Jump to content

Mark-X

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mark-X

  1. Το GPS πουλήθηκε - δε βλέπω επιλογή διαγραφής του topic (ή μήπως δεν έψαξα αρκετά?)
  2. Διευκρινίζω ότι: TopoNavigator = το "Ολοκληρωμένο Σύστημα Πλοήγησης" και ψηφιακός χάρτης της Ελλάδος της "ΑΝΑΒΑΣΗΣ" και ότι το πακέτο (GPS + TopoNavigator) δίδεται στην τιμή των 100 ευρώ.
  3. Σε άψογη κατάσταση (στο κουτί του), ελάχιστα χρησιμοποιημένο, με extra θήκη. Τιμή: Θα συζητηθεί με τον ενδιαφερόμενο, υποθέτω γύρω στο 50% αντίστοιχης σημερινής συσκευής...(?) Παρακαλώ στείλτε p. message.
  4. Τι κρίμα, την ωραιότερη χώρα του κόσμου οι κάτοικοί της να την έχουν μετατρέψει σ' έναν απέραντο σκουπιδότοπο (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και σ' ένα πεδίο καταστροφικών ανταγωνισμών όπου ανέκαθεν κυριαρχούσε ένα θανάσιμο μείγμα γαϊδουριάς και βλακείας...
  5. Though I haven't been very active in the sport recently, it's true I have stopped using my Garmin GPSr in favor of my iPhone Geocaching application, which I find more handy... However, after updating to the current version I have been facing the same problems you are describing above (in fact I have mailed Geocaching.com accordingly...) Let's hope they will take care of these problems in the next update!
  6. Εγώ πάντως όταν πάω για τζιοτσάτσινγκ σε κάνα βουνό πετάω πολύ σκουπίδι εδώ και εκεί,στα τέτοια μου.Όι Δήμοι τόσους δημοτικούς υπαλλήλους έχουν και τα ξύνουν,να τους βάλουν να καθαρίζουν χαχαχαχαχαχαχαχα Αγαπητέ giannhs1983, υποθέτω ότι τώρα θα κατάλαβες... Καλά να πάθεις, που εξακολουθείς να είσαι φρέσκος και αφελής στα 28 σου (υποθέτω, κρίνοντας από το username σου...) Ενώ εγώ, τώρα στα 72 μου, έχω πάψει προ πολλού να ελπίζω γι' αυτό τον τόπο στον οποίο είχα την ατυχία να γεννηθώ και να ζήσω... Κι αφού δεν εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία που είχα κάποτε να ρίξω μαύρη πέτρα πίσω μου, είμαι τώρα υποχρεωμένος να υφίσταμαι (στο δρόμο, στο λεωφορείο, στην εξοχή, στις δημόσιες υπηρεσίες κλπ κλπ) "Έλληνες" σαν τον τύπο που σου απαντά πιο πάνω... Περαστικά μας! Εσύ τουλάχιστον μπορείς να σκεφτείς το μέλλον σου, όσο έχεις καιρό...
  7. OFF TOPIC ! Μπορείς εάν θέλεις να κάνεις διαφήμιση στο εν λόγω τηλέφωνο, να ανοίξεις νέο θέμα ώστε να ξέρει η εν λόγω εταιρεία σε ποιόν να στείλει το χρήμα. Ηρέμησε, YanniG! Μάθε ν' ακούς και τις απόψεις των άλλων και ν' αναγνωρίζεις τα λάθη σου! Τo θέμα της εφαρμογής της Groundspeak για το iPhone είναι άκρως ενδιαφέρον για τους ασχολούμενους με το Geocaching (ρίξε μια ματιά στα σχετικά topics των Groundspeak Forums!) Όσο για την αμοιβή μου από την εταιρία... ασφαλώς και η Apple έχει ήδη τα στοιχεία για να πιστώσει το λογαριασμό μου και δε θα περίμενε να τα μάθει από το ελληνικό forum!
  8. Εκτός του GPS, το iPhone προσφέρει την ειδική εφαρμογή της Groundspeak με την οποία μπορείς επιτόπου να δεις τι caches και σε ποια απόσταση υπάρχουν γύρω σου, να διαβάσεις περιγραφή, hints, πρόσφατα logs, να δεις φωτο, να οδηγηθείς με την πυξίδα, ακόμα και να συνδεθείς online και να κάνεις log την επίσκεψή σου ενώ ακόμα βρίσκεσαι εκεί...
  9. Just as I was ready to post believing I held the record (71)!
  10. View from the two caches hidden in Meteora, Greece: GCGJ59 "Meteora" and my own GC123CO "Meteora Rocks" (Transfered from an older thread...)
