Jump to content

Kätköilyn Markkinointi


Arpi
Followers 2

Recommended Posts

Olin mukana rakentamassa tässä alkusyksystä yrittäjäystäväni 17 ha:n tontille "kätkörataa", jonka opastettua käyttöä hän myy ohjelmapalveluna asiakasryhmilleen, ravintola-, kokous- ja majoituspalveluiden oheistoimintana. Rata on täysin irrallinen geocaching.comista tms. ja sinänsä lajistamme muutenkin, paitsi että tuossa tuotteessa haetaan tosiaan kätköjä pieneltä alueelta ryhmissä ulkoilun motivaattoriksi gepsin avulla. Tuote on vain yksi monista. Motiivinsa ystävälläni on toki myydä ryhmilleen ohjattua ohjelmapalvelua, mutta myös vilpittömästi esitellä lajiamme positiivisessa ja asiantuntevassa hengessä. Tuotteen ostaessaan asiakas pääsee koittamaan geokätköilyä "demonomaisesti", ja innostuessaan pääsee lajiin käsiksi ja alkuun sen kanssa ystäväni kautta. Tarkoitusperät ovat molemminpuoliset ja yhteistyöhenkiset. Hän itse ei ole vielä harrastaja, mutta kokeillut ja vakuuttunut lajin positiivisista vaikutuksista.

 

Nyt ystäväni on kiinnostunut kysymään meiltä/teiltä alan asiantuntijoilta mielipidettä siihen, että jos hän yrittäisi saada mediaa, esim. Kymppiuutisten loppukevennystä, kiinnostumaan paikastaan ja kätköilytuotteestaan, tulisiko meistä harrastajista, ja lajiin jo kilahtaneista, paikalle muutamia esittelemään sitä. Hänen paikkaansa esiteltäisiin geokätköilyn kautta, ja geokätköilyä hänen paikkansa ja tuotteensa kautta. Symbioosi vai feikki. Eli olen tässä ystäväni asialla, joka haluaisi keskustelua ja kommentteja aiheesta ennen kuin tekee mitään asian eteen? Yleinen kantamme tulee vaikuttamaan tilanteen kehittymiseen ratkaisevasti, sillä hän ei halua mitenkään dissata/vesittää lajiamme tai sen mainetta tms. vaan lähteä liikkelle yhteistyöllä, jos lainkaan.

 

Arpi

Link to comment

Mielessäni on monasti poikennut mahdollisuus samantapaiseen yhteistyöhön paikallisten matkailuyrittäjien kanssa, lähistöllä on ainakin pari sopivaa, joilla ohjelmassa ovat nykyään moottorikelkkailut ja leikkisodat ym nykyajan herkut.

Onkos yrittäjä ystävällänne joku syy miksi hänen 'alueelleen' tehtyjä piiloja ei voisi listata myös cg.comin sivuille ?? Oma ajatukseni ilman muuta oli että piilot olisivat myös normaalissa kätköilykäytössä ja ellei kuvauksia saisi netistä kaivella paikanpäällä, voisihan niistä printtailla ja kopioda kiinnostuneille valmiita tulosteita.

Itse asiassa yxi kätköistäni on nytkin erään yrittäjän nurkan alla !!

 

Kaikenkaikkiaan mielestäni ihan kannatettava ajatus !!

Link to comment

TYKY-päivän tai vastaavan teematapahtuman tai ihan vaan sopivan ryhmän enemmän tai vähemmän leikkimieliseksi kilpailuksi tällainen kätköilysuunnistus olisi hyvinkin onnistunut vaihtoehto. Kätköjen vaativuus ja vihjeet voisi laatia kohderyhmän mukaan ja yhteistyötä vaativiksi. Samalla moni oppisi GPS:n käytön perusteet jne.

Ymmärrettävistä syistä tällainen yrittäjä ei kätköjä ehkä kaikkien kohkattavaksi halua. Ratahan pitää olla kunnossa kun sitä tarvitaan ja sillä on tarkoitus tehdä ansiotoimintaa. Mutta kaikkiaan siis erinomainen liikeidea elämysmatkailuyritykselle.

 

Eri asia on yrittäjä, joka muuten haluaa paikkaansa julkiseksi ja ehkä jonkun sinne poikkeamaankin. Sellainen yrittäjä olisi valmis huoltamaankin julkisia kätköjä.

Olen jutellut yhteistyöstä yrittäjien suuntaan. Järjestäytyminen olisi tässä selvästi avuksi. Siispä kesän ja vilkkaan kätköilykauden alkaessa tai vähän etukäteen lienee taas paikallaan aloittaa sääntökeskustelu… :wacko:

Link to comment

Olen itse myös ehdotellut eräälle ystävälleni samantapaista toimintaa, mutta vielä hän ei ole siitä kovin innostunut.

 

Minusta tämä ajatuksena ei ole mikään huonompi idea.

 

Ei kai tuo käsittääkseni häiritse harrastusta, päin vastoin. Ja onhan yrittäjällä vapaus kai kehittää tuotettaan.

Link to comment

Onkohan tämä "kaupallinen kätkö", joista Cache listing requirements/guidelines sanoo näin:

Commercial caches attempt to use the Geocaching.com web site cache reporting tool directly or indirectly (intentionally or non-intentionally) to solicit customers through a Geocaching.com listing. These are NOT permitted. Examples include for-profit locations that require an entrance fee, or locations that sell products or services.

 

Meillä oli hiukan vaikeuksia saada Taajamajuna Poriin -kätkö hyväksyttyä, koska siinä neuvottiin käyttämään VR:n palveluja...

