Jump to content

rhr_nl

+Premium Members
 • Posts

  35
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by rhr_nl

 1. Ik begrijp echt niet waarom er zo achterbaks over de identiteit van de reviewer moet worden gedaan. Als er mensen problemen hebben met de persoon achter een reviewer of problemen hebben met de persoon door het reviewen, is dat toch het probleem van die mensen? Dat de muziekprofessionals van the voice of holland moeite hebben om zien en horen te scheiden en daarom met hun rug naar het podium moeten zitten, is nog tot daar aan toe maar moet het gehele Nederlands cachevolk als een stelletje schoolkinderen worden behandeld omdat ze anders wellicht geen eerlijke, onafhankelijke op feiten gebaseerde mening kunnen opstellen? Wellicht is dat de realiteit, maar ik vind niet dat het zo moet zijn dat men hierdoor niet meer als volwassen mensen open en eerlijk kan communiceren. Als je naar een feestje gaat laat je je nieuwe partner toch ook niet buiten wachten?
 2. En nu krijgen we weer dezelfde soap als bij GeoGuy die we inmiddels Bas mogen noemen. Wie is dominus Youp? Commnuniceren blijft blijkbaar een kunst en een simpel voorstel berichtje is nog niet voorbij gekomen. Op twitter heb ik de namen Bajo en Ruud4d al voorbij zien komen...
 3. We wanted to believe, but also we were being told by the providers that certain features would be coming and they just never materialized. In Get Satisfaction's case I think they still have not implemented full control over moderating users and ideas. We had to submit tickets to them just to restrict an abusive member's posting ability. That's just one example of where the feedback sites failed us. This is such a typical american thought. If we restrict the posting ability, we have solved the problem. Hello Groundspeak, this was the feedback section! Even if it the feedback might feel abusive, it still is feedback and you have to listen and deal with it! That is what feedback is all about… I think the feedback section has given us so many good ideas and insights in just a few months. That doesn’t weigh up to a few abusive posts. Please reconsider.
 4. +1 voor technetium en Wadseekers. Ik weet dat er heel veel mensen voor subfora’s waren, maar totdat hier geen oplossing voor is, is dit een achteruitgang.
 5. Er is afscheid genomen van de feedback section.........
 6. Mogen vakantie caches tegenwoordig ook weer? Ik dacht dat die (terecht) in de ban waren gegaan...
 7. Goed om te lezen dat jullie cache pagina kwaliteit hoger in het vaandel zetten. Hopelijk willen jullie ook cacheplaatsers stimuleren om een beetje interessante informatie te geven over de cacheplaats ipv alleen coördinaten bovenaan een pagina. Echter, deze begrijp ik niet zo goed: - Bij een multi is de coördinaat bovenaan de listing steeds de coördinaat van de plaats waarop iets gezocht dient te worden. Ik dacht dat dat alleen voor een traditional zo was. Ten eerste ken ik multies waar pas op wp 5 iets gezocht dient te worden, moet dat coordinaat dan bovenaan de pagina staan? Voor mij begint de Multi op het punt waar de eigenaar dat wilt. Als dat een parkeerplaats is, dan is dat een parkeerplaats. Als dat een andere plek is, is dat een andere plek. Vaak is het een kwestie van goed lezen. Bij mij is het ook al vaker voorgekomen dat ik op wp1 stond en dacht “hoe moet ik hier in vredesnaam mijn auto kwijt” terwijl de P coords als additional waypoints erbij stonden. Daarom vind ik het juist weer handiger om de P coords boven aan de pagina te hebben. Voor beiden zijn voors en tegens en ik denk dat de cache owner de enige is die de juiste afweging kan maken, hopende dat hij daar überhaupt over nadenkt. Maar daar kan de reviewer dan weer naar vragen. - In Nederland blijven we tot nader order nog steeds vragen naar specifieke toestemming voor elke geplaatste cache Dat mag ik hopen, ik zag laatst 3 gevalletjes in Zuid Limburg waar dat even niet goed was gegaan en een aantal oplettende cachers jullile inlichten en de owner opvoeden voordat een hele heide naar de knoppen was gegeocached. Ik was toen even bang dat jullie de toestemming ook aan de community wilden overlaten…
