Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
Jeo & Kirsi

Vaarallisia Geojästejä Liikkeellä

Recommended Posts

Tampereen ampuja piileskeli junassa (IS 5.7.2005)

 

Kahden henkilön tapon yrityksestä epäilty Choi Ming Ho, 41, kertoo piileskelleensä pakoretkensä aikana mm. vanhassa Ukko-Pekka -veturissa, joka sijaitsee puistossa Tampereen rautatieaseman lähistöllä.

 

Samaan aikaan kun ampuja istui aivan keskellä kaupunkia nököttävässä veturissa, oli poliisilla käynnissä iso operaatio ympäri Tamperetta kiinalaismiehen löytämiseksi.

 

Vanha veturi on vain muutaman sadan metrin päässä siitä paikasta, mistä poliisi nappasi kiinalaismiehen sunnuntaina aamuyöllä.

 

Choi Ming Ho on tunnustanut ampuneensa 41-vuotiasta suomalaista yritysjohtajaa sekä tämän 22-vuotiasta kiinalaista työntekijää. Teon syynä on liikeasioita koskeva erimielisyys.

 

Ammuskelun jälkeen mies pakeni Nekalaan. Poliisi oli heti oikeilla jäljillä, kun Nekalassa järjestettiin iso piiritys, mutta vielä silloin Choi ei jäänyt poliisin haaviin.

 

- Hän kertoo hakeutuneensa Nekalassa linja-autoon ja kyyhöttäneeensä siellä pitkään. Toisen yön hän sanoo viettäneensä vanhassa veturissa rautatieaseman lähellä, kertoo rikosylikomisario Ilkka Laasanen.

 

Choin kertoman mukaan hän otti viimeisenä pakoyönään yhteyttä maanmiehiinsä. Hän pyysi yösijaa kiinalaisravintolasta, joka sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä veturista.

 

Tampereen käräjäoikeus käsittelee Choi Ming Hon vangitsemista huomenna.

 

Linkki juttuun

 

Paikallahan on Geokätkö Ukko-Pekka

Edited by Jeo & Kirsi

Share this post


Link to post

Heh, kävelin aivan veturin vierestä karkumatkan aikana, ja ajattelin jopa pistäytyä tsekkaamassa rasian kuntoa, mutten viitsinyt puku päällä mennä paikalle möyrimään. Tiedä sitten, oliko ampuja paikalla juuri tuolloin - olisihan ollut siisti FTF. ;)

Share this post


Link to post

Meidän piti käydä kyseisellä kätköllä, mutta veturista kuului ihmeellistä kilinää ja yksi käsi näkyi veturista, joten jätimme menemättä. Luulimme, että paikalla oli joku deeku, mutta saattoihan se olla tämä kyseinen kiinalainenkin. Tuskimpa hän kuitenkaan vaarallinen olisi ollut sivullisille.

Share this post


Link to post

Joo, eihän sillä hemmolla ollu enää asettakaan silloin mukanaan kun oli viskannut sen Pyhäjärveen. Tosin aika isokokoinen kaveri se on kiinalaiseksi, 180 cm. Näin tyypin vähän aiemmin (siis ennen näitä tapahtumia) ja kiinnitin huomiota miehen suureen kokoon ollakseen kiinalainen.

Share this post


Link to post
Meidän piti käydä kyseisellä kätköllä, mutta veturista kuului ihmeellistä kilinää ja yksi käsi näkyi veturista, joten jätimme menemättä. Luulimme, että paikalla oli joku deeku, mutta saattoihan se olla tämä kyseinen kiinalainenkin.

 

Tällä kätköllä on useamman kerrankin pitänyt poiketa, mutta hyvin useinhan siellä veturissa joku roikkuu. Deekuja tai teinejä tai molempia yhtä aikaa.

 

Onneksi kiinalaiskaveri kuitenkin jäi kiinni. Ja ehkä minäkin löydän hetken, kun siellä veturissakaan kekään ole.

Share this post


Link to post
Tällä kätköllä on useamman kerrankin pitänyt poiketa, mutta hyvin useinhan siellä veturissa joku roikkuu. Deekuja tai teinejä tai molempia yhtä aikaa.

Hiukan ohvitopiikkia taas: eikö ole harmi, kun moni noista vanhoista vetureista on jätetty oman onnensa nojaan? Tampereen Ukko-Pekka-parka on pusikossa (tuskin sitä voi puistoksi kutsua) häpeämässä ja ruostumassa. Veturin surkea tila ja törkyinen ympäristö on varmaan pettymys monelle vetureista kiinnostuneelle. Pusikot pitäisi raivata pois ja veturi valaista kunnolla. Kuka tamperelainen tekisi kansalaisaloitteen?

 

Anneli

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0

×
×
  • Create New...