Jump to content

Team GeoMarmots

+Premium Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Team GeoMarmots

  1. Sorry, that mailbox needed some cleaning - already done.
  2. Myös A-lehtien Jadessa (19.10.2006) on sivulla 73 pikkujuttu nimellä Etsi aarretta. Erittäin lyhyt leipäteksti + lisätietolinkki gc.comiin, aika löysin rantein valittu kuva kuvituksena. Aika kivasti juttua pukkaa, mutta sopulithan on tunnetusti laumaeläimiä... Ei osaa eikä arpaa moiseen, mutta tiedoksi kuitenkin.
  3. Jääneet nuo kiitettävän moninaiset kartta-asetukset hiukka vähälle syynäämiselle, notta tiedä tuota nyt mitään ohjeita tuohon antaa... Mutta karttapohjalle ilmestyi kuin ilmestyikin siniharmaita pallukoita, jotka pitäisi vielä siis saada korvattua kunnon kuvakkeilla. Kun noita kapuloita piisaa, olen odotellut että joku osaavampi tekee tähän kohta kuitenkin manuaalin näyttökuvakopioineen... Allaolevasta linkistä löytyy tietoa, miten waypointtien kuvakkeet vaihdetaan. POI:en suhteen etsin vielä tietoa. http://www.thepropers.com/geocaching/60Ser...stomSymbols.htm Samaten. Vastaavan ohjeen siis kun löytäisi poiden osalta. Tässä olisi hyvä olla jokin makro, joka nappia painamalla pullauttaisi lähtötiedostosta eri kategorioitten mukaisen nipun erillisiä tiedostoja, jotka sitten 1:1 vastaavasti nimettyjen bmp-kuvakkeiden kanssa ladattaisiin POI-loaderilla laitteeseen...
  4. Jääneet nuo kiitettävän moninaiset kartta-asetukset hiukka vähälle syynäämiselle, notta tiedä tuota nyt mitään ohjeita tuohon antaa... Mutta karttapohjalle ilmestyi kuin ilmestyikin siniharmaita pallukoita, jotka pitäisi vielä siis saada korvattua kunnon kuvakkeilla. Kun noita kapuloita piisaa, olen odotellut että joku osaavampi tekee tähän kohta kuitenkin manuaalin näyttökuvakopioineen...
  5. Jep, 60 Cx:ssä niin ikään koko maan jemmat sisällä poi-tietona, mutta eipä ole ollut toistaiseksi virtaa askarrella hommaa kunnialla finaaliin. Jos joku viitsisi kuvata miten ne toimivat transparentit kuvakkeet eri tyyppisille jemmoille tehdään...
  6. Edukas on kun on bt palikka mukana ja ilmeisesti Skandinavian karttaa kanssa. Kiitos noilla mainioilla Pekka R:n sivuilla olevan Tompan .ov2 tiedoston minulla on Navicoressani koko Suomen jemmat POI-tietona. Vaatii vain ensin konvertoinnin .nce-muotoon Extension Editorilla, mutta toimii käytännössä kuin junan vessa.
  7. Taisin tämän jo mainita mutta kuitenkin: minun USA:sta hankitussa 60 Cx:ssä ei mukana tullut kökkö pohjakartta haittaa käytännössä yhtään mitään: se on Set up --> Map -valikossa rastitettuna pois ja aktiivisena on ne täältä hankitut maastokartan lehdet. Jos se jollain zoomaustasolla näkyy niin empä ole moista mittakaavaa käytännössä tarpeelliseksi kokenut. Otaksun edelleen että ainoa ero käytössä on ettei menukieleksi saa Suomea ja mukana tulee eng. kielinen manuska, mutta eipä ole haitannut kumpikaan. Empä ole näin puolen vuoden käytön ja n. 150 jemman hakemisen jälkeenkään löytänyt oikein syytä, miksi tuo masiina olisi pitänyt ostaa kotomaasta tai jostain Euroopasta aika lailla kalliimmalla. Suosittelen vertaamaan myös ne lisävarusteiden hinnat: esim. kunnollisista telineistä on roppakaupalla iloa autossa, veneessä, fillarissa tai millä nyt kukin liikkuukaan.
