Jump to content

Fin: Suomenennätysketju (24h-suora)


NöpöJaHassu

Recommended Posts

Moi,

 

Katsotaanpa löytyisikö tällaiselle innostusta:

 

Kerätään tähän ketjuun "kilpailusuorituksia" sarjassa "24 tunnin suora". Postata voi, vaikka edellä olisi jo suurempi tulos, tästä voisi tehdä pikemminkin TOP-listan kuin yhden parhaan etsinnän. Jos jollakin riittää innostusta, listan voi kirjata myös geokätkentä-wikiin. Sarjan määritelmä on:

 

- etsimisaika max 24 tuntia

- samoilla silmillä, eli välissä ei saa olla nukuttua yötä/päiväunia/tms.

- vain löydetyt ja logatut hyväksytään

- monivaiheisista kätköistä kaikkien vaiheiden tulee olla etsitty ko. ajanjaksona

- kätköjen täytyy olla Suomessa

- kaikki kätköluokat hyväksytään

 

Jos suorituksessa on kätköjä, jotka eivät täytä ehtoja, suorituksella saa silti osallistua kunhan nämä kätköt on poistettu laskuista. Laittakaa postitukseen myös päivä jolloin suoritus tehtiin sekä suoritusalue. Jonkun toisenkin tekemän suorituksen saa ilmoittaa.

 

Olisi myös kiva lukea kaikkia kommelluksien, turhautumisten ja voitonhetkien kuvauksia ko. suorituksen ajalta.

 

Lisäys PekkaR:n ehdotuksesta: Edelläkuvattu on ns. "pääsarja": 24h. Tämän lisäksi on sarjat 24h-J ja 24h-P, joissa vaaditaan kulkuvälineeksi pelkät jalat (=J) tai jalat+polkupyörä (=P). Geokätköilijä voi saapua suoritusalueelle haluamallaan liikennevälineellä. Etsimisaika alkaa siitä kun hän jalkautuu (pyöräytyy?!) saapumiskulkuneuvosta ja päättyy siihen kun hän taas nousee kulkuneuvoon.

 

Toinen lisäys: Lisätään myös sarja 1kk, jossa etsimisaika on tasan kalenterikuukausi.

 

PS. Jos joku keksii jonkun muun ehkä kiinnostavan luokan, laittakaa pystyyn erillinen ketju.

 

PPS. Ja tämä ei ole 170%:n vakava asia, suorituksia ei tarkisteta tms., lähinnä vain kerätä kiinnostavaa statistiikkaa.

Edited by NöpöJaHassu
Link to comment

Voisiko tässä ketjussa olla "sarja B:nä" tulevan kuukauden suoritukset eli aikavälillä 8.7.2005 kello 0:00 – 7.8.2005 kello 24:00 tehdyt vuorokausilöydöt?

 

Jos vielä halutaan lisää statistiikkaa, on mahdollista julistaa sarjat J eli jalkapatikassa vuorokauden aikana etsityt jemmat ja P eli pyöräillen kerätyt löydöt.

 

Lisämääritelmä sarjoihin J ja P:

- geokätköilijä voi saapua suoritusalueelle haluamallaan liikennevälineellä. Etsimisaika alkaa siitä kun hän jalkautuu (pyöräytyy?!) saapumiskulkuneuvosta ja päättyy siihen kun hän taas nousee kulkuneuvoon.

 

edit: lisämääritelmä

Edited by PekkaR
Link to comment

Moikka taasen,

 

Kun kerran ketjun aloitin, lisäänpä tähän NöpöJaHassu-nimimerkin ensimmäisen puristuksen: 24h -sarjassa 19kpl. Tämä tehtiin syksyllä 2004, tarkemmin 10.10. Tuo ajankohta ei ollut enää kovin optimaalinen omaa päiväennätystä tavoitellaksemme koska päivä oli jo tosi lyhyt kesään verrattuna, hommaan käsiksi pääseminen oli vaan venähtänyt muutaman viikon! :anibad:

 

Ennätystä yrittäessä huomasi käyvän niin, että yksittäiset kätköt sekoittuvat ja puuroutuvat muistoissa, pitää oikein jälkikäteen miettiä että ai niin, siellä ja sielläkin käytiin samana päivänä.

 

Lisäksi ennätysyrityksessä riemu ja epätoivo olivat hyvin sidoksissa siihen, miten nopeasti etsiminen onnistui. Yksi parhaimmista hetkistä oli Nano Garage joka löytyi noin 15 sekunnissa mutta HUT MSREn kanssa tuskailimme vaikka kuinka kauan. Loppupäivästä tuli muutama huti joita emme edes merkinneet DNF:ksi, koska jäimme löydöstä niin kauaksi. Senpä takia etsimme apinan raivolla joskus ennen puoltayötä pimeässä ja kylmässä Fixed Coordinatesia sieltä Henttaan suolta. :rolleyes: Kuten Liimeskin toteaa, kätkössä itsessään ei ole mitään erikoista mutta sen ollessa tasan 20:s, löytämiseen sisältyi rutkasti iloa... Jaa että miksi yllä lukee kuitenkin 19? No kun HUT CT oli jo puoliksi etsitty edellisellä käynnillä niin en laske sitä tuohon kokonaismäärään.

 

Ai niin, Liimeksen mikrot eivät jälkikäteen ajatellen tuntuneet parhaimmalta valinnalta osaksi tällaista päivää... Sori vaan, muuten ihan loistokätköjä! :lol:

Link to comment

Tuosta jää suoraan kakkoseksi... 16.6.05 Route 66 yhdellä ajolla ja siihen vielä lisukkeita päälle, yht. 18 foundia, 14,5 tuntia, 800 km ja n. 200 euroa. Kuukaudessa parhaimmillaan löytynyt 62 kätköä, toukokuun lopulta kesäkuun lopulle -05, mukana yksi event ja eventin kätkö jonka loggasin löydöksi. Makuasia siis, 60/62, kuitenkin hieman yli 2/päivä tuolla ajanjaksolla. Kiitokset reissuilla mukana olleille: seikku (naiset ensin), pealgis, hassutvisut, Liimes ja VesaK: seura oli hyvää, kätköjä löytyi ihan kivasti loman aikana. Niin ja tietysti Vsq, Pinmarket ei olisi löytynyt ilman Vsq

.n lamppua.

Link to comment

Mielestäni loogisempi rajaus kuin 24h olisi, että kätköt tulisi löytää yhden kalenterivuorokauden aikana. Etuna olisi että tietylle päivämäärälle logatut löydöt erottuvat selkeästi gc.com:in listoilta.

 

Tuota sääntöä noudattaen löysimme Oravan kanssa 14.5.2005 kaikkiaan 34 kätköä. Kävimme kaikilla kätköillä yhdessä, ja kaikki kätköt olivat molemmille entuudestaan tuntemattomia. Matkaan lähdimme klo 7 ja kätköilyn lopetimme klo 24. Ajasta n.3h vietimme kätköilytapahtumassa Hyvinkäällä. Löytämämme kätköt sijaitsivat pääosin Kauniainen-Kerava-Järvenpää-Hyvinkää -reitin varrella.

Link to comment

Kuukausisarjassa ennätykseni on 102 kätköä. Löysin ne toukokuussa 2005. Näistä 34 kuuluu Samoojan mainitsemaan yhden päivän kätköilymatkaan Hyvinkäälle. Loput kertyivät lähinnä vappuna sekä kahden päivän polkupyöräkätköilymaratonillani Espoossa ja Helsingissä.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...