 

Anneli

Link to comment
Onkohan tämä "kaupallinen kätkö", joista Cache listing requirements/guidelines sanoo näin:

Commercial caches attempt to use the Geocaching.com web site cache reporting tool directly or indirectly (intentionally or non-intentionally) to solicit customers through a Geocaching.com listing. These are NOT permitted. Examples include for-profit locations that require an entrance fee, or locations that sell products or services.

 

Meillä oli hiukan vaikeuksia saada Taajamajuna Poriin -kätkö hyväksyttyä, koska siinä neuvottiin käyttämään VR:n palveluja...

 

Anneli

Kyllähän se ainakin läheltä liippaa noiden 'services' osalta, mutta puhutaanhan tässä nyt kuitenkin sellaisesta oheispalvelusta josta ei liene tarkoitus rahastaa (?) tai näin minä olin asiaa ajatellut. Toisaalta juttuun voi liittyä vaikkapa GPSrien vuokrausta !!

 

Vai voikos tämmöinen johtaa peräti 'Kätköilypakettimatkojen' järjestämiseen ??

 

Siinäpä tulevaisuuden ammatti: Kätköilyopas !!!

Link to comment

Että uusia harrastajia saataisiin koukkuun, on hyvä päästä esittelemään lajia. Olin kesällä järjestämässä erään yhdistyksen perinteistä kymmenottelua, jossa gepsu kädessä juostiin hakemassa kaksi kätköä, joista piti tuoda maaliin kaksi objektia (olutpullo ja tikkari). Järjestys laskettiin kuljetun matkan ja käytetyn ajan perusteella.

kaksi ihmistä jäi koukkuun!

Tämä oli vähän off-topic, mutta väliäkös sillä... Ehkä joku voi kopioida tämän ajatuksen omaan käyttöönsä?

Link to comment

Hyviä ajatuksia kaikki.

 

Eli ystävämme olisi varmasti vaan tyytyväinen käydessämme loggaamassa kätköt radaltaan, sillä silloin uudet ihmiset näkisivät paikkansa ja saattaisivat ruokailla tai kertoa siitä työpaikkansa tyky-vastaavalle tms. Mutta tosiaan tuo huoltopuoli yms. ja säännöistä löytynyt ohje tukevat mielestäni sitä, että radan on hyvä olla privat-tyyppinen, sillä siihen tutustuminen on nimenomaan ostettavissa ohjelmapalveluna, jos laji kiinnostaa tai sen avulla halutaan ulkoilla ja virkistyä. Meidän kannaltamme tuote on mielestäni hyvä, koska joku radan asiakas saattaa kiinnostua enemmänkin lajista ja alkaa harrastaa. Silloin hänet ohjataan virallisille sivuille ja gepsin ostoon jne.

 

Mitä tulee Kätköilyoppaan ammattiin, OLEN MUKANA!!!

Edited by Arpi & Sanni
Link to comment

Ilmapiiri aiheeseen on ollut positiivinen ja rakentava, kiitos siitä ystäväni ja omasta puolestani. ;)

 

Hän on nyt päättänyt lähettää tiedotetta lähimedioille piakkoin, jossa yritetään koukuttaa toimittajia tulemaan tekemään juttua paikastaan (Lomakeskus Kuusisto)ja tuotteestaan (Kuusiston geomysteeri). Olemme Sannin kanssa lupautuneet paikalle lajia esittelemään, mikäli kiinnostusta tulee. Toiveissaan olisi saada 3-5 harrastajaa paikalle, eli jos joku täällä päin on kiinnostunut aiheesta, niin yhteyttä vaan meihin. Infoan sitten päivämääristä jos niitä tulee.

 

Arpi

Edited by Arpi & Sanni
Link to comment

Huomenna sitten menemme esittelemään, ystäväni yritysesittelyn ohella, "kätkörataa", jonka hänen alueelleen taannoin rakensimme. Laajasta rummutuksestaan huolimatta, paikalle on tulossa kuulemma ainoastaan Turun Sanomat. Mutta sieltä saa mahdollisesti pian lukea jotakin kätköilyyn liittyen. Esittelemme heille radan, ja ystävämme tietysti yleisesti paikkaansa, mutta yritämme antaa myös hyvän yleiskuvan lajistamme kokonaisuudessaan. Ans kattoo kuin käy. <_<

Link to comment

Tulipahan paikalle vielä Kaarinan paikallislehtikin. Ja sitten sain heti perään puhelinsoiton Turkulaisesta, joka haluaisi tehdä puhtaan kätköilyjutun. Ohjasin tämän kyselyn muille aktiiveille Turussa. Kyllä nyt on tulossa näkyvyyttä Varsinais-Suomessa kätköilylle! :ph34r:

Link to comment

Kaarina -lehdessä 8.2.2006 oli sivun juttu Kuusiston Lomakeskuksesta ja geokätköilystä. Sivuillaan pitäisi päästä lähiaikoina juttua lukemaan. Emme saaneet oikoluettavaksi toiveistamme huolimatta juttua, mutta eipä siinä asiavirheitä ole, kun kokonaisuutta tarkastelee.

Link to comment

Vastaavia ratoja löytyy maailmalta muitakin (tietysti): Käteeni sattui erään Walesilaisen elämys- ja survivaltapahtumia järjestävän firman esite:

High Technology Treasure Hunt

Using one of our GPS systems, head off to solve clues and find that terasure!

Great challenge for up to 3 teams of 4-6 people in each team.

 

Pari sivua myöhemmin mainostetaan Geokätköilyä ja tarjotaan gepsejä vuokrattavaksi.

Edited by Erwast
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Followers 2
×
×
  • Create New...