  8. Kannattanee tutkia myös se vaihtoehto että voiko vaikka siihen TomTom Mobile 5:een ladata nuo kätköjen koordinaatit kerralla massana ns. POI-tietona eikä waypointteina - pahimmillaan yksitellen. Eikös Tom Tomin ainakin niiden autonavigaattoreiden POI-formaatti ole .ov2 ?? Löytyyköhän täältä http://personal.inet.fi/hima/pekkar/toolbo...n_geocachet.htm tiedosto jopa valmiiksi yhteensopivassa formaatissa?? Niitä custom POI-fileitä luulisi pystyvän tunkemaan tähänkin navigaatiosovellukseen, koska nehän pitäisi olla peruskauraa näissä autonavigaattoria muutenkin imitoivissa puhelinsovelluksissakin? Kätköt POIna -teemasta on ollut puhettakin säikeissä, mutta en nyt ennätä pidempään tästä iskeä tarinaa.
  9. En tiedä sitten onko tuolla nyt niin väliä miten se käyttäytyy jos ei kerran pelitä kapulassa... Lähimmälle tielle saakka se syötetyillä koordinaateilla opastaa kuten autonavigaattorit eli nuolilla ja äänellä. Siitä eteenpäin joutuu käyttämään vähän erinäköistä näkymää. En nyt enää muista tarkalleen mitä kaikkea se maastossa kehitti, mutta toki voin sen helposti uudelleen tutkia. Tai joku muu kertoo, onhan noita monilla. Kyllä se ainakin jossain hoksaa ehdottaa jalankulkijalle tai pyöräilevälle eri reittiä kun autoilijalle, jos joku tie on vaikka autoilta puomitettu. Mutta pyöräteiden osalta sinänsä ok kartta-aineisto ei vaikuta olevan hääppöinen, kai ne on ne autostraadat olleetkin haasteena kartantekijöillä toistaiseksi. Fillarikäytössä Navicore on siitä hyvä että se sen kun rokkaa vaikka kommarin kansinäyttö on kiinni ja puhelin taskussa. Siinä on ollut risteyksissä muilla joskus näkemisen arvoinen ilme, kun taskusta kuuluu Pertti Salovaaran äänellä "ja tästä vasemmalle". Ainakaan tuo minun 9300;n tuskin pitkään tangossa ehjänä kestäisikään. Mutta pompittiin tuossa viime suvena 70 km maastofillarilla Kaldoaivin erämaan halki ja yhdellä porukasta oli joku tuollainen N-sarjan patukkamalli fillarin stongassa koko reissun kiinni. Teline oli omatekoinen ja puhelin varmistettu vielä kuminauhalla. Bt gepsi oli repun taskussa.
  10. Riippuu varmaan mitä tilaa, mikä on taalan kurssi - ja tietty mitä pitää "suurempana erona". Näytti pikavilkaisulla olevan keväällä tilaamani gepsin kohdalla +100 euroa + rahdit sakuista verrattuna USA:n mestaan kaikkine kuluineen... btw: jos joku on tilailemassa gepsiä USA:sta niin olisin kiinnostunut mahdollisuudesta saada samaan tilaukseen tietyt telineet Garminiini. Maksan toki mikä on se oma osuus kaikista kulueristä. Kun siis en sittenkään tajunnut tilata kaikkea tarvittavaa kerralla ja pikkutilauksissa toimituskulut on suhteettomat. Kotomaassa nuo lisähärpäkkeet näyttää maksavan suunnlleen tuplat siitä mitä USA:ssa, kaikkine kuluineenkin siis...
