Jump to content

Nettipisteitä


jemann + avec
Followers 0

Recommended Posts

Geotourneella ollessamme tuli mieleen, että olisiko hyvä idea kerätä yhteen valtaväylien varrella sijaitsevien vapaasti käytettävissä olevien nettipisteiden tai vapaiden wlan-access pointtien sijainteja. Siis esimerkiksi huoltoasemien tai vastaavien nettipisteet, joita voi käyttää ilman ajan varausta.

 

Pari nettipistettä tuli mieleeni äkkiseltään:

Viitasaaren Abc-huoltoasema 4-tien varressa ja Virroilla nuorisokeskuksen kahvio. Noiden koordinaatit ovat vähän hakusessa toistaiseksi, mutta päivitän ne asap.

 

Entäs te muut?

 

avec

 

Edit Lisäys koordinaatteja:

 

Nuorisokeskus Marttinen

Herrasentie 16, 34800 Virrat, Finland

N62 15.808 E23 43.514

http://www.virrat.fi/marttinen/

Kahvilassa 1 nettipäätettä, ilmainen asiakkaille

 

ABC Viitasaari

Kokkosalmentie 7 44500 Viitasaari

N63 04.528 E25 52.064

2 nettipäätettä, ilmainen asiakkaille

Edited by jemann
Link to comment

Hämeenlinnan kaupungin palvelupiste Kastelli sijaitsee osoitteessa N 60° 59,780 E 24° 28,036 eli Raatihuoneenkatu 11. Se on avoinna maanantaisin klo 9 – 17 ja tiistai - perjantai klo 9 – 16. Matkailuneuvonta ja Lippupisteen ennakkomyynti ovat auki touko-elokuussa myös lauantaisin klo 10-14. Palvelupisteessä on maksuton "asiakaspääte". En tiedä, miten sen käyttö on organisoitu.

Link to comment

Jalasjärvellä valtatie 3:n ja valtatie 19:n risteyksessä Neste asemalla nettipääte yleisön käytössä 24h! Muistaakseni ainoastaan jouluaattona suljettu.

N62°30.582 E22°43.633

Lisäksi olen suunnitellut paikkaan (lähelle) kätköä, jossa olisi helppo vaihtaa travelbugeja. :P

Link to comment
Ohi asian, mutta yritin yhteyttä Nokia 6680:lla ja sain kommentin "Unknow host", missähän vikaa? Mitä pitäisi tehdä jotta pääsisin loggaamaan minäkin puhelimella?

Olen itsekin käyttänyt tuota. Välillä saattaa olla joitakin häiriöitä. Äsken ainakin toimi. Voi riippua tietysti hiukan palveluntarjoajastakin :lol: .

Tekisi mieli sanoa jotakin myös näistä Nokialaisista, mutta antaa olla tällä kertaa :anicute:

Link to comment

WLAN-acces pointit kiinnostaisivat ainakin minua kovasti, vaikka niinkin että käyttöön pitäisi hakea/kirjata tunnukset joltain taholta.

 

Kätköilin menneen viikonlopun molemminpuolin 18 kätkön verran ilman paperin palaakaan mutta kun käyttämäni GPRS-yhteys on niin toivottoman hidas, tulee aina ikävä kunnon yhteyttä. Kieltämättä mieleeni tuli kokeilla siellä Oulun Micropoliksen paikkeilla mitä WLAN-verkkoja olisi tyrkyllä ollut, sain kuitenkin pidettyä näppini kurissa koska käyttämäni kone ilmoittautuu firman tunnuksilla enkä oikeastaan halua kovasti sotkea työnantajaani hakkerointijuttuihin.

 

Kuitenkin, takaan että on kiva logata löytynyt kätkö samantien !!

Kannatan siis paikkojen ja ehkä myös tunnusten kirjaamista jos joku sen sallii !!

Pitääkö tunnusten luovuttajalta kysyä lupa jakamiseen ??

Link to comment
Oulun kaupunkihan tarjoaa kaikille avoimen langattoman verkon keskustan alueella. Hyvin tuo tuntui toimivan ainakin torilla, kun testailtiin.

Oulun ratkaisu on sikäli turisteille ja esim. geokätköilijöille mielenkiintoinen, että se ei vaadi erillisiä tunnuksia, joita em. satunnaisilla käyttäjillä ei ole mahdollista välttämättä hankkia.

 

panOULU panOULU public access network

PanOULU-verkosta aidosti avoin kansalaisverkko

 

Nettikahviloissa, huoltsikoilla tms. jotka tarjoavat WLAN-yhteyksiä, lienee ohjeet tai henkilökunta opastaa. Ei ole tullut vielä kokeilluksi. Tietoturvastaan kannattaa pitää huolta.

Link to comment
Eikö tosiaan kenenkään putkelle ole vielä sattunut saitia johon näitä olisi kerätty ??

Sellaisen rakentaminen lienee Babelin tornia vastaava urakka, mutta yrityksiä on (ensimmäinen linkki). Jostakin syystä se on vielä hieman vaiheessa :( Muut esimerkit lienevät vähän täydellisempiä, mutta tässä ei ole montaa minipolia mukana. Viimeinen on viittellinen, sillä ilmeisesti vasta isommissa kirjastoissa on nettipäätteitä asiakkaiden käytössä.

 

Netcafeguide.com Finland

 

Turun asiakaspäätteet

 

Savonlinnan seutu

 

Helsinki nettikahvilat

 

Tampere nettipisteet

 

Internet Kuopiossa

 

kirjasto.fi

 

Tässä siis pieni otanta Googlaamalla, ei mitään kattavaa linkistöä. Minusta varminta on pitää internet reissuilla taskussa, se toimii vaivattomasti 24/7 (lähes) koko maassa, ja ainakin kätköilytarpeisiin riittävällä vauhdilla, kunhan GC.com ei muuten jumita.

Link to comment
Viimeinen on viittellinen, sillä ilmeisesti vasta isommissa kirjastoissa on nettipäätteitä asiakkaiden käytössä.

kirjasto.fi

Minulla on kyllä sellainen käsitys, että lähes kaikissa kaupungin- ja kunnankirjastoissa on nettipäätteitä yleisön käytössä. Myös yliopistojen ja muiden korkeakoulujen kirjastoissa on yleisökoneita. Tästä osoitteesta löytyvät myös korkeakoulukirjastot:

 

Kirjastot.fin luettelo kirjastoista

 

Anneli

Link to comment
Geotourneella ollessamme tuli mieleen, että olisiko hyvä idea kerätä yhteen valtaväylien varrella sijaitsevien vapaasti käytettävissä olevien nettipisteiden tai vapaiden wlan-access pointtien sijainteja. Siis esimerkiksi huoltoasemien tai vastaavien nettipisteet, joita voi käyttää ilman ajan varausta.

Hei,

erään tämän ketjun lukijan yhteydenotosta johtuen olen lisännyt ylläpitämääni palveluun http://www.gps-waypoints.net/ omat kategoriat WLAN-accesspointtien ja nettipäätteiden koordinaattien keräämistä varten. Eli sinne noita koordinaatteja voi lisätä ja sieltä ne voi kuka tahansa ladata.

 

Toivottavasti näistä on hyötyä. Jos tulee kysyttävää, niin seuraan tätä ketjua jonkin aikaa ja myös sivujen kautta voi lähettää suoraan henk. kohtaista mailia.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Followers 0
×
×
  • Create New...