Jump to content

Fin: Turku-tukholma Kätköilyevent?


ekhoc

Recommended Posts

Irkissä putkahti idea kätköilyretkieventistä Tukholmaan. Liikkeelle lähdettäisiin Turun satamasta jonain sopivana kevään 2006 iltana, perillä Tukholmassa oltaisiin yö hyvin levänneinä klo 06.30. Terminaalista singahdettaisiin etsimään paikallisia kätköjä etukäteen hyvin valmistellun reittisuunnitelman mukaisesti. Paikallisia kätköilijöitä voisi kutsua mukaan oppaisksi ja/tai muuten vain. Päivän kätkönmetsästyksen jälkeen paluumatka alkaisi sopivasti 20.10 ja Turkuun kätköilijät palaisivat virkistyneinä seuraavana aamuna klo 07.35.

 

Tähän samaan voisi yhdistää kätköilypäivän Turussa / Turun seudulla joko ennen tai jälkeen.

Olisiko tällaiseen kiinnostusta?

 

Sammandrag på svenska: Vi fick en idé på irc om ett caching event som skulle börja i Åbo och därifrån fortsätta till Stockholm. Efter en jäktig cachingdag skulle vi sen ta färjan tillbaka till Åbo. (...och en lokal guide kunde också vara kul att ha). Detta event kunde ta plats på våren 2006.

 

English summary: an idea of a caching event trip from Turku to Stockholm popped up earlier today on irc. The event would possibly take place some weekend next spring.

Link to comment

Vaihtoehtoja mietittavaksi:

 

- Kavellen+julkisilla keskustaan vaiko autolla ymparistoon?

- Enemman olisi aikaa 'levata' laivalla jos lahtisi Helsingista.

- Ei ole pakko palata samaan paikkaan mista lahti.

- Jos haluaa etsia pidemmaltakin (autolla) voisi menna yoksi hotelliin jonnekin Tukholman ulkopuolelle.

- Tuossa puolimatkassa olisi tuo Aland Isles -niminen maa muutamine katkoineen...

Link to comment

Jep, kiinnostaa (riippuen tietenkin yksityiskohdista, kuten aikatauluista). Tukholma on kiva kaupunki ja kätköjä riittää... Jos ihan ajattelee kätköjen löytämistehokkuutta, niin ei liene auton voittanutta. Mutta mutta, on siinä tietysti omat huonotkin puolensa. Ehkä paremmin väkeä pääsisi reissulle mukaan jos lähtö olisi pe-iltana Turusta ja paluu sunnuntaiksi. Jos Helsingistä lähtee niin pakostakin joutuu sitten olemaan jommasta kummasta päästä pois töistä, mikä ei välttämättä ole niin helppo juttu kaikille. Ja jos on lauantai-aamuna 6.30 Tukholmassa, niin silloin on helpoin etsiä kätköt kaikkein kansoitetuimmilta paikoilta. On meinaan aika hiljaista vielä tuohon aikaan...

Link to comment

Hieno idea. Turusta käsin ekhocin esittämällä aikataululla retki olisi sopivan kompakti. Olen lähdössä jos vain aikatauluun sopii. Tukholmassa ei auto ole välttämätön - metrolla pääsee kätevästi paikasta toiseen ja bussitkin kulkevat. En tosin vastusta jos joku välttämättä haluaa autonsa mukaan ottaa - kyllä kyyti aina kelpaa ;)

Link to comment

Moi!

 

Ennenkuin teette retkestä eventtiä, niin lukaiskaa ohjeet: http://www.geocaching.com/about/guidelines.aspx#event

 

Ja sieltä erityisesti kohta:

 

"In addition, an event cache should not be set up for the sole purpose of drawing together cachers for an organized hunt of another cache or caches. Such group hunts are best organized using the forums or an email distribution list.

