Jump to content

feregios

+Premium Members
  • Posts

    233
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by feregios

  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ! Σίγουρα θα έχουν την προσοχή που τους αρμόζει! Αναμένω την επιστροφή σας στο παιχνίδι.
  2. Καλησπέρα. Και βέβαια ενδιαφέρομαι. Είμαστε και κοντο-γείτονες. Λυπάμαι βέβαια που δεν είστε πια ενεργοί στο παιχνίδι. Οι κρύπτες σας στο Δαφνί- Ποικίλο- Χαιδάρι και στο όρος Αιγάλεω ήταν από τις πρώτες μου Ερχομαι όποτε μου πεις Ευχαριστώ!
  3. Καλώς ήρθες και στο Forum. Ενεργοί εννοείς , πόσοι παρακολουθούν ακόμα το forum
  4. Φίλε Kourampies γεια σου. Το geocaching είναι ένα ΔΩΡΕΑΝ παιχνίδι για όλους. Δεν χρειάζεται να πληρώσεις καμία συνδρομή για να έχεις πρόσβαση σε ΟΛΕΣ τις κρύπτες. Το Πώς; είναι απλό, όπως δούλευε το σύστημα πολλά χρόνια πριν βγει η επίσημη App από την Groundspeak. Μέσω του site και φόρτωση των στοιχείων σε μια gps συσκευή ή σε μια από τις πάρα πολλές δωρεάν εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών στα κινητά. (Δεν μιλάμε για εποχές που απλά οι ενθουσιώδεις geocachers έβγαιναν με εκτυπώσεις λόγω μη υποστήριξης των αρχείων από τα gps) Στην Αθήνα τοποθετούνται συχνά νέες γεωκρύπτες από Έλληνες παίχτες , οι οποίοι είναι ενεργοί και όχι μόνο υποστηρίζουν τις κρύπτες τους , αλλά κάνουν και maintenance σε κρύπτες παιχτών που έχουν αποχωρήσει. Ίσως δεν τις βλέπεις λόγω των περιορισμών της original app. Γενικά το μεγαλύτερο μέρος των ενεργών κρυπτών είναι από Ενεργούς Έλληνες παίχτες. Δυστυχώς το forum έχει ατονίσει διότι οι νέοι παίχτες θεωρούν πιο άμεσο το FB κι έτσι τα λέμε στο Athenian Geocaching ή στο Geocaching Greece Επίσης πολύ συχνά οργανώνουμε events και τα λέμε από κοντά. Θα χαρώ να σε δούμε σε ένα από αυτά.. Υ.Γ Οι Mytilene team είναι Έλληνες πολύ-ενεργοί geocachers οι οποίοι έχουν βάλει στοίχημα να περάσουν τις κρύπτες της Κρήτης Υ.Γ And as the friend @grimpil says "I apologize for having to write here in Greek as my English is very limited" .
  5. Κρίμα Γρηγόρη που σε αυτή τη φάση δεν είσαι ενεργός. Βέβαια εσύ ξέρεις καλύτερα ότι το geocaching είναι κάτι σαν "μάθε τέχνη κι άστηνα κι αν πεινάσεις πιάστηνα", οπότε σε βλέπω σε μερικά χρονάκια πάλι εδώ ενεργό, με νέα βιντεάκια κι ιδέες για κατασκευές κρυπτών. Μέχρι τότε πολύ ευχαρίστως να σου κρατήσω την διαχείριση μαζί με τον άλλο "σοφό τον Λέσβιο" (αν το θελήσει). Ήδη συνεργαζόμαστε καλά τα τελευταία χρόνια ως volunteers σε projects της Groundspeak. Θα περιμένω νέα σου.
  6. .........ΣΥΝΕΧΕΙΑ Πύργος Μύλου Σημείο Μηδέν Κορυφή Ντουσκιά O Geocacher στο σημείο Μηδέν Πορεία προς το Λιοντάρι με θέα τα Μέγαρα Επίσης είστε κοντά σε άλλες δύο κρύπτες μου, στο απέναντι Μακρόν Όρος , Mt.Makron - Summit 956m "Pyrofilakio" https://coord.info/GC6H2D7 Mt.Makron - Genisi Theotokou https://coord.info/GC4Q3ZF αλλά νομίζω ότι είναι πλεονασμός ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ !
