Jump to content

teokar

+Premium Members
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by teokar

  1. Ναι Γιάννη μου γιατί οι ξένοι όταν έρχονται στην Ελλάδα είναι σε διακοπές που σημαίνει ότι και χρόνο έχουν αλλά και χρήμα να κάνουν τις βόλτες τους και το συνδυάσουν με το geocaching! Στην Ελλάδα ζεις και ξέρεις αν έχουν πλέον πολλοί Ελληνες την δυνατότητα να κάνουν εκδρομούλες οσο και αν το θέλουν! Δυστυχώς όλοι έχουμε αναγκαστεί να περιορίσουμε τέτοιες "πολυτέλειες"... όταν μπορει ο καθένας κάνει τις εξορμίσεις του και μπράβο του! Αλίμονο αν βάλουμε και μετρητή για τον ρυθμό που ο καθένας βρισκει κρύπτες και βάσει αυτού να βγάζουμε συμπεράσματα για την οικολογική του ευσυνειδησία ή την αξία του ως geocacher.... Και κλείνοντας, σου κάνω το ίδιο ερώτημα που σου έκαναν και παραπάνω... εσυ πόσες κρύπτες έχεις βρει ώστε κατηγορείς του άλλους για αδιαφορία και απραξία? 1!... τα συμπεράσματα δικά σου!
  2. Γειά σας!!! Καταρχάς θα συμφωνήσουμε και εμείς ότι είναι μια υπέροχη ιδέα!!! Θα χαρούμε πολύ να βοηθήσουμε αν χρειαστεί πχ με την κρύπτη της Ολυμπιας We defenately agree that it is a great idea and we can help you if you want... maybe with the Olympia cache!
  3. Ας μας δοθεί αυτη η ακρίβεια και βλέπουμε! Η χαρά παντώς του να επισκέπτεσαι και να ανακαλύπτεις νεα μέρη δεν πρόκειται να χαθει! Εχουμε ανακαλύψει πάρα πολλά μοναδικα μέρη που χωρίς το geocaching δεν θα τα είχαμε δει ποτε!
  4. Μάλλον οι αντιρρησεις του Tetras είναι γιατί ηταν θαμμένο το cache!! Αφου είπαμε!! Δεν τα θάβουμε απαγορεύεται!!!
  5. Αυτο ακριβώς! Στο ΜΑΧ ήταν... αρα κατά κάποιο τρόπο αναμενόμενο... ας το δουμε χιουμοριστικά λοιπόν!
  6. Μιά χαρά το άρθρο στο ΜΑΧ!!! Οσο για την φωτο που συνοδευει το άρθρο... πραγματικά έγραψε!!!!!
  7. Καλησπερα!!!! Για να πάνε μάλλον κόντρα στην φωτό "μπάτμαν" θα τον θέλει!!!
  8. Eμείς πάντως το κάναμε το "καθήκον" μας σήμερα! Βρήκαμε μια κρύπτη (FTF), αποτύχαμε στη δεύτερη και κρύψαμε και μία νέα.
  9. Να'στε καλά σημερα!!!! (ασχετο... Tetras αυριο λέμε να παμε σε Μπαμπαλιο κ Τατάρνα)
  10. Αυτό ειναι επισης βασικοτατο!!!!! Για τέτοια έιμαστε τώρα!!!!
  11. Ευχαριστούμε! Ευχαριστούμε!! Βρήκαμε ήδη και το πρώτο μας οικογενειακό cache... οπότε μυηθηκε ο μπέμπης! (πάντως όντως... πολλοί μαζευτήκαμε... βρε τι κάνουν τα σουβλάκια!!! )
  12. Να και ο Αντώνης που αρνείται να περπατήσει πανω απο 50? μετρα για να βρει κρύπτη!!! Τι να κάνουμε τον ανεχόμαστε ομως με τις ιδιοτροπίες του!! Χρόνια πολλά και καλή χρόνιά!!!
  13. Να προσθέσω και άλλους πιθανούς λόγους? Στο εξωτερικο συνηθως το σκάψιμο ακομα και σε δημοσιους χώρους (πάρκα , δαση κλπ) απαγορεύεται αυστηρα. Είναι δύσκολο να περάσεις απαρατηρητος αν πρεπει να σκαψεις για να βρεις μια κρυπτη.. σκομα και σε απίθανα μέρη έχουμε συναντήσει κατασκηνωτές/κυνηγους/ πεζοπορους... Αν σκαψεις για την κρυπτη ... μετα λογικο είναι να φαίνεται η διαφορά στο έδαφος στο συγκεκριμένο σημείο, οποτε θα προκαλέσει υποψίες για το τί είναι θαμμένο εκεί. Επισης εγω τουλάχιστον που ειμαι άσχετη με το σκαψιμο... σιγουρα θα έσπαγα την κρύπτη με το φτυαρι :laughing
  14. Βρε Γιαννάκι... για να μην απαντάμε μαλλον δεν θα ξέρουμε κάτι σχετικά... (να κατι τέτοια κάνεις και μετά λες γιατί σου κάνουμε επιθεση!!!)
