Jump to content

Mc_Mursu

Members
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mc_Mursu

 1. Videonauhalla oli prinsessa Dianan viimeiset elinminuutit, Roswellin alienin ruumiinavaus, todisteet siitä että kuussa käynti on tehty studiossa ja Osama bin Ladenin olinpaikka. Olisit ottanut mukaan Tai lapsipornoa, snuff videoita tai jotain muuta yhtä kamalaa/sairasta/laitonta.. Mielenkiintoinen tapaus joka tapauksessa. Videonauhan sisältö ja miksi se oli kameroineen kätketty taitaa jäädä ikuiseksi mysteeriksi. Ehkä ihan hyvä niin, jos arvaukseni olisivatkin osuneet nappiin. Sitä ei koskaan tiedä...
 2. Tiimarissa muistan metallisia penaaleja nähneeni itsekin. Viimeisimmän Spider-Man elokuvan ilmestyessä oli Tiimarissa mielestäni myynnissä kyseiseen teemaan liittyviä metallisia penaaleja. Luulisi siis, että siellä on eri teemoilla niitä useamminkin. Ehkä myös eri kokoja... Kannattaa varmaan kirjakauppoja ja tavaratalojen koulutarvike-/askarteluosastoja tutkia. Eiköhän semmoinen vielä löydy. Taidankin tietää, mihin moista tarvit.
 3. Itse ehdin jo saada erään koiranulkoiluttajann vihat päälle liian tehokkaan valaisimen takia. Pimeässä metsässä olin itsekin koiraa ulkoiluttamassa ja osoittelin valolla maahan, kun oli niin hankalaa juurakkoa kävellä. Päästyäni juurakosta osoitin valon suoraan eteen, jotta näkisin mihin olen kävelemässä ja kas kummaa siinä kiiluivatkin muutama pari silmiä aivan parin metrin pääässä. En ollut lainkaan kuullut heidän saapumistaan eikä ollut oma koiranikaan, joka säikähtikin aika pahasti ja sai hirveän hepulin. "Älä juma***ta sokaise meitä sillä valonheittimelläs!! " Ehtiä kuulua ennen kuin päästin pakenemaan paikalta. Tarinan opetus: Älä suuntaa valoasi muihin ihmisiin, etenkään jos kohteen silmät ovat tottuneet jo pimeään. Eiköhän se olekin jo itsestään selvää.
 4. Mielenkiintoinen hifi fikkari video http://video.kauhajoki.fi/vpjurva/V080313P...svalottelua.wmv Melkein tunnin verran juttua maailman tehokkaimmasta sarjavalmisteisesta käsivalaisimesta ja muista H.I.D.eistä...
 5. Mielestäni menee syrjinnän puolelle, jos tahalleen tehdään kätkö, joka on punavihersokealle mahdoton, mutta normaalinäköiselle ihan perushelppo kätkö. Muuten ihan kiva idea.. Itse olen "yökätköä" suunnitellut jo useamman kuukauden, mutta en ole löytänyt täydellisiä tarvikkeita ja laiskuuskin iskee...
 6. Mulla on tossa pöydällä vajaa pussillinen 3mm valkoisia kirkkaita ledejä, jotka pakettinsa tietojen mukaan toimivat 20mA virralla. Modasin niillä Maglite Solitaire avaimenperävalaisimeni (projekti tosin kesken) ja ovat selkeästi "merkkivaloja" kirkkaampia. Taktiselle valaisimelle ei taida olla mitään tarkkoja määrittelyjä, mutta monet ominaisuudet sokaisun ja asekäytön lisäksi liitetään usein taktisuuteen, kuten: viranomaiskäyttö, laajan alueen tehokas valaisu, kompakti koko, kestävyys ja laadukkuus jne... Itse ainakin arvostan tuontyyppisiä ominaisuuksia ja etenkin kätköily käytössä ovat mielestäni useimmiten eduksi. Jos ei halua enempää eikä vähempää taktista valaisinta jää jäljelle mm. valonheittimet, joita vasta raskas onkin kantaa ja "siviilifikkarit"(mahdollisella Disney teemalla), jotka sopivat paremmin yöpöydän laatikkoon ja auton hansikaslokeroon, kuin "vakavaan" harrastuskäyttöön jne.. Jos kytkin ei olisi perässä olisi se luultavasti kyljessä tai pyöritettävän pään muodossa. Mielestäni molemmat vaihtoehdot ovat paljon aivovammaisempia, kuin peräkytkin, mutta tämähän on täysin mielipidekysymys ja en halua asiasta mitään rähinää aloittaa. Jos tarvitsee kävellä 10km pimeä metsälenkki niin villisti veikkaan, että ei ole tarvetta pitää peukaloa kytkimellä jatkuvasti. Näin ollen voi pientä fikkaria roikottaa samaan tyyliin kuin esim. Maglite 3D:tä, jossa kytkin on kyljessä. Ja jos ei jaksa fikkaria käsissään pitää, niin otsalamppu olisi varmaan ihan hyvä idea.
