Jump to content

sikajack

+Premium Members
 • Posts

  72
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by sikajack

 1. Moi Muru ja kiva saada sinut takaisin! Vastaus kysymykseen on periaatteessa ei mutta kyllä ;-) Siis normaalitoimin ei ole mahdollista saada itse vaihdetuksi nimimerkkiään mutta groundspeakille kyllin sydämeenkäyvän anomuksen kirjoitettuasi he saattavat suostua sen vaihtamaan. Jotkut ovat vastaavassa tilanteessa tehneet itselleen uuden nimimerkin ja sitten lokanneet vanhalla nimmarilla löydetyt uusiksi (ja selostaneet lokkauksen yhteydessä, miksi näin on tehty).
 2. THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU! This Google Earth -link has been a wonderful help to me when planning for the geocaching trips abroad. I have felt like crippled without it. Please bring it back as soon as possible!
 3. HURRAA! Olen aina suunnitellut ulkomaiset kätköilyreissut ihan tuon Google Earth -linkin kanssa ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Tuntui kuin olisi syömähammas repäisty suusta kun tuo ominaisuus lakkasi toimimasta!
 4. Nice! Except that Estonia is not a part of Finland. So You'll be just two days in Finland ... ;-) I'll second the Suurnesus suggestion about taking Turku for the other city that you visit here. Easy drive and lots of caches to search. And a beautiful scenery alongst the river.
 5. Hyvää joulua ja onnellista uutta kätköilyvuotta 2009 kaikille kätköilijöille! Merry Christmas and a Happy New Geocaching Year 2009 to all geocachers!
 6. Itse olen hämmästellyt joisakin lokkauksissa tyyliä "jätettiin TB/GC, otettiin leikkiauto/nukke/jotakin muuta vaihtotavaraa". Olen itse ollut sangen kitsas näiden vaihtotavaroiden suhteen eli normaalisti tilanne on kohdaltani EOEJ, poikkeuksena vain lokattavat kulkijat, joita kuljetan mielelläni. Oma kantani on, että pelkästään lokattavan kulkijan jättäminen ei oikeuta ottamaan mitään kätköltä koska kulkijan mukaan ottaminen ei edellytä minkään vaihtotavaran jättämistä. Itse kuljettelen lokattavia matkalaisia ottamatta/jättämättä kätkölle/-ltä niiden yhteydessä mitään muuta kuin korkeintaan toisen matkalaisen. Tässä sangen merkillisessä käytännössä voi olla yksi syy vaihtotavaroitten vähenemiseen. Tuolla tyylillähän nimittäin kätkö väistämättä tyhjenee vaihtotavaroista ... Tämä ei ollut kritiikkiä kirjoittajaa tai kirjoitusta kohtaan. Komppaan joka sanaa omasta puolestani!
 7. Jos en väärin muista, se oli "IPB" ... Akronyymin merkitystä en sitten tiedäkään ... International Picture Bank ? ;-)
 8. Thanks For The Cache eli sama kuin kotimaan murteella KK = Kiitos Kätköstä. Lataa tulemaan vaan! ;-)
 9. Äärettömän jyrkästi samaa mieltä! Loistava ohjelma.
 10. Havaitsin että tarkkoja maastokarttoja tarjoava palvelu retkikartta.fi on kehittynyt mukavasti kätköilijöitä palvelevaan suuntaan. Kun valitsee kartan koordinaattijärjestelmäksi WGS-84, voi valita koordinaattien esittämistavan. Ei siis enää tarvitse käväistä kätkökuvauksesta löytyvällä linkillä hakemassa karttapaikasta koordsit muodossa DD.dddd (tai ruveta niitä itse muuntelemaan laskimen avulla mikä ei toki sekään ole kovin vaikeata) vaan voi suoraan valita retkikartan sivulla sen esitystavan DD MM.mmm joka geocaching.comissa on käytössä. Respektiä palvelun kehittäjille!