 8. @sivota: Bedankt voor je reactie. Wat jullie van mij persoonlijk vinden hoor ik graag via PM, wat jullie inhoudelijk van het werk van de Belgische reviewers vinden lees ik graag in dit topic. O ja, ik was het heilige huisje vrijwilliger weer even vergeten. Daar mag ik natuurlijk niet aankomen. Wat een vrijwilliger doet, is per definitie goed. Daarnaast kan het de Belgische reviewers niet worden verweten dat ze bij moeten springen, maar Groundspeak had natuurlijk al lang een vervanger in de lucht moeten hebben, nog voordat Kruimel het stokje neerlegde. Dit alles even terzijde. Het is erg fijn dat de Belgische reviewers komen helpen. Waarom? Omdat er nog niet genoeg caches online zijn in Nederland? Omdat er per week minstens een XX aantal bij moeten komen? Kom op zeg, de wereld vergaat niet als je cache ipv binnen 24 uur binnen 2 maanden gereviewed wordt. Wat wel zorgwekkend is, is dat er cachepagina’s online komen met 1 regel tekst. Of zonder attribute icoontjes. Of met een onzinnige hint. De vraag is of de persoon die zo’n cache online wilt brengen daar voldoende over heeft nagedacht. Dat kan een reviewer toch best vragen? Dat heeft niets met smaak of persoonlijke voorkeuren te maken. Een reviewer is ‘in dienst’ van Groundspeak. Groundspeak heeft als missie zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk plezier te bezorgen met geocachen. De vraag is of dat met cachepagina’s waar maar voor de helft aandacht aan is besteed, gebeurd. Volgens mij is het antwoord daarop nee. Dat betekend dan dat de reviewer zijn werk niet goed (oftewel onfatsoenlijk) doet om de missie van Groundspeak uit te dragen, je kunt immers een cachelegger die niet in dienst is van Groundspeak dit niet verwijten. Als een reviewer er alleen maar is om te controleren of iemand gegevens heeft verzonnen van iemand die toestemming heeft gegeven om de cache op zijn grond te leggen, dan stel ik voor om dit dan ook maar verantwoordelijkheid van de community te maken en de reviewer af te schaffen, zoals men bij de o…caching en t…..caching heeft gedaan. Is dat dan waar we naar toe willen? Als de reviewers er toch zijn, en dat is een goede zaak nmm, kunnen ze ook dat stapje extra doen waardoor deze site toch net iets beter is dan al die anderen.
 9. Jammer dat je hiermee eigenhandig in één worp de nalatenschap van Kruimel de prullenbak in gooit. Bijzonder bedankt daarvoor, van de Belgen moeten we het hebben. Prima wat je daar in Belgie allemaal doet, maar in Nederland ligt de lat een stuk hoger. Je kunt wel vinden dat de gemeenschap veel zelf moet regelen, maar soms moeten mensen tegen zichzelf in bescherming worden genomen, niet door dingen te verbieden, wel door op dingen te wijzen. De reviewer is de enige die een cacheplaatser over zijn resultaat kan laten nadenken voordat het publiekelijk wordt gemaakt. Je weet zelf ook heel goed, dat dat ook kan zonder meteen een cache af te keuren. Als we een aapje zochten die op een knopje kan drukken, dan hadden we een aapje genomen. Van een reviewer verwacht ik dat die zijn verstand gebruikt. @Groundspeak: Wanneer krijgen we een fatsoenlijke reviewer?
 10. Ja, je hebt het verkeerd gedaan. Je had de note niet moeten deleten. Iemand plaatst die note om gehoord te worden. Door deze note te deleten, geef je juist het tegenovergestelde signaal af, namelijk dat je zijn tekst liever niet wilt horen. Dit signaal maakt de frustratie alleen maar groter. Om verdere frustratie te voorkomen is het beter om de note te laten staan en éénmaal een duidelijk statement te maken waarom je pagina alleen in het Nederlands is of het probleem via een andere weg (bv mail) op te lossen. Wellicht draait de cacher dan bij en haalt hij zelf die note weg. Zorg er in ieder geval voor dat je niet in een ellenlange discussie op je cachepagina belandt. Ik begrijp dat het niet leuk is zulke kritiek op je cachepagina te krijgen maar andere mensen zijn zeker in staat om een eigen mening te vormen op basis van wat ze lezen en waarschijnlijk zal die niet ver van die van jou af liggen. Maar reken het jezelf niet te zwaar aan, dit gaat zelfs bij communicatiespecialisten van grote bedrijven vout.
 11. Op zich is het mooi werk dat global levert, maar ondanks dat er meerdere mensen bij de ontwikkeling betrokken zijn, blijft het op de nukken van 2 personen in hetzelfde huis hangen. Als die er op een dag geen zin meer in hebben, en dat is al eens voorgevallen, dan is de hele boel zomaar op een dag offline. En dat zou bijzonder jammer zijn. Daarom zie ik meer toekomst bij SG, als het is zoals ze zelf beloven, of een nieuwe organisatie zoals ik zelf ook al heb voorgesteld.