 7. Eipä paljoa huvittaisi vähäisiä varojani käyttää kissanhiekkaan ja sukkahousuihin, vaikka varmasti ihan hyvä tapa olisi. Heitin kärähtäneet pussit roskiin ja pakkasin niistä haalimani rakeet kahvinsuodattimista väsättyihin eri kokoisiin pussukoihin. Toivottavasti ne rakeet eivät vaurioituneet liiasta lämmöstä. Pussit suljin niiteillä ja jeesusteipin palasilla. Saa nähdä kuinka kestävät. En kehtaa kyllä laittaa niitä kuin omiin purkkeihini.
 8. 1.5A Aika paljon käsittääkseni, kun normaali 5-3mm kirkas valkoinen ledi toimii n. 20mA virralla. No kai se on uskottava. Noita NiCd akkuja ei taida enää oikein saada mistään tai ainakin jostain luin, että tänä päivänä valmistetaan vain NiMH akkuja ympäristöystävällisyytensä vuoksi. Mulla on ollut LIDLin 2500mAh NiMH akkuja nyt käytössä . Kyllä ne pelittää, mutta en sitten tiedä onko ne oikeasti hyviä..ainakin edullisia. Itse puolustan kovasti kytkintä fikkarin takapäässä. Lähes kaikissa tämänpäivän enemmän ja vähemmän taktisissa valaisimissa se kytkin on siellä perässä. Nopeuttaa huomattavasti valaisimen päälle saantia esim. pimeässä, kun sormen saa vaivattomasti oikeaan kohtaan eli sinne pötkön perään verrattuna sitten kytkimeen lampun kyljessä, jolloin tarvitsee rullailla pötköä kädessä ja etsiä sitä nappulaa. Ei kovin taktista? Itse pidän fikkaria ns. kynä otteessa ja käsi puoliksi pystyssä. Tuntuu erittäin luonnolliselta minulle. Ja jos tarvitsee räplätä kytkintä niin otan lampun puristus otteeseen ja peukalo perälle. Minullakin tuli ohje, jossa muistaakseni kiellettiin käyttämästä yli 10min turboa. Itseäni se ei haittaa, koska en kykene näkemään mitään eroa high ja turbo moodin välillä.. Ainostaan lämpöero tuntuu. Eihän sitä kytkintä tarvitse raksutella, jotta moodi vaihtuisi. Pieni hipaisunomainen painallus riittää ainakin minulla. Itse olen useimmiten suuhun heittänyt fikkarin lokiin kirjoittaessa, vaikka kirjoittamiseen täydellisesti soveltuva otsalamppukin löytyisi. Maku ei ainakaan minua häiritse . Sitten tuo rasvaus.. Rohina alkoi ennenkuin olin alkanut rasvailemaan. Olin vain pyyhkinyt kierteet kuivalla kankaalla. Ilman voitelua sen etupään kiertäminen on melkein, kuin se olisi väärillä kierteillä ja kun sen avaa niin siellä on pienenpientä alumiini silppua tms. Virtahan taitaa tosiaan kulkea näiden kierteiden kautta... Vedän rasvaus suositteluni sitten takaisin kerta näin on. Hyvä jos muilla pyörii se niinkuin pitää. Alkaa kyllä kieltämätää vähän tuntua hölmöltä tämä taskulampuista höpöttely .
