Jump to content

sixoremenos

+Premium Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by sixoremenos

  1. Επίσης, δεν πρέπει να τις αφήνεις αφόρτιστες για μεγάλο διάστημα (πάνω από 2 μήνες) γιατί θα σου χαλάσουν κι ας είναι και καινούριες.
  2. Το travel bug έχει ως σκοπό αυτό που λέει και το όνομά του, δηλαδή να ταξιδεύει συνέχεια και όσο πιο μακρυά γίνεται. Δεν έχει νόημα να το κρατήσεις... Πιστεύω ότι θα σου το επιβεβαιώσουν και πιο έμπειρα από εμένα μέλη... Χρόνια πολλά για αύριο!
  3. Ναι, τώρα γίναμε ρεζίλι, λόγω ενός δημοσιογράφου που δεν ξέρει Αγγλικά... Όλα τα άλλα στην Ελλάδα είναι τέλεια και τώρα αμαυρώθηκε η εικόνα μας... Καλή χρονιά!
  4. Παιδιά, αν πάτε, βάλτε ένα και στο μνημείο στο Καλπάκι...
  5. ........................................................................ Ειδικα για αυτα τα μοντελα δεν ξερω λεπτομερειες,παντως σιγουρα να προτιμησεις Garmin. Πολυ φτηνο ειναι το Garmin Geko 201 με αυτο ξεκινησα τη "σταδιοδρομια" μου- αλλα δεν εχει χαρτες,παντως κανει καλη δουλεια και ειναι παμφθηνο... Αλλωστε αν εχεις στο αυτοκινητο σου ενα gps με το destinator πχ δεν χρειαζονται αλλοι χαρτες κατα τη γνωμη μου.. Πολυ καλος χαρτης Ελλαδος ιδανικος για την υπαιθρο με ενδιαφεροντα σημεια και χωματοδρομους ειναι της Αναβασης που στοιχιζει γυρω στα 350 ευρω.Μπορεις ομως να το βρεις σπασμενο στο διαδικτυο και να τον κατεβασεις.Χρειαζεται βεβαια μια καποια εμπειρια στην εγκατασταση του... Περισσοτερα θα σου πουν αλλοι συναδελφοι που διαθετουν παρομοιες συσκευες. Αυτη τη στιγμη χρησιμοποιω το Garmin colorado,ειναι βεβαια λιγο ακριβο αλλα κανει μια χαρα τη δουλεια του.. Παντως επ[ειδη εισαι καινουργιος θα σου ελεγα να ξεκινησεις με κατι φτηνο και μετα αναβαθμιζεις τον εξοπλισμο σου.... Κωστας Φίλε Κώστα, καλό θα ήταν να μην προτείνουμε λύσεις που είναι παράνομες. Φιλικά Βαγγέλης
  6. Νομίζω ότι έχει να κάνει με την ακρίβεια του GPS, αλλά και με το κατά πόσο είναι "καλιμπραρισμένος" ο χάρτης του Google Earth. Μου έχει τύχει να "σημαδεύω" γεωτεμάχια με ένα απλό PDA-GPS χρησιμοποιώντας ένα απλό πρόγραμμα (GPS Tuner) και μεταφέροντας τα στίγματα στο Google Earth, να "πέφτουν" όλα 15-20 μέτρα μετατοπισμένα τόσο οριζόντια όσο και κάθετα. Τρία πράγματα μπορεί λοιπόν να παίζουν ρόλο: 1. Η ακρίβεια του GPS 2. Το πόσο καλά είναι καλιμπραρισμένος ο χάρτης και 3. Η ακρίβεια του προγράμματος που χρησιμοποιείς για να μαρκάρεις τα σημεία που θέλεις. Από την άλλη, όποτε χρησιμοποίησα το PDA-GPS για να βρω ένα cache, η ακρίβεια ήταν σε επίπεδο του 1 μέτρου.
  7. Το καλύτερο από όλα είναι ο συνδυασμός και των 2 συσκευών. GPS συσκευή ικανή για σύνδεση με PC για downloading των caches και PDA για paperless geocaching, όπου μπορείς να έχεις συγκεντρωμένες τις πληροφορίες για όλα τα geocaches με quaries που έχεις από το geocaching.com. Γι αυτό μη βιαστείτε να ξεφορτωθείτε τα παλιά σας GPS, αφού με τον καιρό θα εκτιμήσετε πόσο πιο εύχρηστα είναι σε συνθήκες off-road. Ένα επίσης καλό πρόγραμμα για geocaching είναι το GPS TUNER (http://www.gpstuner.com/).