 

t: Olli

Link to comment
In addition, an event cache should not be set up for the sole purpose of drawing together cachers for an organized hunt of another cache or caches. Such group hunts are best organized using the forums or an email distribution list.

Tuohan ei liene ongelma sikäli kun eventin tarkastaja ymmärtää, että sole tarkoittaa ainoaa. Eventin toinen tarkoitus on ilmeinen, koota tapahtuma koolle vieraalle maalle.

 

sole (1) a, 1. ainoa the

Link to comment
Tuohan ei liene ongelma sikäli kun eventin tarkastaja ymmärtää, että sole tarkoittaa ainoaa. Eventin toinen tarkoitus on ilmeinen, koota tapahtuma koolle vieraalle maalle.

Ajatus eventistä on kannatettava, mutta mielestäni Ollin mainitsema ohje on hyvä pitää mielessä. Myös Suomessa on järjestetty eventtejä (esim. 1,

2), jotka olleet lähinnä kätköjen etsimistä. Paikallinen porukka on parhaimmillaan käynyt paikalla hakemassa "findin" ja loputkin ovat sitten lähteneet omille teilleen kuka millekin kätkölle.

 

Kuten solarflare sanoi, pitäisi siis koota tapahtuma vieraalle maalle. Käytännössä onnistuakseen tämä tarkoittaisi mielekkään ohjelman järjestämistä siten, että myös kätköt löytäneillä paikallisilla olisi syy osallistua. Jääköön kätköjen etsiminen sitten vähemmälle tai lähtekööt osa etsimään kätköjä, mutta hyvässä tapahtumassa on niin kivaa ohjelmaa, ettei kukaan edes halua lähteä etsimään kätköjä. <_<

Link to comment

Jos porukat tulee Suomesta niin ei varmaan pelkoa että moni lähtee yksin haahuilemaan. Mutta jotain sosiaalista eventtiä kannattaisi keksiä. pelkkä kävely aamusta iltaan pisin tukholmaa voi käydä raskaaksi, ainakin jos joku ottaa lapsia mukaan.

 

Itse tulisin täältä ruattin puolelta mukaan, jos en muuta niin tulkkaamaan jos joku nyt tarvitsee apua ja on nuo keskustan purkit vielä hakematta, vaikka asunkin tukholman läänissä.

 

Täällä alkaa jo olevan trendinä, että alle 50 hengen ei eventtiä saa enää pidettyä, eli kun sana kiertää, niin täällä on reipas kansankokous teitä vastassa, ellette sitten päätä että eventin virallinen kieli on suomi ;)

 

Nordic eventtiä tunnutaan valmistelevan, mutta se menee todennäköisesti göteporin suunnalle loppukesästä. Tukholmaan pääsee sieltä nopeasti ja paljon vähemmällä vaivalla, joten kannatan tätä ideaa. Ehdotuksia vaan mitä kukin haluaisi matkallaan tehdä.

 

Spesiaalieventti tukholman suurimpaan luolaan klövbergsgrottaan? Vähän extreme, mutta taatusti kokemus. Vaatteet kyllä pas* siis tuhriintuu, joten ei ehkä oikein turistikätkö ja se sopii vain laihoille ja notkeille, muiden jäädessä varmistamaan ulkopuolelle.

 

Jotain vastaavaa ehkä, jos ei ihan 12 tuntia 50 purkkia eventtiä haluta.

Link to comment
For geocaching events that involve several components, such as a day-long group cache hunt that also involves a seminar and dinner, only a single event cache covering all components should be submitted.

 

sanovat juuri uudistetut guidelinet. Eli jos laivalla tai satamassa pidetään pieni ohjelmanumero (seminaari) ja ruokailu suoritetaan edes jotenkin organisoidusti niin tuon perusteella risteily menisi hyvinkin eventiksi. Sen sijaan se on vain yksi eventti, esimerkiksi laivaterminaalit molemmissa päissä tai meno- ja paluumatka eivät ole erillisiä eventtejä.