  15. Γιάννη καταρχάς χρονια σου πολλά! Ηλικίες οντως παίζουν απο 0-οσο αντέχει κανείς! Ναι είμαστε άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών με διαφορετικές προσωπικοτητες που έχουμε ομως το ίδιο χομπυ και αυτο ειναι αρκετό! Εγω ειμαι 31 αλλα αυτο δεν λεει κάτι! Gecaching κάνω μαζι με τα παιδιά μου που είναι 2 ετών το ένα και 4 μηνων το αλλο. (οπότε εκφράσεις του τύπου "μαλακίες" καλό θα ηταν να αποφευγονται είτε για σεβασμο στους μεγαλύτερους... είτε για προστασία των μικροτερων) Δεν θα συμφωνήσω οτι η υποδοχή σου ήταν αγενης... οκ... μπορεί κάποια στιγμή να το γυρίσαμε στην πλάκα αλλα βρε Γιάννη ειλικρινά τωρα και η δική σου είσοδος δεν ήταν η πιο συνηθισμένη!!! Ανοιξες ποσα? 3-4 topics με το ίδιο θεμα... ποτε θα βρεθει η κρύπτη σου... στην αρχη σου απαντήσαμε σοβαρά ... ε μετά μάλλον κατάντησες λιιιιγο γραφικός οπότε το γυρισαμε στην πλάκα! Ε... μετά κολλησες και στο θέμα της προφορας (το οποίο αν ήμασταν εξίσου εύθικτοι με εσένα θα μπορουσε να μας έχει προσβαλει αφου με το καλως ηρθες μας την έλεγες κανονικοτατα για την προφορά μας )... Δεν θα πω περισσοτερα... απλά για το αν τελικα "το geocaching ......μαλλον χασιμο χρονου ειναι και δεν εχει καποιο νοημα" οπως λες... θα σου προτεινα να βρεις καποια caches πρώτα (γιατι αυτό ειναι το geocaching) και μετα με βαση την δική σου εμπειρία μπορεις να κρίνεις. Φιλικα πάντα, Mariza and the family!
  16. Δεν νομίζω πως είναι θέμα υλικής αξίας αλλα συναισθηματικής! Περισσότερο νιώθεις απογοήτευση που χάθηκε η κρυπτη σου... ειδικά αν την εχουν επισκεφτεί καποιοι geocachers και έχουν γραψει στο log book... ή ακόμα περισσοτερο αν περιέχει καποιο travel bug ή geocoin! (εδώ εσύ τρελάθηκες που άργησαν να βρουν την κρυπτη σου σκέψου μετά απο πολλές επισκεψεις που θα εχει την ιστορία της να χαθεί....θα σκεφτεις το κοστος απο το ταπεράκι? Δεν νομίζω... θα σου κακοφανει η απώλεια για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω) Eκεί που θα διαφωνήσω κάθετα μαζι σου ειναι στο ότι εξαρτάται απο την διάθεση του επισκέπτη αν θα την διαλυσει ή οχι!!! (αν εννοείς βέβαια ως επισκεπτη καποιον geocacher...γιατι για κάποιον που βρισκει τυχαια την κρύπτη σιγουρα δεν μπορεις να προβλεψεις την συμπεριφορά του... αλλα δεν θα τον χαρακτήριζα και επισκέπτη...) Εξ'ορισμου το παιχνίδι είναι: Κάποιος κρύβει-> καποιος βρίσκει, κανει Log, ανταλλάσει αντικείμενα αν θέλει, αφηνει την κρύπτη στην ίδια κατάσταση ώστε να την βρουν και άλλη κλπ. Οπως λενε άλλωστε και οι οδηγιες του παιχνιδιου... Sign the logbook with your name, the date, and a few words about your experience. If you trade for items, remember to trade for something that is of equal or greater value. Make sure to seal the cache and place it back exactly where and how you found it. If it had some rocks covering it, please replace those. (κατι σαν άγραφος νόμος δηλαδή που αποδέχεσαι όταν παίρνεις μέρος στο παιχνίδι) Οι περισσότερες απώλειες/φθορές γίνονται απο ανθρώπους εκτος παιχνιδιού η αλλαγές του φυσικού περιβάλλοντος! Αν υποψιαστώ οτι καποιος geocacher βρει μια κρυπτη και μετά λογω "κακής διάθεσης" την διαλύσει... ε... μαλλον μιλάμε για άκρως διαταραγμένη προσωπικότητα που καλο θα ήταν να βρει κατι αλλο να ασχοληθεί!!!!
