Jump to content

Garmin-pulma


Arpi
Followers 1

Recommended Posts

Käytimme Garmin E-trex -gepsimme huollossa, ja siihen päivitettiin softa. Sen jälkeen masiina on toiminut miten sattuu. Jos aikaisemmin jäi löytymättä 1/10 kätköstä, nyt jää joka kolmas. Laite näyttää ihan päin seiniä. Heitto saattaa olla jopa 50 m. Ennen se saattoi tuoda jopa metrin tarkkuudella, mutta heittoa saattoi olla max 10 m. Huolto käski puoli tuntia pitämään aukealla paikalla auki päivittymässä, mutta eipä sekään tuntunut auttavan. Turhauttaa.

 

Onko teillä kenelläkään ollut vastaavaa ongelmaa? Pitääkö ostaa uusi peli?

Link to comment

Minä päivitin eTrex Legendiini softan tuossa joskus, se tuntui päinvastoin lisäävän herkkyyttä (muiden uusien ominaisuuksien lisäksi). Ennen sisällä ei ollut toivoakaan saada satelliitteja kiinni, mutta päivityksen jälkeen pöydällä lähellä ikkunaa tulee sijainti lähes normaalissa ajassa ruudulle.

 

Tietyistä versioista on mahdollista vielä päivittää takaisinpäin, mutta muistaakseni juuri perus-etrexin softista joku oli sellainen, että takaisinpäin ei sen jälkeen voi vaihtaa. Lisätietoja googlesta.

 

Huoltoon tuota tuskin kannattaa softanpäivitystä varten viedä, operaatio on hyvin helppo tehdä kotikoneella.

Link to comment

Jaa jaa, tarvitaan toki jonkunsortin oikeenlainen kaapeli tuohon hommaan..

Mutta pitääpä selvittää mistä moisen Turusta sais ja alkaa päivitellä ite.

Harmittaa hissunkissun kun tommonen 50 metriä on kätköilijälle risukossa aikamoinen käikäle <_<

Link to comment

Ei meille varmaan olisi tullut mieleenkään toimittaa sitä pelkän softan vuoksi huoltoon, varsinkin kun se toimi ihan mallikkaasti, mutta kadotti värkki mokoma kaikki satelliitit kesken kätköreissun, eikä enää löytänyt meidän taidoilla.

 

Mutta ehkä meidän pitää yrittää päivitystä uudelleen. Jotain outoa siinä kyllä on... Ehkä geokummitus?

S.

Link to comment

Voisko olla niin, että laite vikaantui ihan oikeasti ja saa yhteyttä satellitteihin huonosti sen takia, tai saa yhteyden vain joihinkin satelliitteihin. Sitten huollossa päättivät aluksi päivittää softan ja kokeilivat laitetta ja kas, sehän toimi (juuri sillä kertaa), joten se palautettiin asiakkaalle. Mutta sitten jatkuvassa käytössä lukitus ei tulekaan kaikkein parhaisiin satelliitteihin ja siitä syystä sijainti on epätarkka.

 

Tuota voisi tietenkin tarkkailla katsomalla useiden päivien aikana muutamia kertoja vuorokaudessa kokeilemalla, että fixi tulee jokaiseen taivaalla olevaan satelliittiin edes kerran ja pysyy vakaana. Satelliitit erottaa toisistaan numeron perusteella.

 

Piuha taas lienee melkeinpä pakollinen varuste muutenkin, minä ainakin kyllästyin naputtelemaan koordinaatteja käsin omaani jo parinkymmenen löydön jälkeen. Nykyään kun lähden käymään toisella paikkakunnalla lataan gepsiin 500-700 ko. paikkaa ja matkareittiä lähintä kätköä.

Link to comment

Vastaavanlaisia ongelmia oli minunkin laitteen kanssa. Mikäs Garmin se on? Niin voisin omien kokemusten perusteella kertoilla mitä olen värkännyt. Minulla on tuo 60 CS ja pari kertaa on se Oulussa käynyt ja nyt olen sen itse päivittämällä saanut hyvin toimimaan. Tärkein oli täydellinen resetointi ennen uusia päivityksiä. Tuossa mallissa ENTER + PAGE pohjaan ja virrat päälle niin laite tyhjenee ja sitten uudet softat ja asetukset. Tämän jälkeen kestää joskus kolmekin tuntia ennenkuin laite älyää olevansa Suomessa eikä jossain Jenkinmaalla.

Link to comment
Tärkein oli täydellinen resetointi ennen uusia päivityksiä. Tuossa mallissa ENTER + PAGE pohjaan ja virrat päälle niin laite tyhjenee.

Eikö atrivsolapin konsti toiminut? Vai onko se 60C-mallille?

Yhdellä verkkosivulla annettiin resetoinnin näppäinyhdistelmäksi Up-Enter-Power.

 

Manuaalin saa imuroitua täältä.

 

edit: Erwast oli nopeampi.

Edited by PekkaR
Link to comment

Joo löysin kans ton up-enter-powerin, mut ei toiminut kyllä, Erwast oli oikeessa.

Päivitin myllyn ja tukloksena ainakin näköjään surkeempi näyttö kuvastamaan satelliittien hakua ja kiinnitystä. Näytössä on ukko ja muutama satelliitintapainen taivaalla, ei tietoja satelliittien numeroista, signaalin voimakkuudesta tai mistään, jotka näkyivät vielä hetki sitten. Sen verran tuli takapakkia, mutta täytyy toivoa että navigointi on tarkempaa.

Link to comment

Tuo ukko ja ne satelliitit taivaalla on vaan toinen näyttö tuolle satelliitien haulle, muistaakseni siinä piti vain menusta hakea se tutumpi näyttö jossa näkyy ne haussa olevat satelliitit paremmin, on vähän unohtunut, miten, mutta varmaan tulee jostain lisää apuja, peli ei ole vielä menetetty :rolleyes:

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Followers 1
×
×
  • Create New...