 

Jopa se aiemmin mainittu brunssikin olisi mennyt (organisoitu ruokailu), jos kutsuja olisi pitänyt pienen puheen :mad:

Link to comment

Olen antanut itseni ymmärtää, että kätköjä ei voi olla paikoissa, joihin pääsemiseksi olisi ostettava jotain, kuten pääsylippu. Laivalla kokoontuminen siten ei liene tämän säännön puitteissa mahdollista? Tukholma sinänsä voisi olla, kun tosikätköilijä menee sinne vaikka soutaen :unsure:

Link to comment

Kyllä kai nyt eventin kustannukset nyt sentään osallistujilta peritään? Valkeakosken paikasta maksettiin vuokraa/käyttömaksua. Äänekoskella käytännössä piti yöpyä, mökit maksoivat rahaa. Speksimiitti pidettiin ravintolassa, jonne ei nyt varsinaista sisäänpääsymaksua ollut mutta yleensä tapoihin kuuluu että ravintolassa tilataan jotain. Ennemmin sääntö kuin poikkeus lienee, että eventtin osallistuessaan pitää rahaa varata mukaan. Pakolliset kustannukset tietenkin pitää ilmetä kätkökuvauksesta.

 

Eventtien lisäksi on joillekin tavallisille kätköillekin päästäkseen maksettava. Pääkaupunkiseudun edustalla on kätköjä saarissa, jonne on maksullinen lauttayhteys (vaikka on joku niitäkin kumiveneellä hakenut...). Eräässä näistä paikoista pidettiin CITO-eventti. Muistelen kuulleeni Keski-Euroopassa olevasta kätköstä, joka on lentokentällä alueella, jonne ei pääse ilman lentolippua. Lisäksi tietenkin kaikki ne lukuisat kätkötetyt alueet, joihin tarvitaan pääsylippu.

Link to comment

http://www.geocaching.com/about/guidelines.aspx

Commercial Caches / Caches that Solicit

 

Commercial caches attempt to use the Geocaching.com web site cache reporting tool directly or indirectly (intentionally or non-intentionally) to solicit customers through a Geocaching.com listing. These are NOT permitted. Examples include for-profit locations that require an entrance fee, or locations that sell products or services.

 

Solicitations are also off-limits. For example, caches perceived to be posted for religious, political, charitable or social agendas are not permitted. Geocaching is supposed to be a light, fun activity, not a platform for an agenda.

 

Some exceptions can be made. In these rare situations, permission can be given by the Geocaching.com web site. However, permission should be asked first before posting. If you are in doubt, ask first.

 

???

Link to comment

Oletko nyt sanomassa että et aio osallistua maksulliseen eventtiin vai että vastustat sitä, että gc.comiin saisi luoda eventin, johon osallistuakseen pitää maksaa jotain? Eli siis haluatko kieltää muita järjestämästä (gc.comiin listattua) eventtiä maksullisena?

Link to comment

Kokeillaas uusiksi.

 

Katselin hiukan aikatauluja, sellainenkin idea jo oli, että eventti olisi molemminpuolisen tutustumisen merkeissä laivalla - vaikkapa Suomesta lähtö pe-illalla, Tukholmassa la-aamuna, siellä palloilua ympäriinsä, paluu la-illlalla, kiinnostuneet ruotsalaiset mukana, yhteen suuntaan kimppailta laivalla, sunnuntaiaamuna suomalaiset kukin tahoilleen ja ruotsalaiset paluumatkalle kotia kohti.

 

Tuossa voisi sitten paikallisten opastuksella tutustua nähtävyyksiin jne, tai mitä itsekukin keksisi haluta.

 

Katsoin aikatauluja hiukan. Silja Europa menee Kapellskäriin 27.4. asti, eli jos Siljalla haluttaisiin niin aikaisintaan 28.4. onnistuisi. Vikingillä aiemminkin. Olisiko toukokuu, vai puskeeko siinä jo kesän alku liikaa päälle?