  11. Tuo sama oli haaveena - ja haaveeksi jäikin. Yritin lopulta yhdistelmällä Navicore+N9300+Rikalinen btGPSr hakea kätköjä, mutta liian tuskaista se oli. Navicoreen saa kyllä nätisti koordinaatit syötettyä tutussa WGS-muodossa ja kyllä sillä varmaan kesämökin kokoisen kohteen löytää vaikka ei olisi tietä perille. Johonkin semmoiseen se toiminto lienee ajateltukin.
  12. gpsdiscount.comista Oklahomasta. Finaaliin pääsi myös gpscity mutta siellä ei ollut tavaraa hyllyssä sillä hetkellä, laitteen hinta olisi siellä ollut vielä jonkun taalan alempi.
  13. Ei ole vastausta kysymykseen mutta sen verran omia havaintoja että koitin runsas vuosi sitten käyttää tuota shareware-MapViewtä (kuten kaikkia muitakin löytämiäni vastaavia softia) S80 sarjalaisen eli Nokia 9300 puhelimen ja bt-vastaanottimen kanssa. Peruslogiikka countyälyllä meni niin että jos kerran on jo laite jossa on mm. hyvä näyttö ja vähän tekoälyäkin niin miksi välttämättä ostaa ihka erillinen gepsi. Noksu se otti ja hyytyi jossain alle 30 m etäisyydelle saavuttaessa eli sijainti näytöllä päivittyi käytännössä niiiin tuskallisen hitaasti että sen kanssa olisi mennyt hermot ennen kuin purkit löytyisi. Katsoin suosiolla ettei ole tuosta ratkaisuksi ja suunta vei USA:laiseen verkkokauppaan... Nyt kun on näemmä oikein ohjeita tarjolla, voisin myös jälleen kokeilla viritellä tuota puhelin-bt gpsr yhdistelmää vaikka varalaitteeksi.
  14. Jee, tätä vallan mainiota säiettä en ollut aiemin huomannutkaan! Tiimimme osalta kai voisi mennä jotenkin näin: Puuskupuh 80 % Korpinkynsi 5 % Rohkelikko 10 % Luihunen 5 % Aika selviä tutkimusmatkailijoita siis... Eri tavoin tapahtuvaan ulkoiluun ja liikuntaan kätköt ovatkin tuoneet selkeän päämäärän. Samaten on edellisen yhteydessä kiva nähdä ja tietää taustoja kaikenlaisista paikallisista nähtävyyksistä, siitä tuo jakauma kai lähinnä kertoo. Ja edelleen pätee ettei homeisten palastusrasioiden takia sinällään pyritä kiihdyttämään ilmastonmuutosta eli jemmat joko haetaan ei-motorisoidusti tai sitten on joku muu syy olla liikkeellä jossain.
  15. Varmaan kaikenlaiset asialliset pikkulamputkin kelpaa kiven alle kurkkaamiseen, mutta eipä niiden kanssa oikein ole mukava pimeässä metsässä yhtään pidempään/rivakampaan tahtiin liikkua. Lähinnä yösuunnistajien käyttämät lamput tarjoaa niin paljon valoa että homma toimii. Perushalogeenitkin ovat tehdastekoisina vaan aika arvokkaita, yleensä luokkaa 200 eskoa ja ylöspäin akkuineen ja latureineen. Hifimies ostaa tietenkin suunnistajan kaupasta sen kaasupurkausotsalampun ja latoo reilut 500 euroa tiskiin...! Jos jaksaa värkätä ja hyväksyy huomattavasti brutaalimman ulkoasun, eipä maksa kuin kymmeniä euroja kun ostaa elektroniikkaliikkeestä pienehkön lyijyhyytelöakun ja vaikka parin euron 12 V/20 W halogeenipolttimon (etulasilla ja heijastimella siis) ja tekee niin hienon koteloinnin kuin haluaa/taitaa. Paino riippuu tietty moneksiko tunniksi ja paljonko tehoa pitää synnyttää. Akun lämpöeristys on syytä tehdä pakkaskelejä varten. Jalkamies voi laittaa akun reppuun ja näprätä polttimolle kiinnityksen vaikka vanhaan otsalamppuun. Pyörällä liikkuva voi laittaa sopivasti valitun akun runkokolmioon juomapullon tellinkiin ja polttimon vaikka vanhaan kypärään kiinni. Ledipuolella valon määrä kasvaa lupaavasti, mutta useimmat lamput on edelleen aika vaatimattomia. Enpä ostelisi ainakaan alle 1 watin ledilamppuja, vastannee jotain 10:ntä pikkulediä ja niitäkin saa jo pikkurahalla. Useamman suurteholedin maastolampun saa rahallakin, mutta voisi myös jälleen saada rakenneltua kohtuukululla ostamalla elektroniikkaliikkeestä nipun jotain sopivia suurteholedejä, eipä pitäisi kasvaa sähkönkulutus ja akun paino yhtä isoksi kuin noilla halogeeneilla.