  7. Θα ήθελα κι εγώ να σας προτείνω μια πεζοπορική διαδρομή στην Αττική στο Όρος Πατέρα πάνω από την Μάντρα Αττικής. Την διαδρομή την είχα περιγράψει σε πιο παλιά ποστ στο φόρουμ , αλλά ας την αναφέρω κι εδώ για να μη ψάχνετε. Πρόκειται για τρεις δικές μου κρύπτες διασχίζοντας την κορυφογραμμή του όρους Πατέρα τοποθετημένες το 2013 και πιο πρόσφατη εύρεση το 2013 1.Mt. Pateras – Douskia Peak http://coord.info/GC45Q0B 2.Mt. Pateras - Liondari Peak http://coord.info/GC45R8M 3.Mt. Pateras - Tower of Milos http://coord.info/GC45TZB και μια που τοποθετήθηκε η αργότερα το 2015 από τον Panteliz έκανα FTF και από τότε περιμένει το STF. 4.Strange landscapes | Cache https://coord.info/GC63KRT Προτεινόμενες διαδρομές υπάρχουν στις επιμέρους σελίδες των κρυπτών. Εμείς ακολουθήσαμε την διαδρομή No2 που περιγράφω στην "Douskia Peak". Δηλαδή: Από το χωριό Παλιοκούνδουρα με αυτοκίνητο 4Χ4 μέσω των δασικών φτάνουμε στη Λάκα Πατέρα στο σημείο N38 06.407 E23 20.845 κι από εκεί να ξεκινήσαμε την πεζοπορία - ορειβασία Το ορειβατικό κομμάτι μας πήρε περίπου 2,5 ώρες καθαρές, χωρίς τις στάσεις για να κρύψω τις caches. H επιστροφή που την κάναμε σερί λόγω και της βροχής από σχεδόν τον ίδιο δρόμο (τραβερσάραμε Βόρεια και πιο χαμηλά την κορυφή Λεοντάρι ) μας πήρε περίπου 2ώρες. Περπάτημα κανονικό προς αργό μιας κι είχα χτυπημένο γόνατο και είχα πάει για αποκατάσταση Η πιο εύκολη σε πεζοπορία είναι η 1η που περιγράφω στην "Tower of Milos" με μειονέκτημα την πρόσβαση με το αμάξι. Και τις κρύπτες τις περνάς με την "ανάποδη" φορά. Αντίθετα η πιο εύκολα προσβάσιμη με το αμάξι είναι η 3Α που περιγράφω στην "Douskia Peak" αλλά η πιο δύσκολη σε κλίσεις ορειβασία για να ανέβει στο διάσελο. ΓΕΝΙΚΑ να υπολογίσετε τον χρόνο, ότι αφού φτάσετε σε όποια από τις ακριανές κρύπτες ο χρόνος από Κρύπτη σε Κρύπτη κορυφογραμμή χαλαρά είναι 1,5 ώρα. Τέλος ανάλογα με πια φορά θα κάνετε την κορυφογραμμή βρίσκετε την κρύπτη του Panteliz είτε πρώτη είτε τελευταία της σειράς. Διαδρομή επίσης μπορείτε να δείτε και στο wikiloc http://el.wikiloc.co...w.do?id=2742675 Είναι πραγματικά μια πολύ ωραία πεζοπορία σε ένα ιδιόμορφο για την Αττική τερέν με φοβερή θέα. Αξίζει να την κάνετε! Πάρτε μια ιδέα από το βίντεο της δικής μας βόλτας και μερικές φωτογραφίες που ελπίζω να σας πείσουν ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΡΕΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΝΟΔΕΥΣΩ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΑΣ ! ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ Χάρτες Διαδρομών Φωτογραφίες της Διαδρομής Σαρωνικός Κόλπος Ελευσίνας από την κορυφή Ντουσκιά Μπροστά η κορυφή Λιοντάρι στο βάθος θέα προς τον Κορινθιακό .....ψηλά κι αγνάντευε ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.........
  8. Καταρχήν καλωσόρισες πίσω και πάλι Το πρόσεξα κι εγώ από τις φωτογραφίες που πόσταρε ότι είναι αλλού για αλλού. Μάλιστα μου έκανε εντύπωση που ειδικά αυτή στο ναυάγιο την είχες επισκεφτεί λίγες μέρες πριν. Αφού εσύ επικοινώνησες μαζί του και δεν "καταλαβαίνει" μπορείς εύκολα να σβήσεις το lοg του από την σελίδα της κρύπτης. Έτσι κι αλλιώς έχει δηλώσει found It χωρίς να την βρει Σαν owner της κρύπτης δίπλα σε κάθε log σου εμφανίζει τον γνωστό κάδο για να διαγράψεις το συγκεκριμένο log. Απλά σου ζητάει να γράψεις και μια αιτιολογία όπως πχ fake log κλπ κλπ Μάλλον δεν γνωρίζει του κανόνες καλά , θα του μάθει όμως σιγά σιγά Βάλε καμιά καινούργια στα όμορφα κοντινά μέρη που διαλέγεις !!!
