Jump to content

Fin:pmr-käyttäjä Lista


apassi
Followers 0

Recommended Posts

Voisko joku kertoa tästä pmr touhusta.

Miten liittyy kätkentään vai onko harrastus harrastusten joukossa.

Sekä että. Esimerkiksi Iso Vasikkasaari CITO:n onnistuminen oli käytännössä PMR-puhelimista kiinni. Kun osallistujat jakautuivat neljään eri ryhmään pitkin saarta, tiedon kulkeminen ei oikeastaan olisi onnistunut kunnolla kuin vain PTT-radioilla, jotka lähettävät broadcastin kerralla kaikille.

 

Tuostapa tuli mieleen, että nyt kun tarjolla on myös PTT-kännyköitä ja 10 eur/kk kiinteitä GPRS-yhteysmaksuja, niin kriittisen massan saavuttaminen voisi olla tuolla tekniikalla paljon helpompaa. PMR:n käytännöllinen käyttöetäisyys on maastossa kuitenkin vain 3 km:n luokkaa. Mutta jos vaikka kaikki Helsingin alueen kätköilijät olisivat kerralla kuulolla.. :P

Link to comment
Voisko joku kertoa tästä pmr touhusta.

Miten liittyy kätkentään vai onko harrastus harrastusten joukossa.

PMR 446 -radiopuhelimet ovat pieniä käsilaitteita, joiden kantama normaalioloissa on muutaman kilometrin luokkaa. Niiden käyttöön ei tarvita lupaa ja ne ovat suhteellisen edullisia, parilla-kolmellakympillä saa marketeista aivan toimivia laitteita. Joitakin malleja myydään pareittain akkujen ja kätevän pöytälaturin kanssa.

 

Kätkentään se liittyy lähinnä siten että kun metsässä hajaantuu kavereista vähänkin kauemmas niin tuolla on kätevä huudella muulle porukalle, että täältä se purkki löytyi...

Link to comment

Huomenna keskiviikkona olen (luultavimmin) kanavalla 7 enemmän tai vähemmän koko päivän. Huudelkaa theOravaa tai jotain muuta kätköilyaiheista jos olette Martinlaakson suunnalla liikkeellä. Itse saatan tuolla kanavalla puhua tuolloin jotain epämääräistä teatteritekniikkaan/valaistukseen liittyvää. Jos siis kuulet jotain, niin huikkaa väliin jotain geoavainsanoja, niin vastailen sitten.

Olen paikalla johonkin ilta kymmeneen ellen jopa myöhempäänkin keikkumassa kanavalla

 

Jos satut etsiä tuota paalupaikka kätköä, niin silloin olet todella lähellä meikäläistä ja jos satut saamaan yhteyden niin voin tulla vaikkapa moikkaamaan tuolle kätkölle :blink:

Link to comment

Lienee tuo kanava järjestäjän päätettävissä, toki joku sellainen kanava jossa ei paljon liikennettä ole muuten. theorava, laita infoa kätkökuvaukseen tai kirjoita note asiasta. Yhden illan kokemuksella kanavalla 4 tuntuu olevan ainakin illalla jatkuvaa liikennettä mutta miten on tuolla miitin seutuvilla, sen mukaan kanava. Jos ei muuta ilmoiteta, olkoon tuo 7 kuuntelussa sunnuntaina, kutsuna toimikoon tuo sama Varvikello. Tuon 2 laitetta mukanani mutta tuon myös Suurnesun joten molemmille saattaa olla käyttäjä jo valmiina.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Followers 0
×
×
  • Create New...