 11. Minä kans! (sanoi musta sika ... tai jotain ...) ;-) Lähetin myös jo privaattipostia asiasta.
 12. Minulla myös on ilo ilmoittaa, että TB "Dark Star" TBZPKR pääsi monivaiheisen seikkailunsa jälkeen Arizonan Bensoniin USA:ssa. Kätköilytiimi "Yuppie&Cowboy" joka sen siellä ensimmäisenä löysi ja jolla olisi ollut alkuperäisen tehtävänannon mukaan oikeus pitää bugi itsellään, halusi sen jatkavan matkaansa, joten kulkijalla on nyt uusi tehtävä. Dark Star aloitti matkansa kesällä 2006 jolloin vein sen ensin Ruskon kirkolle ja kun ei se sieltä ottanut lähteäkseen, vein sen muassani Culbin Sandsin kätkölle Skotlantiin Nuorpoikajaoston kesäreissun 2006 aikana.
 13. Minua on viimeaikoina ruvennut raskaasti kyrsimään - etten sanoisi suorastaan v******maan - sellaiset lokkaukset joissa ei ole mitään muuta kuin jokin saa****n irvinaama. Ihanko oikeasti ei kätköstä löytynyt mitään sanottavaa? Ja miten pelkkä irvinaama pitäisi tulkita? Käytän itse hymiöitä kätkölokkauksissa ja ne ovat oiva tapaa tuoda kirjallista - varsinkin epävirallista - viestintää lähemmäs puheviestintää. IMHO ne sopivat vain lokkauksen tekstin täydentäjiksi, eivät koko sisällöksi. Toivoisin saavani kätkön löytäneiltä jonkinmoisen vaikka lyhyenkin raportin siitä, missä kunnossa kätkö oli ja jos mahdollista, vielä palautettakin - kernaasti rakentavaa - kätköstä. Palaute on jo ylikurssisuoritus, mutta lyhyt rapsa kätkön kunnosta tai löytämisestä yleensä olisi suorastaan perusvaatimus. Ei siihen monta sanaa tarvita ...
 14. Käväisin vilkaisemassa ja kiva juttu jos/kun sitä kautta saadaan lisää harrastajia! Ehkäpä jopa kätköjen jästiminen hiukan helpottaa kun useampi on tietoinen harrastuksesta ja asiasta leviää oikeaa tietoa nuorison keskuuteen. Bueno homma joka tapauksessa! Käytännön järjestelyjen suhteen vaan käväisi mielessäni muutama päätä raavituttava seikka kun luin tämän selostuksen: "Nouda GPS-paikannin ja vihjeet nuorisotiedotuskeskus Kompassista ja lähde etsimään KesäStadin kuumimmat geokätköt. Ympäri kaupungin on piilotettu kätköjä jotka löydät vain GPS-laitteen ja satelliittien avulla. Kätköjen perään voit lähteä yksin, parina tai ryhmässä." Mitenkähän on, ovatko nuo gc.comin kätköjä ja jaetaanko sieltä nuorisoasiainwhateversenytolikaan ihan jästeille niitä kätkökuvauksia monistetuina vai teettävätkö tunnarit ensin? Vai ovatko nämä ihan tätä kesäjutskaa varten erikseen tehtyä gc.comissa listaamattomia kätköjä? Nimittäin ei ole ihan hyvä juttu jos ulkopuolisille jaetaan kätkökuvauksia ilman että asianomainen on mitenkään tietoinen homman taustasta ja siitä harrastajien yhteisöstä joka touhun takana tekee töitä. Saisikohan noille jotenkin jakoon sitä värkkäämääni kätköilyn alkeisopasta? Pääsisivät halukkaat suoraan kiinni harrastukseen ihan oikeasti ja mukaan muiden harrastajien kanssa samaan yhteisöön ...
 15. En millään tavalla tarkoittanutkaan haukkua artikkelia - saati siinä esiintyvää kätköilijää - huonoksi, kunhan olin huolestunut siitä miten kätköilystä kertovissa jutuissa yleensä poikkeuksetta muistetaan mainita miten kätköstä saa ottaa tavaraa kunhan laittaa samanarvoista ja yhtä paljon tilalle. Jutut kirjoittaa aina jokin toimittaja omien painotustensa mukaisesti mutta siitä huolimatta kätköilykansa aina haastateltavaksi päästessään voisi edes yrittää korostaa sitä että kätköissä kiertää myös sellaisia esineitä joita ei saa ottaa omakseen vaikka jättäisi vaihturinkin tilalle.
