Jump to content

Fin: Suomen Geokolikko


Fundamental

Recommended Posts

Tutulta tuntuu meno. Olin aikoinaan erään kyläseuran johtokunnassa kun puuhattiin tuulipukua :ph34r: seuralle. Kyseltiin, että minkalainen pitäisi olla jne jne...

Kun päätökset oli tehty ja puvut tilattu niin yllättäen ilmaantui arvostelijoita joiden mielestä suurinpiirtein kaikki oli väärin.

Nämä eivät tietenkään saaneet suutaan auki silloin kun olisi pitänyt.

 

Tsemppiä Fundamental and Venlis.

Antaa vain tuulten heilutella huulia, tai tässä tapauksessa sormia....

Link to comment
Pari viikkoa juttu sai edetä ilman että noita kaiken tietäviä auttajia ei näkynyt eikä kuulunut missään, ja sitten kun suunnitteluvaihe oli ohi ja päätös oli tehty, löytyy yllättäen arvostelijoita ja paremmin asiat tietäviä pitkissä riveissä neuvomaan ja opastamaan siinä miten asiat olis pitänyt tehdä.

 

Kyllä arvostelijoilla on toki asiaakin mukana, esimerkiksi vaakunan ja lipun kohdalla, mutta periaatteessa olen sitä mieltä että myöhässä olijat pitäkööt turpansa kiinni elleivät kerran saa sitä asiallisesti ja aikanaan auki.

 

Kerää vaan Fundis roposet kasaan, nosta vaikka vähän hintaa, osta pari kymppiä bensaa ja säntää kätköilemään !!

Minä ainakin kannatan niitä jotka saavat jotain myös aikaan.

Juupa. Eka viesti aiheesta (toisessa säikeessä) Oct 31 2005, 01:49 PM. Eka luonnoskuva tässä säikeessä Nov 10 2005, 11:41 PM. Homma taisi olla jo finaalissa jossain Nov 11 2005, 07:45 AM kohdalla tai vähän sen jälkeen. Itse kommentoin 1. kerran "vasta" Nov 13 2005, 12:09 PM, jolloin - ystävät hyvät - reaktionne on "myöhässä olijat pitäkööt turpansa kiinni elleivät kerran saa sitä asiallisesti ja aikanaan auki". Olisi siis pitänyt ehtiä luonnokseen perehtyä ja sitä kommentoida jotain vuorokauden, parin sisällä, jos siis tuohon halusi kortensa kantaa! :ph34r:;):P

 

Oliko tässä oikeasti siis yhtään mitään aikataulullisia edellytyksiä että olisi saatu epäilemättä kiitettävän kirjavassa verkkoyhteisössä piilevät näkemykset & tieto tämän hyvän - ja minusta vähän yhteisenkin - hankkeen käyttöön, siitä voi jokainen ihan vapaasti muodostaa oman mielipiteensä. :(

 

Taitaa vaan tulla lentävä lähtö sekä duunista että himpestä, jos webin harrastusforumeita pitää alkaa on-linena seuraamaan ;) Mutta pitää yrittää paremmin joko sitä tai sitten sitä "turpansa kiinni pitämistä". Vähän brutaaliksi tämä myös jo harmi vain menee. :(

Edited by Team GeoMarmots
Link to comment

Hatun nosto hankkeen puuhamiehille. Mutta designia voitaisiin hieman miettiä. Tässä on talvi tulossa ja suurin osa kätköistä jää lumen alle, joten tuskin kolikoilla on niin hel*tinmoinen kiire.

Oletan, että tästä maasta löytyy jokunen graafikko, jotka voisivat heittää pro bono keikan ja tehdä ehdotuksen, joista voitaisiin esim. äänestämällä valita voittaja. Rahaa siihen ei välttämättä tarvita, vaan kunnia voi riittää palkinnoksi.

Oletettavasti tämäkin porukka tietää jo muutaman potentiaalisen suunnittelijakyvyn. Annetaan aikaa vuoden loppuun ja katsotaan mitä ehdotuksia on siihen mennessä saatu.

Edelleen en väitä puhuvani joukkojen puolesta, mutta haluan tuoda (ja tuonkin) oman mielipiteeni nyt esille, koskapa jälkikäteen urputus ei ole järin tyylikästä. Ymmärtääkseni tämä foorumi tukee äänestystä. Tässä taitaisi olla aika hyvä syy järjestää moinen.