  9. Σε τι θα ήθελες να σε βοηθήσουμε;
  10. Οι κρύπτες που έχω δει είναι οι παρακάτω: GC1AEGE 6000 Years Hellenic History - Dion olimpos GC15Z1P 6000 Years Hellenic History-Naxos Yiannisp & E.X. GC15Y49 6000 Years of Hellenic History - Delion Apollo Yiannisp & E.X. GC153PE 6000 Years of Hellenic History - Salamina yiannisp GC1537G 6000 Years of Hellenic History - Marathonas yiannisp GC13WD8 6000 years of Hellenic History-Epidavros yiannisp GC13WR9 6000 years of Hellenic History-Dervenakia yiannisp GC13WK4 6000 years of Hellenic History-Mycenae yiannisp GC13WH0 6000 years of Hellenic History-Nemea yiannisp GC13WW4 6000 years of Hellenic History-Nafplio yiannisp GC13WE0 6000 years of Hellenic History-Argos yiannisp GC13T2R 6000 years of Hellenic history-Tiryntha yiannisp GC13R12 6000 Years of Hellenic history.-Rigas Feraios tetras61 Με την πρώτη να είναι ήδη archived. Απ΄ότι βλέπω σχεδόν όλες είναι του Γιάννη. Εάν έχετε και κάποια άλλη προσθέστε την στην παραπάνω λίστα.
  11. Η σειρά απ' ότι φαίνεται έχει αφεθεί στην μοίρα της. Μήπως να βρούμε έναν τρόπο να την αναβιώσουμε. Τουλάχιστον όσοι είναι ενεργοί ακόμα παίχτες ας φτιάξουν λίγο τις σελίδες των κρυπτών. Εδώ και αρκετό καιρό το imageshack στο οποίο ήταν hosting οι περισσότερες εικόνες από τις κρύπτες , δεν υποστηρίζει το δωρεάν hosting. Με αποτέλεσμα πολλές φωτογραφίες , συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής περιγραφής (μιας και τότε η ελληνική περιγραφή ανέβαινε σε φωτογραφία) ΔΕΝ εμφανίζονται. Είναι κρίμα κάτι με τέτοιο τίτλο να εμφανίζει τέτοια εγκατάλειψη. Απαντήστε κι εδώ, καλά τα FB αλλά εκεί λέμε πολλά "του αέρα" και με τα like like χάνουμε την ουσία.
  12. Η γυναίκα σου το ξέρει; Προσοχή στις προσωπικές συναντήσεις Να οργανώσουμε ένα εβεντ , για να καταλάβει με τι έχει να κάνει
  13. Καλωσόρισες Γεωργία !!!! Μπορείς να γράψεις στην ιστοσελίδα της κρύπτης και με ελληνικούς χαρακτήρες απευθείας χωρίς κανένα πρόβλημα. Όπως επίσης μπορείς να δεις κι όλο τα site geocaching.com στην Ελληνική γλώσσα , αν επιλέξεις στο πάνω δεξί άκρο της σελίδας την γλώσσα εμφάνισης. Καλές Αποκρύψεις !!! κι ότι χρειαστείς σε βοήθεια , εδώ είμαστε .
  14. Φυσικά και αστειεύομαι για την πάκτωση. Αλλά το συγκεκριμένο ΤΒ θα πρέπει όσο το δυνατόν να μπει σε μια ασφαλή κρύπτη, μη εύκολα προσβάσιμη από Muggles, και στις οδηγίες που είχαμε προσθέσει να βάλουμε και τα περι μη μετακίνησής του. Για κωδικούς και τελικές συντεταγμένες πρέπει να τις έχω κι εγώ , θα κοιτάξω αργότερα και θα σου στειλω μαιλ. Όπου μπορώ να βοηθήσω, ευχαρίστως.
  15. Πάει πάλι το ΤΒ Athenian Lights http://coord.info/TB29ZM1. Αυτή τη φορά φαίνεται δια παντός. Mimhs.gr είχες αναφέρει ότι είχες πάρει το knowhow για να φτιάξουμε ένα άλλο. Τι λες το συνεχίζουμε ή το κάνουμε παρελθόν μαζί με την κρύπτη? Εάν φτιάξουμε θα πρέπει να το "πακτώσουμε" σε κρύπτη στα όρη στα άγρια βουνά.
