Jump to content

haksu10

+Premium Members
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by haksu10

 1. Aluksi: Lämpimästi tervetuloa, arvoisa FGR4!

   

  No olisihan se mukava tietää. Miksi ei?
  Eikös se ole vielä mukavampi kun me voidaan kehitellä toinen toistaan päättömämpiä teorioita kun me tota arvuutellaan. FGR4:n henkilöllisyyden paljastaminen pilaisi koko jutun :rolleyes:

   

  Hmm, jos se onkin tonny... tai Yrjömäki... vai peräti Ville Saari itse :rolleyes:

   

  No, sallittakoon ja kunnioitettakoon FGR4:n päätöstä mikäli haluaa pysyä "piilossa".

   

  Omasta mielestäni toki tilanne, jossa henkilöt hienojen tarkastajanimimerkkien takana ovat tunnettuja on vallan hienoa. Tämä toisaalta kertoo siitä ettei mitään salailtavaa ole, että tarkastajat luottavat ettei kätköilijät lähetä kirjepommeja :rolleyes: ja ennen kaikkea tällöin tarkastajat eivät ole vain byrokraattisia kumileimasimia vaan olemassa olevia kätköilyharrastajia.

   

  Kun kuitenkin aika ajoin kritisoidaan geocaching.comin monopoliasemaa kätköilyssä, premium-maksuja jne. niin mikäli tarkastajat eivät olisi tulleet "ulos kaapista" uskoisin että asenne olisi vielä Orwell-maisempi.

   

  Hyvä on, myönnettäköön myös että jostain syystä myös perinteinen uteliaisuus nostaa päätään, kuka tämä salaperäinen herra (tai vallan rouva?) onkaan :D

 2. Eikö tämä kuuluise enemmän geocache.fi foorumille?

   

  Lokiseurannassa ei näy kun 40 mutta lokkausmäärissä näkyy.

  Mikähän tässä on. Toivottavasti haksu10(GC.FIn ylläpitäjä) löytää tämän täältäkin.

   

  Kiitos .. laitainpa sinnekin jos vaikka saisi tuohon sitä kautta selvyyttä. Minä kun en tuota suomalaista foorumia ole edes käyttänyt.

   

  Jep, onneksi tämä viestiketju löytyi ja selvisi missä virhe on (tarkastin kyllä lokiseurannan määrän ja siellä kaikki oli oikein joten luulin ettei enää olisi virhettä).

   

  Nyt tuo määrä on korjattu. Syynä oli se että jossain vaiheessa on ollut tuo 41 löytöä ja mikäli ei kätköile ei myöskään tietoa mahdollisesta muuttuneesta määrästä kulje geocaching.comista geocache.fi:hin ja näin ollen virhe ei ollut korjaantunut. Eli kannattaa siis kätköillä :huh:

 3. Ja Nokian Uutisisissa oli 27.2.08 peräti 3/4 -sivun juttu kätköilystä, mannekiinina Zamdee :)

   

  Juttu oli vallan hyvin kirjoitettu ja asiapitoinen, kirjoittajalla Johanna Hulkolla onkin aiheesta laajaa asiantuntemusta koska kuuluu myös kätköilyyn hurahtaneisiin :)

 4. a-haaaaaaa... No tuo tieto saattaakin unesi aivan toiseen valoon... Täytyypä miettiä koko homma alusta asti uudelleen B)

   

  Ainakin TiiRa nimenä voisi viitata tiirailuun, mikä ilmentää alitajuisia voeyristisia piirteitä... :blink: no joo antaapi olla <_<

   

  Aina ei voi onnistua - ei edes joka kerta :)

   

  Mutta erittäin hyviä tulkintoja on Haaskalintu kyllä tehnyt - myös hyvin kohdalleen osuvia :) Siispä suuri kiitos nautinnollisista tulkinnoista!

   

  Osumisesta puheen ollen (heh, miten surkea aasinsilta :) totean että jos joku osuu Nokialle ensi viikonloppuna niin lauantaina 21.7. klo 13 alkaen on epävirallinen kätköilijöiden yhteenkokoontuminen muuttoni merkeissä. Lisää tietoa asiasta tältä sivulta.

   

  Vaikkakin muutto on toki se pääasia niin vallan mukavaa on jos tapaa sekä uusia että ennenkin tavattuja kätköijöitä. Mukaan on jo joitain ilmoittautunut ja myös tuttavapiiristäni olen jotain saanut haalittua joten uskon että muutto menee siinä sivussa eikä kovin raskaaksi muodostu.

