Jump to content

Ogima

+Premium Members
 • Posts

  277
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Ogima

 1. Hallo CachingRebels,

  Het staat je geheel vrij om je eigen profielpagina op te fleuren met wat je maar leuk vindt. Je kunt dus ook eigen banners maken als je dat wilt.
  Voor de meeste 'bannerverzamelaars' geldt denk ik wel dat zij de banners van de CO gebruiken, aangezien ze speciaal voor voor die cache gemaakt zijn.

   

  Hopelijk kun je hier wat mee.

 2. Het is vandaag de laatste dag waarop ontwerpen voor de Dutch Geocoin 2020 ingestuurd kunnen worden.

   

  Het is jammer, maar begrijpelijk, dat we dit jaar slechts twee ontwerp events gehad hebben. Gelukkig heeft GC Rogier veel aandacht aan de Dutch Geocoin besteed. Dat heeft gelukkig ook veel ontwerpen opgeleverd. Alle ontwerpen (tot nu toe zijn dat er 33!) zijn op zijn pagina te zien: https://www.geovlogs.nl/dutch-geocoin-2020/ 

   

  Vanaf morgen zou er gestemd moeten kunnen worden. De afgelopen jaren is dat via een stem event gebeurd. Helaas worden er voorlopig nog geen events gepubliceerd. Er wordt dus nu nagedacht over alternatieven. Suggesties zijn welkom.

 3. Ook het Event in Eindhoven heeft weer een aantal ontwerpen opgeleverd:

  Na vele jaren hebben we in 2019 het songfestival gewonnen en zijn wij Nederland het organiserende land voor het Eurosongfestival met het thema Open up. Of wel sta open voor anderen die anders zijn in ras, geaardheid, religie enz. Het euro song festival is hiervoor een mooi medium om iedereen toe te laten net als bij Geocaching waarbij het niet van belang is tot welk ras, religie of geaardheid je hoort. Geocaching is net als het het song festival voor iedereen.

  euro.png.c54f1889c2799d541eeb73c99a73590e.png

   

  Sail wordt dit jaar voor de 10e keer georganiseerd waarbij uit heel de wereld tall ships Amsterdam aan doen. Dit evenement wat elke 5 jaar plaatsvind wordt bezocht door mensen van over heel de wereld. Op de coin staat het Tall Ship De Amsterdam verwijzend ook naar Amsterdam waar Sail wordt gehouden. Op de achterkant staat het positionerings apparaat wat voor de satellieten werd gebruik om de positie op zee te bepalen nl het Sextant. Wat vroeger zeker gebruikt werd voordat GPS in gebruik kwam. Dus ook nu nog is het mogelijk om met een Sextant een geocache te vinden alleen is het met een GPSr nu eenvoudiger dan vroeger.

  sail.png.e0ccc7ad00883719c795913f2cd22c18.png

 4. En alweer een nieuw ontwerp.

   

  Van de ontwerper:

  Dit ontwerp heeft als hoofd doel de F1 die in 2020 voor het eerst sinds een lange tijd weer in Nederland wordt georganiseerd. Waarbij de voorzijde van de coin nr. 33 bevat van Max verstappen met daarbij de lijn van het circuit van Zandvoort zelf. op de achtergrond de 'faded' NL vlag.

  Op de achterkant van de coin heb ik gebruik gemaakt van een F1 band met Tracking nr. en de verplichte teksten. De velg met daarin de 'Dutch lion' en de (nu rode) strepen die natuurlijk de hardheid van de band aangeven.

   

  zandvoort.thumb.png.0656c3cb0bc6884cd6a9958c3e13f187.png

 5. Het tweede ontwerp is ook binnen.

   

  Van de ontwerper:

  In 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden.

  We staan stil bij de vrijheid die is bevochten door mensen die daarvoor grote offers hebben gebracht. We vieren dat we sinds 1945 weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen

  verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties.

  De bevrijding betekende het herstel van onze vrije en open democratische rechtsstaat. De rechten en vrijheden die daaruit voortkomen, zijn niet vrijblijvend. Ze scheppen voor iedereen een verantwoordelijkheid voor het behoud en het versterken ervan.

  Op de voorzijde zien we het logo van 75 jaar vrijheid met op de achtergrond een afbeelding van een juichende menigte die het bevrijdingsleger verwelkomt.

  Op de achterzijde zien we op de achtergrond een afbeelding van het onderhoud aan de Oorlogsbegraafplaats Oosterbeek, waar vele gesneuvelde militairen rusten die hebben gevochten voor onze vrijheid. De boodschap "vrijheid spreekt niet voor zich" en de cirkel "geef het door" laat zien dat iedereen verantwoordelijkheid draagt voor het behoud van onze vrijheid.

   

  75jaarvrijheid.png.b05ab6ab86a1e404baa94c8628ec51f9.png

   

 6. Hieronder het eerste ingediende ontwerp:

   

  Van de ontwerper:

  Graag zoals het er op staat.
  Ook het wapen van Enschede.
  Ik wil graag dat glow in the dark zodat deze in het donker licht geeft.

