Jump to content

izsolt

Members
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by izsolt

  1. border trail vagy jánoshegyi PT-re esetleg csatlakoznék, ha épp nincs őrült kánikula
  2. nem a rejtő rakja tele szeméttel hanem feltehetően a későbbi megtalálók bocsánat a kicsit személyeskedésért, de régőte élsz Németországban? esetleg nem is itt születtél? itthon ugyanis elég elterjedt dolog, hogy valamiért -igen, lehet hogy az unalom az oka- tönkretegyék mások szórakozását, legyen az kéktúra bélyegző amit le kell tépni, le kell róla szakítani vagy öngyújtóval leégetni a gumis részt, legyen az egy tanösvény tábla amit szét kell rúgni, egy bivakhely faágakból kötözött oldala ami szintén nem kerülheti el a rombolást, esőbeálló tetejét sem a jégeső teszi tönkre a legtöbb esetben :-( soroljam még?
  3. de honnan tudjuk hogy nem találta meg? csak azért mert nincs a neve a papíron? velem is előfordult már hogy nem írtam be magam mert vagy nem volt benne íróeszköz és/vagy fáradt voltam egy hosszabb túra miatt vagy el volt ázva a logbook, vagy beírtam egy félig teleírt lap aljára aztán vettem észre hogy az nem is az utolsó lap volt mert még lapoznom kellett volna 4-et hogy a tényleges előző megtaláló mögé írjam magam stb. szóval én csak azt az egyet nem szeretném, hogy elinduljunk arrafelé hogy nekem kelljen "izgulnom" hogy majd x hónap után a ládagazda nem gondolja-e úgy hogy ő most töröl (a .com-os bejelentést egyébként szigorúan veszem, ha nem fogtam a kezembe a dobozt akkor nem jelentem be, akkor se ha ott voltam és a .hu-n kértem "jelszó nélkülit" amit el is fogadtak mások meg bejelentik azt is a comon amit a hu-n jelszó nélküliztek mert mondjuk beteg volt a láda de ettől nekem nem lesz rosszabb hogy neki van 3 találattal több.. akkor lenne rosszabb ha a gazdik nekiállnának utólag törölgetni mert fél évvel a megtalálásom után éppen nem találtak meg a logbookban bármi okból (és nem azért mert meg se találtam!)
  4. bár a szabályzat szerint megtehetnéd, én mégis szeretném ha nem kezdene a magyarországi .com közösség ebbe az irányba elmenni inbkább ne legyen rá precedens se ez egy játék, nem verseny pont most ugatott le "odaát" fairy mert szólni mertem a túl sok szabály miatt hacsak nem FTF, vagy valami extrém nehéz megközelítésű hely (búvárkodós, fáramászós, akármi) én nem törölném bár most jobban belegondolva a fáramászóst sem. mert az ilyen kamu log (már ha tényleg kamu) kinek a játékát rontja el? szerintem senkiét szerintem :-)
  5. nem találtam jobb témát, ha nem idevaló akkor bocs.. most olvastam egy coin bolt reklámlevelét, amiben locationless cacheről írnak ez olyan mint a gpsgamesen az inverz caching? és létezik már ilyen "láda"? mert a com ládakereső oldalán nem tartalmaz ilyet az a lenyíló, ahol szűrni lehet típusra "Locationless caches could be considered the opposite of a traditional cache. Instead of finding a hidden container, you are given a task to locate a specific object and log its coordinates. A scavenger hunt of sorts, it involves collecting waypoints of various objects around the world."
  6. Megvan valakinek a körmöci bonus láda koo-ja? Nincs hiperszuper netes telefonom hogy megfejtsem a helyszínen Ha valaki elküldené e-mailben.. istók zicsi csak akkor logolok ha meglesz 54 találat :-)
  7. pénteken megtaláltam a pápai sorozat egyik tagját, ami az Odvaskő-szállónál van Hát, kissé csalódás volt :-( Ott van az a szép rét a pihenővel, patakkal, dehát a powertrail az powertrail, muszáj volt az úthoz legközelebbi fához pottyantani a ládát :-S Viszont a Hárshegyi sztem teljesen rendben van. Hétfőn pedig megnézem a Körmöcbányást. Mert drive-in powertrail nem menő, túrázós powertrail viszont menő :-) Már egyszer kérdeztem, de nem volt jelentkező.. Tudom, hétköznap, de tényleg nem akar jönni senki?
  8. nekem sajna hétvégék nem jók (család) powertrail mesterek: azt tudja valaki, miért jó egy powertrailt "kamu" userrel bejelenteni? A soproni W-t werwolfi "vállalta", a körmöcit is két "igazi" kesser hozta létre, de nekem az hogy geobetyár, meg gcujpest user az nem mond semmit.. Ez azért jó mert így kevésbé kell félni a hatóságtól? (nem hiszem hogy kéne félni) Vagy így a saját ládáikat is meg tudják találni? (ez meg már milyen lenne) vagy ezek 1-1 alkalomra alakult rejtő-csapatok? vagy más az ok?
  9. Sziasztok Körmöcbánya kincseit nem tervezi valaki bejárni mostanában? Mondjuk a pünkösdi héten egy hétköznap?
  10. nemá' bárki -vagy legalábbis aki megtalálta- beállíthatja a világban keringő coinomra hogy gyűjthető? hajrá Groundspeak :-S
  11. valamelyikből nem lehet misteryt csinálni? (mondjuk a portásból) vagy az nem megoldás, nem a kezdő koo-ra van a 160m ellenőrzés hanem a végládára?
