Jump to content

Fin: Köysistä


Krista&Geert

Recommended Posts

En nyt äkkiseltään löytänyt aiemmin käytyä keskustelua tästä aiheesta, joten rohkenen aloittaa uuden säikeen :lol:

 

Kertokaapa millaisia köysiä (ym. tykötarpeita) käytätte kiipeilykätköjä etsiessänne? Mistä köydet kannattaa hankkia, mitä ne maksavat, millainen on hyvä 'kätköilyköysi', jne? :lol:

 

Krista

Link to comment

En erityisesti välitä kiipeillä, mutta on mulla autossa pahojen paikkojen varalta köysi mukana. Se on oranssi, palmikoitu 5 mm polyeteeniköysi, vetomurtolujuus 290 kp, ihan tavallinen halpa "rautakauppa"- tai "tavaratalo"-köysi siis. Ei jousta kuten kiipeilijöiden köydet. On sillä muutaman kerran ollut käyttöä.

Link to comment

Köydenpätkä PekkaR:n kuvailemaa laatua, lisäksi autossa on aina mukana pari pikakiristimellä varustettua 4-5 metristä taakkaliinaa joista on ollut apua parilla paikalla.

Köysitikkaiden hankinta on myös ollut harkinnassa, lienvätkö sitten kuitenkaan niin kätevät kuin ensiajattelulla luulisi...

Link to comment
Kertokaapa millaisia köysiä (ym. tykötarpeita) käytätte kiipeilykätköjä etsiessänne? Mistä köydet kannattaa hankkia, mitä ne maksavat, millainen on hyvä 'kätköilyköysi', jne? :laughing:

En oikein voi puhua kiipeilykätköistä, mutta Piipon 8 mm köysi on kiva kädelle ja se on ollut mukana pari kertaa - ei vielä kertaakaan kätköillä käytetty kuitenkaan. Köysi on ostettu turvaksi vaelluksille tunturissa.

Link to comment

Meikäläisellä on ihan uusi 30 metrinen kiipeilyköysi, joka hankittu Tapanilan kiipeilykeskuksesta hinta muistaakseni jotain 1,7 e metri. Myös valjaat kasilenkillä ja karbiinilla joita käytin yhdellä Stargher kätköllä käydessäni. Valjaat ovat tosin jo vanhempi hankinta enkä muista hintaa mutta www.kiipeilykeskus.com löytynee lisää infoa ja hintaa.

Edited by theorava
Link to comment
Myös valjaat kasilenkillä ja karbiinilla joita käytin yhdellä Stargher kätköllä käydessäni.

Ahaa, liikut siis kätköillä aseistatuneena! :rolleyes:

 

Karbiini on nimittäin ratsuväen käyttämä lyhyt kivääri. Sitä kannettiin karbiinihakaan kiinnitettynä.

Link to comment

joku punottu (siis EI kierretty) polypropyleeniköysi tai vastaava. ei kuitenkaan nailonköysi, joka on kova, luistaa holtittomasti ja ei jousta käytännössä lainkaan.

 

Punottu köysi joustaa jonkin verran, joku 8 mm on alarajoilla, sitä ohuemmasta ei oikein saa otetta. (murtolujuuden puolestahan ohuempikin riittäisi).

 

Kiipeilyliikkeiden lisäksi sopivaa köyttä saa hyvin varustetuista rautakaupoista ja venetarvikeliikkeistä.

 

Veneliikkeessä pitää varoa ostamasta hiilikuituvahvistettua punottua falliköyttä joka näyttää ja tuntuu pehmeältä mutta joustaa vähemmän kuin teräsvaijeri. Tosin kyllä hintalappu pitää huolen siitä ettei semmoista tarpeettomasti tule ostettua.

 

Niin, ja köyden kanssa kiivetessä tai laskeutuessa AINA hanskat kädessä, ettei tule palovammoja.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...