  11. Hi! Two more from Greece: The view from the two caches hidden in Meteora (GCGJ59 "Meteora" and my own GC123CO "Meteora Rocks"):
  12. Αγαπητοί φίλοι, Το θέμα αυτής της συζήτησης, που μόλις τώρα έτυχε να δω, ομολογώ ότι μ' έκανε κάπως... ν' απορήσω! (Παρ' όλο που δεν είμαι από τους ιδιαίτερα δραστήριους στο σπορ - αλοίμονο, έχω ήδη "πατήσει" τα 70... - μπορώ να πω ότι εξακολουθώ να είμαι από τους πιο ενθουσιώδεις και το θεωρώ μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις μου - όσο ακόμα μπορώ να το συνεχίζω...) Η απορία μου οφείλεται στο ότι εγώ πάντα απολάμβανα την τοποθέτηση ενός καινούριου cache περισσότερο κι από τα πιο ενδιαφέροντα "finds" και πάντα είχα το... φόβο μήπως ήταν... προκλητικό να βάζω καινούρια "κουτιά" ενώ δεν είχα και τόσο πολλά "finds" στο ενεργητικό μου! Άλλωστε, από τα διεθνή στατιστικά στοιχεία των παικτών έβλεπα πάντα μικρό ποσοστό (ή και ανύπαρκτα!) "hides" σε σχέση με τα "finds" (π.χ. οι δύο πιο οικείοι σε μένα ξένοι παίχτες schnuffel και massimo έχουν αυτή τη στιγμή αναλογία finds/hides 2066/4 και 3979/12 αντίστοιχα!) Το δισταγμό μου επίσης ενίσχυε η σκέψη ότι υπάρχει φόβος να... γεμίσουμε τον τόπο με κακοσχεδιασμένα και κακοσυντηρημένα "κουτιά" και ότι ίσως ήταν καλύτερα τα "λίγα και καλά". Βέβαια, διαβάζοντας τα παραπάνω κατανοώ το πρόβλημα όσων... τα έχουν βρει όλα και θέλουν να μπαίνουν καινούρια για να συνεχίζουν το παιχνίδι... Καταλήγω στο ότι συμφωνώ με την προτροπή για τοποθέτηση νέων caches, αλλά όχι με τους αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις (αλήθεια, θα ήταν κάτι τέτοιο συμβατό με τους κανόνες της Groundspeak...?) που και την ευχάριστη διάθεση κάποιων παικτών θα μπορούσαν να χαλάσουν και στην περίπτωση των (πολυπληθέστερων!) ξένων δε θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογή!
  13. Φίλοι ...γεωαναζητητές, Θερμές Ευχές σε όλους! Καλή Χρονιά! Με πολλές επιτυχίες και ευχάριστες περιπέτειες! (Είμαι ακόμα... εν ζωή, παρά τη μειωμένη μου δραστηριότητα...)
  14. Διότι, κατά τη γνώμη μου, από τη στιγμή που το geocaching θα πάψει να είναι αυτό που είναι, δηλ. ένα παιχνίδι/σπορ που αποβλέπει, μεταξύ άλλων, και στην προσέγγιση, φιλία και συνεργασία ανθρώπων από διαφορετικές χώρες και χρησιμοποιηθεί ως μέσο πολιτικών ή εθνικών (έστω και δικαιολογημένων!) επιδιώξεων και καβγάδων, θα χάσει την ουσία του, θα μπασταρδέψει και θα ξεφτίσει! Φανταστείτε να κάναμε και κάποια κέρματα σχετικά με τις ελληνοτουρκικές διαφορές (πολύ σοβαρότερο θέμα!) ή με τα δίκαια των ελληνοκυπρίων (και να μας απαντούσαν με αντίστοιχα κέρματα οι Τούρκοι geocachers... κάτι σαν αυτούς τους κρετινίστικους καβγάδες με τα βιντεάκια που σίγουρα θα έχετε δει στο YouTube!...)