Link to comment

Toukokuun ensimmäinen viikonloppu näyttää olevan aika lailla loppuunmyyty, samoin viimeinen.

 

Ehdotus olisikin siis perjantai 19.5., lähtö Silja Europalla klo 21.15, perillä Tukholmassa aamuseitsemältä.

Paluumatka Silja Festivalilla klo 20.10, perillä aamukahdeksalta.

 

Olisiko tämä sitten eventti laivalla vaiko muuten vain risteily... epäselvää minulle ainakin tässä vaiheessa.

Link to comment

Itselleni sopii tuo edellä ehdotettu v:loppu....

Tosin ihan 100% sitova osallistuminen riippuu juniorin syntymäajan kohdasta! :unsure:

Jos aika koittaa, niin täytyy varautua lähtemään lentokoneella takas Suomeen. tosin sairaalaan en varmasti taida ehtiä. Laskettuun aikaan on 3 viikkoa, mut eihän nuo kalenteria tunne.

Link to comment

Olisiko tämä sitten eventti laivalla vaiko muuten vain risteily... epäselvää minulle ainakin tässä vaiheessa.

 

Jossain vaiheessa kai todettiin että gccomiin listattu eventti saattaisi kaivata muutakin ohjelmaa kuin kätköilyä, esim. seminaaria, esitelmää tms. Laivalle kai ois helpompi joku tila saada jos ois ryhmävaraus? Tuon voisi tietenkin tarkistaa, jos laivayhtiö antaa tilan käyttöön muutenkin niin pitääkö siitä maksaa ekstraa koska kyseessä ei ole ryhmä? Samoin voisi harkita vaikkapa tapahtuman t-paidan painattamista.

Link to comment

Jossain vaiheessa kai todettiin että gccomiin listattu eventti saattaisi kaivata muutakin ohjelmaa kuin kätköilyä, esim. seminaaria, esitelmää tms. Laivalle kai ois helpompi joku tila saada jos ois ryhmävaraus? Tuon voisi tietenkin tarkistaa, jos laivayhtiö antaa tilan käyttöön muutenkin niin pitääkö siitä maksaa ekstraa koska kyseessä ei ole ryhmä? Samoin voisi harkita vaikkapa tapahtuman t-paidan painattamista.

Idea on kehittämisen / toteuttamisen arvoinen. Ongelmaksi tullee, kuka hoitaa ryhmävarauksen ja kaiken siihen liittyvän käytännön säätämisen. Minulla ei ole tämän kevään aikana resursseja revetä vielä lisää, vaikka halua olisikin. Ei vaan pysty.

T-paita voisi olla myös ihan vekkuli idea. "Geocaching Cruises" ?-)

 

Löytyykö kiinnostunutta & kykenevää ottamaan aiheesta pallo?

 

Suunniteltu ajankohtahan olisi siis nyt

Silja Europa Turusta pe 19.05.2006 klo 21.15, Tukholmassa lauantaiaamuna klo 07.00

Silja Festival Tukholmasta la 20.05.2006 klo 20.10, Turussa sunnuntaiaamuna klo 08.00

 

ja Turusta siksi, että Helsingistä lähdöt ovat jo viiden maissa iltapäivällä. Yhtään pidemmältä ei oikein järkevästi ehtisi mukaan.

Link to comment

Silja Europa Turusta pe 19.05.2006 klo 21.15, Tukholmassa lauantaiaamuna klo 07.00

 

Hyvä päivä, hengailen mukana, tulee siitä eventtiä tai ei.

 

Roudaan taas mummon tänne pääsiäiseksi ja tilasin lippuja netistä.

viikinki, eläkeläisalennus 860 sekeliä :laughing: sama matka ilmaisella viikinkiklubialennuksella 340 :lol:

eikä suhteet egeinäkään tuosta muutu.

