Jump to content

Fin: PM kätköistä


epeli

Recommended Posts

No nyt tuli kiusallinen juttu eteen. Löimme Martin ja Matin kanssa päämme yhteen, analysoimme silmissä sinkoilevat säkenet ja korotimme ne GeoC:n sivuilta saadun sumean logiikan potenssiin. Kaiken tämän innoittamina lähdimme sydän täynnä rohkeutta ja intomieltä retkelle paholaisen ja pyramiidin välimaastoon ja löysimme kyseisen Premium Members Only -kätkön. Tässä ei vielä ollut mitään ihmeempää ongelmaa, nimi vieraskirjaan ja sillä siisti, mutta nyt olemme kaikki siinä kiusallisesa tilanteessa, että löytöämme emme nettiin voi kuitata. Mutta loppujen lopuksi - onhan tässä harrastuksessa tärkeämpää kuitenkin löytämisen ilo kuin purkin aarteet tai tilastokertymät. Kun samaan retkeen yhdistimme Hippihiiren "Pirun kivaa" kätkön, ei voi tämänkään päivän osalta todeta muuta kuin: "Pirun kivaa".

Link to comment
Tässä ei vielä ollut mitään ihmeempää ongelmaa, nimi vieraskirjaan ja sillä siisti, mutta nyt olemme kaikki siinä kiusallisesa tilanteessa, että löytöämme emme nettiin voi kuitata.

Ei pidä paikkaansa. Löydön kuittaukseen ei tarvita PM-oikeuksia ja oikea sivu on ilman niitä helpompi löytää kuin koordinaatit kätköön. GC-koodeilla ja kätköjen ID-numeroilla on siis suora vastaavuus ja helpoiten tuon ID:n löytänee hakemalla GC-koodiltaan läheisen tavallisen kätkön ja katsomalla sen loggaussivulta kätkön ID.

 

Tässä tapauksessa siis: http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?ID=276365

Link to comment
Löimme Martin ja Matin kanssa päämme yhteen, analysoimme silmissä sinkoilevat säkenet ja korotimme ne GeoC:n sivuilta saadun sumean logiikan potenssiin. Kaiken tämän innoittamina lähdimme sydän täynnä rohkeutta ja intomieltä retkelle paholaisen ja pyramiidin välimaastoon ja löysimme kyseisen Premium Members Only -kätkön.

Kiinnostaa tietää, miten päät pitää kolauttaa yhteen että sumea logiikka kirkastuu?

Link to comment
Kiinnostaa tietää, miten päät pitää kolauttaa yhteen että sumea logiikka kirkastuu?

Heittäkääpä ehdotuksia, miten lähestyisitte ongelmaa. Ratkaisumenetelmiä on ainakin kaksi - toinen on sivistynyt, mutta hieman epätarkka, toinen vaatii hikeä ja työtä, mutta on paljon tarkempi. Olen pari päivää reissussa, mutta loppuviikosta voisin koittaa ainakin julkaista tilastoa, kuinka moni on päätynyt jompaan kumpaan meidän käyttämistämme menetelmistä - en tiedä raaskiiko menetelmää julkaista, etteivät PM-kätköjen tekijät opi väistämään tätä menetelmää :unsure:

Edited by epeli
Link to comment
kuinka moni on päätynyt jompaan kumpaan meidän käyttämistämme menetelmistä

Loppujen lopuksi geomaailma on aika vakaata seutua - vain PekkaR ja hikerbiker osoittivat aktiivista mielenkiintoa "PM-murtoa" kohtaan. PekkaR akateemista, koska on itse Premium Member ja hikerbiker kollegiaalista, koska - kuten ilmeni - hänkin on etsinyt PM-kätkön. hikerbiker'in menetelmä oli melko läheistä sukua toiselle käyttämistämme menetelmistä, mutta lähestymistapa oli kuitenkin erilainen. Mahtaakohan löytyä vielä muita menetelmiä - herrasmiesroistoina emme kuitenkaan ole kiinnostuneita mistään brutaaleista tietomurroista, lahjonnasta tai kiristyksestä ;)

Link to comment

Keskustelin aiheesta muutaman kätköilijän kanssa ja kävi ilmi, että "PM-murto" on itseasiassa ihan yksinkertaista toteuttaa. Ainakin tässä Suomen ainoan PM kätkön tapauksessa. Jos ja kun PM kätkö on traditional tyyppinen niin helppo ratkaisu löytyy suoraan netistä ;) . Sivu(j)a en viitsi tässä luetella, mutta ratkaisu on lähempänä kuin luulisikaan.

 

Jyrki

Link to comment
helppo ratkaisu löytyy suoraan netistä  :blink:

 

ratkaisu on lähempänä kuin luulisikaan.

 

Luulenpa tietäväni, millaiseen nettiratkaisuun viittaat. Kuulin tällä viikolla tuollaisestakin mahdollisuudesta, mutta luen sen tuonne brutaliteettien joukkoon ;)

 

Harjus heitti juuri ratkaisun, jonka mekanismi poikkeaa hieman käyttämästämme, mutta joka on idealtaan täysin identtinen tarkimman menetelmämme kanssa.

 

Edit:

Helsinki - Vantaa Premium Travel bug Hotel on samaa kategoriaa - hikerbiker on murtanut sen kuluneella viikolla.

Edited by epeli
Link to comment
- vain PekkaR ja hikerbiker osoittivat aktiivista mielenkiintoa "PM-murtoa" kohtaan. PekkaR akateemista, koska on itse Premium Member ja hikerbiker kollegiaalista...

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa... Moni juttu kiinnostaa ihan vaan ongelmanratkaisumielessä.

 

Kehittelin laskutavan, jolla myös pääsee riittävän lähelle maalia. Brutaaleja keinoja ei tarvitse käyttää. Tapa on varmaankin sama tai muunnelma esitetyistä konsteista.

Perusjemma voi muuttua pulmakätköksi kun sitä lähestyy vähän eri kantilta.

Link to comment
Tässä nousee esille kyllä sitten se, että käydäänkö tätä keskustelua moraalisesti ajatellen oikeassa paikassa eli Grounspeakin foorumilla.

Mielestäni tämä on moraalisesti ajatellen juuri oikea paikka - tarkoitus ei ole tehdä mitään salakähmäistä eikä piilotella touhua. Omalta osaltani näin tämän uudentyyppisenä pulmakätkönä. Olen joskus ajatellut, että kannatuksen vuoksi voisi jäsenmakunkin maksaa, mutta kun huomasin, että PM-kätkö voisi olla etsittävissä muutenkin, pistin eturajan liittymiselle - ei ainakaan ennen kuin olen kokeillut hommaa vaikeimman kautta <_<

 

ja lisätietoa pulman ratkaisuista: sparris on päätynyt hieman eri toteutuksella samaan perusratkaisuun mitä käytimme.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...