Jump to content

mihirvon

+Premium Members
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mihirvon

 1. Varkaudessa Taipaleen kanavan alueella on kätkö "The old canal of Taipale". Sitten toinen mikä tulee mieleen on Leppävirralla "Konnuksen kanava, Leppävirta"
 2. Itse suosittelen UK:n vaikka 4aa mallia. Voit vaikka uittaa sitä järvessä ja hyvin toimii. Ja kirkas on valokin. Paras lamppu mitä ikinä on itellä ollu. Palomiehetkin näkyyvät käyttävän kypäräpidikkeen kanssa samaa lamppua.
 3. Eilen tuli sata täyteen Muhoksen Pyhäkosken kätköllä. Tänä kesänä ollut kätköilyn osalta vähän rauhallisempaa kuin viime vuonna. Toinen satanen tuleekin täyteen varmasti paljon hitaammin.
 4. Niin onnistuuko toi käyttäjätunnuksen vaihtaminen, tonne ei foorumiin vaan tonne missä loggaillaan löydöt jne. Ite en onnistunu kyllä löytämään mitään paikkaa missä sen vois vaihtaa.
 5. Olen minäkin saanut joskus kutsun OH7MWB, mutta enpä ole ollut juuri aktiivinen tällä rintamalla ... Viime aikoina vähemmän aktiivinen, mut hami kuitenki. 73 de OH7HAP
 6. YleX:ssä oli perjantai-iltapäivänä pientä juttua geokätköilystä. Osoite geocaching.fi mainittiin ja kätköilyn perusteita valotettiin kuulijoille. Ilmeisesti ihan sattumalta päätyivät kätkilyaiheeseen, kun kullasta ja aarteista tuli juontajilla puhetta. Oisko joku kuulija pistäny viestiä tai jotain. Ihan kaikkee en kuullu.
 7. Itse hoitelin Oulun Dexal kätkön. Yllätyin itsekkin miten hyvin oli geokätköilyä mainosteltu samassa. Mielestäni kuitenkin hyvä niin, koska onhan se hyvää mainosta harrastuksellemme, eteenkin kun siitä ei tarvinnut senttiäkään maksaa. Mainoksia Helsingin Sanomissa ja missähän kaikissa niitä olikaan.
 8. Bluetooth idea kuulostaa hyvältä
 9. Kyse lienee kai siitä, että reititystoiminto vaatii reitittävän karttadatan. Topo- eli maastokartoissa tuota reititystietoa ei ole vaan siihen joutuu hankkimaan reititystä varten tehdyn kartta-aineiston, tiekartan. Garminien pohjakartat ovat periaatteessa reitittäviä, mutta koska kartta on erittäin karkealla mittakaavalla, ei siitä paljoakaan hyötyä ole varsinkaan lyhyemmillä matkoilla. Lisäksi pitää muistaa, että risteysjärjestelyitä muutetaan ja jopa uusia teitä rakennetaan vuosittain. Näitä muutoksia varten pitää kartat aina silloi tällöin päivittää uusiin. Pohjakarttaahan ei laitteesta pysty vaihtamaan. Sen sijaan kone käyttää pohjakartan sijaan erilliseltä CD:ltä ladattua dataa, jos sitä senhetkisen sijainnin kohdalta muistista löytyy. Jep. totta on että reitittävän kartan jos laittaa niin tuo opastus on hieman fiksumpaa, muttei edelleenkään puhuvaa opastusta. Ja tuolla pohjana olevalla kartalla kokeilin kerran reittiä, mut siitä ei kyllä ollu mitään hyötyä. Tietysti toi reitittävä kartta ois hyvä, ku osais laskee reitin lennosta ku antas vaan kohteen mihin menee. Ite piirtelen reitin valmiiks topo-kartalle koneella kotona ennen matkalle lähtöä ja valihen reitin sit gepsistä navigoitavaksi.
 10. Mulla on itellä tuo Garmin GPSMAP 60C ja isälle hommattiin siitä parempi versio 60CS. 60C on ollut mielestäni erinomainen hankinta. Mut tuossa ei kyllä neuvovaa auto-opastusta ole muuten kun ostamalla siihen noin 250e maksavan autonavigointisarjan lisäki. Sama koskee 60CS:ää. Mutta olen käyttänyt paljon autoillessa. Varoituksia antaa ensin vähän aikasemmin ja sitten lopuksi toisen varoituksen että pitää kääntyä, jolloin karttanäyttö tulee lähemmäksi ja näkee mistä itse on tulossa ja mihin suuntaan reitti kääntyy. Eli puhetta ei ole, mutta kyllä tuo autoillessakin on hyvin minulle riittänyt. Tietysti jos autokäyttöön pelkästään haluaa, niin kannattaa ostaa semmonen mikä siihen on tarkoitettu, tämä mallihan ei ole. Kätevä ominaisuus on vesitiiviys. Itse käytän gpesiä meloessa ja hyvin kestää tehdä eskimokäännöksenkin, vaikk on gepsi kajakin kannella ilman sen kummempia pussukoita. Sateessakin on gepsin kanssa kuljettu gepsi ja mies litimärkänä ja hyvin pelaa vieläkin. Huonoja puolia, hmm. Eipä tule mieleen, paitsi tietysti se että puhuva opastus puuttuu, mutta sitäpä en täktä laitteelta odottanutkaan, koska ei ole autoon tarkoitettu ja ostin kätköilyä ja melontaa varten. Enpä ole hetkeäkään miettiny vaihtavani tuota laitetta johonkin muuhun.
 11. mihirvon

  Geoshopit

  Hyvin onnistu Visallakin maksaminen PayNovan kautta...
 12. mihirvon

  Pmr Channel

  Joo, soppiihan nuo.
 13. Kannattaa ehkä miettiä enneku skannailee tai kuvailee tänne juttua. Itse joskus olisin halunnu omalle nettisivulleni minusta tehdyn jutun. Tekstin sain luvan laittaa, mutta kuvat kuuluvat kuvaajalle, ja markka aikoina lupa kuvan nettisivuille laittamiseen olisi maksanut 500mk.
 14. Juttu siirrettiin viikolla eteenpäin, eli ensi viikon torstaina on jutua PETO-liitteessä.
 15. Moro! Onko geokätkentä peräisin yhdysvalloista? Vai missä tämä harrastus on keksitty?
 16. mihirvon

  Eka Gps

  Joo en mä tosta kuuskymppisen hinnasta oo ihan varma onko halvin mut laite on tosi hyvä. Tietty tosta hinnasta vielä putoaa bonuksia pois eli jää jotai 530e hintaa. Ei paha minusta ollenkaan. Gekoista ajattelin just tota 201:stä mihin saa piuhan kiinni ja koneen perään. Onkohan lie eTrexin ja Gekon antenneilla ja herkkyyksillä minkälaisia eroja? Ja miten iso tuo ero mahtaa ton kuuskymppisen kanssa olla herkkyyden suhteen.Oon tässä kuukauden verran tuota 60c:tä käyttäny, ku ei oo vielä tullu toimitettua itse gepsin maksajalle asti
 17. mihirvon

  Eka Gps

  Kenelläkään kokemuksia GARMININ GEKOISTA? Ajattelin itselleni moisen hommata. Vois olla ihan hyvä halppis gepsi. Isälle ostin Garmin GPSmap 60C:n ja ei ole vielä moitteen sijaa löytyny. Hintaakin tosin on. Ovh jotain päälle 700e. Oulun Prismasta tarjouksessa Vapaa-ajan kartan kanssa 555e. Että jos hyvää gepsiä kaipaa niin tässäpä vaihtoehto.
×
×
 • Create New...