  16. Πριν ενάμιση χρόνο είχαμε χάσει το ΤΒ και καταφέραμε να το φέρουμε πίσω.... Τώρα αναφέρει ο sobeer ότι δεν το βρήκε στην κρύπτη http://coord.info/GCP0B9 Μάλλον έχει μπερδευτεί με το λογκ του leonisg , ο οποίος αναφέρει μεν ότι το πήρε , αλλά δεν το έκανε log και στην σελίδα του Travel Bug. Κάποιος που γνωρίζει τον leonisg μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί του, έτσι ώστε να το ξεμπερδέψουμε ?????
  17. Τοποθετήθηκαν άλλες δύο στα Δυτικά της Πάρνηθας έξω από την Χασιά. http://coord.info/GC52HP8 http://coord.info/GC52FAJ Έτσι σιγά - σιγά έχουν μαζευτεί αρκετές στην ευρύτερη περιοχή. Πέντε στην σειρά με κατεύθυνση προς Δερβενοχώρια ,+ 1 στην σπηλιά του Πανός
  18. Μπράβο!!! Σωτήρη , το έβλεπα πριν λίγο στο cyclist-friends, τέλειες διαδρομές και "κουτάκια" στα κατάλληλα σημεία.
  19. Μετά από πολύ καιρό κατάφερα κι ένα CCCC. Cycling - Caching - Coffee with CrazyMTB. Μια ποδηλατική βόλτα με ένα καινούργιο κουτάκι τοποθετημένο κάπου εκεί Δυτικά και μετά καφεδάκι. Λογικά σε λίγο θα δημοσιευθεί !!! http://coord.info/GC511ZA Θα έχουν γυρίσει άραγε οι "ΑΘΗΝΑΙΟΙ" https://www.facebook.com/groups/athenianGC/?fref=ts από το μπιλιάρδο
  20. Φυσικά και ΔΕΝ πατάμε στο λινκ που μας έγραψε ο "φίλος" ΒΟΤ. Περιέχει υλικό που μπορεί να βλάψει την λειτουργία του υπολογιστή σας. Δεν ξέρω αν ο Γιάννης έχει την δυνατότητα σαν moderator να σβήνει τέτοια ποστ.
  21. Βοήθεια για την επίλυση !!! Αν και δεν ανήκει σε κάποια σειρά ΜΟΜ, μου κίνησε την περιέργεια από το όνομά της. Μία κρύπτη μυστηρίου στην Γερμανία με Ελληνικό στοιχείο ? Με το όνομα HELLAS δυσκολίας 4,5 και Εδαφος 5 Κατά την γνώμη μου πολύ αξιόλογη, με ωραίο κείμενο , απ΄ότι κατάφερα να διαβάσω με το google auto translate. Με την σημαιούλα μας για background Ένα FTF δωράκι με Ελληνικά !!! Επίσης πολύ ωραίο κουτάκι που για να κάνεις log θα πρέπει να κρεμαστείς με σχοινιά σε ένα δέντρο Πρόκειται για την HELLAS http://coord.info/GC37EE1 Είμαι σε καλό δρόμο να την λύσω. Πρέπει να έχω βρει το Ν αλλά κάτι δεν μου "κολλά" με το Ε Υπάρχει κάποιος Γερμανόφωνος ώστε να μου μεταφράσει το Hint , μιας και δεν είναι σε "εύκολη γραφή" ΒΟΗΘΕΙΕΣ - ΗΙΝΤS - παρακαλώ σε Π.Μ (προσωπικά μηνύματα) έτσι ώστε να υπάρχει σασπένς.
  22. xxaxa και μόλις είδα φωτο από φίλο που ανέβηκε σήμερα για ΜΤΒ στην Πάρνηθα με το σχόλιο "Κρύο και των γωνέων" Φωτο από το μονοπάτι που οδηγεί στο Μπάφι από τελεφερικ Ομορφος πάγος :-)
  23. ΜΑΖΙ σου με 1000+ αλλά..... νομίζω ο λόγος του εβεντ είναι να μαζευτούμε όσοι περισσότεροι μπορούμε για να τα πούμε. Κι έτσι ίσως είναι δύσκολο για κάποιους να ανέβουν Πάρνηθα σε τέτοιες καιρικές συνθήκες. http://www.meteo.gr/meteoplus/cf.cfm?city_id=238
  24. Πάρε το πάνω σου. Σιγά τώρα μη ρωτάς. Εντάξει στο Μπάφι θα ήταν μια χαρά με την καταιγίδα,το χιονάκι και τα λοιπά , αλλά θα ήμασταν 3 και ΙΣΩΣ να ήταν και ο κούκος. Το ξανακανονίζουμε κι εκτός Event. Εννοείς για την ίδια ώρα, μεσημεράκι;
×
×
  • Create New...