Jump to content

martinus1000

+Premium Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by martinus1000

  1. Ik heb mijn exemplaren bij de geocachingshop gekocht; http://geocachingshop.nl Aardig wat keuze en vlotte levering.
  2. Daar kan ik alleen maar bij aansluiten! Dat kan trouwens gewoon volgens de methode die ik beschreef. Wanneer ik lekker een hele dag op stap ga en meerdere caches bezoek, dan zet ik vaak ter plekke even een trefwoord als opmerking. Thuis als ik de caches dan log, zie ik het trefwoord weer staan en weet ik de bijzonderheden wel weer en kan ik een passend logje schrijven.
  3. Dat kan inderdaad gemakkelijker :-) Sluit je Dakota aan op de PC, log in op geocaching.com, kies in het menu onder jouw profiel voor " Import fieldnotes". Kies daar voor "Upload from a GPS handheld device". Zoek vervolgens je Dakota op, en kiest het bestandje met iets van visits in de naam. Importeren en je hebt ze allemaal klaar staan om te loggen. Suc6!
  4. Wij gebruiken al een tijd c:geo. Gratis app, werkt perfect. Je kunt er caches mee zoeken en downloaden, maar ook complete gpx bestanden mee importeren.
  5. Het grootste probleem van geocachen met een telefoon is de beperkte tijd die je met een accu kunt doen. Wij gebruiken zelf een GPS ( Dakota20 ) met aanvullend de telefoon met achtergrond informatie. Soms is de leesbaarheid van de cache informatie op de GPS niet ideaal door de gebruikte opmaak. Foto's zijn op de meeste GPSsen sowieso al niet zichtbaar te maken. Juist de combinatie werkt perfect. Trouwens voor een multi printen we toch nog vaak de info uit, is net wat gemakkelijker. Dan kun je ook gelijk aantekeningen maken. Voor de GPS gaat zeker niet op " hoe duurder hoe beter. De allergoedkoopste hebben wat beperkingen op gebied van te laden kaarten, daarna gaat het al snel over de grootte van het display, ingebouwde camera etc.... Dus zaken die afhankelijk zijn van persoonlijke voorkeuren. Qua nauwkeurigheid maakt het allemaal niet echt uit. Bij oudere of echt budget modellen mis je soms wat tools, maar dat kun je ook weer met de juiste app op je telefoon oplossen.
  6. Het scheelt al een stuk wanneer je weet dat het een nano is. In heel veel gevallen wordt dan het magneetje gebruikt en wordt je keuze beperkt tot metalen voorwerpen. Mijn ervaring is dat je een nano's vaak sneller voelt dan ziet. Wanneer je met je vingertoppen iets voelt bewegen .... Bovenstaand gaat overigens niet altijd op, er zijn altijd weer creatieve co's die kans zien iets anders te verzinnen :-)
  7. Na een eerste verkenning is het ook zeker handig om de apparaatjes even in handen te hebben. Een bezoekje aan een winkel die ze op voorraad heeft is prettig. Ik twijfelde zelf tussen touchscreen en knopjes, die keuze bleek toen ik ze echt in handen had ineens niet zo moeilijk. (Het is een Dakota 20 geworden ) Suc6!
  8. Je zou eens kunnen kijken bij de GPS instellingen, onder Systeem, of GPS op normaal staat. Misschien staat deze op WAAS, dat is nauwkeuriger maar schijnt ook sneller de fix met satellieten kwijt te raken als je niet in open veld bent.
×
×
  • Create New...