   

  Mukaan saa siis tulla jos ei ole parempaa tekemistä :)

 5. Jaa, täytyypä itsekin viime yön "unelmia" kirjoitella ylös.

   

  Ilmeisesti kaikki Suomen kätköilijät - minä mukaanlukien - olivat etsimässä kätköä Nokialla sijaitseva pitäjänsillan alta. Silta oli hyvin matala ja pitkä ja sen alla täytyi edetä ryömien. Omituista sillassa oli se, että sillan suuntainen betonituki oli koko matkalta tuettu maahan vieri vieressä olevin mustakantisin muovisin kätköpurkein.

   

  Kukaan ei oikeaa purkkia vielä ollut löytänyt joten ryömin perimmäiseen koloon asti. Sieltä löytyi regular-koon sininkantinen kätköpurkki joka osottautuikin oikeaksi kätköksi. Huutelin kaikille sillan alla oleville (silta oli tällä välin noussut korkeuksiin ja sen alla oli hyvin seisomatilaa) että kirjoitan kaikkien nimet purkin lokikirjaan. Muutaman tutun nimen jälkeen huomasin että homma on mahdottoman suuri.

   

  Vilkaisin uudelleen nyt mikrokokoiseksi muuttuneeseen purkkiin ja huomasin yllättäen että siellä oli suuri nippu paperinpaloja joissa jokaisessa oli sama koodi. Uskomatonta mutta totta, tällä koodilla oli mahdollista tehdä loggaus purkin lokikirjaan kotoa käsin. Siispä laitoin muutaman paperin kiertämään jotta väki sai niistä kopioida koodin itselleen.

   

  Silloin taaru saapui töistä paikalle, ja esitteli minulle töistä saamaansa monta metriä kanttiinsa ollutta keinonahkapalaa. Taaru oli saanut ottanut tämän mukaansa työpaikaltaan jossa siitä oli pieni pala otettu käyttöön johonkin tarkoitukseen.

   

  Hetken mietin lompakon tekemistä keinonahkasta mutta oli aika mennä nukkumaan. Siispä niin minä kuin muutkin kätköilijät jäimme nukkumaan sillan alle makuupusseihin. Harmittelin mielessäni että jokaisella on eri heräämisaika laitettu herätyskelloihin joten nukkumisesta ei taida tulla mitään.

   

  Nukkumisesta ei tosiaan tullut mitään - koska tämän jälkeen heräsin oikeasti :D

   

  Mielenkiintoista on se miten suoraan tähän uneen olivat eilen mietteissä olleet purkit löytäneet. Mietin eilen omaa Pitäjänsilta -kätkö joka olikin unessa tapahtumapaikkana. Samoin mietin paria ryömittävällä edettävää kätköä joista toisella oli kätköilijät oletettavasti makuupusseissa nukkuneet. Pisteenä iin päällä olikin yksi multi, jonka alkupisteen mikropurkki paperipalanippuineen uneen ilmaantui.

 6. Yritin rekisteröityä tuonne http://www.geocache.fi:hin, mutta yrittäessäni rekisteröityä en pääse kirjoittamaan mitään vaan päädyn vain sivulle http://www.geocache.fi/stat/ ja jonkun Haksun tilastoihin.

   

  Hmm, kuulostaa siltä että teet jotain väärin... tai tietysti voi olla vikaa mun tuotoksissakin.

   

  Mutta testasin ja itse sain testitunnukset rekisteröityä.

   

  Kokeile siis näin:

   

  Mene sivulle http://www.geocache.fi/sethome.php

  - Kirjoita Kätköilijänimimerkkisi -ruutuun oma nimimerkkisi

  - Kirjoita Haluamasi salasana -ruutuun haluamasi salasana

  - Täytä halutessasi myös muita tietoja (niitä tosin voit myöhemminkin täydentää)

  - Paina Tallenna

   

  Tämän jälkeen pitäisi päästä oikean ylälaidan ruutuihin tiedot antamalla sisään.

 7. No eikös tuo ole epistä? Sama jos huijaisi pasianssissa.

  D5 kätköllä soittaa 2 minuutin jälkeen, niin D pitäisi olla 0,5...