  16. Saamastani topicin aikanaan avanneen Annelin pyynnöstä vastaan työroolissa nopsasti. Pidätän oikeuden täsmentää tätä asiaa myöhemmin jos tarvis tulee. Asiassa oli astetta yleisempikin painotus ettei ls-alueiden rauhoitusmääräyksissä kategorisesti tule kieltää nimettyjä harrastuksia tai lajeja, ei myöskään rajoittaa tapahtumia kaavamaisesti niiden osanottajamäärän perusteella, vaan tulee kiinnittää huomio lajista tai harrastuksesta riippumatta nimenomaan sen ympäristövaikutuksiin ja erityisesti Nuuksion kohdalla toiminnan sopimiseen myös muuhun alueella tapahtuvaan luonnon käyttöön. Kieltojen sijaan luvan hakija ja alueen haltija yhdessä sopivat ja neuvottelevat sellaisesta toiminnasta, jonka vaikutukset voivat olla ongelmallisia alueen luonnonsuojelutavoitteiden toteutumiselle. "Kansallispuiston käyttö" ei siis ehkä ole sen "vapaampaa" kuin ennenkään, vaan kyse on enemmänkin siitä millä periaatteella näitä asioita tulee kirjata rauhoitusmääräyksiin. Laaditut kätköilyn pelisäännöt ennakkoilmoittamisineen ja sen myötä tapahtuvaan tapauskohtaiseen harkintaan perustuvina ovat tässä hengessä tehtykin eli ok. Tapani Mikkola Metsähallitus Luontopalvelut
  17. Poiminta sivulta http://www.garmin.com/products/poiloader/: "With the latest POI Loader software, third-party developers can create and load special Garmin TourGuide POIs, which turn your compatible Garmin unit into your own personal, electronic tour guide. These POIs have an audio file associated with them. When you pass by a TourGuide POI with your compatible Garmin unit, the TourGuide audio file begins playing automatically. Garmin TourGuide has so many different applications: you can use it for bus tours, hotels, rentals, real estate sales — the possibilities are endless!" Joku osaava ja sopivan gepsimallin omaava voisi siis vielä lisätä automaattisesti sijainnin mukaan aktivoituvat ratikkakuulutukset vaikka reitin varrelle sattuvista nähtävyyksistä, kätköistä jne...!
  18. Juu, molempia on käytetty. Vertailua on tehnyt aika perusteellisesti myös oheinen hemmo sakuissa, katso sivua (http://patrick-roeder.de/reviews/garmin_gpsmap_60CSx.htm). Samaa mieltä monesta asiasta.
