Jump to content

Berenboot

+Premium Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Berenboot

  1. De haak heb ik gemaakt van het metalen deel van een verfroller. Met gekleurde tape vastgemaakt en ook de haak zelf in de tape voor een betere zichtbaarheid. Overigens, mijn eerste hengel was zo'n 4 meter, in het begin van de hengelcaches was dat ruim voldoende. Al gauw was dat niet meer genoeg, nu een hengel van 7 meter en ook steeds meer caches zijn nog niet bereikbaar. Binnenkort hangen de eerste hengelcaches in de stratosfeer, het is toch nooit gek genoeg
  2. Denk day je die gewoon weer moet aanvragen
  3. Hier in de buurt worden ook wel NFC chips gebruikt. Nadeel is wel dat je je telefoon er tegenaan moet houden. Ze zitten meesstal tegen een paaltje of verkeersbord. Ook heeft niet ieder telefoon een NFC ontvanger, meer na als voordelen dus
  4. Als je drie getallen hebt is er sprake van een reverse Wherigo. Deze drie getallen moet je invoeren om de reverse Wherigo te starten. Je krijgt dan de afstand tot de cache te zien, maar niet de richting
  5. Heb zelf een GPSMAP 64 en daar kun je de teller handmatig invoeren
  6. Het geheugen van onze computers lijkt wel een beetje op dat van ons. Wat moet blijven hangen is zo weg en wat je liever vergeet blijft er hardnekkig in zitten
  7. De map kun je laten staan, de inhoud mag weg. Misschien even de batterijen eruit halen en opnieuw opstarten. Kan daarna wel even duren voordat hij opnieuw (schoon) opgestart is Verder behalve de inhoud van de GGZ map hopelijk niets verwijderd? Het is sowieso beter als je iets verwijderd deze verwijderde bestandjes tijdelijk even op je PC op te slaan, kun je altijd nog terugzetten.
  8. Wat ook wel eens wil werken: -De beide GPX mappen leeg maken, zowel op de GPS alsmede op de SD kaart. -Loskoppelen en GPS aanzetten, wachten tot alles geladen is, mappen Geocaches (GPX) zijn nu leeg als het goed is -Uitzetten en weer aansluiten op de PC, pocket Querrie(s) weer in de GPX map laden. -Afkoppelen en GPS opstarten, als het goed is staan de caches er nu weer in.
  9. Meestal is het ook niet handig als er twee of meer kaarten tegelijk draaien op je GPS. uitschakelen welke je niet gebruikt Er zijn wel proggies waarmee je twee kaarten samen kunt "smelten" maar ik heb daar geen ervaring mee.
  10. OK, mooi dat het is opgelost, succes en happy caching!
  11. Geen idee wat je moet met mapsource, maar als je dat er nu eens gewoon afgooit? Uninstall dus? Basecamp is ook weer een onnodige omweg. Rechtstreeks uitpakken naar je GPX map op je GPS werkt het beste. Ik lees dat je een ETREX hebt, heb ik vroeger ook gehad. Deze moest ik van tijd tot tijd "schoonmaken". Dan maakte ik beide GPX mappen, dus die op de GPS en die op de SD kaart helemaal leeg, startte de GPS opnieuw op, helemaal laten opstarten, dan weer uitzetten en kon ik daarna weer Pocket Querries laden. Soms nodig bij dit type GPS om het geheugen op te schonen.
  12. Gebruik het nooit, pak alles altijd uit et winrar
  13. De zipfile openen met unzip of met winrar. Je hoeft ze niet eerst uit te pakken, je pakt ze uit naar de GPX folder op je sd kaart of desnoods op je gps zelf. Lukt dat niet? Dan de complete zip file downloaden naar de PC. Dan rechter muisknop en de optie openen met....... Dan kies je openen met winzip of met winrar en direct uitpakken naar de GPX folder. Lukt dat?
  14. Mooi toch? Als ik weer eens in de buurt kom ga ik deze zeker doen. Vroeger, tijdens mijn werkzame leven, kwam ik hier dikwijls, nu duidelijk wat minder.
  15. Ruim 130 km E, net iets te veel. Wellicht als ik weer eens in de buurt ben.......
  16. Heb het wel eens gehad met c:geo dat er wat vertraging was
  17. Zelfde geldt voor gegeven favo's, die staan ook volledig willekeurig door elkaar.
  18. Hier hetzelfde, een aantal dagen nix ontvangen, maar sinds vandaag komen ze weer binnen. De caches die begin deze week uitgekomen zijn heb ik ok geen notificatie van ontvangen. Niet echt een probleem, kijk af en toe op de kaart voor nieuwe "niet-gele" vlekjes, ben toch al geen premiejager, dus het steekt niet op een dag....
  19. Ze houden van vochtige donkere ruimtes dus zorg voor ventilatie en dicht de openingen af met fijn gaas zodat ze er niet in kunnen..
  20. Hier geen problemen hoor. Misschien iets met je virusscanner of je firewall?? Grtjs, Koos
  21. Misschien ff met een fotobewerkingsprogramma een balkje over de ogen van de verdachte? ? Of je slaat deze cache over en ga naar de volgende....
  22. Wat ook wel eens wil helpen: 1.Maak de beide mappen GPX leeg, zowel die op de Garmin als die op de SD kaart. 2.Zet je GPS aan, wacht tot hij ingeladen is (hij blijft dus gewoon leeg) laat hem nog een kwartiertje aanstaan en dan uitzetten. 3.Laadt je pocketquerry in je GPX mapje, niet in allebei de mapjes, of in de Garmin, of in de SD kaart, maar niet allebei. Nu zou hij weer normaal moeten reageren.
  23. De Nisramont trail is idd een pittige wandeling, maar wel fantastisch mooi!!
  24. De plug-in werkt nu alleen nog maar met I.E. voor zover ik weet niet meer met andere browsers (Chrome, Firefox enz.) Pocket querries maken dan maar....., dat gaat wel.
  25. Soms raken caches in een PQ in conflict met caches die handmatig, dwz. apart op de GPS gezet zijn. Ik maak regelmatig m'n GPS helemaal leeg (alle *.gpx wissen), laadt ook veel sneller.
×
×
  • Create New...