Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
Karvakuono

FIN: Koirasta Kätkön Jäljestäjä?

Recommended Posts

Heräsi tuossa mieleen, kun täällä valtion palveluksessa on joutunut tekemisiin noiden koirien kanssa(itsekin kouluttaudun ns."SOTAKOIRAKSI" :D ) ja on puhuttu jäljestämisestä/etsimisestä. Siitä rupesin ajattelemaan, että voisikohan olla mahdollista kouluttaa omasta "turresta" mestari etsimään kätköjä? :D Inakin se vaatisi kyllä aikaa ja malttia. Näitä "meidän koiria" on koulutettu aika kauan omiin tehtäviinsä. Yksi ohjaaja sanoi kouluttaneensa omaa koiraansa 2,5-vuoden aikana n.500 tuntia. :D Siinä saa tehdä pitkiä päiviä, että tulosta tulee. :D Meidän pojulla(lempinini) kyllä riittäisi energiaa ja virtaa ulkoiluun ja yhteiseen ilonpitoon, mutta omistajien puoli on hiemen toinen. Pakko myöntää,että on hieman laiskistunut ja pitäisi ulkoilla enemmän. Pysyisi virkeänä ja saisi ilmaista liikuntaa.Miettikääpä sitä... :D

Edited by Karvakuono

Share this post


Link to post

Ei toi mahdoton ajatus ole. Jästi löysi erään kätköni, kun koira oli pysähtynyt ihmettelmään koloa, jossa purkki oli. Jos kyseessä on metsäkätkö, jolla on käynyt hiljattain paljon väkeä, koira varmasti huomaa jäljet. Tosin se todennäköisesti kiertää myös useimmat niistä vääristä paikoista, mistä etsijät ovat tonkineet. Toivottavaa olisi, ettei koira ainakaan alkaisi kaivamaan purkkia esille hajulle päästyään :D

Share this post


Link to post

Ongelma saattaa olla siinä ettei ole sitä yhtä ja oikeaa 'hajua' minkä opettaisi koiralle. Purkit tahtoo kaikki haista erilaiselle, mikä millekin, milloin kenenkin jäljiltä. Voisi olla helpompaa opettaa koira löytämään kastuneita ja pilalle menemisen partaalla olevia purkkeja joka tietysti olisi harrastuksen kannalta hyvä, ei niinkään hakijan.

Mutta koira on toki mukava kumppani reissuilla kunhan sen saa käyttäytymään niin ettei koko ajan tartte olla vaan huolissaan sen hukkaan joutumisesta tai auton alle säntäämisestä.

 

Maastokätköillä semmoinen kyllä voi olla avuksikin kun tarkemmin ajattelee !! Ne on ihme veijareita nenineen, ne koirat siis !!

Share this post


Link to post

Itse koiraa hoitaessani (omaa ei ole) ja kätköillessäni samalla olen toistellut kätkön lähellä koiralle sanaa KÄTKÖ innoissani ja osoittanut alkuun koiralle purkin löydettyäni koloa jossa se on ja purkin esiin otettuani itse purkkia yms ja kehunut maasta taivaisiin aina kun koira on osoittanut purkkia ja sen koloa kohtaan huomiota. Aina on valitettavasti nakinpalat unohtunut pois matkasta, sillä kunnon palkitsemisellahan tuo pitäisi opettaa.

 

Cthulhu0 tietää asiasta enemmän, kun heidän koiransa osaa etsiä kätköt.

Share this post


Link to post

No jooo.... Opeta nyt sitten TÄTÄ kätköilemään !!!

pipo.JPG

 

Valitettavasti meidän täytyi päästää geokoira Raffe etsimään taivaallisia kätköjä 22.06. Koiramme sairastui arhäkkään imusolmukesyöpään vapun jälkeen eikä sillä ollut mahdollisuuksia parantua.

Raffen geokolikko jatkaa kuitenkin matkaansa.

Share this post


Link to post

Olisi tarkoitus koeluonteisesti järjestää geokoirien koulutustapahtuma. Alustavasti on sovittu sunnuntaita 28.10. klo 11 ja paikkana Hyvinkää. Koska kyseessä on kokeilu niin ajattelin aloittaa sellaisella max. 4 koiran ryhmällä ja jos näyttää, että tuloksia syntyy niin katsotaan sitten jatkotoimenpiteitä. Parin kätköilijän kanssa olen jo asiasta alustavasti keskustellut, joten vielä pari sopisi mukaan. Koiran rodulla ei ole suurta merkitystä, kunhan vaan löytyy riittävästi aktiivisuutta mitä olisi helppo motivoida purkkien etsimiseen. Kovin voimakkaalla metsästysviettisellä koiralla saattaa olla vaikeuksia metsässä keskittyä kätköjen hakemiseen samoin jos koira on puhtaasti seurakoira niin myös voi tulla noita motivointi ongelmia. Mikäli olet asiasta kiinnostunut niin ota yhteyttä vilosparta@judanssi.net. Kerro lyhyesti millaisen koiran omistat, ikä, rotu ja sukupuoli. Minkäänlaista aiempaa koirankoulutustaustaa ei tarvita sillä jos on koiria kouluttanut niin osaa myös omin neuvoin tuohon kätköilyyn kouluttaa. Tarkoitus olisi tuon yhden päivän aikana selvittää perusasiat jonka jälkeen voi omatoimisesti jatkaa. Valitsen harkintani mukaan nuo kaksi mahdollista koiraa ja ilmoitan siitä asianosaisille ja kerron tarkemmat tiedot. Itselläni on kaukana hamassa menneisyydessä palveluskoiratoimintaa joitain vuosia.

Share this post


Link to post

Yhden kätkön löytäneenä :blink: Voin tunnustaa, että oikeasti tuo mun suomenpystykorva sen löysi...

Kyseessä oli siis Kivetyn-tusinakätkö ja itse haeskelin sitä aivan liian vaikeasta paikasta, kun taas koira meni heti oikeaan koloon ja paljasti kätkön mullekkin :anicute:

Luultavasti riistaverinen koira haistoi myös ihmisten hajut ja ihmetteli, mitä hiddoa tänne kallionkoloon onkaan piilotettu?

Ja onhan tuo muutenkin viisas otus ;)

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0

×
×
  • Create New...