  15. Αγαπητοί φίλοι, Η Αυστριακή geocacher schnuffel που επισκέφθηκε πρόσφατα την Αθήνα είχε την ιδέα ενός δίδυμου mystery cache σε Αθήνα και Βιέννη που απαιτεί τη συνεργασία μεταξύ δύο geocachers από τις δύο πόλεις. Ιδέα και εκτέλεση της schnuffel κι εγώ προσφέρθηκα να βοηθήσω, κυρίως ως προς το maintenance. Το ελληνικό κομμάτι του διδύμου είναι το GC1NG4C "Greek-Austrian-Friendship-Cache". Ήδη ο Αυστριακός geocacher Guenti μου έγραψε ζητώντας Έλληνα geocacher για σχετική συνεργασία. Αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του: http://www.geocaching.com/profile/?guid=2e...8c-8d4ece392fcd Με τους... συναδελφικούς μου χαιρετισμούς, Mark-X
  16. Maybe you would have better chances posting your question to the greek section of www.tripadvisor.com
  17. Αγαπητοί φίλοι, επιτρέψτε την παρέμβαση κι ενός μεγαλύτερου στην ηλικία. Το θέμα αυτό ως γνωστόν συζητήθηκε και προ καιρού και (ευτυχώς!) είχαν επικρατήσει οι ψυχραιμότερες απόψεις και δεν αποφασίστηκε η (τραγελαφική, κατά την άποψή μου) ενέργεια να τιμωρήσουμε τον εαυτό μας επειδή κάποιοι δεν κατανοούν (ή δεν έχουν τη δυνατότητα να ικανοποιήσουν) το αίτημά μας (Μην ξεχνάμε ότι καλώς ή κακώς οι περισσότερες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας αναφέρονται σε Μακεδονία και όχι FYROM). Αναρωτιέμαι τι μεσολάβησε και ξαναθέτουμε το ζήτημα. Ίσα ίσα που τώρα, μετά τα διαδραματισθέντα στο Βουκουρέστι, οι προοπτικές είναι καλύτερες. Αλήθεια, υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι θα σκοτιστεί κανείς αν καταργήσουμε τα cache μας? Οι μόνοι που θα θιγούν είναι οι 5-10 active Έλληνες geocachers, οι δε ξένοι επισκέπτες απλούστατα θα πιστεύουν ότι βρίσκονται σε μια χώρα πιο καθυστερημένη από τα Σκόπια και την Αλβανία... Τέλος επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι μεγαλύτερη ζημιά από τους ξένους που αποκαλούν τη FYROM Μακεδονία προξενούν στην πατρίδα μας όσοι από μας τους Έλληνες συστηματικά υποβαθμίζουν και καταστρέφουν το περιβάλλον (σίγουρα οι geocaching εξορμήσεις σας σάς αποκαλύπτουν καθημερινά το αίσχος της βρομιάς, εγκατάλειψης, αδιαφορίας και ανευθυνότητας) ή όσοι με τη συμπεριφορά τους (βλέπε π.χ. συνθήκες οδήγησης σε πόλεις και εκτός) μας κάνουν καθημερινά να υποφέρουμε και να ντρεπόμαστε.
  18. Σ' όλους τους φίλους geocachers-γεωαναζητητές (!?) ΘΕΡΜΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ! Mark-X (+Beta)
  19. Με την ευκαιρία του meeting στέλνω στους φίλους geocachers τους χαιρετισμούς μου κι ακόμα τις ευχαριστίες μου σ΄όσους διαθέτουν χρόνο και κέφι για το καλό του "αθλήματος": Αντώνη (Forum), όσους εργάστηκαν για το First Greek Geocoin, yiannisp για την προσπάθεια με τα recent logs... Ο ίδιος δε θα μπορέσω να έρθω (ίσως αποτελούσα παραφωνία στην ατμόσφαιρα λόγω... χάσματος γενεών!)
  20. Αντί να περιμένουν από τον έναν ή τον άλλο θίασο, μήπως θα 'πρεπε οι θεατές να αντιληφθούν ότι η επιτυχία της παράστασης εξαρτάται από τους ίδιους και ότι αν δεν ξυπνήσουν από το λήθαργο του ατομικισμού κι οχαδερφισμού, την ανευθυνότητα, τεμπελιά και κουτοπονηριά, σωτηρία δεν υπάρχει, όσα αυθαίρετα εξοχικά κι αν μπορέσουν να χτίσουν στα βρομισμένα μας δάση, στις καταπατημένες παραλίες και τα μπαζωμένα ρέματα, όσο εντυπωσιακό SUV κι αν διαθέτουν...
  21. Thanks for reply. My post is simply meant to inform possibly interested geocahers who plan visiting Greece...
  22. Dear Geocaching Friends, Sorry I won't be able to come (anyway, it seems it would be bad for my zacharon!...) Greetings and Best Wishes to All! Mark-X
  23. Elton is starting his Pilgrimage (see T.B. with Ref. No TB1588Z) from "Osios Loukas", a cache hidden near the famous Byzantine Monastery, not far from Delphi, in Central Greece. Who will help him realize his goal?
  24. This is to inform fellow-geocachers from Spain that a Unite For Diabetes T.B. dedicated to the city of Torre del Campo was placed today in a cache not far from Athens, Greece. Its goal is "to raise awareness of diabetes by traveling to Torre del Campo and within Torre del Campo, collecting photographs and geocaching logs along the way". You will be able to follow the itinerary of this TB by visiting the relevant site (Reference: TB1C38B) and adding it to your watchlist. Maybe some Spanish geocacher visiting Greece or a geocacher from Greece planning to visit Spain will want to help it towards attaining its goal... Greetings from Athens, Mark-X
×
×
  • Create New...