  19. Haaveena oli rungoltaan Etrexiä vastaavan kokoinen laite, joten aluksi selvitin ettei vastaavaa herkkyyden muutosta ollut luvassa sen sarjan laitteisiin. Korttipaikkahan niihinkin tuli jo. Kun selvisi että eipä ole, hyväksyin sitten tuon vähän joka suuntaan turvoksissa olevan kuuskymppisen möykkymäisen olemuksen suosiolla. Päädyin itse hankkimaan nettikauppoja tutkittuani 60 Sx:n viime keväänä gpsdiscount.comista. Viestiketjussakin mainittu gpscity.com olisi ollut vielä jonkun taalan halvempi mutta oli hylly tyhjänä juuri tuolloin. Maksut kävi helposti luottokortilla. Oli firmassa kuulemma ruuhkaa ja paketti lähti Fedexin kyydillä 1,5 viikon päästä, joten saitilla mainostettu sähäkkä same day shipping ei ihan toteutunut... Valitulla halvimmalla Fedexin etanarahdilla tuli kotiovelle toiset 1,5 viikkoa, joten eipä ole hätähousun hommaa... Näytti tänään olevan em. mestassa tutun tuntuiset 359 taalaa edelleen hintana, siis ilman mitään rahteja, tullia, alvia tietenkin. Ja kaikki tellingit sun muut lisähärpäkkeet näyttäisi olevan vähintään yhtä ellei vieläkin edukkaampia. Vain nuo mukana tulevaa isommat muistikortit näyttäisi olevan täältä päästä kannattavampaa hankkia. Jos ei kaipaa kotomaan kielisiä manuaaleja tai menuja ja malttaa odottaa aikansa niin hyvin käy noinkin. Jos tulee takuuasioita niin ainakin sinne samaan verkkokauppaan pitäisi voida vehjes postittaa takaisin, vaikka ei kotimainen maahantuoja päivää enää suostuisi sanomaankaan. Sitten kun saa aikanaan härvelin käteensä asti niin saman tien tuoreimmat päivitykset kaikkeen mahdolliseen, itse kapulaan ja asennettuihin softiin. Mutta näinhän se lie nykyään kaikkien värkkien kanssa mitä kaupasta kotiin kantaa...
  20. Joopa. Tuo saattaa olla pitkälti kiinni pohkeista. Meikä kun ei ole koskaan polkenut kuin ehkä reippaat puolisen kilsaa siinä ajassa kun härveli herää henkiin kylmästartissa fillarin stongasssa... Autossa vauhdissa alkuun pääseminen saattaa tosiaan kestää selvästi havaittavasti pidempään kuin paikallaan, sittenhän se kyllä seuraa kauniisti, vaikka ei olisi minkään ikkunan lähelläkään. Tilanne on silti jo parempi, se edellinen 60:nen kun ei meinannut seurata satelliitteja edes antenni kiinni tuulilasissa... Ehkä en ole tuota liikkuvassa autossa olevaa viivettäkään havainnut ihmeellä kun se alkuun pääseminen on kuitenkin kuta kuinkin samaa tasoa kuin ihan kohtuumodernin ja herkäksikin mainostetun bt-gepsimollukkani kanssa autonavigaatiopuolella.