Link to comment
Pari viikkoa juttu sai edetä ilman että noita kaiken tietäviä auttajia ei näkynyt eikä kuulunut missään...

Hmm, tässä säikeessä kyllä oli ehdotuksia.

 

... ja sitten kun suunnitteluvaihe oli ohi ja päätös oli tehty...

Hmmmmm, ensimmäinen kuva kolikosta ilmestyi 11.11 ja silloin oli jo lähes kaikki lyöty lukkoon.

 

... löytyy yllättäen arvostelijoita ja paremmin asiat tietäviä pitkissä riveissä neuvomaan ja opastamaan siinä miten asiat olis pitänyt tehdä.

Hmmmmmmmmm, niinpä.

Link to comment

Kieltämättä vähän perusteellisempi ja pidempiaikainen keskustelu kolikon kuva-aiheista ei olisi ollut pahitteeksi. Eipä missään vaiheessa taidettu mainita, että deadline olisi jo tiedossa. Lokakuun 31. kolikko oli vielä täysin suunnitteluvaiheessa, 11 päivää myöhemmin muutoksia ei enää voinut tehdä. (Itse satuin olemaan suurimman osan tuosta ajasta ulkomailla, enkä siellä lukenut foorumeita.) Jotenkin tuli mieleen ohuen ohut analogia erääseen aikaisempaan keskusteluun, josta nostaisin esiin tässä näkyvät kommentit.

 

No, ihmiset eivät näe kaikkia asioita aivan samalla tavalla, ja hyvä niin. Minua esimerkiksi nyppii hiukan, kun näen jonkun urheilutapahtuman katsomossa itse väsätyn Suomen lipun, jossa väri tai suhteet ovat täysin pielessä. Epäilemättä moni ei voisi vähempää välittää.

 

Mutta katsokaapa kolikon kuvaa vielä uudelleen. Lopullinen versio lienee tämän säikeen ensimmäisessä postauksessa. Minusta se on aivan kelvollisen näköinen. Ja uusia kolikoita haluamillaan aiheilla voivat suunnitella ja valmistuttaa kaikki jotka haluavat ja kykenevät.

Link to comment

Itse olen tunnetusti malttamaton ihminen ja olen sen joskus joutunut karvaasti kokemaan.. ehkä tosiaan olisi pitänyt antaa jonkun ammattilaisen suunnitella kolikko ja antaa kaikkien tuoda mielipiteensä julki. Kuitenkin kolikon itse suunnittelimme ja hyväksi totesimme ja laitoimme menemään sellaisenaan.. nyt on myöhäistä. Seuraavan kolikon saa sitten joku muu suunnitella ja tehdä mieleisensä. Tilauksen saa toki perua jos kolikko ei tälläisenään miellytä. Pakko ei kenenkään ole näitä ostaa.

Link to comment
- mittasin nopsasti tulosteestakin näköhavainnon ilmeisen oikeaksi että Suomen lipun sininen vaakapalkki on n. 17 % kapeampi kuin vastaava pystypalkki, ainakin tämän topicin ylimmässä versiossa.

- tarkistaisin myös ennakkoon tehdyn asemoinnin hyväksyttävyyden yleensä, siis että pohjana on Suomen lippu, jonka päällä on ihan muita elementtejä.

Eivätkö nuo sitten kumoa toisensa, että jos pohjana ei olekaan mittasuhteiltaan virallinen lippu, niin mitään ongelmaakaan ei sitten ole? (Ihan vain looginen johtopäätös, eikö vain.)

 

Mielipiteeni: Jotenkin vaikuttaa pahasti hätäillyltä hankkeelta. Eihän tässä tietenkään olla millään vakavalla asialla, mutta kun puuhataan jotain joka edustaa koko Suomea, niin olisin itse mielelläni nähnyt ammattilaisia konsultoidun. Kovin pienellä piirillä päätös on taidettu tehdä.

Olisiko tämä onnistunut isolla joukolla millään järkevällä aikataululla? Sehän on tietysti vitsikästä, että kun joku kerrankin saa jotain aikaiseksi, niin toiset ovat sitten kateellisia etteivät saaneet aikaiseksi moista ensin omissa nimissään.