 12. Ik ben er zelf uitgestapt omdat ik een boerderij gekocht heb die helemaal verbouwd moet worden. De statuten zijn duidelijk. misschien dat ze die eens op de site moeten zetten. Dan is de site niet erg actueel, want daar staat op dat je in het bestuur zit. Eens zien of ik er wijs uit kom wat daar gebeurd want van de opzet begrijp ik bijzonder weinig. Wie kiest dan jaarlijks dat bestuur als er geen leden zijn? Iedereen die zich daartoe geroepen voelt? De donateurs? Er is in ieder geval potentie...
 13. Volgens mij heb je dan de opzet van een vereniging niet helemaal goed in je hoofd. Een vereniging heeft ook een bestuur met beslissingsbevoegdheid maar worden periodiek gekozen door leden. Eigenlijk zoals je omschrijft in het geval van SG. Het is niet zo dat bij een vereniging overal over moet worden gestemd door de leden. Waarom staat dit niet op jullie site? Ik zie dat jullie het al aardig van de grond hebben gekregen, nu wordt SG toch weer interessant.
 14. Ik denk dat er nu lang genoeg is gewacht op Geoman om afstand te doen van de site (al jaren namelijk), en dat het makkelijker is om helemaal opniew te beginnen.
 15. Ik heb het eerder dit jaar al eens geprobeerd maar zwengel het opnieuw aan gezien de recente ontwikkeling: zijn er ex gc.nl teamleden of andere mensen die zin hebben om een nieuwe club te beginnen? Neem even contact op via mijn profiel. Ik vind het belangrijk dat er een centrale plek is waar de geocachers in nederland samen kunnen komen om de positieve zaken in het geocachen te promoten. Alleen een forum is daarvoor onvoldoende. Vandaar mijn oproep.
 16. Vol verbazing heb ik dit gisteravond gelezen. In welke situatie dan ook, afscheid nemen van mensen die voor je hebben gewerkt doe je op een persoonlijke manier, in een goed gesprek. Dat is dus niet via mail of sms. Dan kan geoman een heel verhaal ophangen over vertrouwen, maar dan heeft hij mijn sympathie al tegen met de manier waarop hij met mensen om gaat.
 17. In English, about trending geocaching topics, the best caches in the Netherlands and sometimes more parts of the world: georhrnl.blogspot.com
 18. Over de (moderatie-)geschiedenis op andere sites heb ik geen mening, noch interesse. Het gaat hier voornamelik over de wijze van zich uiten en het respecteren van elkaar. Ook in welkomstdraadjes. Het gaat hier voornamelijk over de wijze van zich uitten en het respecteren van elkaar. Laat Sivota daar nu net een verleden hebben liggen mbt haar moderatorschap bij gc.nl door posts die niet in haar straatje passen te gaan bewerken of onzichtbaar te maken. Maw respect voor de mening van een ander is bij Sivota soms ver te zoeken. Ik ben echt flabbergasted dat juist Sivota die dus op gc.nl bewezen heeft een niet-capabele moderator te zijn, hier dat opnieuw mag laten zien. Een iets uitgebreider antecendenten onderzoek was welkom geweest. Gelukkig hebben we het forum op globalcaching nog. Op basis van pb contact is Marit volgens mij een hartstikke aardige meid, alleen modereren is ze niet geschikt voor. Ik hoop dat mijn mening gerespecteerd wordt en dat deze dus blijft staan.
 19. Welcome to multi cache country number 1 in the world. If we had only traditionals we would only have drive in caches. Besides this, we Dutch prefer not to show just one spot, but the whole area around it as well. I have no founds yet in Amsterdam but I will try to give you some recommendations. As recommended before Amsterdam Urban 1 is the oldest cache in The Netherlands in the most famous park. Spending an hour laying in the grass and watching other people is a most do in this park. The stroll from the train station to the park will take you along the most famous parts of the city, ‘De Dam’ and the most famous shopping street ‘Kalverstraat’. A cache which is often recommended is Amsterdam Urban 2. You will need some kind of floating device for this one but as mentioned in the description, watercycles can be rented nearby. Another big tourist attraction is a walk through the Red Light district. ‘De rosse buurt/ Red Light district’ cache starts just outside the central station and according to the description it will take you less then 1 hour.