  12. nyilas: zöld háttér nekem is OK. én a lovat tenném barnára és az ember maradna fehér a barna-fehér-zöld azért is jó mert "majdnem" piros-fehér-zöld a csodaszarvasnál is a piros-fehér-zöld színeket erőltetném ha már magyarkodunk, csak azt nem tudom hogy maradjon az eredeti terv, vagy a domb is legyen zöld, és ott alul az a kis piros karika legyen piros-fehér-zöld sávos? lehet hogy ez már túlzás.. szerintetek?
  13. ja hogy ez nem is fémből van? akkor az árajánlatos irományom stornó
  14. én akár neked is kifizetném a gyártás költségét, ha lenne az érméken Groundspeak kód ez a "más oldalon regisztrált bogár" dolog szerintem már egyszer megbukott a geocaching.hu -n de tényleg, adhatnál árajánlatot Strombusnak hogy mennyiért gyártatnál le egy ilyen tarsolylemezes saját Groundspeak ikonos érmét nem itt, szigorúan e-mailben :-)
  15. sziasztok szerintem az első a legtutibb, a fehér csodaszarvas van hagulata! olyan mint a magyar népmesék rajzfilm :-) remélem nem bántok meg vele senkit, de a turul nekem abszolút nem tetszik. ha elém tennék és megkérdeznék milyen érme ez, kapásból rávágnám hogy osztrák (talán a kétfejű sasra asszociálok belőle? nem tudom) ha többre is lehetne szavazatot leadni, akkor még a hátrafelé nyilazó huszáros-tarsolylemezes is kapna (a barna lóval) a hátulján meg lehetne esetleg a csodaszarvas :-) azon meg csodálkozom, hogy a magyar feliratot leszednétek, a rovásírás meg ott maradhat. ebben mi a logika? bármelyik is lesz, Strombusnak köszönjük az eddigit! szerintem is kéne egy szavazó oldal, aztán a linket kirakni a .hu-ra, ne 7-8-an döntsük el :-) --oops, most látom hogy már van szavazás, úgy látszik a 2. oldal olvasatlan hozzászólást nem olvastam el :-)
  16. miért nem powercaching? mert azt 24h alatt kell letolni? itt mekkora távról van szó? valami több ezer km-t láttam de nem akarom elhinni (mert azt is olvastam hogy a legmagasabb pont 46m Letöltöttem valami doksit, abban volt. Meg az is hogy le lehet tölteni tracket. De hogy honnan? Na azt már nem találtam..)
  17. köszönöm a kimerítő választ! rendesen elképedtem, mintha nem is ugyanazt a játékot játszanánk (valószínűleg ez így is van)
  18. két kérdésem lenne powertrail témában: -ha a pápai cucc 25-én jelent meg, hogy a francba jöttek 26-án csehek? :-) megfordítva érdekes a kérdés, ti hogyan értesülnétek egy csehországi powertrailről? de jó, mondjuk van helyi kontaktotok, viszont másnap nekiindulnátok itthonról? :-) otthon már nem volt kereshető ládájuk szegényeknek és unatkoztak? -a sopron környéki W is olyasmi mint a Körmöcbányai, szóval inkább túrázós mint drive-in?
  19. akkor meghagyom Pupu-nak :-)
  20. bicajjal esetleg érdekes lehet (nem számoltam ki mennyi az össztáv, de ránézésre beleférhet egy napba) az andocsi 100+ km az nekem kicsit sok, 2-3 részre szedni meg.. hát nemtom esetleg egy uncsi balatoni nyaralást feldobni :-)
  21. Egészségtelenül hosszú volt! Még most is fájnak a tagjaim. Rég másztam már ennyiszer fára s rég ládáztam ilyen jó társaságban. Megfelelő koffein- és időmennyiség mellett mentük volna tovább is, de sajnos jelenésünk volt másnap a székesfővárosban... mennyi óra alatt lett meg a mennyi láda, és eközben mennyit gyalogoltatok? elkezdtétek az elején és onnan végig gyalog, vagy megáll-láda kitúr-vissza a kocsiba-200m autózik? fogalmam sincs hogy kell egy ilyet elképzelni..
  22. Jo ötlet, bar azen a feedback-forumon mar nem volt szabad szavazatom, de azert sikerült összekaparnom meg 2 pontot ra, remeljuk a regota tervezetteket is mar lassan megvalositjak es akkor felszabadulnak meg tovabbi pontjaim. Egyebkent a Groundspeak ezt a felosztast keres nelkul is megcsinalta Csehorszagnal es Szlovakianal kb. egy eve, gondolom miutan egyre tobb lada jelent meg. Lehet Magyarorszagnal is megcsinalnak keres nelkul, ha a ladak szama kezdene megkozeliteni a 3-4000-et, de ha kerve van es minel hamarabb megcsinaljak, annal jobb, mert atallaskor annal kevesebb ladat kell majd a ladatulajdonosoknak beosztani a megyekbe. de ez szerintem elég béna lett, ha pl egy izlandi azt látja hogy beobystricki kraj az nem biztos hogy tudja hogy az Szlovákia a TB-k adatlapján van ez, lehet hogy akkor annyit kéne fejleszteni hogy biggyesszék elé a country-t is (vagy a megye neve legyen az, hogy Slovakia, xy kraj) szerintetek?
  23. előzetesen Esztergomra és Kárpátaljára tennék egy + -t ez utóbbit hány naposra tervezted? előreláthatólag max júniusig lenne jó
  24. mostani HVG-ben van egy cikk a 4-es metró leendő állomásairól, belsőépítészeti megoldásokról. erről jutott eszembe, hogy a tram sorozathoz hasonlóan ehhez is lehetne csinálni egy ládasorozatot. Szerintetek? Sietni gondolom nem kell, mikor is lesz kész, 3 év múlva?
  25. a geoswagon nano ákció is van, csak ma (1.97 usd) állj össze ramgabbal
×
×
  • Create New...