''

 

Φιλικά sakis

Link to comment

Αγαπητοί φίλοι,

 

Όπως είχα επισημάνει και στο πρώτο μου μήνυμα, δεν ήμουν σίγουρος για τη χρησιμότητα του Ελληνικού portal. Τώρα όμως, καταστάλαξα πλήρως: Είναι εντελώς ανούσιο! :D Μόνο αναστάτωση μπορεί να επιφέρει.

Γι΄αυτό το λόγο, αποφάσισα να το διαγράψω προς το παρόν από το μυαλό μου και τον server. :D

Σας ευχαριστώ πάντως όλους για την συμμετοχή σας και την ηθική σας συμπαράσταση.

 

Αν έχετε καμιά άλλη ιδέα που θα βοηθήσει στην προώθηση του αγαπημένου μας χόμπι, είμαι πάντα διαθέσιμος να συμμετάσχω.

 

Φιλικά, Αντώνης

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...