 9. Kävinkin lukemassa PekkaR:n mainitseman lehden ja etenkin fikkari vertailun ilmaiseksi kirjastossa. Paljon tekstiä ja oli hieman sekainen mielestäni. Vertailu fikkarit olisi voitu mielestäni valita paremminkin, vaikka niitä oli runsaasti tai ainakin itseäni olisi kiinnostanut monet muutkin mallit. En myöskään huomannut missään kerrottavan erikseen jokaisen vertailussa mukana olleen lampun käyttämää paristotyyppiä. Harmi ettei tämä Feniximme ollut mukana vertailussa, mutta ehkä juuri siksi, että siitä oli lähes sivun mittainen arvostelu numerossa 11-07(muistaakseni?) Testeistä kävi myös hyvin selkeästi ilmi se, että yksikin "suurteho ledi" hyvällä heijastimella ja linssillä hakkaa mennentullen kaksikymmentäkin perus kirkas lediä(5mm?) Testivoittaja Lucido X36 ei varmaankaan ole kovin järkevä valinta peruskätköily lampuksi. Ainakin minun mielestäni kohtuuttoman kallis, hervottoman painava ja iso. Nielee kolme D-paristoa, kuten PekkaR jo mainitsikin. Tässä tai jossain muussa Lucidossa oli neliön muotoinen keskus valokiilassa. Valovoimakkuudet oli ilmoitettu luxeissa. Muistakaa, että se on eri asia kuin monesti käytetty lumen. Valitin aikaisemmin rohinasta fenixini etupään kierteissä. Putsasin kierteet molemmista kappaleista niin hyvin kuin mahdollista(cleaner liuotinta käyttäen) ja laitoin muutaman pisaran Würth'n vaseliinisprayta. Nyt pyörii kuin uutena, mutta saa nähdä kuinka kauan. Aikaisemmin käyttämäni Bilteman silikonispray on siis mahdollisesti liian ohutta kamaa tähän. Suosittelen muitakin pitämään ne kierteet kunnossa ja rasvattuina, ettei kierteet kulu loppuun tai epätasaiseksi. Partioaittakin on näköjään ryhtynyt kauppaamaan Fenixejä.
 10. Hajosin! Tästä topicista on kyllä tullut aikamoinen Fenix ketju, mutta se nyt on ainakin todettu hyväksi fikkariksi Hieno homma! Diffuseri vois olla ihan hyödyllinen monissa tilanteissa, mutta tolle punaselle suodattimelle en keksi kätköily käytössä mitään järkevää hyötyä. Olen huomannut, että kun laittaa lunta siihen linssin eteen, niin valo näkyy hienosti ja tasaisesti ympärille, muttei pitkälle. Näin saa hyvän valaistuksen esim. kätkötavaroita ja lokivihkosta hypistellessä. Kokeilkaa itse niin ymmärrätte, mutta sitä lunta ja pisaroita on aika ärsyttävä ottaa sitten pois linssistä. Olen pari mielenkiintoista seikkaa Fenixissäni huomannut: -Välillä kuminappi turpoaa ihmeellisesti. Yleensä kun on vasta ladatut akut sisällä(ei lämpimät) ja kokeilee, että lamppu syttyy ja sitten sammuttaa ja antaa sitten olla. Niin hetken päästä se kuminen painonappi on turvonnut pieneksi kuplaksi. Kovin suureksi se ei ole vielä päässyt kuitenkaan kasvamaan. Sitten kun ruuvvaan jomman kumman pään auki niin se kupla laskee. Ilmeisesti siis akuistani vapautuu jotain painetta ja Fenix on niin ilmatiivis, että se ei vuoda mistään? Ihmeellinen juttu. Tästä oli joku Fillarifoorumeillakin maininnut, muttei asiaa oltu enempää ihmetelty. -Muutaman kerran lamppu ei ole syttynyt nappia painettaessa. Muutama kunnon painallus on yleensä auttanut ja fikkari taas pelittää normaalisti. Ilmeisesti kytkin vähän jumittaa jotenkin. -Etupään kiertäminen pitää ihmeellistä rohinaa. Alkoi yhtäkkiä siis rohisemaan kun sitä kiertää. On oikeilla kierteillä ja olen puhdistanut kunnolla joka rymyämisen jälkeen ja suihkauttanut silikoniöljyä, mutta silti kiertyy rohisten. Kierteitten puhdistuksen jälkeen on rievussa selkeästi metallin kulumisesta tullutta mustaa pa**aa ja kunnon kiertelyn jälkeen metalli "pölyä"! En tajua miksi... Nämä eivät minua vielä juurikaan häiritse, mutta jos nämä pahenevat niin onhan laitteella 12kk takuu kaiketi.
 11. Näitä uuden sukupolven NiMh-akkuja löytyy nyt markkinoilta myös VARTA:lta nimellä Ready2use & DURACELL:ltä nimellä ActiveCharge. Molempia merkkejä löytyy ainakin Clasulta. Kattelin Ohlssonilla noita akkuja, mutta aika tyyriitä olivat. Jostain saa ehkä halvemmallakin. Hyvin löytyi muuten Lost Fenixin loisteessa!