 16. Ihan hyvä juttu, mutta kannattaisikohan haastateltavien kätköilijöiden yrittää vastaisuudessa korostaa toimittajille golikoiden ja bugien erikoislaatuisuutta. Tuostakin artikkelista sai asiasta mitään tietämätön mahdollisesti sellaisen kuvan että tb:nkin voi ottaa mukaansa kunhan jättää jotakin tilalle. Eikä korostettu sitä etteivät kulkevaiset ole normaaleja vaihtotavaroita jollaisen voi halutessaan vaikka pitää itsellään.
 17. IMHO geokätkentä viittaa lähinnä harrastuksen siihen puoleen jossa kätketään purkkeja. GeoKÄTKÖILY npuolestaan kuvaa sitä harrastusta jota itse harrastan, eli purkkien etsintää j piilotusta.
 18. Ilman muuta kaffet ja melkoisen pienellä vaivalla sitä saisi maittavan (?) sopankin aikaiseksi. Tuo kannattaa ratkaista jossakin vaiheessa kun tapahtuma on lähempänä ja miettiä sitä myöten josko kerätään talkoilla aineet vai pyydetäänkö pieni maksu osallistujilta. Jos aikataulu sopii niin tulen kyllä. Monetkin lehdet julkaisevat tapahtumia -palstoja, samoin paikallisradiot puffaavat ihan samalla tavalla. Näistä kannattaisi ottaa selvää.
 19. Jep! Ja samaa toivoisi vastavuoroisesti kaikkien muidenkin maiden kätköiltä. Siis sitä engelskaa (vaikka toki saisi siellä suomeakin olla minun puolestani). Olen vilkaissut uteliaisuudesta, missä ulkomailla kulkevat matkalijani kulloinkin vipeltävät ja useinkin en harmikseni tajua rahtuakaan kätköselostuksesta ;-(
 20. Enpäs ollut. Kiitos erinomaisesta ajatuksesta! Siinähän olisi yksi valmis levityskanava josta voisi tavoittaa sellaisia ihmisiä jotka eivät touhusta vielä yhtikäs mitään tiedä.
 21. KIITOKSIA KAIKILLE TESTAAJILLE! Ähräsin opasvihkosen julkistamiskuntoonsa tänä iltana. Kiitän nöyrästi kaikkia, jotka uhrasivat aikaansa ja vaivaansa opuksen beetaversion lukemiseen ja korjausehdotusten tekemiseen. Kommenttinne olivat arvokkaita ja niitä on suurimmaksi osaksi noudatettukin. Joitakin esitettyjä toiveita en toteuttanut. Tärkeimpänä on GPS:n käyttöohjeet, joita en kirjoittanut lukuunottamatta aivan lyhyttä kappaletta perusasetuksista, jossa korostetaan koordinaattijärjestelmää ja koordinaattien esittämismuotoa. Syyt: 1) Gepsin käyttöohjeen vaatiminen kätköilyoppaaseen tuntuu suunnilleen samalta kuin jos "Autolla eurooppaan" -teokseen vaadittaisiin auton käyttöohjeita. 2) Gepsejä on monen merkkisiä ja mallisia. Niiden toimintalogiikka ei ole likikään samanlainen. Mihin merkkiin ja malliin pitäisi keskittyä? 3) Gepsin mukana tulee käyttöohje. Suomessa jopa suomenkielinen. 4) Minulla ei ole käytössäni gepsiä, jonka näytön saisi siirretyksi tietsikalle kuvankaappausta varten. Järjellisten näyttöruutukuvien saamiseksi gepsi pitäisi siis viedä ulos (jotta se saa fiksin) paikkaan, jossa voi järjestää viiston valaistuksen (jottei ruutu heijastelisi) ja ottaa kuvat digikameralla. Kävisihän se noinkin, mutta nyt ei ole aikaa eikä tarmoa ruveta nysväämään. Joten sorry, eioo eikä tuu ainakaan tähän versioon. Kuvaruutukaappaukset ovat sumeita tai erittäin sumeita. Totta. Tietoinen valinta opuksen tallennuskoon pitämiseksi edes jotenkin aisoissa. Oppaan käyttäjällähän on "hifi"kuva