  Tai T5 kätköllä loggaa käteen tuodun kätkön niin T pitäisiolla 0,3.

   

  Itse olen kerran tai pari kyllä kysellyt pikkuvinkkejä joidenkin mysteerien ratkaisuun, mutta purkkien sijaintiin en, enkä kysy! Mutta jos joku haluaa "huijata pasianssissa", niin minun puolestani tehköön niin. Their loss, kuten Lontoossa sanottaisiin.

   

  Hienojen paikkojen näkeminen ja kokeminen on kuitenkin se geokätköilyn suola. Rasian löytyminen on sitten varmaan se pippuri eikä sitäkään sovi väheksyä.

   

  Kas, viimein taas aihe jossa jokainen saa esittää oman oikean mielipiteensä ja kaikki muut ovat väärässä :(

   

  Itse luulin että geokätköilyssä on kyse kätköjen etsimisestä (ja löytämisestä) ja kaikki muu on sitten plussaa, kuten hienot paikat ja/tai näköalat (joita tosin kaikki purkit eivät kyllä tarjoakaan).

   

  Itse kyllä kysyn apua myös purkin sijaintiin jos se ei normaalisti tunnin etsinnänkään jälkeen löydy, syystä että yleensä (nykyään) on syynä se että purkki on kadonnut. Kun paikka, missä purkin pitäisi olla, selviää, voi suoraan laittaa lokiin että purkki on kadonnut sen sijaan että piilottaja odottelee päiviä-viikkoja kunnes kertyy niin monta DNF:ää että epäilys herää katoamisesta. Tästä on siis hyötyä itseni lisäksi myös monelle muullekin kätköilijälle.

   

  Samoin jos olen ratkonut mysteeriä tuntitolkulla mutta tarvitsen sen pienen potkaisun oikeaan suuntaan niin kyllä vinkkiä kyselen ja samassa tilanteessa myös sitä annankin. Erittäin tarpeellista apu on siinä tilanteessa että luulee löytäneensä oikean teorian mutta mysteeri ei vain ratkea. Tällöin toiselta saatu tieto siitä että on täysin hakoteillä auttaa nollamaan ajatukset ja aloittamaan muun ratkaisukeinon etsinnän.

   

  Purkkeihinkin annan vinkkiä jos kätköilijä tunnin etsinnän jälkeen epätoivoisena apua tarvitsee, mutta en tietenkään anna jos soittaa menomatkalla että on menossa tätä ja tätä purkkia katsomaan ja haluaa valmiiksi tietää missä se on. Sekä omat avunpyyntöni että muiden kätköilijöiden minulle esittämät avunpyynnöt ovat niitä viimeisiä hätähuutoja kun on vain omat resussit kätkön suhteen lopussa. Eipä minulta ainakaan kertaakaan ole ajankuluksi apua kyselty :mad:

   

  Hmm, vielä tulee mieleen myös tilanne jossa esim. kaksi kätköilijää, huimapää ja pelokas, lähtevät kätköilemään. Reissu menee hienosti ja molemmat saavat löytöjä kunnes tullaan T5-kätkölle. Miten on toimittava?

   

  A) herra huimapää käy loggaamassa purkin, pelokas nuolkoon näppejään.

  :D herra huimapää hakee purkin jotta pelokaskin sen saa logata.

   

  Itse toimin vaihtoehdon B mukaisesti koska tapanani ei ole välimerkin seksuaalinen hyväksikäyttö...

   

  Jep, olkaa hyvä - tässä taas lisäkriteereitä tästä aiheesta kehittyvää sotaa varten :(

 8. Itselläni on vasta kertynyt yksi GSM-puhelin, joka löytyi aidan ali mennessä kohden kätköä ja kaappasin taskuun olettaen hajonneena metsään heitetyksi.

  Kotiin päästyäni tarkistin että puhelin kuitenkin menee päälle ja aivoissa jokin liikahti, niinpä kätkön aiempia loggauksia katsomaan... ja noin viikko aiemmin edellinen kävijä oli kadottanut reissullaan GPS:n ja tämä kätkö oli yksi mahdollinen mihin se oli kadonnut.

  Niinpä varmistus kätköilijälle että on sama puhelin ja niinpä puhelin postin kuljettamana tavoittikin omistajansa :rolleyes:

 9. Hei,

   

  ja kiitokset, kiitokset eli siis suurkiitokset kaikista kiitoksista!

