Jump to content

Fin: Tunteeko Kukaan?


Geovius

Recommended Posts

Kyselen tässä tunteeko joku ketään kätköilijöitä nimen Laurenzia, Jori + vauva nimien takaa. En ole ihan varman tuosta ensimmäisestä nimestä, kun ei oikein osaa tulkita kirjoitusta logikirjasta mutta jokin Laure -alkuinen nimi on kuitenkin kysessä.

 

Tämä tuli mieleen siitä, että veimme taannoin TB Puppe the Showdogin tuonne Tower Five kätköön. Sitten sitä ei kuitenkaan löytynyt sieltä ja olimme kuitenkin 100% varmoja, että kyllä me sen sinne veimme. Hieman kyllä rupesi epäilyttämään, että jos olisimme erehtyneet mutta ei kyllä sen piti olla siellä. Niinpä sitten kävimme tsekkaamassa kätkön uudelleen ja katsoimme logikirjaa ja siellä oli noilla nimillä tehty loggaus, netissä ei kuitenkaan ollut mitään.

 

No nyt sitten eilen Puppe ilmaantui meidän kätköömme Mansen maisemia: Pappila jolloin mielessä kävi, että nyt olemme todella seonneet. Asia kävi kalvamaan mieltä ja pakkohan se oli käydä katsomassa mitä logikirjassa lukee. Siellä oli jälleen nämä mystiset merkinnät Laurenzialta ja kumppaneilta eli Puppe lienee siis ollut heillä.

 

Eli kaipa sitä kätköilyä voi noinkin harrastaa mutta se aiheuttaa kenties liikaa epätietoisuutta muille.

Edited by TeamMH
Link to comment

Peräänkuuluttamaasi Laurenziaa en tunne, mutta tiedän, että monikin harrastaa kätköjen etsimistä tekemättä merkintöjä nettiin. Tosin en ole aikaisemmin kuullut, että sellaitset etsijät liikuttelisivat myös travel bugeja, enkä suosittele sellaista.

Link to comment
mutta tiedän, että monikin harrastaa kätköjen etsimistä tekemättä merkintöjä nettiin.

Olenhan minäkin tästä kuullut mutta ei ole tullut vielä omalla kohdalla vastaan. Miestiskelen vain tässä itsekseni, että miksi näin toimitaan. Pitäähän ne kätköt sieltä netistä kaivaa esille niin eikös ne voisi samalla kirjatakin. Onko kyseessä jonkin sortin periaate vai mistä lienee kyse?

Link to comment
Onko kyseessä jonkin sortin periaate vai mistä lienee kyse?

Kaippa se on liki äärimmilleen vietyä anonymiteettiä, joka toki on yksi tämän harrastuksen etuja jos niin haluaa. Jämsän seudun vieraskirjoissa on useitakin nimiä, joita ei netissä näy vilaukseltakaan.

Link to comment
Pitäähän ne kätköt sieltä netistä kaivaa esille niin eikös ne voisi samalla kirjatakin. Onko kyseessä jonkin sortin periaate vai mistä lienee kyse?

Tiedän ainakin kaksi syytä.

 

Ensinnäkin on sellaisia ihmisiä, jotka pitävät geokätkennän luontopuolesta mutta eivät Internet-puolesta. Monille heistä löydön kirjaaminen nettiin olisi vain tuskallinen lisävaiva.

 

Toiseksi jotkut ovat lopettaneet löytöjen kirjaamisen nettiin kokonaan, kun joko kätkön omistaja tai tarkastaja ei ole hyväksynyt jotain löytöä.

Link to comment
Ehkä tuo "pakko"englanti laittaa ujostuttamaan?

Eihän kukaan pakota kirjoittamasta lokia englanniksi, saataisiin vaan tämä tieto jotenkin kentälle. Minultakin löytyy lokeja kummallakin kielellä ja joskus jopa molemmilla.

Ei kait Englannin kieli pakollinen voi täällä Suomessakaan olla, eihän se näytä olevan pakollinen Saksassa tai Ranskassakaan.

Link to comment

Eipä täällä suomeakaan kirjakielellä puhuta. Kieli on kommunikoinnin väline ja jos tulee ymmärretyksi, niin näissä ympyröissä se riittää. Ja apuja annetaan niille ihan takuulla jokka apua tarvii :P Ja kiitokset kaikille käännöspalveluja tehneille, tarkootan myös noota suomen sisäisille kielille kääntäneitä

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...