Jump to content

Magellan Exploristiin Virtaa


samoik

Recommended Posts

Tarvetta olisi ladata gepsiä autossa. Onkos tähän jotain muuta keinoa, kuin ostaa Magellanin autopiuha törkeällä 40 eur hinnalla? Toimisiko lataus kännykän autolaturia muuttamalla? Usb-liittimen voisi yrittää kolvailla kiinni.

 

Jostain luin että Motorolan T720 kännyn akut kävisi Exploristiin. Gigantissa niitä löytyi, mutta vain jotain 600mAh malleja.

Link to comment

Rakensin eXploristiin 12V autopiuhan joka imaisee sähköt Nokian kännylaturista (for esim 6610). Jutun testaus on kuitenkin kesken, kaikki näytti toimivan oivallisesti kunnes se tänään alkoi temppuilla ja pelästyin jo että vehkeen akku riccoutui. Onneksi kaikki palautui 'jäähdyttelyn' jälkeen normaaliksi.

LiIo akkujen nimellisjännitehän on 3,7V, näin on Nokian puhelimissa kuten myös eXploristissa, latausvirta saattaa sitten vaihdella riippuen laturista. eXploristin akkua voi ladata myös tietskarin USB-liittimestä kääntämällä liitäntäkaapelin 180 astetta jolloin johto sojottaa ylöspäin. USBstä tulee 5V jännite, virrasta en tiedä, riippunee tietskarin USB kortin valmistajasta etc. 5V taitaa kuitenkin olla sopiva jännite 3,7V akun lataamiseen melko suoraan, uskoisin ??????

Piuhan rakentelussa on parikin ongelmaa, ensin pitää paikallisesta Nokian korjaamosta ruikuttaa laturin liittimen naaraskappale (= puhelimen liitinosa joka on huollossa vaihdettu), sopivia liittimiä kun ei saa mistään, Nokian oma 'standardi' nääs. Sitten liitinosasta pitää selvittää mihin pinnoihin kaapeli pitää kytkeä, tässä on yleismittari tarpeen. Liitinosan voi sitten kääriä vaikka teipillä pakettiin vahinkojen välttämiseksi.

Jos kiinnostaa rakentelu, ota yhteyttä !!

 

Onko 40€ hinta ns kaupanhinta ?? Se on sitten ennakkotiedoista pudonnut yli puolet !!

 

Paljonko T720 akut maksoi ?? Pääsitkö perille näyttikö ne käypäsille ??

 

Jostain luin että Sonyn PlayStation II Portablen akku olisi sopiva, vaan ei ole vielä kaupan Suomessa !!

Link to comment

Kyllä rakentaminenkin kiinnostaa, mutta vähän mietityttään nuo 'jäähdyttely' ogelmat. Eikö piuha enää ladannut gepsia vai mitä tapahtui?

 

Jossain olen nähnyt myynnissä semmoisen autoadapterin jossa oli usb liitin. Oiskohan ollut helsinki/vantaan lentokentällä. Se voisi toimia tällä mukana tulleella johdolla. Nyt lataan pelkästään tietokoneesta usb:llä, koska paketissa tuli jenkkimallin laturi. Sovittimia en ole vielä ostanut, enkä taidakkaan.

Outoa että ohjeissa ei mainita mitään tuosta johdon kääntämisestä.

 

40 eur taisi olla ovh hinta täällä Jyväskylässä. Motorolan akku kyllä näytti samalta. Hintaa oli 19 eur. Varmasti saa jostain vielä halvemmalla. Pitää ettiä suurempi kapasiteettisia akkuja. Tuo 600 mAh on aika vähän...

 

Samuli

Link to comment

Nokian laturin testaus on kuten sanoin vielä kesken. Eilen se latasi puolisen tuntia ihan OK, sitten GPSr ilmoitti olevansa täynnä mutta kun irrotin latauspiuhan mittari näytti noin 80%. Kun kytkin piuhan uudelleen jatkaakseni latausta, vehje pudotti virrat. Virtojen päälle kytkemisen jälkeen, siis laturi edelleen kiinni, ilmoitti täyttä latausta. Kokeilin pari kertaa ja teki samaa, mutta kun kytkin vehkeen USBhen (johto ylöspäin), latasi akun normaalisti täyteen ilman mitään ongelmia.

 

USB laturi saattaa tulla yleisempäänkin käyttöön esim digikameroissa, siis saattaa tulla. Olis ihan hyvä juttu.

 

Tuolla jenkkifoorimissa on eXploristista vaikka kuinka paljon juttua (search: explorist). Sieltä löytyi tuo piuhan kääntäminenkin joka on ihan OK koska oikeinpäin USBhen kytkettynä akun lataamista tapahtuu melko verkkaisesti.

ESIMERKIKSI

 

EDIT: parikin TYPOa

Edited by jupilli
Link to comment

Löytyiskö jostain liikkeesta ilman tilaamista?

Niinpä, ja kun lisää lähetyskulut 12€ !! Kiinnostus lopahtaakin !!

 

Toisaalta tuon kun purkaisi, heittäisi kuoret roskiin, piilottaisi sisäkalut vaikkapa auton käyttämättömään tuhkakuppiin, kytkisi inputin auton sähköihin, istuttaisi 2-3 USB liitintä tuhkakupin kanteen joihin liittäisi outputin, joihin sitten voisi tökkiä .....

 

Melko kiinnostava vehje, viimeistään sitten kun kameran, kännyn, GPSn, PDAn, tietskarin jne akut saa ladattua USBstä. Taidankin ruveta kiusaamaan valmistajia (Konica-Minolta ensin) kysymyksellä 'Koskahan kameran akun voi ladata USBn kautta ??' !!

 

PS Kyselin Garminilta vajaa vuosi sitten 'Koskahan Garminin GPSät osaa käyttää BlueTooth yhteyttä??'

Ja sain vastauksen jossa kysyttiin että mistähän ihmeen Sinihampaasta mahdankaan puhua.

Joten viivästyksiin on syytä varautua.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...