  17. Και εμάς έχουν χαθεί κάποιες κρύπτες... οπως επίσης πολύ συχνα χάνονται travel bugs η geocoins...επίσης έχουμε βρει κρύπτες ανοιγμένες με το περιεχομενο σκορπισμένο τριγύρω... όλα παίζουν!
  18. Γιάννη δες εδώ http://www.geocachin...ck/default.aspx Γενικα τα Travel bugs και τα geocoins.. δεν τα κρατάς! Εννοείται οτι ανήκουν μόνο στον ιδιοκτήτη τους και σκοπός τους ειναι να "ταξιδεύουν" από κρύπτη σε κρύπτη, μερικές φορές μάλιστα σύμφωνα με συγκεκριμένες οδηγίες του ιδιοκτήτη. Αν βρεις κάποιο σε μια κρύπτη μπορείς να το παρεις μαζί σου με την προυπόθεση οτι θα το αφησεις σε κάποια άλλη κρύπτη σύντομα!
  19. Γιάννη δες εδώ http://www.geocaching.com/track/default.aspx Γενικα τα Travel bugs και τα geocoins.. δεν τα κρατάς! Εννοείται οτι ανήκουν μόνο στον ιδιοκτήτη τους και σκοπός τους ειναι να "ταξιδεύουν" από κρύπτη σε κρύπτη, μερικές φορές μάλιστα σύμφωνα με συγκεκριμένες οδηγίες του ιδιοκτήτη. Αν βρεις κάποιο σε μια κρύπτη μπορείς να το παρεις μαζί σου με την προυπόθεση οτι θα το αφησεις σε κάποια άλλη κρύπτη σύντομα!
  20. Βρε Γιάννη... ούτε "γράφετε" είναι το σωστό όπως το έγραψες εσύ....αλλά κανένας δεν θα σκεφτόταν να το κάνει θέμα! Η ουσία στο Geocaching ειναι να απολαμβάνεις το παιχνίδι... να ψάξεις για κρύπτες, να κρύψεις και εσύ, να γνωρίσεις άλλους συμπάικτες.... όχι να ψάχνεις για ορθογραφικά λάθη ή λανθασμένη προφορά των άλλων!!! Το παιχνίδι είναι εκεί έξω...και δεδομένου ότι οντως στην Ελλάδα είμαστε πολύ λίγοι.. κρίμα είναι να κολλάμε σε τέτοια θέματα και να χάνουμε την ουσία! Αντε...αργία σημερα... έρχεται και ΣΚ.... ευκαιρία για λίγη δράση!!!!
  21. Λοιπόν... βλέποντας οτι απο τα 5 geocoins μας τα 2 χαθηκαν οριστικά.... και 1 βρίσκεται για 3 μήνες στα χερια geocacher που δεν απαντά στα μηνύματά μας... αποφασίσαμε πλέον ότι μόνο αντίγραφα θα αφήνουμε σε κρύπτες! ΟΚ σίγουρα πολύ καλύτερα είναι τα original... αλλα με τέτοια ποσοστά απωλειών δεν νομίζουμε ότι αξίζει το ρίσκο! Ξέρουμε οτι πολλοί geocachers δεν συμφωνούν με τα αντιγραφα, αλλά ειλικρινά ειναι μεγάλη απογοήτευση να χάνονται τόσα πολλά και φυσικά και σημαντικό το κόστος! Ελπίζουμε οτι αναφέροντας στην περιγραφη του νομίσματος οτι πρόκειται για αντιγραφο... να μην έχουμε πρόβληματα και παράπονα!
  22. Bρε Γιάννη... βρε Γιάννη... μα γιατι τόση ανυπομονισία πιά!!! Αν δεις πολλά caches έχουν χαμηλή επισκεψιμοτητα στην Ελλάδα... ειδικά τους Χειμερινούς μήνες! (και εμείς έχουμε περιμένει πολλούς μήνες μεχρι να βρεθεί κάποια κρυπτη μας!) Δεν είμαστε δα και τόσοι πολλοί Geocachers... ούτε έχουμε πάντα την ευκαιρία για εκδρομές! Απ'ότι βλέπω όυτε εσύ βρήκες προσφατα κάποιο cache... ε... το ίδιο συμβαίνει και με εμάς.. απλά δεν ετυχε ακομα! Οταν κάποιος βρεθεί προς τα μέρη σου σίγουρα θα το βρεί και θα νιώσεις την ικανοποίηση που περιμένεις! Καλή χρονιά και καλο Geocahing!
  23. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να έρθουμε... με τα παιδια είναι λιγο δύσκολες οι μετακινήσεις... στην επομενη συνάντηση ελπιζω να τα καταφέρουμε! (Ο μπεμπης βρήκε και το πρώτο του cache... οπότε πρεπει να τον μυησουμε και αυτόν δυναμικά!!!!!) Είμαστε σιγουροι ότι περάσατε υπέροχα!!! Καλά Χριστούγεννα και καλές βόλτες σε όλους!!!
×
×
  • Create New...