 20. GeoGuy dus... Maar wie zit er achter die nick?
 21. Reviewer zijn is een publieke taak binnen de geocache community, die moet je niet anoniem willen uitvoeren. Je doet je werk voor andere mensen, vergelijk het met een parlementarier. Hoewel je het nooit voor iedereen goed kunt doen, hoort het bij je taak om ten alle tijden mensen te woord staan, dus ook midden in een bos. Met een publiek taak komen nou eenmaal voor en nadelen en daar moet je bewust voor kiezen. Dat mensen zich eraan storen dat er wordt gespeculeerd, begrijp ik niet. Speculatie toont interesse en betrokkenheid aan. Groundspeak en de reviewer zelf zijn er zelf schuldig aan dat deze speculaties onnodig lang blijven voortduren door de geruchten wel te voeden maar nu al geruime tijd geen naam te noemen. Fijn dat Kruimel het vermoeden van mn Gensnet bevestigd dat de reviewer al lang vaststond voordat de oproep werd gedaan. Kunnen we daar weer een hoop heibel over gaan maken. Ik vind het echter een normale gang van zaken. Je neemt degene die je op het oog hebt, tenzij de community zelf een zeer sterke voorkeur voor iemand anders heeft. Die 2 opties hebben ze in mijn ogen netjes afgewogen.
 22. Zelfs professionals weten blijkbaar niet dat censurering een averechts effect heeft. Gelukkig zetten deze hun fout snel recht ipv halsstarrig blijven volhouden.
 23. Natuurlijk is het not done om persoonlijke berichten publiekelijk te maken en persoonlijke vetes uit te vechten op een openbaar forum. Wellicht had Zaanhoeve het ietwat anders aan moeten pakken, maar het hoge woord móet eruit: De manier waarop men omgaat met mensen bij Geocaching.nl kán gewoon niet! Dat is niet alleen een reactie op dit topic, maar ook de een reactie op de ervaringen van Remunj en nog vele anderen alsook mijn persoonlijke ervaring. Dat dit woord eruit komt op deze wellicht niet zo nette wijze hebben ze bij geocaching.nl slechts aan zichzelf te danken. Men wordt behandeld zoals men anderen behandeld. In plaats van hier gebruikers op hun gedrag aan te spreken is het wellicht beter om geocaching.nl op hun gedrag aan te spreken. Alleen al het censuur beleid geeft voor iedereen die actief is op dat forum een reden gebaseerd op feiten om hen aan te spreken op hun gedrag. Ik heb het gedaan en ben achter de ware aard van het beestje gekomen. Ik kan iedereen aanraden om dat ook te doen. Helaas is het voor velen makkelijker om als makke schaapjes met de kudde mee te lopen. Het probleem moet bij de bron worden aangepakt, anders zullen dit soort uitbarstingen blijven komen.
 24. Even weer terug on topic. Van die niks toevoegende opmerkingen en 'lees nou eens goed' discussies van jullie wordt ik een beetje moe. Hmm, het is net zoals met stemmen, ga je niet heen dan krijg je een regering met een premier die je verdient. Als wij nu als veronruste geocachers ons sterk gaan maken en een kandidaat gaan voorstellen, dan hebben we misschien kans dat er geen conservatieve pro gc.nl figuur verkozen wordt. Dit klinkt goed. Wie zou dat moeten zijn en hoe denk je dat te kunnen bereiken?
 25. Euhm dit is het proces zoals ik het begrepen heb: 1.Ik draag jou voor door jou naam naar GS te mailen 2. GS stuurt een mail naar jou met de vraag of je je cv wilt opsturen als je interesse hebt. 3. Jij stuurt je cv op. 4. Jij krijgt een mail terug dat je niet de nieuwe reviewer wordt. Ik begrijp alleen niet waarom GS dit via het informele circuit kenbaar maakt. Het kan een foutje geweest zijn maar aangezien het én via de chat van global én via de PR man van geo.nl naar buiten is gekomen lijkt het toch bewust. Normaal gesproken bij een opzet als deze heb je al heel lang van te voren een naam klaar liggen op de plank en maak je niet bekend dat je iemand zoekt maar meteen dat je iemand hebt gevonden. Als je kenbaar maakt dat je iemand zoekt, maak je het kenbaar via je eigen website en niet via alleen partner websites, al is het maar om miscommunicatie te voorkomen (over bijvoorbeeld iets vrij relevants als functie eisen die door beide informele kanalen volledig worden genegeerd in de eerste berichtgeving). Wel leuk aan deze methode is dat nu een hoop mensen opeens gaan lopen lobbyen of zich opeens ontzettend druk gaan maken. Ook ik ben erg niewsgierig wie het gaat worden en of deze uit de global of de geo kring gaat komen.
×
×
 • Create New...