Jump to content

Vikani

+Premium Members
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Vikani

 1. Kannattaa tilata Finland-osion Watch Forum -napista sähköposti-ilmoitukset alueen viesteistä. Tulee heti (tai halutessa viivästettyä) tieto uusista viesteistä, eikä tarvitse turhaan kurkkia että olisko viestejä. Nykyisellä viestimäärällä sähköpostikaan ei tukkeudu ilmoituksista.
 2. 100 tuli täyteen sadannen kerran heinäkuun lopussa Azerbaidžanissa GC34Y9Q Baku State Philharmony -kätköllä! Helpolla ei homma sujunut kun purkin palautuksen kanssa jouduttiin odottelemaan varmaan tunti paikallisen pariskunnan jumituttua aivan kätköpaikan viereen. Paljon on harrastus muuttunut siitä kun aloitettiin melkein seitsemän vuotta sitten, mutta hauskaa riittää yhä.
 3. Nyt kun ehdotus Suomen matkamuistosta (souvenir) on hyväksytty suunnitteluun, ajateltiin että kyllähän Ahvenanmaakin ansaitsee omansa. Ehdotus löytyy Geocaching.com:n palautefoorumilta: http://feedback.geocaching.com/forums/80715-souvenirs/suggestions/1408673-land-islands-the-islands-of-peace Käykäähän äänestämässä!
 4. Meidän mielestä kätkössä tai lokikirjassa on vikaa jos sinne ei mahdu persoonalliset lokimerkinnät. Lyijykynällä kirjoitettuja tuherruksia kirjoituksia ei jaksa paljon katsella mutta hienot tarrat ja leimat jäävät mieleen. Miksi pitää tehdä niin pieniä kätköjä ettei lokikirjaan mahdu merkintöjä? Vähän ihmetyttää kommentit että leimojen muste leviää kosteassa lokikirjassa. Märissä lokikirjoissa ei yleensä lyijykynämerkinnöistäkään saa enää mitään selvää. Omat kätköpurkkimme ainakin yritämme rakentaa niin että lokikirja pysyy kuivana ja lokimerkinnät pysyvät kunnossa. Muualla Euroopassa leimat, tarrat ja muut persoonalliset lokimerkinnät tuntuvat olevan paljon yleisimpiä ja lokikirjoja on hauskempi selata.
 5. Joo, hyvin toimii ainakin Coloradossa. Me on käytetty noita Eurooppaa kierrellessä, Etelä-Koreassa ja Kaliforniassa. Kaikkia teitä kartoista ei tietenkään löydy ja laatu vaihtelee alueittain, mutta esimerkiksi San Franciscossa kartat olivat tosi tarkat. Yleensä isoimmissa kaupungeissa kartta on tarkka, mutta heti kaupungin ulkopuolella alkaa tulla puutteita, kun ei kartoittajia ole niin paljoa. Kun ei joka reissua varten viitsi ostaa uusia karttoja niin OpenStreetMap on tosi kätevä.
 6. Me on käytetty C300:ssa ja taskulampuissa 2500 milliampeeritunnin AA-koon akkuja. Yksi lataus on yleensä riittänyt hyvin vähintään yhden päivän reippaaseen kätköilyretkeen ja repussa on ollut toinen pari varalla. Kätevää kun ei tarvitse koko ajan olla rahtaamassa kaupoista paristoja eikä tule roskaa käytetyistä. Eikä noiden kanssa tarvitse huolehtia muusta kuin lataamisesta. Jos kaikki vara-akutkin sattuisivat loppumaan kesken reissun niin ei muuta kuin kioskilta tai huoltoasemalta AA-paristot tilalle.
 7. Kokeileppa toimisiko Mobile Trail Explorer E90:ssä. Sitä voi käyttää OSM-karttojen kanssa ja sillä pystyy tallentamaan kuljetut reitit suoraan GPX-muodossa.
 8. OpenStreetMap on kyllä hieno juttu ja olisi hyvä jos mahdollisimman moni geokätköiljä innostuisi niitä tekemään! Moni varmaan ostaa kotiseuduiltaan tarkat maastokartat, mutta ulkomailla matkatessa ei yhden reissun takia viitsisi karttoihin kauheasti sijoittaa. Mekin harkittiin jonkun Euroopan karttapaketin hankkimista kesäreissua varten, mutta jää kyllä hankkimatta kun OSM-kartat ovat useimmissa maissa aivan riittävän tarkat. Esimerkkiä voi katsoa vaikkapa projektin syntysijoilta Englannista, jossa kartat ovat jo todella hyvät. Nämä OSM-kartat saa tosiaan helposti ainakin Garminin gepseihin, ohjeet löytyvät OpenStreetMapin wikistä. Euroopan ja Pohjois-Afrikan kartan Garminin IMG-muodossa voi ladata suoraan tästä (190 Mt). Tässä esimerkki OSM-kartasta gepsissä:
 9. No voi harmi - jos oikein noita valokuvia tulkitsin, niin itse matkalainen (se sininen metallirinkula) on jäänyt matkan varrelle ja vain bugitägi tuli perille Kyllä nyt on valokuvia tulkittu ihan väärin... Eli siis itse matkalainenkin pääsi turvallisesti perille. Osassa kuvissa taitaa jäädä sen laminoidun bugin tavoitelappusen taakse. Oli ihan fiksu veto lähettäjältä laittaa tuo lappu bugin mukaan, koska yleensä näiden tavoitteista ei ole mitään hajua kun niitä kätkössä näkee.
 10. TB1ATAJ, "Vantaa, Finland" Unite for Diabetes Travel Bug saavutti tänään itsenäisyyspäivän kunniaksi tavoitteensa!
 11. Useimmissa kirjastoissa lienee kyseinen paikallislehti. Olisi kylla mielenkiintoista lukea tuo juttu, mutta minun kirjastossani (Cary, North Carolina, USA) ei taida Hesaria loytya. Sitten kannattaa tutustua Helsingin sanomien digilehteen.
 12. Hej på dig! We found these caches in Stockholm on our way to Norway couple a weeks ago: GC11VTJ Finlandsparken Geocoin Exchange GCHDQH Frihamnen They're both located less than 1 km from the Värtan terminal. Althought there's not much to see in these locations.
 13. Meillä toimii Ubuntussa hyvin GeoToad ja GPSBabel -yhdistelmä. http://geotoad.sourceforge.net www.gpsbabel.org/
×
×
 • Create New...