   

  enschede_wapen.thumb.jpeg.f1fd21874ee2ca4420c3f66dda29bd7a.jpeg

   

  enschede_juliana.jpeg.d865fc5dafa8098ea2b27cb46b595194.jpeg

 7. Ook dit jaar weer wordt er de verkiezing van de Dutch Geocoin georganiseerd.

  De planning is weer ongeveer hetzelfde als vorige jaren:

  Tot en met april kunnen er ontwerpen ingestuurd worden. Dat kan naar dutchgeocoin apenstaartje gmail punt com. Ook komen er in deze maanden weer diverse ontwerp events.
  Het event in Mookhoek op 6 maart is inmiddels online: GC8J7PX

  In mei is er de verkiezing, en ook een stem event.

  Dan wordt de munt gemaakt en gepresenteerd in oktober bij het event in West-Brabant.

   

  Als onderwerp voor de Dutch geocoin wordt vaak gekozen voor traditioneel Nederlandse ontwerpen. In het verleden zijn er winnende ontwerpen geweest met als onderwerp: Fietsen, De strijd tegen het water, Molens, Tulpen en Oude munten. Ook kan een bijzondere gebeurtenis aanleiding zijn voor een ontwerp. Voorbeelden daarvan zijn: 400ste geboortedag van Michiel de Ruyter, 100ste geboortedag van Marten Toonder, 125ste sterfdag van Vincent van Gogh en 500ste sterfdag van Jheronimus Bosch.

   

  Ook in 2020 kan inspiratie worden opgedaan uit diverse gebeurtenissen. Dodenherdenking en Bevrijdingsdag in het teken van 75 jaar Vrijheid omdat het op 5 mei het 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd na 5 jaar oorlog. Voor het eerst sinds 1980 keert het Eurovisiesongfestival terug naar Nederland. Op het Circuit van Zandvoort wordt voor het eerst sinds 1985 wordt er weer een Formule 1 race gehouden. Toevallig is het lied We Gaan Naar Zandvoort honderd jaar geleden door Lou Bandy opgenomen. Op muziek gebied zijn er nog meer jubilea. Het is de vijftiende keer dat Guus Meeuwis zijn Groots met een zachte G concert geeft. Gerard Joling viert zijn 35ste jubileum. Ook viert de Melkweg haar vijftigjarig bestaan. Het Koninklijk Nederlands Historisch Genoodschap bestaat 175 jaar.

  Uiteraard staat het iedereen ook vrij om een eigen idee om te zetten in een Geocoin ontwerp.

 8. Hello Norwegian cachers,

  Lady Pinguin and myself visited Norway on several occasions and the last time we found an amazing canyon near Voss, which was perfect for an Earthcache. We created one (GC79E19) and after some conversations with the reviewer it is now ready and accepted. But since the Earthcache in placed in Norway it is only normal that the cache page is also in Norwegian. Unfortunately we don't speak Norwegian and I really don't want to use Google translate.
  Is there a Norwegian cacher out there who would like to translate our cache? Of course we will credit you on the cache page.

  Best regards,

  Lady Pinguin & Ogima, The Netherlands

 9. EMAIL SENT: September 8th
  NAME RECEIVED BY ME: September 23rd
  MISSION SENT BY ME:
  MISSION ARRIVED AT DESTINATION:
  MISSION RECEIVED BY ME:
   
  Due to a sudden business trip to the other end of the world I won't be able to mail my mission before the 2nd week of October. Seeing the address it will still be on time for Halloween though.
  • Upvote 1
 10. Message sent: March 18th,2017

  Message received: March 21st, 2017

  Mission Sent: March 27th, 2017

  Mission Received: April 7th, 2017

  My Mission Received: April 3rd, 2017

   

  20170407_142349_resized_zpsh2ivpla1.jpg

   

  Thank you CobraLeader 312 for the card, stickers, 2 pathtags, lifesaver and of course the Halloween Dragon Geocoin!

   

  This gift completes my Easter mission. Thanks for hosting Claire!

 11. Mission#1

  Message sent: 10 March 2017

  Message received: 20 March 2017

  Mission Sent:23rd March'17

  Mission Received:I think I received a Easter Mission today from The Netherlands by the name of Ogima. I will wait to open it until Easter Morning. I wanted to post to let the mailer know it has arrived. Thank You.

  :D:rolleyes::D

  Message sent: March 18th,2017

  Message received: March 21st, 2017

  Mission Sent: March 27th, 2017

  Mission Received: pending

  My Mission Received: April 3rd, 2017

 12. Message sent: March 18,2017

  Message received: March 21, 2017

  Mission Sent: pending

  Mission Received: pending

  My Mission Received: pending

   

  A hint for my Easter mission partner: I do have a wishlist, but it is full with VHTF coins. I collect dragon coins and my collection so far can be seen at http://geocoincollector.com/CoinViewer.cfm?UserID=101

  I will be happy with whatever I receive, but I have an extra soft spot for glitter coins...

 13. Just in time.

  I'm also in for one Easter mission.

   

  Message sent: March 18,2017

  Message received:

  Mission Sent:

  Mission Received:

  My Mission Received:

   

  Thanks for hosting!

 14. Name sent: November 14, 2016

  Name received: November 27, 2016

  I sent my gift: November 29, 2016

  My gift arrived at destination: December 7, 2016

  I received a gift: December 15, 2016

   

  Thank you for my Christmas gift from Canada. I will try to keep the envelope closed until Christmas, but I can't make any promises.

  Thanks Claire for hosting!

×
×
 • Create New...