 

Että repikää tuosta. Viikinki kait elää eläkeläisten rahoilla, mutta tuo ns. "eläkeläis"-alennus on täyttä tuubaa, hinnassa on 50% ilmaa!

Link to comment

Toki kiinnostusta on, mielelläni tulen ja tavalla tai toisella itseni sinne järjestän jos miitti aikaiseksi saadaan :rolleyes:

Asia olisi kiva tietää mahdollisimman pian jotta tietää että varaako matkan vai ei...

Edited by Prynde
Link to comment

Pitäisikö vastausten puutteesta päätellä, ettei kiinnostusta sittenkään ole?

 

Tuona lauantaina heitän porukat Arlandaan 9 aikoihin ja sitten cachaan som faan.. ja valmiina jatkamaan vaikka sunnuntainakin. Jos joku on täällä yön yli. (..ja jos yhtä hulluja löytyy, niin otsalamppukin löytyy yöksi :rolleyes: ) Ja sunnuntaina jatkan joka tapauksessa.

 

Upplands-Väsby eli ~10-30km tukholmasta pohjoiseen on niin täynnä kätköjä, että pitää varoa mihin astuu. Ja paikkahan on historiallisesti mielenkiintoinen aivan toisella tavalla kuin mikään paikka suomessa.

 

Mielelläni haen kyytiin porukkaa laivalta, jos ei mitään organisoidumpaa eventtiä saada aikaiseksi.

Jos nyt joku tulee autolla, niin siinähän olisi jo parikin autollista.

 

Pointti tässä on se, että keskustasta nyt cachaa päiväturisti koska vain, sitä voi jokainen tehdä yksinäänkin), mutta harvemmin sitä pääsee keskustan ulkopuolelle.

 

Tämä vain yksi idea!

Lähdössä olevat voivat kertoa omista vaihtoehdoistaan.

Link to comment

Muistin lukeneeni keväällä, että oli puhetta kätköilyristeilystä ja kaivoin tämän topicin uudelleen esiin.

 

Sain käteen muutaman Viking Linen risteilyalennuskupongin välille Helsinki - Tukholma - Helsinki ja tuli mieleen, että olisi mukava käydä Tukholmassa etsimässä kätköjä isommalla porukalla. Vieläkö löytyisi kiinnostuneita lähtijöitä tällaiselle risteilylle?

 

Minulla olisi yhteensä kolme kuponkia, joilla saa yhteensä kuusi hyttiä (2-4 henkilöä/hytti) edulliseen hintaan. Näin ollen viisi hyttiä olisi vielä tarjolla halukkaille halpaan hintaan. La-to lähdöillä halvin C-luokan hytti maksaa ainoastaan 56 euroa ja perjantai lähdöillä 110 euroa. Kupongit ovat voimassa marraskuun loppuun saakka.

 

Tarkempaa ajankohtaa risteilylle en vielä ole miettinyt, mutta esimerkiksi lokakuussa sen voisi toteuttaa. Itse olen ajatellut risteilyä joka lähtisi lauantai-illalla ja palaisi maanantai-aamulla. Perjantaina lähtevä risteily on myös mahdollinen, jos vaan saan iltatöistä vapaata. Jos kiinnostusta löytyy, niin kumpi päivä sopisi paremmin aikatauluihin ja onko tiettyjä toiveita mahdollisista risteilypäivämääristä?

 

Terveisin Perttu

Link to comment
Isabella 28.10. klo 21?

 

Paremmin onnistuisi perjantain iltalähtö :D

Niin se oli se kai se 56 eur (14 eur/hlö) vs. 110 eur (27,5 eur/hlö), joka houkuttelee välttämään perjantaita. Ja muutenkin, perjantai-ilta ei kuulosta kovin hauskalta laivalla. Siellä voi olla aika vallattomia matkustajia, joilla on tukevasti alkoholia veressä. :D

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...