  21. Ostin verkkokaupasta USAsta keväällä 60 Cx:n, hinnaksi tuli kaikkine mahdollisine rahteineen, kuljetusvakuutuksineen, veroineen, tulleineen sun muineen melko tarkka 400 eskoa, jota en pidä pahana ollenkaan saatuun vastineeseen nähden. Erityisesti roimasti parantunut herkkyys edellisen sukupolven 60:siin miellyttää. Autossa tai sankassa kuusikossa esim. ero on huima. Hankinnan taustalla lueskelin melko tarkkaa arvioita sivulta http://patrick-roeder.de/reviews/garmin_gpsmap_60CSx.htm ja aika samaa mieltä olen monesta asiasta nyt kun on omaakin kokemusta vähän jo kertynyt. Fillaroidessa kartta- tai trippimittarikäytössä käytän laitetta tankotelineessä virransäästötilassa, jolloin värkki vastaanottaa tietoa yläilmoista harvempaan tahtiin, iskussaan olevat AA-akut kestää tällöin piiitkään. Kätkön lähellä sitten vaihdan normaalitilaan tietenkin. Mukana tulleella Ameriikan ihmemaan kartalla ei ole käytännön merkitystä kun käytössä on kuitenkin Erätukun Topo-Suomi Plussan aineistoa, siis sitä jossa on korkeuskäyrät 5 m välein. Aineiston yksityiskohtaisuus vastaa maastokarttaa eli entistä peruskarttaa. Molemmathan perustuu Ylä-Lappia lukuunottamatta tietääkseni samaan maanmittauslaitoksen digitaaliseen maastotietokantaan ja eipä taida kuluttaja sen tarkempaa tavaraa hevillä mistään saada. Värimaailma kyllä jää edelleen paperisista kartoista, ei johdu sinänsä erinomaisesta näytöstä vaan kartta-aineiston määrittelyistä nähdäkseni. Joku taisi kysellä mahdollisuudesta saada uuden 60:sen microSD:t (tai Transflassit PC:hen kiinni. Ostin mukana tullutta isomman muistikortin, jossa oli suunnilleen ilman lisähintaa mukana myös adapteri perus SD:ksi, sillähän ne pikkusormen kynnen kokoiset lappuset menee pc:n kortinlukijaankin tarvittaessa kauniisti.
  22. Juu, 7.6. seudulla liikkuessa hakeuduin Suomen korkeimmalle lipputangolle (GCQFFB) korkkaamaan viimein sen satkun: ehkäpä tuon tolpan muistaa sitten jatkossa vaikka siitä kun 3-tietä ohi jyrää... Aikaa meni 9 kk ja 18 päivää. Suurin osa on haettu fillarilla lähiseudulta liikuntamielessä, seuraavaksi eniten työmatkojen yhteydessä milloin mistäkin ja loput tiimin yhteisten ulkoilureissujen yhteydessä sivumausteena. En ole paljoakaan toistaiseksi tuottanut hiilidioksidia yksinomaan homeisten pakastusrasioiden takia... Kepeitä kesäpäiviä kaikille gepsi kourassa suvessa liikkuville!
  23. Kiitokset Annelille ja Pekka R:lle että pelisäännöt on nyt liitetty verkkosivuille eikä info jää yksin tämän säikeen varaan. Paljoa kysymyksiä ja kommentteja ei ole sitten pelisääntöjen julkaisemisen ilmeisestikään meille päin tullut, mutta joitain pohdittuja asioita kuitenkin tässä kaikille yhteisesti: - Jos joku kaipaa käytännön esimerkkiä, niin Kolo by Lemmenjoki (GC8E7E) -kätkökuvauksessa on nyt ne pelisäännöissä mainitut linkit verkkopalveluumme laitettu suomeksi ja englanniksi: tavoitteenahan on siis tarjota kaikille kätkökuvausta tutkaileville nettilinkki juuri siihen aineistoon, josta näkyy ne ao. kansallispuiston (tai muun verkkopalvelussamme kohdekuvauksen omaavan alueen) eri palvelut, ohjeet ja rajoitukset alueella liikkujille, lisätietolähteet yms. tiedot. - verkkopalvelussamme olevat valokuvat, piirrokset, kartat, erilaiset (rekisteröidyt) tunnukset yms. ovat tekijänoikeudellista aineistoa ja toisin kuin välillä luullaan, netti ei tee poikkeusta tässä mielessä. Teemme esim. verkkopalvelussamme olevista valokuvista aina käyttöoikeussopimuksen ao. käyttöön ja maksamme myös korvauksen kuvien oikeudet omaaville. Jos siis vaikkapa näitä kuvia kopioi jonnekin aivan muualle, pitää niiden käytöstä sopia suoraan kuvan oikeudet omaavan (yleensä kuvaajan) kanssa. Samaten mm. karttojen osalta se käyttöoikeus voi osin olla ostettu