 12. Todellakin **ska tsäkä mtlbiker:lla .. Itsekin vähän pelkäsin tilatessa, että näin voisi käydä, mutta onneksi ei käynyt! Täysillä akuilla kun laitan High moden ja käännän sen lampun pään kiinni eli Turbo asentoon, niin valo hieman värähtää ja muuttuu hyvin pienesti kirkkaammaksi. Ero on niin pieni, että mitään käytännön syytä en näe Turbo moodin hyödyntämiseen. Lisäksi se valopää lämpenee melko tuntuvasti Turbolla ja High:lla huomattavasti vähemmän. Sitten kun patterit/akut alkavat heikentyä niin Turbossa ei näy mitään eroa Highiin. Ja kun patterit kuluvat vielä lisää niin High ja Turbo palavat yhtä kirkkaasti kuin Low, joka taas loistaa normaalisti. Kirkkain on silloin Medium, joka myös on aika normaali tehoinen. Toivottavasti ei ole mitään epänormaalia. Olen kuitenkin edelleen ehdottomasti sitä mieltä, että parempaa fikkaria saa hakea!
 13. Mukava kuulla, että minunkin suosituksilla on joskus "painoarvoa" Onkohan noilla qualityfläslaiteilla loppunu siis varastosta noi L2D Q5 lamput, kun on taas pre-order. Jotainhan siinä lukee, että seuraava erä tulee marraskuun alussa.. Itse missasin sen pre-order tarjouksen, kun ensimmäinen erä lamppuja tuli. Huomaatteko muuten mitään eroa High ja Turbo modin välillä? Itse en näe, kuin hyvin hyvin pienen eron, vaikka tehdas lupaa yli 70lumenin eron.. Ainakin Erä lehden Fenix artikkelissa käskettiin käyttämään "uuden sukupolven" akkuja, jotka pystyvät antamaan normaalia suuremman virran.. Olisiko siis mahdollista, että patterini ja akkuni eivät syötä tarpeeksi virtaa, jotta turbo hohtaisi täysillä? Hieman ristiriitaista, kun käsittääkseni tämä ledi toimii hyvin pienellä virralla.. Nyt olen reilu viikon ajan joka päivä leikkinyt fikkarilla enemmän tai vähemmän ja patterit alkavat olemaan pikkuhiljaa finito. Huomasin sen kun olin pilkkopimeässä juoksuhaudassa purkkia etsimässä, niin ei enään valo palanut aivan yhtä kirkkaasti, kuin normaalisti. Kokeilin vara-akuilla ja valoa taas piisasi!
 14. Juu, kyllä sinä olet ansainnut alennuksen kun annoit hyvän vinkin. Jos lähetät yhteystietosi minulle PM:llä tai profiilisivuni kautta voin mainita asiasta Susannalle. Nyt sain minäkin alennuksen
 15. Juu niinpä löytyy ja siinähän myös kehutaan aika hyvin. Nykyinen L2D on Cree XR-E 7090 Q5 ledillä joka on vielä valovoimaisempi kuin tuossa arvostelussa... Kiitos vaan! Otan kyllä mielummin sitten vaikka mehun, kun tuo kahvi ei oikein uppoa Taidanpa itsekin lähettää Sussulle mailia ja kertoa mitä mieltä olen ollut fikkarista ja siitä kuinka postaukseni jälkeen on porukka innostunut hankkimaan juuri k.o. lampun ja myöskin siitä kuinka ottaa päähän moinen alennus juuri tilaukseni jälkeen.. Harmittaa myös se kun lamppu oli ennakkotilattavissa ennen 22.10 maanantaita ja ennakkotilaajille oli kaupanpäälle valotötsä lamppuun ja edullisempi hinta.. tarkoitus oli tehdä ennakko tilaus, mutta en ehtinyt/edes pystynyt ennen perjantaita ja ennakkotilaus oli otettu jo silloin pois..ihan perusteltavaa, koska eihän viikonloppuna olisi muutenkaan posti kulkenut. Saattaa