nokkansa edessä tietsikan ruudulla joten näille oppaan kuville riittää jotta niistä saa selväksi, mitä kohtaa käsitellään ja miltä sen pitäisi edes noin suunnilleen näyttää. Kuvat on siis pakattu siekailematta raskaalla kädellä. Sanastoa en jaksanut laatia, enkä sivureferensseillä varustettua käsiteluetteloa. Ehkä joskus jos on aikaa. Siis ilmeisesti sen jälkeen kun olen lopettanut kätköilyn ja työssäkäynnin. GSAKia tai muitakaan kätköilyyn liittyviä apuohjelmia en selostanut. Vähäisen käyttökokemukseni perusteella jo yksin GSAKista voisi kirjoitella toisen mokoman sivuja opukseen. Vaikka tärkeitä ovatkin, en jaksanut. Paljon muitakin hyviä ehdotuksia jäi toteuttamatta, mutta häness on nyt ja tuollaiseksi jää ainakin siiheksi saakka kunnes saan tarmoa kohentaa lopputulosta. Niitä kommentteja ja ehdotuksia saa toki edelleen laittaa tulemaan! Opus todennäköisesti ja toivottavasti ilmestyy lähiaikoina julkiseen jakeluun jonnekin. Ainakin lähetin sitä eteenpäin siinä toivossa. Minultakin saa kysellä jos ei jaksa odottaa ... ;-)
 22. Ja niinkuin lupasin antaa tulitukea. Nyt täytyy ilmoittautua rintamakarkuriksi ;-( Vasta mennäviikolla desanttia almanakkaan sijoittaessa huomasin että olen palaamassa reissusta vasta lauantaina. Olin muistanut desantin väärälle viikonlopulle! Minua ei ainakaan lohduta että maahanlaskut tulevat torjutuiksi länsirannikolta ja että kykenen toimittamaan kaukotiedustelutietoja meren suunnasta ... Voi *****! ;-(
 23. Tervehdys! Viime lauantaina keskusteltiin porukalla Oulussa geokätköilystä. Käytössä oli kokoamani aloitusmatsku "Älä ryhdy geokätköilijäksi". Kysäisin ennen Oulua mielipiteitä muutamalta tuntemaltani kätköilijältä ja pyysin myös lauantain osallistujilta kommentteja. Olen saanutkin arvokkaita huomioita, joista tässä vielä julkinen kiitos. Vielä ennen materiaalin täydellistä julkistamista kaipaisin muutamaa "beetatestaajaa" lukemaan matskun läpi ja kommentoimaan. Sen jälkeen olisinkin kokolailla valmis saattamaan matskun yleiseen jakoon ja kaikkien skrutinoitavaksi. Löytyisikö kotimaisten kätköilijöiden joukosta muutamaa halukasta tehtävään? Joukossa saisi olla niin harrastuksen veteraaneja kuin kohtuullisen vasta-alkajiksikin itsensä tuntevia. Apuun tulevat voisivat laittaa geocaching.com -sivuston linkillä minulle viestin jossa kertovat sellaisen sähköpostiosoitteen johon saa postittaa viestin liitteenä hiukan reilun 4 MB:n kokoisen .PDF -tiedoston. Samalla kaipaisin mielipiteitä siitä, mikä olisi hyvä kanava - yksi tai useampi - tällaisen materiaalin julkiseen käyttöön saattamiselle. Haksu10:n sivusto? Kivenalla -verkkokaupan sivusto? Huolitaanko se näihin? Jokin muu tapa, mikä? Tähän keskusteluun voisivat kaikki halukkaat - siis myös ne jotka eivät osallistu beetatestaukseen - osallistua. Nöyrin kiitokseni jo etukäteen!
 24. Ja näin tehtiinkin! Kiitoksia aktiivisena järjestelijänä ja kyytimiehenä toimineelle eilolmalle ja kiitokset myös paikalla olleille! Kiva oli nähdä semminkin kun aikaisemmin ei olla saman pöydän ääressä istuttu. Kuvia "Kiik eli" -kätkön lokkauksessani.
×
×
 • Create New...