esim. maanmittauslaitokselta, Genimapilta tms. eikä näidenkään aineistojen osalta hankkimamme käyttöoikeus edes mahdollista edelleenlevitystä eli emme voi lupaa antaa vaikka joku sitä keksisi kysyäkin. Esim. kansallispuistojen ja retkeilyalueiden tunnuksien osalta lupaa muille/muuhun käyttöön ei myöskään hevillä käytännössä anneta - kuten ei liene hetikään aina muutkaan organisaatiot näe tarkoituksenmukaiseksi tehdä omien tunnustensa osalta! Pelisäännöissä suosittelemme liittämään kätkökuvaukseen jonkinlaisen alueen luontoon, historiaan retkeilymahdollisuuksiin tms. viittavan teemoituksen. Emme tule puuttumaan, jos joku käyttää ilman lupaa kysymättäkin verkkosivuillamme olevaa ao. tekstiä esim. muuten asianmukaiseen kätkökuvaukseen ilman että tekstiä on edes juurikaan muutettu, kunhan sen sisältö vain ei vain vääristy, lähde mainitaan ja siis vielä linkillä viitataan verkkopalveluumme. Mutta nuo edellä mainitut valokuva-, kartta- ja tunnusesimerkit on hankalampia ratkaista ed. syistä. - ne erilaiset luonnonsuojelualueet ja kaikki muutkin Metsähallituksen hoidossa olevat valtion maat näkyy eri väreillä rajauksineen myös ns. metsäkartoissa, mittakaava tiekarttaa vastaava 1:200 000, 23 eri lehteä kattaa koko maan. Tieto on yhtä ajantasalla kuin miten vanha karttalehti on kyseessä, yleensä kai muutaman vuoden takaa korkeintaan. Pohja-aineistona on Genimapin tiekartta-aineisto, joten jos on vaikkapa muutenkin ostamassa perinteistä paperista tiekarttalehteä, saattaakin kannattaa ostaa ennemmin se Metsäkartta niin saa lisäinfoa samalla kun sen tiekartan. Nuo on painettu ensisijaisesti sisäiseen käyttöömme, mutta ostaa voi vapaasti kuka tarvitsee. Hinta on 15 e lehti ja tilata voi esim. postimyynnistämme, 0205 64 7701, natureinfo "ät" metsa.fi (en laita täydellistä sähköpostiosoitteita näkyviin - tiedätte kyllä miksi...). Tapani Mikkola Asiakaspalvelupäällikkö Metsähallitus Luontopalvelut / keskusyksikkö
  24. The interesting question is can we ourself calculate what that sum makes in euros and pay that to Your company's account with those IBAN/SWIFT/BIC-codes? Sorry for a bit long explanation...: I don't know if there is any real benefit that the customer and the company has their accounts in the same bankgroup - like Nordea. There is still the broblem with different currencies and there are probably also some regulations with such a money export operations between different countries. In most cases customers don't have special "currency accounts" to help paying with different currencies. Using standard "Payment order" as paying method to abroad in bank or with netbank service, it is a bit too expensive, specially with small amounts of transferred money. For example In Nordea in Finland this seems to cost at the moment some 6,75 euros (>60 SEK) extra per payment. But there is a handy solution: The European Parliament and the Council of Europe have laid down a regulation on cross-border payments in euro between the member states. With so called "EU-Payment" it is simple & cheap pay to any accounts in any foreign countries inside EU. We can do it very easy for example with our netbank services like Nordea Solo and it costs nothing extra to me and I suppose it costs no extra also to receiving company. Using this I think Your company should also have such a type of account, that can receive euros (?) and the sum transferred needs to count in euros first (!), just because Your country is not (yet?) a member of European Money Union. If it is ok to pay in euros, it is easy & cheap to pay with that EU-Payment to Your company's account from any account from any EU member states. This is just based on experience, I'm not working at bank sector.
×
×
  • Create New...