tuntua lapselliselta ja pikkumaiselta niuhottaa asiasta, mutta kerrottakoon, että ostin Fenixini lähestulkoon täysin panttipullojen keräämisellä ansaitulla rahalla..muita tulojahan ei minulla juuri ole(15v. ammattikoululainen), joten kaikki bonukset kelpaisivat. Valaisimen mukana ei tule telinettä fillariin, mutta tämän holsterin voisi modata jotenkin siihenkin. Fillarifoorumeilla on porukka kiinnittänyt kypäräänsä Fenixejä holsterin kanssa. Jos jaksat lukea fillarifoorumeitten edellisiä sivuja parisenkymmentä niin siellä on monenlaista vaihtoehtoa Fenix lampputelineeksi. Telineitä myydään erikseen joissain verkkokaupoissa. Monen halvan fillari valon mukana tulee teline, joka voisi soveltua myös putkimaiselle fikkarille, mutta laatu on varmaankin samaa luokkaa kuin itse telineen mukana tullut valo. Itse keksisin jonkin oman virityksen. Nippusiteilläkin saisi tukevasti, mutta valon irroittaminen fillarista esim. kaupassa käynnin ajaksi onkin sitten toinen juttu... Tämmöisen minäkin ostin viime kuussa paikallisesta retkeilytarvikeliikkeestä ja erittäin tyytyväinen olen ollut. Ostin samalla myös Ledlenserin lediotsalampun, koska se ei juuri jää valotehossa yösuunnistushalogeenilleni, mutta on huomattavasti kevyempi! Led Lenser on varmasti myös ihan hyvä ja sillä on luotettava maahantuoja suomessa sekä muistaakseni 10 vuoden takuu. Meinasin itsekkin aluksi Led Lenserin ostaa, mutta samaan hintaan sai tehokkaampiakin valaisimia. Led Lenserin ledit eivät kuitenkaan ole sitä uusinta tekniikkaa enää. Täältä löytyy mielenkiintoisia kuvia mm. Led Lensereiden ja Fenixien valotehosta, että vertailkaa siinä sitten.
 16. No pärkele soikoon.. Itse tilaan täydellä hinnalla lamppuni, kehun sitä täällä ja tunnun aloittavan jonkinsortin l2d villityksen. Seuraavat tilaajat saavatkin sitten suomalaisen geokätköilijän alennuksen...
 17. Muistattehan sitten eventeissä ja muissa kohtaamisissa mainita Fenixeillänne leuhkiessa, että se oli muuan Mursu, joka niitä foorumeilla kehu. No vitsi vitsi... Toivottavasti olette yhtä tyytyväisiä fikkareihinne, kuin minä. Katselen juuri netistä sopivia AA-akkuja. Tarvitsisi 4kpl mahdollisimman hyviä ja yli 2000mAh. Ovat niin perkuleen kalliita kaikki nuo "merkki akut". Maksaa lähes 20e 4kpl... Enkä viitsisi millään jakaa garminin vara-akkuja fikkarin kanssa. Ja jos pimeässä loppuu akku gepsistä ja fikkarista niin siinä sitten miettimään kumpaan laittaa ainoat ladatut vara-akut.
 18. Itselleni tuli aiemmin mainetsemastani kaupasta hyvin nopeasti. Tilasin 19.10 perjantaina. Lupasivat lähettää maanantaina. Torstaina 25.10 oli paketti tullut ihan omaan postilaatikkoon ilman postikuluja. Fillarifoorumia seuranneena voin sanoa, että toimitusaika ei ole aina yhtä nopea. Siellä on porukka odottanut joitain fikkareitaan lähes kuukauden. Fenix-Store on toinen hyvä vaihtoehto nettikaupaksi. Tosin se sijaitsee amerikassa, mutta kuulemma paketti tulee mahdollisesti nopeammin. Lupaavat myös "Free shipping worldwide"... Ovatko kaikki menneet tilamaan juuri saman mallin kuin minäkin?