 

Tämän kolikkoprojektin voi nähdä niinkin, että kun suomalaisilla on pian suuren joukon enempiä ponnistelematta oma vuoden 2006 kolikko, niin se tulee olemaan ihan varmasti inspiraatio uusille (tai jopa paremmille) designeille, joista jokin saatetaan saada jopa valmiiksi asti ennen vuotta 2010. Siihen asti olemme iloisia uudesta kolikostamme, eikö vain? ;)

Edited by solarflare
Link to comment

Sorry aina ei jaksa hymistellä. Oletan että tämä homma ei ole niin vakavaa, että virallista mielipidettä mukailemattomien olisi pidettävä turpansa tukossa, mutta ilmeisesti olen pahasti erehtynyt.

Kuten sanoin kaikki kunnia hankkeen puuhamiehille, mutta pyyhkeitä siitä, että homma tehtiin pitkälti kulissien takana ja mahdollisuutta kommentointiin ei oikeastaan annettu.

Meillä päin on sellainenkin sanonta, kuin että pitäkää tunkkinne.

Link to comment
Ainahan se menee niin, että jokaista ei voi miellyttää vaikka mitä tekisi. Jokainen on kuitenkin vapaa kolikon tekemään jos tämä ei miellytä. Joten ei muuta kun bisnestä tekemään!

Minulta ainakin kiitokset puuha-miehille/naisille. Onneksi elämme vapaassa maassa.

Näitäkään ei kai ole pakko ostaa, jos oikein asian olen ymmärtänyt !

 

Toiset ajaa mossella ja toiset mersulla, niin ja loput millä itse huvittaa.

 

KIITOKSET ! - Minulle tulos merkitsee, ei ne jupinat ...

Link to comment
Taitaa olla tyhmä kysymys, mutta mikä mahtaa olla Geokolikon tarkoitus ?

Onko se ihan tavallinen Travel Bugi jota kuskataan paikasta toiseen vai onko näitä tarkoitus keräillä vai onko jokin muu tarkoitus ?

Ainakin se alkuperäinen tarkoitus on olla samanlainen kun TB.. itse en ainakaan näitä kolikoita kerää vaan laitan kiertoon. Yhden laitan muistoksi säilöön.

Link to comment

Hi everyone,

 

gcocoins.com the makers of the EU and UK coin will be handling sales and distribution of the Finland. coin. It will not be shipping until mid-January and I do not want to start taking orders too far in advance of distribution. So it will be a week or so before this happens.

 

I will let everybody know by posting on the geocoins forum.

 

Alex.

Link to comment

Huomenna alan ottamaan maksuja vastaan. Lähetän sähköpostia jokaiselle kolikon tilanneelle. Kolikot saapuvat Suomeen viikon kahden sisällä mikäli kaikki menee niin kuin pitää. Otan maksut vastaan jo nyt kun pitää maksaa tullit yms. juoksevat kulut alta pois. Myös niille jotka ovat tilanneet kissa geokolikoita otan niiden maksut samalla. Mikäli joku on vielä kiinnostunut kissa geokolikosta niin ottakaa pikaisesti yhteyttä.

 

EDIT: teimme vielä muutoksia kolikkoon. Lopullinen versio topicin ensimmäisessä viestissä. Kulta toimikin paremmin kolikossa kuin hopea. Hopea olisi myös tummunut ajan myötä ilman epoksi päällystettä.

Edited by Fundamental and Venlis
Link to comment

Kolikot ovat lähteneet kohti Suomea 16.1! Tracking numeron perusteella paketin pitäisi olla suomessa torstaina. Luultavasti kuitenkin aikaisintaan perjantaina kun pitää sohlata tullin kautta. Toivotaan että saisin kolikoita eteenpäin jo torstaina niin olisi viikonlopuksia kolikot perillä ihasteltavna.

Link to comment
Maksuja on saapunut ja osa ilman mitään tietoja geokätkö nimimerkistä tai osoitteesta. Ne jotka eivät vielä ole maksaneet, muistakaa merkitä viestikenttään jotain tietoja itsestänne. Nämä kätköilijät voisivat ottaa yhteyttä:

 

Reija Marjoluoto

Mika Kukkonen

Timo Santanen

Tänään tuli taas lisää näitä maksuja joissa ei ollut kätköilijä nimeä tai osoitetta.

 

SIPONEN ISMO OLAVI

HAUHIO KRISTA KAARINA

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...