Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
hikerbiker...

Magellan Meridian

Recommended Posts

Oliskos kellään kokemusta tästä? Tarkoitus on päivittää kannettavaa, mutta uudessa koneessa ei ole sarjaporttia. Onko kukaan saanut pelittämään Magellan Meridiania MapSendin kanssa seuraavan viritelmän kautta? Tai vaihtoehtoisesti jollain muulla toimivalla viritelmällä..

 

Torpström suositteli seuraavaa muttei ollut varma toimiiko:

 

K: Kannettavassa tietokoneessani ei ole sarja- eli COM-porttia. Saako sinulta datakaapelia USB-porttiin?

 

V: Useimpien karttaohjelmien tukemaa standardia NMEA-datan siirtoa varten GPS:n voi liittää vain PC:n sarja- eli COM-porttiin, USB ei ole tuettu sen enempää ohjelmissa kuin GPS:ssä sähköisesti. Jos koneessasi ei COM-porttia ole, niin USB-porttiin on saatavana sovittimia, joiden toisella puolella on standardi sarjaporttilähtö, johon puolestaan voidaan liittää D9-naarasliittimellä varustettu GPS:n PC-sarjakaapeli. Malleja on tarjolla lukuisia, itse olen käyttänyt yhtä adapteria, jonka tiedot löytyvät pfranc.comin sivuilta.

 

Adaptereihin liittyy aina myös ohjelmistoajuri, jonka kautta ohjelmat lukevat dataa "virtuaalisarjaportista" kuten aidosta sarjaportista. Em. adapterin ajureiden toiminnasta minulla ei ole kokemuksia kuin Windows 95SE/98/2000-käyttiksestä. Nettikirjoitusten mukaan ainakin Windows XP:ssä kaikkien adaptereiden ajurit eivät suostu kaikissa laitteissa kunnolla toimimaan, joten on syytä varautua askarteluun ja päivitettyjen ajureiden hakemiseen netistä käyttöönoton yhteydessä. Adapterit eivät yleensä toimi Windows NT:ssä, siinähän ei ole USB-tukea ollenkaan. Adaptereita on saatavilla hyvin yleisesti PC-tarvikkeita myyvistä katukaupoista sekä useista verkkokaupoista, kts. esim. Verkkokauppa.com (Tarvikkeet -> Kaapelit -> USB adapterit -> mm. tuotenrot #1600 ja #2036) tai Partco Oy (Tuoteluettelo -> Osa 6. Tietokonetarvikkeet)

 

Eräät nykyiset kannettavat GPS-laitteet (esim. Garmin GPSmap 60C) on varustettu myös USB-liitännällä, joka yleensä tukee vain tietojen siirtoa valmistajan omalla siirtoprotokolla. Tätä liitäntää käytetään tyypillisesti valmistajan omien karttaohjelmien (esim. Garmin Map Source) kanssa, mutta USB-liitännän kautta ei voida siirtää NMEA-paikannustietoa normaaleille GPS-liitäntää tukeville karttaohjelmille. Jos laitteessa on vain USB-liitäntä (esim. Garmin eTrex Legend C), niin yleensä näissä ei ole tarjolla NMEA-datan siirtomahdollisuutta (tämä ei koske USB-liitännäisiä ns. hiirimalleja, niiden mukana tulee yleensä edellä mainittu virtuaalisarjaporttiajuri).

 

Käyttiksenä on Windows XP. Onko kokemuksia vielä adapterin ajureiden toimivuudesta tässä käyttöympäristössä?

Share this post


Link to post

Minulla on kaksikin tuommoista adapteria käytössä. Toinen pöytäkoneessa, toinen kannettavassa. Molemmissa koneissa XP, ja gepsinä Meridian Platinium.

 

Mitään ongelmia ei ole ilmennyt.

Share this post


Link to post

Kiitos nopeasta vastauksesta!!

 

Lähestyn vielä privana mahdollista mainontaa välttääksemme <_<.

 

Lisäkommentteja aiheesta sopii toki vielä kirjailla.

Share this post


Link to post

Yleisenä kommenttina voisi mainita, että nämä USB <---> RS-232 adapterit saattavat toimia tai sitten ei. Eli adapterin mallilla voi olla paljonkin merkitystä ja toisaalta jotkut sovellukset eivät kerta kaikkiaan suostu toimimaan minkäänlaisen adapterin kanssa. Tosin nuo täysin toimimattomat tapaukset ovat aikas harvinaisia. Eli jos yksi ei toimi niin kannattaa kokeilla jotain toista adapteri mallia.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0

×
×
  • Create New...