  8. Αν εννοείς εμένα, εδώ είμαι και δεν είχα ποτέ διάθεση για πλακίτσες... Αν διαβάσεις προσεκτικότερα τα posts μου, θα δεις ότι η πρόσκληση - πρόταση απευθύνεται σε όλους και απαιτεί τη συμμετοχή όλων όσων μπορούν και έχουν διάθεση. Θεωρώ πάντως ότι το post σου σκοπό έχει να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον ώστε να κάνω την αρχή.
  9. I have a "Unite for diabetes" travel bug that must reach the city of Utrera, Spain. I live in Athens, Greece and I wonder if someone who will travel to Greece could be interested to take this travel bug with him back home. Vangelis
  10. Σωστός! Έτσι σκεφτόμουν κι εγώ να είναι αυτά τα caches. Θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον και για τους τουρίστες...
  11. Ok, ευκαιρία να θυμηθώ και λίγο από τα μαθητικά μου χρόνια: 1ος άθλος: Το λιοντάρι της Νεμέας Η Αρχαία Νεμέα προσφέρεται, με το ναό του Δία να δεσπόζει στο τοπίο. 2ος άθλος: Η Λερναία Ύδρα Υπάρχει η περιοχή της Λέρνας (Αργολίδα) καθώς και η αρχαία Λέρνα με ανασκαφές. 3ος άθλος: Η Κερυνίτιδα έλαφος Η Αρχαία Κερύνεια εντοπίζεται στο σημερινό χωριό Μαμουσιά του Νομού Αχαΐας. 4ος άθλος: Ο Ερυμάνθιος κάπρος Και πάλι στη Αχαΐα (Αρχαία Ψωφίδα). Από ό,τι βρήκα στο δίκτυο, πρόκειται για πανέμορφη τοποθεσία (http://www.antroni.gr/) 5ος άθλος: Η κόπρος του Αυγεία (πιφ!) Αρχαία Ηλίς (Ολυμπία) 6ος άθλος: Οι Στυμφαλίδες όρνιθες Το μόνο μέρος που έχω επισκευτεί. Πανέμορφο τοπίο, με αρχαία χαλάσματα (και όπως προείπα, καταπληκτικές ταβέρνες). Από εκεί, η λίμνη του Δόξα απέχει περίπου 45 λεπτά. Ωραία μονοήμερη εκδρομή από την Αθήνα. 7ος άθλος: Ο ταύρος της Κρήτης Το πεδίο ελεύθερο για όλο το νησί, με προτίμηση στα Μινωικά κέντρα. 8ος άθλος: Τα άλογα του Διομήδη Αρχαία Άβδηρα (Νομός Ξάνθης). 9ος άθλος: Η ζώνη της Ιππολύτης Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να βρω την τοποθεσία σύμφωνα με το μύθο. Καμμιά ιδέα; 10ος άθλος: Τα βόδια του Γηρυόνη Γιβραλτάρ! 11ος άθλος: Τα μήλα των Εσπερίδων Ok, αυτό ας το αφήσουμε, ούτε ο Ηρακλής δεν έμαθε ποτέ πού βρισκόταν ο κήπος... 12ος άθλος: Ο Κέρβερος Ακρωτήριο Ταίναρο (Νομός Λακωνίας). Για χάρτη των τοποθεσιών, υπάρχει αυτό το πολύ καλό site: http://www.perseus.tufts.edu/Herakles/maps.html Μόλις χθες βρήκα και τα 2 πρώτα μου caches και είμαι φουριόζος! Βαγγέλης
  12. Καλή χρονιά! Είμαι πολύ καινούριος στο "παιχνίδι" αυτό (ακόμα δεν έχω βρει κανένα cache) αλλά θα ήθελα να προτείνω μια ιδέα για "θεματικό" geocaching στην Ελλάδα (και όχι μόνο). Χωρίς πολλά λόγια, η ιδέα μου είναι η εξής: Όλοι γνωρίζουμε για τους 12 άθλους του Ηρακλή. Γιατί δεν τοποθετούμε από ένα ή περισσότερα caches στις τοποθεσίες που έγιναν αυτοί οι άθλοι; Στο Ταίναρο για παράδειγμα (η είσοδος του Άδη) έχω την εντύπωση ότι ήδη υπάρχει ένα cache. Η Στυμφαλία είναι ένα ακόμη εξαιρετικό σημείο και γενικά πιστεύω ότι προσφέρονται σχεδόν όλες οι τοποθεσίες. Φανταστείτε να τοποθετηθεί κάποιο cache και στο Γιβραλτάρ... Μια ιδέα έριξα... Περιμένω όμως σχόλια... Εγώ θα προσπαθήσω να τοποθετήσω τέτοια caches με την πρώτη ευκαιρία που θα επισκεφτώ την ιδιαίτερη πατρίδα μου (Κόρινθο): Στυμφαλία με γουρουνόπουλο στα κάρβουνα και Νεμέα για καλό κρασάκι... Και πάλι καλή χρονιά σε όλους σας! Βαγγέλης
×
×
  • Create New...