   

  Hyvä että sivusto on mieleinen, ja täytyy myöntää että jopa itse uskalsin lähteä viime viikonloppuna kätköilemään sivuston tietojen pohjalta kun sain tulostusnäkymän kätkotietosivulle valmiiksi ja kartan sekä listauksen paperille mukaan :D

   

  Kas, tekstin valmiiksi saatuani totesin että rönsyilin ajatuksieni kanssa asioihin, mitä kukaan ei kysynyt ja mitkä eivät ehkä edes kiinnosta... ja vielä turhan virallisella sävyllä... nooh, voi kuitenkin allaolevan koittaa lukea jos ei nukahda kesken :D

   

  Purkkien sijannin näyttämisen suhteen on tosiaan ongelmana se, ettei aivan tarkkaan voi paikkaa näyttää juuri Geocaching.com:n ehdoista johtuen, mutta virhekertoimeksi pyrin valitsemaan sellaisen että kartalla pääsisi niin lähelle kätköä että loppu onnistuu sitten GPS-laitteella.

   

  Sinänsä pyrkimys on tarjota Suomalaisille kätköilijöille apua mutta kätköjen osalta siten että oma sivustoni toimii vain apuna ja varsinaiset tiedot joutuu hakemaan Geocaching.com-sivustolta, koska kuitenkin viimeksi mainittu sivusto on kaupallinen ja näin toimien toivon mukaan "en astu varpaille" vaan päinvastoin ohjaan lisää käyttäjiä sivustolle.

   

  Siltä osin kuin Geocaching.com ei mahdollista tietojen saamista ollenkaan tai tarpeellisessa muodossa, kuten tilastoja Suomalaisista kätköilijöistä tai loggauksista, tietoja tarjoan laajemminkin ja lisääkin informaatiota on tulossa.

   

  Suuri osa sivuston parannuksista onkin jo tullut toiveena käyttäjiltä, ja lähes kaikki toiveet on ollut mahdollista toteuttaakin, ja loputkin on vielä harkinnassa jos niiden toteutus on mahdollista.

   

  Lisääkin toiveita ja palautetta saa lähettää ja mahdollisuuksien mukaan toiveet toteutan jos ne ovat mahdollisia sekä a) edellämainittujen kriteerien :D käytössä olevan materiaalin c) palvelintehokkuuden ja tietokantakyselyiden nopeuden nimissä (jotkut ominaisuudet on joutunut hylkäämään testivaiheeessa koska ei ole ollut mahdollista millään toteuttaa ilman liian pitkiä odotusaikoja...)

   

  Sivusto onkin nyt nopeutunut alkuajoista huomattavasti kehittyneiden tietokantarakenteiden ja vain tarvittaessa kannasta päivittyvien staattisten sivujen myötä. Samalla on saanut vapautettua lisää kapasiteettia taas uuden tiedon rouskuttelemiseen :)

   

  Muutama hitausvaihe/katkos on palvelimen kohtaloksi osunut kehitysvaiheessa. Pahoitteluni niistä, on ollut pieni mutta kriittinen virhe jonka johdosta palvelin on ajautunut ylikuormitukseen. Jälkimmäinen katkoksessa koko palvelin häipyi täydellisesti näkyvistä ja vaikkakin parin tunnin jälkeen pääsi takaisin ylös, oli osa palvelimesta yllättäen "kuollut" ja asian huomasi vasta myöhemmin kun tietojen päivittymistä ei enää tapahtunut.

   

  Mutta kehitys kulkee eteenpäin ja koitan tätä käsistä lähtenyttä "pientä" projektiani kehittää yhä parempaan suuntaan :D

   

  Kiittäen,

  haksu10

 10. We have watched the TB Lunde at the Tb hotell for a while.

  It wants to go to all the nordic countires.

  Is there a finnish Geocacher who is willing to recive this by snail mail and put it in a finnsih cache ?

  If not I will bring it back to the Tb hotell at Bergen Airport Flesland

   

  Would appriciate any help here B)

  If you can just give me your adress by PM and i will mail it on monday Morning

   

  Hi, and sorry bad english...

   

  But i can receive TB's (and more if somebody want send coins/tb's for Finnish cache)

   

  Address for sending is:

   

  Haksu

  PL 107

  37101 NOKIA

  FINLAND

×
×
 • Create New...