Jump to content

Kätköily!


Karvakuono

Recommended Posts

Heips vaan kaikki geokätköiliät! Heräsi tossa mieleen ajatus tästä "harrastuksesta". Olen päässyt viimepäivinä paneutumaan kyseiseen toimintaan hieman paremmin,(kiitos erään varsin tutun kätköilijän :lol: ) ja tuloksena on liittyminen mukaan toimintaan. :D kätköily on erittäin mukavaa ja sen tuomat lisäedut ovat vain iso plussa. Varsin mukavaa ajanvietettä. Omalla tavallaan jännittävää ja haastavaa.Ennenkaikkea kuitenkin hauskaa.Ainakin minusta. Mitä mieltä te muut olette tästä harrastuksesta?

Link to comment
kätköily on erittäin mukavaa ja sen tuomat lisäedut ovat vain iso plussa. Varsin mukavaa ajanvietettä. Omalla tavallaan jännittävää ja haastavaa.Ennenkaikkea kuitenkin hauskaa.

Hauskaa on, totta. Mutta mitä ne lisäedut ovat? Citykätköissäkö? Eikö minulle ole kerrottu vielä kaikkea?

 

Lähimmät seuraavat kätköt ovat 100 km päässä ja niistäkin osa rajan takana niin että tarttee viisumin ja turvamiehen. Bensaa kuluu ja akkulaturi käy kuumana. Hyttyset kuppaa ja hämähäkinseitit muuraa silmät umpeen :lol: Ei kun ihan tosi, hauskaa on ollut.

Link to comment

Tervetuloa vaan hurahtaneitten joukkoon !!

Hyvää asiatietoa kunnolla alkuunpääsemiseen löytyy ainakin

Harjuksen ja

Pekan

geokätköilysivuilta.

Sieltä saattaa päästä paremmin mukaan harrastajien slangiin ja tekemisen tapoihin, sieltä ainakin minä ammensin apua aina vaikeuksiin törmättyäni. Tokihan nämä jutut voi opetella ns kantapäänkin kautta, pitkän kaavan mukaan.

Link to comment
Hauskaa on, totta. Mutta mitä ne lisäedut ovat?

Liikunta? Paikallistuntemuksen lisääntyminen? Uudet tuttavuudet? Nähtävyydet ja paikat, joita et ilman geokätköilyä olisi tullut menneeksi katsomaan? Englannin (ja jopa muidenkin kielten) taidon koheneminen? Mielekäs tekeminen tv:n katselun/Counter Striken pelaamisen/kaljan kittaamisen lomassa/sijasta? :D:o

Link to comment
Hauskaa on, totta. Mutta mitä ne lisäedut ovat?

Liikunta? Paikallistuntemuksen lisääntyminen? Uudet tuttavuudet? Nähtävyydet ja paikat, joita et ilman geokätköilyä olisi tullut menneeksi katsomaan? Englannin (ja jopa muidenkin kielten) taidon koheneminen? Mielekäs tekeminen tv:n katselun/Counter Striken pelaamisen/kaljan kittaamisen lomassa/sijasta? :D:mad:

Hei Divine, kerrankin sulta jäi listasta jotain puuttumaan....

 

ÄLYKÄSTÄ SEURAA :o:D:):D

 

Ihan tosissaan, upeita paikkoja on ainakin tarjolla, semmoisia joihin ei tulisi muuten mentyä tutustumaan, ihan niinkuin tämäkin.

 

4ab19734-a9bf-4e11-96f4-1e03c864525c.jpg

Link to comment

Juuri mukaan tulleena mutta kovasti kiinnostuneena kysyisin vinkkejä kätköilyharrastuksen herättelemiseksi omassa lähiympäristössä.

 

Pääsen vasta viikonloppuna etsimään ensimmäistä kätköä, koska lähimpäänkin on muutaman kymmenen kilometrin matka. Perustin juuri ensimmäisen oman kätköni ja tarkoitus on perustaa lisää, se kai on ainoa keino saada uusia harrastajia (ja kätköjä).

 

Olen varma että kiinnostuneita löytyisi jos vain tieto kulkisi.

 

(gps-omistajia on vaikka millä mitalla, veneilijöitä, retkeilijöitä, kalamiehiä ja ties mitä muuta)

 

Kysyisin myös pidempään harrastaneilta mielipidettä siitä miten etäällä omia kätköjä voi olla. En tarkoita kilometreja vaan vierailutiheyttä. Eli joka päivä/joka viikko/ joka kuukausi ym.

 

Lähtökohta on että liikkuminen tapahtuu joko jalkaisin, fillarilla tai veneellä (tai sitten näiden liikkumismuotojen yhdistelmällä). Muutenkaan en ole valmis alkuvaiheessa pistämään rahaa harrastukseen. Gepsikin on hankittu pelkästään vesilläliikkumista varten.

 

Uteliaana neuvoja ja vinkkejä odotellen...

Link to comment
Kysyisin myös pidempään harrastaneilta mielipidettä siitä miten etäällä omia kätköjä voi olla. En tarkoita kilometreja vaan vierailutiheyttä. Eli joka päivä/joka viikko/ joka kuukausi ym.