 19. Täytyy tunnustaa - samoin (: Näin myös minä. Edellinen tehokas RetkiPro jää varalampuksi. Sen ainoa huono puoli on se, että siinä käytetään noita kalliita 123-paristoja. Ne vielä kuluvatkin suht nopeasti. Jos tämä uusi hyväksyy ladattavat akut, muuttuu maailma täysin No näköjään porukka hyötyikin tekstistäni . Olisi pitänyt tehdä kaupallinen sopimus fenix diilereitten kanssa! :-D Kävin äsken koiran kanssa melko pitkähkön lenkin pimeässä metsässä ja kyllä taas valoteho hymyilytti. Alhaisimmalla valoteholla (12lumenia) näkee jo ihan kohtuullisesti polun, lähimmät puut ja pensaat. Kuitenkin sen verran kirkas se on, että lokiin kirjoittaessa saatta pimeeän tottunut silmä hieman häikäistyä kun valo heijastuu valkoisesta paperista. Medium- (53lumenia) ja High teholla(107lumenia) näkyy jo todella paljon ja pitkälle. Turbo teho(180lumenia) ei käytännössä juurikaan eroa High tehosta tai ainakaan silmämääräisesti en näe merkittävää eroa. Lisänähän on lampussa strobo ja SOS vilkutus. Strobosta voi olla hyötyä jos karhu hyökkää päälle niin voi koittaa sokaista . Tai sitten vain herättää sillä huomiota joissain tilanteessa esim onnettomuus, mutta tähänhän voi käyttää myös SOS vilkutusta.
 20. Tähän vuodenaikaan tulee pimeä jo aika aikaisin ja pari kertaa pimeys jopa yllätti kesken kätköilyreissun. Joten rupesin pitämään fikkaria vakituisesti mukana. Aluksi oli monet kerrat mukana LIDL:n 4xledin sukelluslamppu. Valoteho ihan hyvä, mutta ei näy pitkälle. Ei tee selkeää valokeilaa vaan paljon "hajavaloa" eli näyttää hyvin ja tasaisesti muutaman metrin päähän. Paristot kolahtelivat ja välillä valo sammui. Tähän auttoi lampun ravistelu. Eli ihan tyydyttävä ja sopivan kokoinen perus LED valaisin. Ainakin vähäruokainen on, kun ei ole vieläkään tarvinnut vaihtaa paristoja. Sitten teki mieli paljon parempaa valaisinta. Tutkin netistä paljon tietoa taskulampuista. Päädyin LED fikkareihin alhaisen virrankulutuksen, kestävyyden ja ylivoimaisen hyötysuhteen takia. Muita valonlähteitähän olisivat: Xenon, krypton, HID, halogen jne... Vertailin monia tuotteita ja tutustuin FinnSec 07 messuilla mm. Led Lenser-, streamlight- ja muihin merkki valaisimiin. Huomasin kuitenkin, että yksivalmistaja tuntuisi olevan minun kriteereilläni yli muiden, Fenix. Suomessa Fenixejä myy Delotec OY aikamoisella ylihinnoittelulla. Päädyin L2D malliin, koska siinä on seuraavia ominaisuuksia: +Uskomaton 180lumenin valoteho +Monta eri valotehoa +Toimii kahdella AA paristolla ja toimii myös 1.2V AA akuilla. Monet muut valaisimet käyttää CR123A 3V paristoja mitkä maksavat 5e-10e kpl ja niitä ei joka kioskista löydy. +Laaja valokeila joka näkyy pitkälle +Alhainen virrankulutus +Ei kolise ja on erittäin jämptin oloinen +Suorastaan tyylikäs +Mukana holsteri ja rannehihna +sopivan kokoinen +Valotehoon nähden melko edullinen, mutta silti taskulampusta aika paljon... jne.. Tilasin valaisimen ulkomailta postikuluitta 49.90e hintaan. Juuri kun olin tilaamassa ilmestyi uusin malli Fenix L2D Premium Q5, joten ostin sen. Paketti tuli alle viikossa. Nyt olen muutaman kerran käyttänyt pimeydessä ja kyllä se kannattava ostos oli! Suosittelen muillekkin. Fillarifoorumeilla on myös moni tilannut pyöräänsä ja kehunut. 11/07 Erä lehdessä myös kehuttiin kovasti lampun vanhennutta mallia. Näillä näkymin suosittelen Fenixejä muillekkin ja toivottavasti joku nyt kiinnostui tekstistäni. P.S. Pahoittelen lievää mainostusta
 21. Olen tässä vajaan puolenvuoden aikana haalinut kasaan melko kattavan silica gel pussi kokoelman. Ne on ollut tossa pöydällä ilman mitään suojausta niin ajattelin kuivata ne kunnolla ja säilöä hyvin. No pistin ohjeiden mukaan pellille ja uuniin 150°c ja pelti keskelle uunia. Ehtivät olla noin 45min niin alkoi jo käry nousta... Nyt on sitten melkein puoli kg mustia/ruskeita ja hapertuneita silica gel pussukoita..! Aika onnetonta.. Enkä usko, että amis köksällä on mitään tekemistä asian kanssa
×
×
 • Create New...