Muistaakseni ohjearvo on, että kätkö pitää pystyä tarvittaessa huoltamaan suunnilleen sen ajan kuluessa, millä tiheydellä jemmalla on käynyt etsijöitä. Aika siis riippuu kätkön etsintävilkkaudesta.

Link to comment
Lähtökohta on että liikkuminen tapahtuu joko jalkaisin, fillarilla tai veneellä (tai sitten näiden liikkumismuotojen yhdistelmällä).

 

Kun kyse on vielä purjeveneestä, ei kai paremmin voisi ollakaan :D

 

Tietääkseni yksi kätköilyn johtoajatus on liikkuminen ja varsinkin luonnossa, eli ihan oikeat lähtökohdat :D

 

Kannattaa myös käydä katsomassa noita PekkaR:n ja VesaK:n sivuja.

Link to comment

Kun kyse on vielä purjeveneestä, ei kai paremmin voisi ollakaan  :unsure:

 

Tietääkseni yksi kätköilyn johtoajatus on liikkuminen ja varsinkin luonnossa, eli ihan oikeat lähtökohdat  :o

 

Kannattaa myös käydä katsomassa noita PekkaR:n ja VesaK:n sivuja.

 

Purjeveneestä, juu. Ja lyhyemmillä matkoilla jopa soutuveneestä.

 

Tämä ei tarkoita että tuomitsisin autolla, prätkällä tai muulla moottoriajoneuvolla liikkumisen niin kätköily- kuin muussakaan tarkoituksessa.

Itse haluan kuitenkin pitää ulkoilmaharrastuksen ulkoilmaharrastuksena, sanan varsinaisessa merkityksessä.

 

Toissailtana juuri poljin fillarilla yli 20 kilometriä ja rämmin lähes tunnin pusikossa hyttysten syötävänä kätkönpiilotusreissulla. Se kelvollisen kätköpaikan löytäminen tuntuu olevan hankalaa jos on etukäteen päättänyt summittaisen paikan.

 

Ja kävin kyllä sivuilla.

Link to comment
rämmin lähes tunnin pusikossa hyttysten syötävänä kätkönpiilotusreissulla. Se kelvollisen kätköpaikan löytäminen tuntuu olevan hankalaa jos on etukäteen päättänyt summittaisen paikan.

Tuntuu tutulta :anibad:

Minulla on useimmilla paikoilla käynyt niin, että on pitänyt käydä toisen ja kolmannenkin kerran katsomassa hyvää piiloa. Olen miettinyt asiaa niin etsijän, kuin satunnaisten kulkijoidenkin kannalta. Onhan se helpompi, jos satunnainen kulkija ei purkkiin törmää. Paremmin säilyy... :rolleyes: , ainakin uskoisin niin.

Yksi huomionarvoinen asia on myös se, että jos kätkö on kaukana maastossa tai muuten hankalampi, niin ainakaan minunlaiseni 'ohikulkija' ei ehdi niitä koskaan hakemaan matkoillaan. Yhden tai kahden kätkön päivävauhdillakaan ei kannata reissuja monesti tehdä :lol:

Link to comment
Yksi huomionarvoinen asia on myös se, että jos kätkö on kaukana maastossa tai muuten hankalampi, niin ainakaan minunlaiseni 'ohikulkija' ei ehdi niitä koskaan hakemaan matkoillaan. Yhden tai kahden kätkön päivävauhdillakaan ei kannata reissuja monesti tehdä :unsure:

Toisaalta, jos kuuluu niihin ihmisiin, jotka tykkäävät patikoida luonnossa, niin reitin varrelle piilotettu kätkö on siihen elämykseen bonus. Esim. knean Laanilan kultapolun varteen piilotetut Golden Dream -kätköt olivat mukavat etsiä. Reitti itsessäänkin kulkemisen arvoinen.

 

Kuten on jo aikaisemminkin todettu: kätköjä saa olla monenlaisia - kätköilijöitäkin on monenlaisia.

 

Anneli

Link to comment

Moi kaikille, uusi kätkönpureman saanut liittyy mukaan! Perusgepsi (eTrex) ja datakaapeli hankittu ja 3 kätkön koodit siirretty laitteeseen. Vielä vaihtotavara pohdintaa ja etsinnät alkavat. Lapsenomaista innostusta havaittavissa, vaikka 36 tulee mittariin ensi viikolla B)

Link to comment
Moi kaikille, uusi kätkönpureman saanut liittyy mukaan! Perusgepsi (eTrex) ja datakaapeli hankittu ja 3 kätkön koodit siirretty laitteeseen. Vielä vaihtotavara pohdintaa ja etsinnät alkavat. Lapsenomaista innostusta havaittavissa, vaikka 36 tulee mittariin ensi viikolla :mad:

Vielä ehdit perääntyä, kunnon tartunnan saatuasi et voi lopettaa...

Eikun vakavasti ottaen: Tervetuloa mukaan B)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...